Udržitelná štokrlata designem zachraňují stolárnu ze Zlína

Jsme zlínská dílna, která spojila stolařské řemeslo s návrhy mladých designérů. Více než rok jsme věnovali vývoji udržitelných štokrlat. Pomozte nám nastartovat výrobu a společně dostaneme do českých domácností lokální nábytek, který s vámi přečká krize.

Autor: sosone

  • Zlín - když opravdu chcete, město plné možností

  • Proces vymýšlení / navrhování

  • Lukin a jeho oblíbené barevné štokrle

  • Využití každého kusu materiálu.

  • David, mistr CNC.

  • Záleží na každém detailu.

  • Kontrola kvality.

  • Honzík, šéf montáže a jeho vybrané štokrlátko.

  • Navrženo, vyrobeno, zabaleno ve Zlíně.

  • Ivánek, šéf pily a jeho oblíbené zelené odstíny.

  • Šonda dohlíží na všechny výrobní procesy.

  • Verča, designérka i markeťačka, holka pro všechno.

  • Navrženo, vyrobeno, zabaleno ve Zlíně.

  • Využití každého kusu materiálu.

  • Nábytek ne na jedno použití, nábytek nafurt.

  • Stande vždy v dobré náladě

  • Šonda konzultuje s Renkem naše vize

  • Udržitelné štokrle = každý kus originál

  • Robert - designér tělem i duší

  • Náš zlínský tým - sosone

24 405 €
vybrané z 21 735 €

112%

112% splnené

230 ľudí prispelo

Ekológia, Dizajn

Zlín, Zlínský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 3.9.2022 v 10:00.

Zobraziť všetky odmeny

Pomozte nám nastartovat výrobu, ať společně dostaneme do českých domácností lokální nábytek, který s vámi přečká krize. 🧱

Jak to začalo

Mladí designéři nás chtěli před třemi lety přesvědčit, že design není sprosté slovo 😃. Svým nadšením, šikovností a energií učit se novým věcem dokázali, že si váží každého člena našeho zlínského týmu (Šondu, Matesa i Quida). Ale hlavně poukázali na to, co máme již 20 let v rukou. A tím je naše milované truhlářské řemeslo ❤️.

designéři

Co je náš cíl?

Máme chuť dokázat, že udržitelný design lze použít jako nástroj pro záchranu tradičního řemesla. Vyvíjeli jsme, prototypovali, nacházeli nové i staré hranice našich výtvarných i technických možností. Nyní vám chceme ukázat, že záleží na tom, čím se doma obklopujete. Kolekce udržitelných štokrlat má ambici stát se součástí vašich domovů, kde se opět budou dědit kusy nábytku z generace na generaci.

Rozměry, odměny i barevné kombinace jsou k nalezení v popisu kampaně úplně dole, pro rozbalení nutno kliknout na tlačítko "více".

Detaily

Vlivem raketového nárůstu cen materiálů i energií je tradiční česká zakázková výroba nábytku v krizi a nestačí cenově konkurovat levnému nábytku z řetězců. Právě proto se naše stolařská dílna rozhodla vymyslet kolekci ze zbytkových materiálů. Dokonce i samotný tvar - design je navržen tak, abychom eliminovali odpad a využili každý formát materiálu na maximum. Kolekce štokrlat si klade ambice bourat zažitý stereotyp, že český design je stále finančně nedostupným artiklem. 

... a ještě něco navíc 💪!

Pomoc při zdůvodňování zdánlivě dražší pořizovací ceny hledáme ve vysvětlení pojmu "cost per use" tzv. v ceně za jedno použití. Vynásobte denní počet použití nábytku jeho trvanlivostí. Tímto pak vydělte pořizovací cenu a máte částku za jedno použití. Lákavě levný nábytek z velko-výrob má sice levnou pořizovací cenu, dlouhodobě ale vyjde dráž, protože se rychleji opotřebí. U českého nábytku navíc podporujete lokální výrobce a produkt k vám necestuje přes půlku planety. Naše zlínská dílna sotva překonala dvě covidové krize, z té aktuální - materiálové - ji můžete zachránit vy, konkrétně milovníci truhlářského řemesla a českého designu.

Kdo jsme?

Sosone je moderní značka nábytku, která kombinuje nadčasový design s nejlepšími designovými tradicemi města Zlína. Po více než 20 letech působení na trhu jsme se rozhodli zahájit novou etapu své činnosti. Spojili jsme dlouholeté zkušenosti s výrobou nábytku na míru se znalostmi mladých designérů. Nyní hrdě představujeme nejnovější kolekci unikátních štokrlat - připravenou v duchu zero-waste ze zbytkových materiálů.

Proč to děláme?

Společně s vámi chceme výrobou udržitelných štokrlat zachránit naši zlínskou stolařskou dílnu.

To, co Sosone rozhodně odlišuje, je jeho zaměření na hodnoty: kvalita založená na mnohaletých zkušenostech, mezioborová spolupráce a nadčasová estetika. Díky kombinaci tradičního řemesla a moderní technologie sáhneme po tom nejlepším z minulosti a směle se díváme do budoucnosti. Přičemž máme na paměti nejen univerzální krásu, ale také lidi a přírodu kolem sebe.

Udržitelná výroba, zodpovědný design a pozornost k detailu v každé fázi práce jsou prvky, díky kterým má být nábytek nejen atraktivní na pohled, užitečný při používání, ale také přizpůsobitelný měnící se době a potřebám. 

V současné on-line době jsme denodenně zahlceni množstvím informací i podnětů ze všech stran. Proto budeme velmi vděční za jakoukoli formu sdílení. Ať už formou e-mailu, sociálních sítí nebo se o naší kampani zmíníte svým kamarádům či rodině při letní grilovačce nebo posezení na letním drinku.

Nastartujme společně crowdfundingovou kampaň, která nám umožní rozjet malosériovou výrobu štokrlat a vytvářet jedinečný český nábytek speciálně pro vás lokálně, zodpovědně a udržitelně. Ne nábytek na pár použití, nábytek nafurt.

Za nás je to všechno. Ze srdce vám děkujeme za jakoukoli podporu! ♥️

           
Pokud budete mít jakékoli dotazy napište nám na email
hithit@sosone.cz.

Sdílet nás můžete na:

 

Odměny

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 79
    Cením vaši odvahu spojit tradiční řemeslo a svěží design, stačí mi od vás poděkování 🙏

    Jste fanoušek truhlářského řemesla a českého designu. Víte, že všichni prožíváme náročné časy, ovšem chcete nás podpořit a společně s námi nevzdat myšlenku tvořit kvalitní a zároveň lokálně vyrobené kusy nábytku v truhlářské zlínské dílně. Za vaši podporu vám poděkujeme ve speciálním videu na sociálních sítích. 

    U tohoto typu odměny, kde si chcete možná jen vylepšit karmu, je možnost libovolně částku navýšit. Děkujeme za jakoukoli podporu ❤!

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,51 €
    (190 Kč)
  • zostáva 45 z 60
    Praktický příruční zápisník Reporter s logem sosone nejen do designérské kapsy 📓

    Spojili jsme síly s nejstylovějším českým papírnictvím papelote, které má stejné hodnoty, humor i vkus. Vytvořili jsme společně naši limitku praktických zápisníků. Můžete si vybrat ze tří variant dle vašeho gusta. Jako první spatřil světlo světa chytrý zápisník Reportér. Přiletí k vám v černém matném provedení s minimalistickým slepotiskem sosone.

    Zajímavosti o reportérovi:
    formát: 8,5 x 14 cm (menší A6, kapesní), má 128 stran, jeho lineatura je s linkou 0,5 cm, desky bloku jsou vyrobeny ze 100% recyklované lepenky, papír 100 g/m² je ze šetrného lesního hospodářství a bez problémů zvládne i plnící pero, poštovné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,41 €
    (390 Kč)
  • zostáva 32 z 60
    Sešit Professio midi s gumičkou a tužkou sosone potěší i nejnáročnějšího uživatele 📓

    Spojili jsme síly s nejstylovějším českým papírnictvím papelote, které má stejné hodnoty, humor i vkus. Vytvořili jsme společně naši limitku praktických zápisníků. Můžete si vybrat ze tří variant dle vašeho gusta. Elegantní černý sešit Professio midi s prošívaným hřbetem, tečkovaným vnitřkem, praktickou gumičkou a tužkou sosone uspokojí i ty nejnáročnější uživatele.


    Zajímavosti o Professio midi:
    formát: B6 (18.5 × 13.5 cm, menší A5),
    80 stran, tečkovaný vnitřek, papír Munken ze skandinávské papírny Arctic Paper splňující nejvyšší ekologické standardy, gumička je z české pruženky, uzlíky prošívaného hřbetu jsou vázány ručně, poštovné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,36 €
    (490 Kč)
  • zostáva 5 z 25
    Kroužkový blok Spiral A4 hnědý s gumičkou a tužkou sosone - ikonický blok na poznámky i náčrty 📓

    Spojili jsme síly s nejstylovějším českým papírnictvím papelote, které má stejné hodnoty, humor i vkus. Vytvořili jsme společně naši limitku praktických zápisníků. Můžete si vybrat ze tří variant dle vašeho gusta. Ikonický hnědý blok Spiral na poznámky i náčrty s tečkovaným vnitřkem, praktickou gumičkou a tužkou sosone potěší každou kreativní duši.


    Zajímavosti o Professio midi:
    formát: A4, 130 stran, tečkovaný vnitřek, papír Holmen • 80 g/m² je přírodní knižní papír v krémové barvě s obsahem dřevité vlákniny, pevné desky poslouží jako podložka, gumička udrží až pět tužek, gumička je z české pruženky, poštovné v ceně

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    23,32 €
    (590 Kč)
  • zostáva 28 z 50
    Dej si udržitelné štokrle sosone pro ty nejrychlejší - zvýhodněná cena 👌

    Máte-li v sobě ukrytého pravého estéta a chcete si vybrat z naší barevné škály podle svého vkusu, máme pro vás štokrle ve variantě HPL za zvýhodněnou cenu. Levnější o 10% vůči prodejní ceně.

    Dali jsme dohromady dvacetileté zkušenosti výroby zlínského nábytku s nadšením mladých designérů nejen navrhovat, ale také vyrábět udržitelné kusy nábytku. Samotný tvar - design štokrlat je navržen tak, abychom eliminovali odpad a využili každý formát materiálu na maximum. 

    Materiál: březová překližka, barevné HPL dle vzorníku, do poznámky prosím napište zvolenou variantu

    Vzorník barev (rozklikněte tlačítko více): bílá, žlutá, cihlová, světle modrá, zelená, světle šedá, černá

    Doručení cca do 3 měsíců od skončení naší hithit kampaně. Dopravné po ČR a SR je zahrnuto v ceně. Na podrobnostech se domluvíme e-mailem po skončení kampaně.
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    124,13 €
    (3 141 Kč)
  • zostáva 13 z 15
    Dětský workshop - přilož ruku k dílu a pokreslete si společně dětské štokrle 🧒🏼 🛠️ 👦🏻

    Rád upustíš společně s dětmi uzdu fantazií a umělecká kreativa je tvé druhé jméno? Zažij s nami terapii designem v podobě výtvarného workshopu, kde společně s ratolestimi vytvoříme váš první originál. Budeme kreslit, navrhovat, malovat. Na konci si odvezete domů dětské štokrle s vaším autentickým rukopisem.


    Tento jednodenní workshop je vhodný pro rodiče s dětmi, kteří se chtějí nachvíli vrátit do rozverných dětských dob a dozvědět se více ze zákulisí výroby a navrhování nábytku.

    Doručeni cca do 3 měsíců od skončení naší hithit kampaně. Na podrobnostech se domluvíme e-mailem po skončení kampaně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    154,12 €
    (3 900 Kč)
  • zostáva 2 z 10
    Dárkový poukaz v hodnotě 6 000 Kč - pro vás, nebo vaše blízké se slevou -30% 👍

    Máte chuť nás podpořit, ale nevíte, jaký druh odměny si nyní vybrat? V takovém případě využijte možnost pořídit si u nás voucher v hodnotě 6000 Kč se slevou 30%.

    Neustále pracujeme na novinkách a tento poukaz je platný 24 měsíců. Musíte uznat, že to je dostatečně dlouhá doba na rozmyšlenou, čím a komu v budoucnu uděláte radost. Jedním si můžete být ale jisti, vyrobíme pro vás kus poctivého nábytku, který vám bude sloužit z generace na generaci.

    Doručeni cca do 3 měsíců od skončení naší hithit kampaně. Dopravné po ČR a SR je zahrnuto v ceně. Na podrobnostech se domluvíme e-mailem po skončení kampaně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    165,98 €
    (4 200 Kč)
  • zostáva 18 z 20
    Udržitelné štokrle sosone s vlastním autorským potiskem 🎨

    Máte-li v sobě ukrytou kreativní duši designéra máme právě pro vás tuto variantu. Samotný tvar – design štokrlat je navržen tak, abychom eliminovali odpad a využili každý formát materiálu na maximum. Vy máte možnost upustit uzdu své fantazii a vytvořit svůj autorský unikát v podobě grafiky nebo fotografie. Společně zkonzultujeme správnost dat a návrh tak, aby naplnil vaše představy o designérském kousku s naším společným rukopisem.

    Materiál: lakovaná březová překližka s vaší autorskou grafikou nebo fotografií

    Doručení cca do 3 měsíců od skončení naší hithit kampaně. Dopravné po ČR a SR je zahrnuto v ceně. Na podrobnostech se domluvíme e-mailem po skončení kampaně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    193,64 €
    (4 900 Kč)
  • zostáva 14 z 15
    ​WORKSHOP - přilož ruku k dílu a přijď si s námi vyrobit vlastní štokrle 🛠️

    Máš odvahu si s námi zkusit vyrobit své vlastní štokrle? Připrav se na zážitek, kde tě přesvědčíme o hodnotě a kvalitě zlínského truhlářského řemesla. Užiješ si s námi autentickou atmosféru truhlářské dílny.

    Ukážeme ti, kde se tvoří každý kus nábytku od prvního návrhu až po zabalení finálního výrobku. Samozřejmostí je dobrá nálada, chutný brunch a na konci si odneseš kus nábytku, na jehož výrobě se spolupodílel.

    Tento jednodenní workshop je vhodný pro úplné začátečníky a nadšence designu, kteří se chtějí dozvědět více ze zákulisí výroby a navrhování udržitelného nábytku.

    Doručení cca do 3 měsíců od skončení naší hithit kampaně. Na podrobnostech se domluvíme e-mailem po skončení kampaně.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    233,16 €
    (5 900 Kč)
  • zostáva 15 z 15
    SET - štokrle 2 kusy - pro ty nejrychlejší - zvýhodněná cena 👌

    Nestačí ti jedno štokrle, dáš si rovnou dvě? V tom případě máme pro tebe skvělou nabídku. Využij možnost objednat si rovnou set s 15% slevou vůči prodejní ceně.

    Dali jsme dohromady dvacetileté zkušenosti výroby zlínského nábytku s nadšením mladých designérů nejen navrhovat, ale také vyrábět udržitelné kusy nábytku. Samotný tvar – design štokrlat je navržen tak, abychom eliminovali odpad a využili každý formát materiálu na maximum. Máte-li v sobě ukrytého pravého estéta a chcete si vybrat z barevné škály podle svého vkusu, máme právě pro vás tenhle set štokrlat ve variantě HPL za zvýhodněnou cenu. 

    Materiál: březová překližka, barevné HPL dle vzorníku, do poznámky prosím napište zvolenou variantu každého jedného kusu

    Vzorník barev (rozklikněte tlačítko více): bílá, žlutá, cihlová, světle modrá, zelená, světle šedá, černá

    Doručení cca do 3 měsíců od skončení naší hithit kampaně. Dopravné po ČR a SR je zahrnuto v ceně. Na podrobnostech se domluvíme e-mailem po skončení kampaně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    236,83 €
    (5 993 Kč)
  • zostáva 3 z 3
    Udržitelné štokrlata sosone s logem / grafikou vaší firmy 10 Ks - zvýhodněná cena 👌

    Jste malá firma nebo kavárna, která se ráda obklopuje barvami a udržitelným designem? Začínáte v menších prostorech nebo chcete odměnit zaměstnance pořádným kusem poctivého českého nábytku? Povolte uzdu fantazií a společně pro vás vymyslíme limitku, která bude prezentovat nejen vaše estetické cítění, ale i hodnoty a vkus.


    Vytvoříme udržitelnou kolekci s vaším firemním logem, barvami nebo autorskou grafikou s 25% slevou vůči prodejní ceně.

    Materiál: lakovaná březová překližka s vaší autorskou grafikou, logem nebo fotografií

    Doručení cca do 3 měsíců od skončení naší hithit kampaně. Dopravné po ČR a SR je zahrnuto v ceně. Na podrobnostech se domluvíme e-mailem po skončení kampaně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    1 452,28 €
    (36 750 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    FILANTROP - posedlý designem ❤️

    Bylo vždy tvým snem podporovat smysluplné projekty? Pokud jsi fanouškem designu, poctivého řemesla a udržitelného způsobu života máš možnost stát se naším samaritánem a nastartovat společně s námi ve Zlíně malosériovou výrobu.

    Můžeš být u zrodu prvního zlínského nábytkářského love-brandu. Ukážeme ti naši truhlářskou dílnu, architektonické krásy Zlínského kraje a společně probereme naše sny a vize. Také si budeš moci vybrat libovolný kus poctivého nábytku z našeho e-shopu nebo Zlínského showrooomu.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    3 951,79 €
    (100 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Udržitelné štokrle sosone ze zbytkových materiálů - nechte se překvapit, co vybalíte z krabice 🎁

    Udržitelné štokrle nejen z pohledu využití zbytkového materiálu. Design není sprosté slovo. Stejně jako opravdu ovládat poctivé truhlářské řemeslo. Dali jsme dohromady dvacetileté zkušenosti výroby zlínského nábytku s nadšením mladých designérů nejen navrhovat, ale také vyrábět udržitelné kusy nábytku. 

    Samotný tvar - design štokrlat je navržen tak, abychom eliminovali odpad a využili každý formát materiálu na maximum. Máte-li odvahu a chcete být svědomití a ekologičtí skrz na skrz nechte se překvapit. Vybereme za vás jedinečnou kombinaci a vyrobíme pro vás štokrle, jediné svého druhu. Každý kus originál, jako vy.

    Materiál: březová překližka, barevné HPL, nábytkové lino dle aktuálních zbytků v stolařské dílně

    Doručení cca do 3 měsíců od skončení naší hithit kampaně. Dopravné po ČR a SR je zahrnuto v ceně. Na podrobnostech se domluvíme e-mailem po skončení kampaně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    106,30 €
    (2 690 Kč)
  • Vypredané!!
    SET - štokrle 2 kusy - pro ty nejrychlejší - zvýhodněná cena 👌

    Nestačí ti jedno štokrle, dáš si rovnou dvě? V tom případě máme pro tebe skvělou nabídku. Využij možnost objednat si rovnou set s 15% slevou vůči prodejní ceně.

    Dali jsme dohromady dvacetileté zkušenosti výroby zlínského nábytku s nadšením mladých designérů nejen navrhovat, ale také vyrábět udržitelné kusy nábytku. Samotný tvar – design štokrlat je navržen tak, abychom eliminovali odpad a využili každý formát materiálu na maximum. Máte-li v sobě ukrytého pravého estéta a chcete si vybrat z barevné škály podle svého vkusu, máme právě pro vás tenhle set štokrlat ve variantě HPL za zvýhodněnou cenu. 

    Materiál: březová překližka, barevné HPL dle vzorníku, do poznámky prosím napište zvolenou variantu každého jedného kusu

    Vzorník barev (rozklikněte tlačítko více): bílá, žlutá, cihlová, světle modrá, zelená, světle šedá, černá

    Doručení cca do 3 měsíců od skončení naší hithit kampaně. Dopravné po ČR a SR je zahrnuto v ceně. Na podrobnostech se domluvíme e-mailem po skončení kampaně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    234,46 €
    (5 933 Kč)