Pomozte nám prosím s úhradou péče pro opuštěné kočky

Pouze s vaší pomocí můžeme dál fungovat a pomáhat opuštěným, zraněným a bezprizorním kočičkám a koťatům. Bez vás to nezvládneme a tak vás přes Hithit prosím o pomoc s úhradou veterinární péče pro naše svěřence.

Autor: Janišková

  • Amálka a Simba našli nový domov.

  • Angreštík

3 772 €
vybrané z 3 751 €

100%

100% splnené

101 ľudí prispelo

Komunita, Ekológia

Zlín, Zlínský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 22.8.2022 v 14:39.

Zobraziť všetky odmeny

Vše začalo jednoho říjnového večera v roce 2006. Tehdy se na prahu našeho domu objevilo malé dvouměsíční kotě, hladové, zablešené, třesoucí se zimou… Za ta léta jsme se starali o kočky sami s velkým přispěním našich kočkomilných přátel.

Vývoj směřoval k tomu, že v roce 2012  vzniklo naše občanské sdružení Dobré ruce, z.s. V současné době máme k dispozici hlavní útulek a několik depozit ve Zlíně a menší depozita v Uhřicích u Morkovic, v Kroměříži, Březolupech, Osíčku, Malenovicích, Otrokovicích, Napajedlech, Ivanovicích na Hané, Přerově, Velkém Meziříčí, Uherském Brodě, Olomouci, nebo Uherském Hradišti, které hlavně využíváme pro březí kočičky, kočičky po porodu a jako odchovnu maličkých koťat. Rovněž spolupracujeme s několika dobrovolníky, kteří jsou ochotni u sebe dočasně nechat kočičky anebo koťátka, která to akutně potřebují a umístění v hlavním útulku pro ně není momentálně vhodné pro jejich věk, zdravotní stav anebo povahu.

Mezi naše priority patří také realizace kastračních programů a pomoc s kastracemi kočiček v lokalitách, kde se přemnožily. Často se na nás také obracejí lidé, ke kterým se přitoulali březí kočičky anebo kočičky s koťaty a neví, jak tuto situaci řešit. Těmto lidem pomáháme situaci stabilizovat a aktivně řešit, aby v tom nezůstali sami.

Dále spolupracujeme s několika krmiči „plašanek“, což v praxi znamená, že do těchto lokalit jezdíme, podílíme se na kastracích, monitorujeme zdravotní stav kočiček, snažíme se tyto krmiče zásobovat v rámci našich možností krmením, odčervovacími tabletami a pastami a v zimě v těchto lokalitách instalujeme zateplené boudičky.

Kočky, které se k nám dostávají, jsou většinou bezprizorní, zatoulané, vyhozené nebo zraněné, nebo od lidí, kteří se dostali do jiné tíživé situace (sociální, rodinné, zdravotní). Tyto kočičky se snažíme dát do dobré kondice a následně jim hledat nový domov.

Kočičky jdou od nás do nových domovů očkované, zbavené parazitů a dospělé kastrované. Naše kočičky jsou zvyklé žít spolu, učíme je nebát se, mazlit se a zvykat na různé situace – někdo má psa, jinde jsou děti, někde hodně návštěv. Z toho důvodu také můžeme každému poradit jakou kočku si vybrat, protože díky individuální péči víme, co které zvíře potřebuje a jakou má povahu.

Tímto vás prosíme, nepřivírejte oči a neodvracejte tvář s tím, že se vás tento problém netýká a vyřeší ho někdo za vás. Pomozte nám dát kočičkám šanci prožít krásný život ve šťastném domově. Není hezčí pocit, než když kočička vámi zachráněná, předtím venku schoulená, nemocná, vyhublá a hladová, začne po pár dnech nebo i týdnech v náručí spokojeně příst a uvěří znovu člověku. Dáte jí tak šanci na hezčí život, mnohdy dosud nepoznaný.

Detaily

Jsme Dobré ruce, z. s., kočičí útulek s dočaskami (lidmi poskytujícími dočasnou péči našim kočičkám). Naše hl. činnosti jsou odchyt bezprizorných, zatoulaných, zraněných koček, zdravotní péče, hledání nových domovů, kastrační program, poradenská činnost aj. Stabilně máme přes 150 koček, v období březosti a nálezů koťátek přes 250. Potřebuje nás spousta březích kočiček, opuštěných koťátek, starých, nemocných, zraněných. Opět nastalo období, které prožíváme min. dvakrát do roka, kdy denní příjem březích kočiček, porody, záchrana koťátek sirotků, do toho spousta ošetření, operací, kastrací … přerůstají naše finanční síly. Zachraňujeme kočičky z různých koutů naší republiky, tam, kde pomoc nikdo nenabídne. Všechny poskytnuté fin. dary budou použity k proplacení faktur za vet. ošetření a úkony. Pokud máme jít dál, potřebujeme nutně vaši pomoc. Každý váš příspěvek může pomoci zachránit jeden nebo více kočičích životů. My jsme tu proto, abychom za ně bojovali.

Všechny poskytnuté finanční dary budou použity k proplacení faktur za veterinární ošetření a úkony. V případně vybrání vyšší částky budou peníze využity pro veterinární péči o naše kočičky, k zakoupení krmiva.

Pokud máme jít dál, potřebujeme nutně vaši pomoc. I malý příspěvek pomůže a dá šanci pokračovat. I každý váš příspěvek může pomoci zachránit jeden nebo více kočičích životů.

My jsme tu proto, abychom za ně bojovali.

Komu pomůžeme?

Nechceme ani nemůžeme vyhlásit stopstav!

Potřebuje nás spousta březích kočiček, opuštěných koťátek, starých, nemocných, zraněných kočiček bez domova.

Opět nastalo těžké období, které prožíváme minimálně dvakrát do roka, kdy denní příjem březích kočiček a následné porody a rozrůstání počtu koťátek, záchrana a nálezy koček a koťátek sirotků, do toho spousta ošetření, operací, kastrací, podpora krmičů plašanek, … přerůstají naše síly pracovní i finanční.

Přijímáme a zachraňujeme kočičky z různých koutů naší republiky, tam, kde pomoc nikdo nenabídne.

Nyní už počty v útulku a našich dočasných péčích zase šplhají k číslu 300 a stále rostou.

A to vše zvládá jen jedna osoba, majitelka útulku, paní Janišková a pár stálých či příležitostných dobrovolníků.

LÁSENKA 🐈❤️

„Víte co je to pomalé umírání?
Já ano.
Tolik dnů, minut, které se vlečou a vy nevíte, kdy to přijde.
Vysvobození? Konec nepředstavitelné bolesti a beznaděje? Jen ať už je raději po všem.
Jsem bezejmenná kočka, která by nikomu nechyběla, nikdo by neuronil ani slzu za můj zmařený život...
A představte si, že já dostala šanci. Od vás, lidí, kterým nejsou kočičí životy, jako je i ten můj, lhostejné.
Nemám jméno, nemám domov, nevím, kdy jsem se přesně narodila.
Jsem ještě kotě, bez domova, bez perspektivy lepšího života. Kotě, toulající se po obcích, hledajících něco k snědku, místo na přespání...
A pak se to stalo! Něco mě strašně pevně sevřelo přední nožku a já ucítila silnou bolest. Chytla jsem se do železné pasti!
Tolik dlouhých a nekonečných dnů jsem byla uvězněna, nožička bolela a pak už i celé tělo, byla jsem hladová, zesláblá, plakala jsem a volala o pomoc. Padaly na mě kroupy, déšť mi máčel kožíšek a slunce mě spalovalo… Nezbývalo než čekat na smrt. Avšak já se najednou začala bránit. Vždyť přece nemohu umřít, musím se zachránit! V tom hrůzném stavu jsem si překousala vlastní nožku. Krvácela jsem a z posledních sil jsem se odplazila k silnici. A tam jsem čekala. Jezdila spousta aut, lidé mě viděli, tu vyhublou schoulenou kočku. Trvalo několik dnů než konečně zastavilo auto. Bylo zrovna 1. máje. Stal se zázrak! Láska ke kočkám tento den zvítězila a já se tak dostala do útulku a okamžitě i na kliniku. Nevím jakým zázrakem jsem vše vydržela, ale přežila jsem a teď prý musím zabojovat znovu.
Prosím za sebe i za útulek Dobré ruce, který se mě ujal. Vím, že je stíhá jedna smutná událost za druhou, ale i přesto stále zachraňují a pomáhají. Pomozte jim zaplatit náklady na mou dlouhodobou hospitalizaci a operaci.
Děkuji.
Vaše kočka beze jména. Kočka, která zažila pomalé umírání.“
-----
Kočička byla přijata pod náš útulek 1. května.
Je to asi 9-10 měsíční kotě, těžce dehydratované, zesláblé a podvyživené. Nožku má utrženou nebo ukousanou u loketního kloubu. Zranění není čerstvé. Kočička musela být chycená v pasti několik dnů a po vysvobození ještě pár dnů strádala a byla bez pomoci.
Nalezena byla u frekventované silnice v Březolupech, kde denně projíždějí stovky aut. Nikdo ji neviděl nebo nechtěl. Není jediná neviditelná. Bohužel…
Nyní bude minimálně dva týdny na klinice, na infuzích, antibiotikách a lécích proti bolesti. Poté, po stabilizaci, jí bude amputován zbytek nohy.
Je to takový bojácný uzlíček smutku.
-----
Kočička, která zažila pomalé umírání, kočička z 1. Máje, dostala od své nálezkyně a zachránkyně krásné jméno LÁSENKA.
Od neděle je hospitalizovaná na klinice ve Slušovicích.
Má chuť k jídlu, je stabilizovaná a tak bude po všech dalších vyšetřeních zítra operována. Je nutné odstranění pahýlku, ze kterého trčí kost a je zde rozsáhlá infekce. Celý kus zbylé končetiny se musí amputovat až k tělíčku, hlavně s ohledem na zánět, který by se mohl rozšířit a kočičku ohrozil na životě. Věříme, že velká bojovnice Lásenka to zvládne a brzy přejde do domácího ošetření.
-----
Lásenka našla svou lásku, svou maminku, až v Praze a již pár dnů se těší z milovaného domova.
27. 6. 2022

 

SURI 🐈 ❤️
Ono „TO“ dýchá !!!
„TO“ už má jméno, je to maličká Suri (od slova Survivor, tedy ten co přežil), leží na veterinární klinice a bojuje.
Nemuselo to tak být, ona už tu nemusela být, kdyby, …
Světla auta zasvítila na něco ležícího uprostřed silnice, vypadalo to jako mrtvé zvíře, sražené kotě?
Dosti rušná cesta, ale jen jedno auto zastavilo a to co pán viděl se mu z mysli jen tak nedostane. Byl to neskutečně zubožený tvor, vypadal jako mrtvý a jen matně připomínal kotě. Byl živý, seděl tam schoulen, v obrovských bolestech, kostřička s promáčenou srstí plnou červů a boláků. Seděl, jakoby smířený se svým strašným osudem, se smrtí, …
Bylo již před půlnocí, kdy u nás zazvonil telefon. Pán prosil o pomoc, kam s kotětem jet, jak ho zachránit. Zmobilizovali jsme jednu z našich veterinárních klinik. Vše proběhlo velmi rychle, nebyl čas na nic čekat, šlo o minuty, nevěděli jsme, zda je koťátko zraněné a zda vůbec vydrží převoz.
Ubohé stvoření pán opatrně naložil do auta a cestou na veterinu mu sliboval, že když to zvládne, že my se o něj postaráme, aby se již celý život mělo nádherně a bylo milováno. Bál se, aby to zvládlo, aby se podařilo přijet a pomoci mu včas.

Paní doktorka mám nedávala velké naděje, nevěřila, že se podaří vůbec rozdmýchat jiskřičku života v tomto maličkém bolavém tělíčku. Dlouhé hodiny mu vybírala červy, které mělo snad na každém kousku těla. Musela mu i oholit jeho malá zádíčka. Poté byl napojen na infuze a nám nezbývalo než čekat, zda koťátko zabojuje.
I když je její stav stále vážný, maličká, asi čtyřtýdenní, Suri bojuje a dokonce již začala jíst.
Její hospitalizace bude dosti dlouhá a stejně tak i celá následná léčba. Denní čistění ran, infuze, antibiotika, … čeká nás náročné léčení, ale na jeho konci vidíme šťastné a zdravé kotě.
-------------
Surinka našla krásný domov, je zdravá a raduje se ze života.
17. 11. 2022
 

Odkazy projektu

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 108
    Chci přispět a nic za to nechci

    Přispěj kočičkám kolik chceš. Garantujeme všem dárcům skvělý pocit, ze kterého můžete čerpat opravdu dlouho. Tato odměna se dá libovolně navýšit. 

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    3,95 €
    (100 Kč)
  • predané 9
    Kočičí placka

    Vtipná placka s kočičím motivem.
    Poštovné a balné je v ceně odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    9,87 €
    (250 Kč)
  • predané 3
    Pexeso

    Pexeso s obrázky našich útulkových kočiček. 
    Poštovné a balné je v ceně odměny.

    Doručenia odmeny: Zásilkovna, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    11,45 €
    (290 Kč)
  • predané 13
    Pytlík se šantou kočičí

    Malý, skvělý, s neodolatelnou vůní šanty kočičí. Měkký polštářek naplněný šantou zajistí dlouhé hodiny zábavy.
    Díky měkké výplni a praktické velikosti může být chytán mezi tlapky, olizován nebo si ho Váš chlupatý kamarád může odnést na klidné místo, kde si bude vzrušující vůni šanty v klidu užívat.
    Šanta kočičí má velmi stimulující vliv na mnoho koček a zajišťuje, že polštářek bude zajímavý po dlouhou dobu.
    Poštovné a balné je v ceně odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    14,61 €
    (370 Kč)
  • predané 4
    Čestné členství v útulku na jeden rok

    Každý člen obdrží certifikát našeho útulku. 
    Může přijít kdykoliv na návštěvu a budou mu pravidelně zasílány zprávy o dění v útulku.
    Ke konci roku obdrží nový, útulkový kalendář s fotkami našich kočiček.
    Certifikát Vám zašleme poštou na náklady našeho útulku.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    39,49 €
    (1 000 Kč)
  • predané 0
    Ošetřovatelem v útulku na jeden den

    Prožijte s vedoucí útulku pracovní den, jako by to byla vaše profese.
    Zveme Vás na tzv. službu v útulku, která zahrnuje úklid, běžnou péči o kočky i krmení.
    Seznámíme Vás s jednotlivými svěřenci útulku a jejich příběhem.
    Poukázku Vám zašleme poštou na náklady našeho útulku.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    59,23 €
    (1 500 Kč)
  • predané 2
    Virtuální adopce

    Do virtuální adopce si vyberte kočičku, o které budete pravidelně po dobu 1 roku dostávat zprávy - jak se jí daří, co má ráda a také ji samozřejmě můžete navštívit. 
    Poštou bude zaslán certifikát na virtuální adopci na naše náklady.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    98,72 €
    (2 500 Kč)
  • predané 0
    Nafocení kočky s bannerem firmy

    Vyfotíme naši útulkovou kočičku před bannerem Vaší firmy, pak ji zakomponujeme do inzerátů zvířete. Ten použijeme na sociálních sítích. Inzerát koluje po celé republice.
    Nutno banner zaslat na naši adresu, stačí nás jen kontaktovat. Kontakty naleznete na našich webových stránkách.

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    197,43 €
    (5 000 Kč)