Pomozte nám zrekonstruovat zázemí lesního klubu Blatouch

Tvoříme nové zázemí lesního klubu Blatouch. Důraz je kladen na celodenní pobyt venku a respektující přístup k dětem reflektující jejich individuální potřeby. Pomozte nám toto zázemí vytvořit, ať mohou být děti v prostředí, které i nám bylo nejbližší.

  • rybník v blízkosti pozemku

  • umístění maringotky

  • les vzdálený 50 m

  • maringotka k rekonstrukci

  • odměna - vyřezávané dřevěné srdíčko

  • hliněná pec na pečení chleba a pizzy

  • pozemek lesního klubu

  • odměna - vyřezávána lampa

  • naše logo

3 386 €
vybrané z 2 969 €

114%

114% splnené

82 ľudí prispelo

Komunita, Vzdelávanie

Moravská Třebová, Pardubický kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 2.4.2022 v 16:20.

Zobraziť všetky odmeny

Tvoříme nové zázemí lesního klubu Blatouch, který je dalším projektem Centra enviromentální výchovy Stolístek v Linharticích u Moravské Třebové. V současné chvíli potřebujeme zrekonstruovat příbytek (maringotku) pro děti a zvelebit okolní zázemí, aby zde děti mohly od dubna trávit čas s průvodci.

Věříme, že nám pomůžete! Když nám naši přátelé nebo příznivci této myšlenky přispějí nějakou tu korunku, tak to společně zvládneme. Koupí nějaké z našich odměn přispíváte k realizaci našeho projektu. Získáte nejen vámi zakoupenou odměnu, ale budete mít i dobrý pocit, z toho že jste pomohli na svět našemu snu. 

Děkujeme vám.

Jak to začalo

Před dvěma lety vzniklo Centrum enviromentální výchovy Stolístek, pod vedením Ing. Radky Báčové. Centrum svými programy obohacuje děti, ale i dospělé především v oblasti enviromentální výchovy.

Nedávno se sešlo několik rodičů s přáním, aby jejich děti trávily své dětství v blízkém kontaktu s přírodou. V tu chvíli se zrodil nápad založit lesní klub Blatouch. Rodiče, včetně mě a mého manžela, se sešli, dali dohromady několik tipů, kde by lesní klub mohl působit. Poté jsme oslovili majitelé míst (Agro Kunčina, pan Pavlíček), které se nám nejvíce líbila. Chtěli jsme místo v blízkosti lesa, jelikož proto vznikla myšlenka lesního klubu. A to se nám také povedlo! Máme k dispozici krásnou louku u lesa se strouhou, kde už teď si umíme představit, jak děti skotačí. Poté manžel Jakub sehnal maringotku. Celý zrod tohoto snu se nám podařilo udělat za týden! 

Chceme, aby zde děti trávily čas se svými průvodci, získávaly nové vědomosti o přírodě a budovaly si k ní pěkný vztah, protože to je dnes velmi důležité.

Co je náš cíl?

V současnosti máme k dispozici pozemek a maringotku, které budou sloužit našemu poslání několik let. Je ale nutné udělat částečnou rekonstrukci příbytku. Chceme v něm udělat palandy pro děti k odpočinku, stůl a židle ke stolování, zrenovovat kamínka na topení. Navíc chceme oslovit uměleckou školu v našem městě s přáním, aby maringotku vesele pomalovali. Na zkrášlení vnitřních prostor chceme, aby se podílely samy děti, jelikož tahle maringotka bude jejich příbytek. Ony se zde musí cítit v pohodě a v bezpečí.  

Rádi poznáme nové rodiny, kterým se naše myšlenka zamlouvá a budou se chtít na ni také podílet. :) Čím více nás bude, tím lépe! : )

Detaily

Lesní klub Blatouch je určený pro děti od 3-7 let. Je pro nás velmi důležitá volná hra dětí v přírodě, která je úžasný zdroj k získávání nových informací. Cílem je tedy nejen naučit děti počítat a pojmenovat barvy, ale také uvědomění si základních podmínek k životu na Zemi reálnou zkušeností s nimi.

Nabízíme vám, aby vaše děti trávily celý den s průvodci v prostředí přírody (lesa, vody), které i nám jako malým dětem bylo nejbližší. Chceme, aby i další generace milovala a pečovala o přírodu.

A proto máme sen vytvořit toto zázemí v našem regionu a potřebujeme na ně získat nějaké peníze. Peníze se snažíme shánět kde můžeme a crowdfundingový projekt je jednou z cest financování. Členské příspěvky pokrývají provozní a mzdové výdaje.

                                                                                                              

Kdo jsme?

Jsme spolek lesní klub Blatouch, který se připojil jako jeden z „lístků“ k Centru enviromentální výchovy Stolístek jako jeho pobočný spolek.

V centru jsou pravidelně připravovány různé výukové enviromentální programy pro děti MŠ i ZŠ. Programy bývají spojené s jednotlivými ročními obdobími a jejich škála je velmi rozmanitá (např. jak se žije na zahradě, ježek a jablíčko, kapr a bramborový salát, kov a hlína, dřevo a člověk a další...). Tyto programy bychom samozřejmě využívali i my v lesním klubu. Jsem si jistá, že i děti, které budou trávit celý den ve volné přírodě, zaujmou.  Dále jsou pořádané také různé semináře pro dospělé, jež mohou rozvíjet nejen jejich dosavadní znalosti, ale i kreativitu. Nově zde v létě bude vybudována keramická dílnička s vlastní pecí.

Lesní klub, jakožto pobočný spolek, úzce spolupracuje se Stolístkem, zaměřuje se na přírodní a zážitkovou pedagogiku, řemesla. Stolístek je pro nás úžasnou inspirací, jak do budoucna ještě více vylepšit zázemí našeho lesního klubu např. o malý bylinkový záhon  nebo dřevěné prvky.        

Jelikož Stolístek pořádá i příměstské tábory, je možné k nim z důvodu velkého zájmu využít i prostory našeho lesního klubu. Popřípadě, může být i pro děti z lesního klubu připraven příměstský tábor právě v  jejich místě, které jim není cizí. 

Proč to děláme?

Děti patří do přírody i do lesa. Všichni si určitě vybavíme ty uklidňující pocity, kdy jsme v lese, v jeho blízkosti nebo klidně i u vody. Celá naše země potřebuje péči a lásku. Tu můžeme právě rozvíjet u našich děti, které to budou učit další generaci a další generaci …

Za lesní klub Blatouch KRAJ (Kuba, Radka, Julie) 

Aktuality

22.3.2022 Naše zázemí se začíná rozrůstat

Na našich FB stránkách Lesní klub Blatouch, můžete vidět, jak se naše zázemí začíná pěkně rozrůstat a zvelebovat. Stále máme spoustu nápadů, jak si to tady zpříjemnit :)

Viacej

13.3.2022 Odměna příměstský tábor ve Stolistku - seznam táborů

Zdravím vás, Přikládám seznam týdenních táborů ve Stolistku, které jsou součástí našich odměn. 4.-8.7.2022 Výprava do divočiny 11.-15.7.2022 Týden plný řemesel 18.-22.7.2022 Za přírodou všech kontinentů 25.-29.7.2022 Příroda všemi smysly 8.-12.8.2022 Příměstský tábor (nejen) marmelády Témata tábor…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 39
    Dobrý pocit a radost z daru

    Radost z darování peněz na dobrou věc. V druhém kroku při placení můžete částku jakkoliv navýšit. 

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 7
    Obrázek od dětí z lesního klubu

    Obrázek jako poděkování od dětí z lesního klubu, doručený dárci osobně nebo poštou. Doručení poštou na požadovanou adresu v ceně.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,92 €
    (200 Kč)
  • predané 2
    Poděkování členů a dětí z lesního klubu videem

    Video s poděkováním, které vám zašleme na váš email nebo ho poté naleznete na webových stránkách.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    9,90 €
    (250 Kč)
  • predané 6
    Srdíčko z keramické modelovací hmoty vyrobené dětmi z lesního klubu

    Srdíčko z keramické modelovací hmoty, vyrobené a dozdobené dětmi z našeho lesního klubu, doručené dárci osobně nebo poštou. Doručení poštou na požadovanou adresu v ceně.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • zostáva 18 z 20
    Namaluj si tašku

    Přijďte strávit pěkné odpoledne k nám do Lesního klubu a namalujte si látkovou tašku podle svého vlastního uvážení a nálady. 
    V ceně látková taška, pití, malý dezertík. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,87 €
    (300 Kč)
  • zostáva 20 z 20
    Namaluj si triko

    Přijďte strávit pěkné odpoledne k nám do Lesního klubu a namalujte si triko podle svého vlastního uvážení a nálady. 
    V ceně bílé triko, pití, malý dezertík. 
    Do poznámky uveďte velikost trika. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,85 €
    (350 Kč)
  • zostáva 19 z 20
    Namaluj si obrázek na plátno

    Přijďte strávit pěkné odpoledne k nám do Lesního klubu a namalujte si obrázek podle svého vlastního uvážení a nálady. 
    V ceně plátno 20 x 20 cm, pití, malý dezertík. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    15,83 €
    (400 Kč)
  • zostáva 13 z 15
    Jednodenní pobyt v lesním klubu

    Pro děti předškolního věku.
    Jednodenní pobyt u nás v lesním klubu pro děti předškolního věku. Děti zde budou trávit celý den s průvodci. Mohou tak vidět, jak to u nás funguje. V ceně drobná svačina, oběd. 
    Pobyt by se zřejmě uskutečnil první týden o letních prázdninách. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,77 €
    (550 Kč)
  • zostáva 20 z 20
    Možnost upéct si chléb nebo pizzu v hliněné peci ve Stolístku

    Příjemně strávený den v centru enviromentální výchovy Stolístek s možností upéct si vlastní chléb nebo pizzu v hliněné peci.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • zostáva 28 z 30
    Možnost zúčastnit se vzdělávacího programu ve Stolístku

    Účast na kreativním programu, pořádaných Centrem enviromentální výchovy Stolístek. Možnost vyrobit si např. svíčku, mýdlo, koupelovou sůl,  a jiné produkty. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    27,71 €
    (700 Kč)
  • zostáva 28 z 30
    Vyřezávané dřevěné srdíčko

    Ručně vyřezávané dřevěné srdíčko, doručeno dárci osobně nebo poštou. Doručení poštou na požadovanou adresu v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 14 z 15
    Dvoudenní pobyt v lesním klubu

    Pro děti předškolního věku.
    Dvoudenní pobyt u nás v lesním klubu pro děti předškolního věku. Děti zde budou trávit celý den s průvodci. Mohou tak vidět, jak to u nás funguje. V ceně drobná svačina, oběd. 
    Pobyt by se zřejmě uskutečnil první týden o letních prázdninách.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 15 z 20
    Noc v teepee v Lesním klubu

    Prožijte den v přírodě bez elektřiny a tekoucí vody a přespěte v našem krásném teepee. Můžete si rozdělat oheň, opéct buřty a klidně si i zazpívat. Tak hurá za dobrodružstvím! 
    Odměna je určená pro rodinu - 2 dospělé osoby + děti.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,58 €
    (1 000 Kč)
  • zostáva 3 z 5
    Vyřezávaná keramická lampička

    Vyřezávaná keramická lampička od Věry Coufalové, doručená dárci osobně nebo poštou. Doručení poštou na požadovanou adresu v ceně.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,16 €
    (2 000 Kč)
  • zostáva 15 z 15
    Letní týdenní příměstský tábor pro školáky ve Stolístku

    Možnost týdenního příměstského tábora ve Stolístku o letních prázdninách.
    V ceně svačina, oběd.
    Tábory budou probíhat téměř celé léto a budete si moct vybrat, jaké téma se vám bude líbit. Témata brzo zveřejníme v aktualitách. 

     

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    83,12 €
    (2 100 Kč)
  • zostáva 19 z 20
    Celodenní keramický workshop ve Stolístku

    Příjemně strávený den ve Stolístku, odkud si odnesete vlastní keramický výrobek. 

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,95 €
    (2 500 Kč)
  • zostáva 19 z 20
    Enviromentální vzdělávací seminář ve Stolístku

    Příjemně strávený den ve Stolístku. Můžete si vybrat ze seminářů:
    • permakultura
    • přírodní zahrady

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    98,95 €
    (2 500 Kč)
  • predané 4
    Místo na cedulce dárců na příbytku

    Vaše jméno umístíme na cedulku dárců na příbytek.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    197,90 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Dort od Terky Kobelkové

    Dort od Terky Kobelkové. Piškotový, cheesecake dle vlastního přání. 
    Osobní předání. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,37 €
    (1 500 Kč)