Dokumentární tragikomedie o českém pojetí pandemie Covid-19. Podpořte dokončení filmu od V. Klusáka a M. Pecháčkové, který mapuje naši společnost v nečekané zkoušce. Byli jsme best in Covid? Kdo měl plán: lidstvo nebo virus? A co nás to naučilo o nás?

23 013 €
vybrané z 19 790 €

116%

116% splnené

562 ľudí prispelo

Film

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 3.11.2022 v 15:55.

Zobraziť všetky odmeny

Jak vše začalo

Nikdo z nás asi nezapomene na březen 2020. Ani my ne. Náš film V SÍTI byl právě čerstvě v kinech a přepisoval historické tabulky v návštěvnosti dokumentárních filmů. Měli jsme naplánované projekce na několik měsíců dopředu. Promítání pro školy s debatami po celé republice. Čtrnáct dní po premiéře se ale vše ze dne na den zrušilo. Nouzový stav byl vyhlášen právě během tiskové konference, kde jsme představovali dětskou verzi filmu a následnou osvětovou kampaň. Všechno bylo najednou jinak. Nastal lockdown.

Prvních pár dní jsme se jako všichni zavřeli doma a napjatě čekali, co se bude dít. Dopomohli jsme vzniku virálního videa, ve kterém lékaři žádali občany, aby dodržovali doporučená opatření. Ale roušky a respirátory nebyly nikde k sehnání. A tak přišel absurdní a pro nás iniciační okamžik: Vláda ČR povolala národ kutilů - nechala otevřít galanterie, před kterými se utvořily nekonečné fronty a šicí stroje v domácnostech se rozjely naplno. To nás pobavilo i zvedlo ze židlí. Po chvíli váhání, zda riskovat vlastní zdraví, jsme se rozhodli pustit do práce na filmu o tom, jak Češi žijí i prožívají pandemii.

O filmu

VELKÉ NIC je celovečerní dokumentární tragikomedie o českém pojetí pandemie nemoci Covid-19. Filmový štáb Víta Klusáka a Mariky Pecháčkové se v březnu 2020 vydal do ulic prázdné Prahy a dva roky sledoval dění a chování české společnosti. Namísto reportážního zachycení událostí se autoři zaměřili na lidské příběhy, poetiku doby, bizarní obrazy nebo klíčové momenty v politice a společnosti. Sledovali lékaře v nemocnicích i antivaxx demonstranty v ulicích, jednoho z prvních covid pozitivních pacientů v ČR, vrcholové sportovce trénující v domácích podmínkách nebo mezzosopranistku, která byla nucena nastoupit do pokladny v supermarketu. Vzhledem k délce natáčení se dostalo i na reflexi společenského rozměru pandemie a lidského jednání v krizi. Jestliže zkraje roku 2020 byla všude cítit soudržnost a vzájemná pomoc, ke konci roku 2021 už byla společnost rozdělena na dva nesmiřitelné tábory. Lidé se vzájemně nálepkovali, osočovali a napadali. I skrze to se film stává reflexí doby a celé pandemie. Nad tím vším visela otázka, jak jsme využili zastavení v lockdownu - pomyslného Velkého nic?

Proč potřebujeme pomoc?

Sami jsme už do několikaletého natáčení investovali velkou dávku energie, času i peněz. Teď film potřebujeme dotáhnout v postprodukci (korekce obrazu, grafika, hudba a mix zvuku) a vzhledem k situaci si nejsme jisti, zda ho budeme schopni bez dalších prostředků vůbec dostat do kina. Proto jsme také odměny koncipovali tak, aby hlavní položku představovaly lístky na sérii předpremiér v Praze, Brně, Písku, Hradci nebo Olomouci. Další vybrané prostředky bychom rádi použili na vykoupení práv ke skladbám od Antonína Dvořáka, Arama Chačaturjana a Johannese Brahmse. 

Pracovně jsme potřebnou částku rozdělili do dvou milníků: 

1. META 500.000 Kč >> Při dosažení této částky budeme schopni film dokončit v odpovídající kvalitě. Peníze půjdou na vizuální a zvukovou postprodukci: korekce černobílého a širokoúhlého obrazu a zvukový mix ve formátu DolbyDigital. Dále nám to pomůže dofinancovat: grafický vizuál filmu včetně tisku plakátu a distribuci filmu po celé ČR.

2. META 850.000 Kč >> Díky dosažení této částky budeme moci zakoupit práva na hudbu významných skladatelů - Antonína Dvořáka, Arama Chačaturjana a Johannese Brahmse. Započatá minuta stojí v řádu desítek tisíc korun českých. Dosažená částka by nám navíc umožnila film doprovodit vydáním fotografické knihy se snímky Adama Hříbala, který štáb po celou dobu doprovázel. 

Kdo jsme?

Hypermarket Film s.r.o. je nezávislá filmová produkční společnost založená v roce 2003 režiséry a producenty Vítem Klusákem a Filipem Remundou. Pozici producentek ve společnosti zastávají Tereza Horská a Pavla Klimešová. Vyrábíme především celovečerní dokumentární filmy. Z autorských a etických důvodů se zásadně nevěnujeme reklamě. Spolupracujeme se známými i debutujícími filmaři z ČR i zahraničí. Spolupracujeme s Českou televizí, HBO, ARTE, Channel 4, ZDF, YLE, VPRO, ORF a řadou nezávislých filmových produkcí z Evropy. Na svém kontě máme filmy jako: V SÍTI, Český sen, Český mír, Matrix AB, Dělníci bulváru, Vše pro dobro světa a Nošovic, Dobrý řidič Smetana, Svět podle Daliborka, Spřízněni přímou volbou, Svědkové Putinovi, Reality, Bratři Okamurovi, 13 minut, televizní sérii Ano, šéfe!, investigativní cyklus Zvláštní vyšetřování a další…

Aktuality

2.11.2022 Bonusová odměna - FILM ONLINE

Kampaň k filmu VELKÉ NIC se za 33 hodin uzavře a my se rozhodli všem příznivcům minulým i budoucím poděkovat formou bonusové odměny, která původně nebyla v plánu. Jedná se o možnost získat link našeho filmu pro domácí užití. Vhodné jako dárek pro přátele, co jsou líní vyrazit do kina, nebo tam…

Viacej

31.10.2022 Vít Klusák a jeho tým v závěru kampaně naléhavě žádají o pomoc

Vážení a milí přátelé našich filmů, a to především ti z vás, kteří si zakoupili lístky na předpremiéru našeho nového filmu VELKÉ NIC a uvidí jej tak o čtvrt roku dříve, než ostatní. A budou se s námi moci setkat a diskutovat o tom, co tragikomedii o českém pojetí pandemie říkají, jaké složitosti…

Viacej

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 151
    Dobrý pocit & originální poděkování

    Pošlete nám 200 Kč (nebo klidně i víc, částku lze ve formuláři měnit) a zůstane Vám dobrý pocit a v e-mailu navíc najdete překvapení ze zákulisí vzniku filmu.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 64
    !!! FILM ONLINE !!!

    Pusťte si film VELKÉ NIC v klidu domova!
    Je to pohodlné a navíc tím neriskujete, že na Vás v kině někdo něco prskne...

    Tuto odměnu jako poděkování, že se blížíme cílové částce, zařazujeme v úplném závěru kampaně. A dosažitelná bude jen posledních pár hodin...

    Odměna bude doručena prostřednictvím odkazu. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • predané 29
    PLAKÁT od Štěpána Malovce

    Filmový plakát od uznávaného grafického designéra Štěpána Malovce, který se svým pojetím skutečně dost vymyká… Plakát obdržíte s podpisem autorů.

    Vaši odměnu pošleme přes Zásilkovnu, poplatek je v ceně.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,75 €
    (600 Kč)
  • zostáva 168 z 237
    Exkluzivní předpremiéra BRNO + plakát

    Staňte se prvními diváky filmu!

    Dva lístky na brněnskou předpremiéru filmu pouze a jen pro přispěvatele z Hithitu. Těšíme se na Vás a Váš doprovod  9. prosince 2022 v kině Scala, kde budete uvedeni na guest listu. Po projekci následuje diskuze s tvůrci a odnesete si i filmový plakát! 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    33,64 €
    (850 Kč)
  • zostáva 239 z 265
    Exkluzivní předpremiéra OLOMOUC + plakát

    Staňte se prvními diváky filmu!

    Dva lístky na olomouckou předpremiéru filmu pouze a jen pro přispěvatele z Hithitu. Těšíme se na Vás a Váš doprovod  8. prosince v kině Metropol, kde budete uvedeni na guest listu. Po projekci následuje diskuze s tvůrci a odnesete si i filmový plakát! 

     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    33,64 €
    (850 Kč)
  • zostáva 174 z 192
    Exkluzivní předpremiéra HRADEC KRÁLOVÉ + plakát

    Staňte se prvními diváky filmu!

    Dva lístky na hradeckou předpremiéru filmu pouze a jen pro přispěvatele z Hithitu. Těšíme se na Vás a Váš doprovod  10. ledna 2023 kině Bio Central, kde budete uvedeni na guest listu. Po projekci následuje diskuze s tvůrci a odnesete si i filmový plakát. 

     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    33,64 €
    (850 Kč)
  • zostáva 164 z 170
    Exkluzivní předpremiéra PÍSEK + plakát

    Staňte se prvními diváky filmu!

    Dva lístky na píseckou předpremiéru filmu pouze a jen pro přispěvatele z Hithitu. Těšíme se na Vás a Váš doprovod  11. ledna 2023 v kině Portyč, kde budete uvedeni na guest listu. Po projekci následuje diskuze s tvůrci a odnesete si i filmový plakát! 

     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    33,64 €
    (850 Kč)
  • zostáva 3 z 7
    SLAVNOSTNÍ PRAŽSKÁ PREMIÉRA + plakát


    Účast na  slavnostní pražské premiéře v druhé půlce února 2023 s následným večírkem včetně rautu pro dvě osoby. A domů si odnesete filmový plakát od grafika Štěpána Malovce. 

    Pozvánku, vstupenky a termín premiéry Vám zašleme e-mailem.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    138,53 €
    (3 500 Kč)
  • zostáva 3 z 5
    Zážitkový kurz PRVNÍ POMOCI s pražskými záchranáři II

    Věděli byste si rady, když by před vámi v tramvaji někdo ztratil vědomí? Absolvujte spolu se svým doprovodem půldenní zážitkový kurz první pomoci pod vedením profesionálů ze Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy. Učit vás budou lidé, kteří denně zachraňují životy. 

    Podrobnosti a termín spolu domluvíme po e-mailu. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    142,49 €
    (3 600 Kč)
  • zostáva 5 z 5
    Autorská FOTOGRAFIE od Adama Hříbala

    Při natáčení vznikl rozsáhlý dokumentární fotografický soubor, který slouží nejen k distribučním účelům, ale stává se z něj i svědectví doby, která ovlivnila nás všechny. Pošleme Vám emailem několik variant výtvarných nadčasových snímků a Vámi zvolenou zarámovanou fotografii Vám osobně doručíme.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    237,48 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 1 z 5
    BRUNCH II. s Vítem Klusákem a tvůrčím týmem filmu

    Brunch s autory filmu u nás v pražské produkci, která je zároveň i naší střižnou a v kuchyni máme sklad světel... Můžete se na cokoliv zeptat a ještě Vám ukážeme vystřižené scény, nebo i část hrubého materiálu, budete-li chtít. A domů si odnesete filmový plakát od grafika Štěpána Malovce. Mimosa & čerstvě upečený croissant included!

    Odměna je určena pro dvě osoby. Termín a podrobnosti si upřesníme e-mailem.  

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    237,48 €
    (6 000 Kč)
  • zostáva 25 z 30
    Staňte se PARTNEREM filmu

    Staňte se partnerem filmu. Vaše jméno uvedeme v závěrečných titulcích filmu. A také Vám poděkujeme na Slavnostní pražské premiéře, jíž se pochopitelně s doprovodem můžete zúčastnit. A získáte i podepsaný filmový plakát.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    593,71 €
    (15 000 Kč)
  • zostáva 2 z 3
    Soukromá PROJEKCE filmu

    Vezměte svou partu do kina na soukromou projekci, kterou uspořádáme pouze pro Vás ve třetím sále kina Světozor. Po filmu bude prostor pohovořit s tvůrci. Drink included!

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 385,32 €
    (35 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Staňte se GENERÁLNÍM partnerem filmu

    Staňte se Generálním partnerem filmu. Vaše jméno, případně jméno Vaší společnosti uvedeme na veškerých propagačních materiálech, na plakátu, v traileru a v úvodních i v závěrečných titulcích filmu. A také Vám poděkujeme na Slavnostní pražské premiéře, kde budete stát po boku ostatních producentů.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11 874,13 €
    (300 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Exkluzivní předpremiéra PRAHA + plakát

    Staňte se prvními diváky filmu!

    Dva lístky na pražskou předpremiéru filmu pouze a jen pro přispěvatele z Hithitu. Těšíme se na Vás a Váš doprovod  9. ledna 2023 v kině Světozor, kde budete uvedeni na guest listu. Po projekci následuje diskuze s tvůrci a odnesete si i filmový plakát!

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    33,64 €
    (850 Kč)
  • Vypredané!!
    SLAVNOSTNÍ PRAŽSKÁ PREMIÉRA + plakát

    Účast na  slavnostní pražské premiéře v druhé půlce února 2023 s následným večírkem včetně rautu pro dvě osoby. A domů si odnesete filmový plakát od grafika Štěpána Malovce.

    Pozvánku, vstupenky a termín premiéry Vám zašleme e-mailem.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    138,53 €
    (3 500 Kč)
  • Vypredané!!
    SLAVNOSTNÍ PRAŽSKÁ PREMIÉRA + plakát

    Účast na  slavnostní pražské premiéře v druhé půlce února 2023 s následným večírkem včetně rautu pro dvě osoby. A domů si odnesete filmový plakát od grafika Štěpána Malovce. 

    Pozvánku, vstupenky a termín premiéry Vám zašleme e-mailem.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    138,53 €
    (3 500 Kč)
  • Vypredané!!
    Zážitkový kurz PRVNÍ POMOCI s pražskými záchranáři

    Věděli byste si rady, když by před vámi v tramvaji někdo ztratil vědomí? - Absolvujte spolu se svým doprovodem půldenní zážitkový kurz první pomoci pod vedením profesionálů ze Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy. Učit vás budou lidé, kteří denně zachraňují životy.

    Podrobnosti a termín spolu domluvíme po e-mailu. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    142,49 €
    (3 600 Kč)
  • Vypredané!!
    BRUNCH s Vítem Klusákem a tvůrčím týmem filmu

    Brunch s autory filmu u nás v pražské produkci, která je zároveň i naší střižnou a v kuchyni máme sklad světel... Můžete se na cokoliv zeptat a ještě Vám ukážeme vystřižené scény, nebo i část hrubého materiálu, budete-li chtít. A domů si odnesete filmový plakát od grafika Štěpána Malovce.  Mimosa & čerstvě upečený croissant included!

    Odměna je určena pro dvě osoby. Termín a podrobnosti si upřesníme e-mailem.  

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    237,48 €
    (6 000 Kč)