Oliverova Dálka vydává po 20 letech nové album!

Oliverova Dálka chce vydat své třetí album. Kreativní byla paradoxně během prvních vln pandemie. Budeme vděční za vaši podporu. Pojďte do toho s námi! Vybraný obnos použijeme na mix, mastering nahrávky, výrobu CD a klip (zřejmě v nymburském prostředí).

  • Nahráváme v útulném studiu.

  • Pohodička ve studiu.

  • Posloucháme jednu z verzí písně.

  • Honza dohrává basu. Ještě nějaké úpravy.

  • Saxofonista Zdenda to má do studia nejblíž.

  • Natáčíme studiový klip.

  • Na desce se ozve i kosa, respektive její broušení.

  • Jedna z prvních sestav Oliverovky, 1996.

  • Jako předkapela The Primitives Group, 2020.

  • V Holanech u České Lípy, 2018.

  • Soustředíme se.

  • Bílé tričko s černým logem.

  • Plátěná taška s logem Oliverovky.

  • Placka Oliverova Dálka.

  • Bílý obraz na černém triku (výřez).

2 824 €
vybrané z 2 765 €

102%

102% splnené

90 ľudí prispelo

Hudba, Umenie

Poděbrady, Středočeský kraj, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 4.2.2022 v 09:28.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Kapela se znovu sešla po více jak deseti letech v roce 2015. Mysleli jsme, že odehrajeme dva koncerty u příležitosti vydání reedice našeho alba Smíření. Plán nevyšel, juch. Od té doby hrajeme. Nechtěli jsme ale zůstat svým vlastním revivalem a obehrávat staré a starší písně. Proto jsme se vrhli do nové tvorby. Jsme za to nesmírně vděční.

Současná sestava Oliverovky je: Lukáš Trejbal - zpěv; Jan Bělský - basa, zpěv; Jan Rydl - kytara, zpěv; Tomáš Mašinda - bicí a Zdeněk Hospodka - saxofon.

Co je náš cíl?

Naše třetí album se nese v duchu mírné psychedelie a rocku. Nějak je to zapsané v našem hudebním kódu. Rozpoznatelné. V textech jsme více osobní, neřešíme příliš aktuální témata, která pominou.

Detaily

Oliverova Dálka (alternativní rock) vydává po 20 letech nové CD. Své nejlepší album. Pracovní název je Magi Jidaki. V obnovené sestavě se nacházejí nová jména, nová krev. Trojlístek starých známých ale zůstává. Zvuk je možná rockovější, 4 písně jsou zhudebněné básně našeho kamaráda, básníka Pavla Zdražila (Dyndžiridu, Dobrý pan Kopeček či O touze). Album obsahuje 10 zbrusu nových písní plus bonusovou pecku Závojnatky (tu jsme svého času hrávali jako Práva Pupku). Tentokrát jsme ji rozhoupali v rytmu reggae. Věříme v silnou vnitřní energii alba.

... a ještě něco navíc

Týden před nahráváním jsme měli malé soustředění. Zkušebnu nám půjčili místní ostří rockeři. Ta se nacházela vlastně na roletou zataženém pódiu hospodského sálu. Za ním byl samotný lokál. Zkoušeli jsme dlouho a v jednu chvíli postrádali saxofonistu. Ten mezitím v hospodě vyhrával hostům, kteří se scházeli na večerní pivo.

Kdo jsme? 

Oliverovka (jak se zkráceně nazýváme a jak nás častují kamarádi a fanoušci) vznikla v roce 1994. V nymburské bývalé zámečnické dílně jsme absolvovali své první zkoušky. Pamatuju si, že jsem ještě neměl aparát na zpěv, tak jsem na sucho řval pouze do stojanu. Zkoušel přeřvat bicí a zbytek ohulené kapely. Po dědovi našeho kytaristy tam byl na ponku připevněn svěrák. V něm jsme louskali ořechy. Devadesátky byly opojný. Často jsme hrávali se spřízněnými kapelami jako Nový Hrábě, Sine Nomen, Triquetrum nebo Lucidum Intervalla. Z těch známějších jsme se potkávali například s Oswaldem Schneidererm, MCH Bandam, úchvatnými The Fatal Shore (jejich bubeník spolupracoval s Nickem Cavem) či undergroundovými partami na kouzelném festivalu Magorovo Prostřední Vydří. Tady hrál na bicí náš bubeník Tomáš i v legendárních Extempore. Dvakrát jsme vystoupili na Rock for People v Českém Brodě, na stejném pódiu stáli po boku Plastiků a dalších legend. Skoro to vypadá, že máme splněno. Ale život Oliverovky ani náš ještě nekončí. Muzika je pro nás brufen proti malomyslnosti.  

Proč to děláme?

Když se rodil nový materiál a my si během lockdownu písničky posílali přes Messenger, někde tam se zrodil plán vydat je jako naši třetí desku. Nová muzika vlastně vzkřísila kapelu. Do větší akce, po x letech. Nějaké peníze na nahrávání jsme splašili od kamarádů podnikatelů. Je to ovšem málo. Proto se na vás obracíme a dopředu děkujeme. O Hithitu jsme věděli a občas na něco přispěli. Třeba na projekt kamarádky módní návrhářky nebo na básnickou sbírku.

Aktuality

3.2.2022 Klaplo to!

Tak to klaplo!!! Jste absolutně skvělííí. Díky Vám jsme vybrali cílovou částku a ještě kousek navíc. Moc si toho vážíme!! Oliverovka

Viacej

1.2.2022 Cílová rovinka

A je to tady! Necelé tři dny to máme do konce našeho projektu. Oliverovka Vás ještě jednou moc prosí o sdílení, ať to dotáhneme do vítězného konce. Děláme, co můžeme. Cílová rovinka už je za zatáčkou vidět. Díky za Vaši neutuchající podporu!!!

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 10
    Pro dobrý pocit

    Přispějte kilo jen tak. Dobrý pocit vás pak třeba někdy přivede na náš koncert ve vašem okolí.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,95 €
    (100 Kč)
  • predané 3
    Digitální CD! Naše vůbec první nahrávka, demo ...zticha (1996))

    Exkluzivně! Ve formátu mp3 vám pošleme naši vůbec první nahrávku. Demáč ...zticha, který dosud vyšel pouze na kazetě, nyní v digitální podobě. Obsahuje 12 songů live z koncertu v Dělnickém domě v Nymburce. Většina písní pouze tady. Jen dvě jsme později nahráli ve studiu. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    5,92 €
    (150 Kč)
  • predané 4
    Album Smíření v digitální podobě.

    CD Smíření jsme nejprve vydali v roce 2001, později ještě jednou jako remaster (2015). V této kvalitnější podobě vám ho nabízíme jako soubor. Album je jinak dávno rozebrané. Je písničkovější než první Jinak je dobrá nálada a obsahuje písně jako například Kostomlaty, Smíření, Je to jenom v tom nebo Měsíc spí. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    5,92 €
    (150 Kč)
  • zostáva 33 z 50
    Nové CD + demo ...zticha.

    Nabízíme naše čerstvé CD. K němu vám pošleme v digitální podobě i náš první demáč ...zticha. V kostce tak okusíte celou naši kapelovou historii. Pošleme poštou, poštovné je v ceně. Osobně dovezeme Nymburk, Poděbrady a okolí.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,85 €
    (300 Kč)
  • zostáva 13 z 20
    Nové CD + publikace Nymburská rocková scéna + placka

    Nabízíme vám naše nové album a k němu navrch publikaci Nymburská rocková scéna (2008) od frontmana Oliverovky Lukáše Trejbala. Jedná se o druhý díl zmapování většinou rockových kapel a osobností v regionu (Vojta Říha, T.H.C., Hitfakers, Lucidum Intervalla, Legion, Iras, Telegraf nebo Václav Havlas). K tomu všemu vám ještě přibalíme placku s logem kapely. Pošleme poštou, poštovné je v ceně. Osobně dovezeme Nymburk, Poděbrady a okolí. Můžete si vybrat.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,77 €
    (450 Kč)
  • zostáva 4 z 20
    Tričko s logem Oliverovy Dálky + placka

    Pokud přispějete na naše nové CD, získáte tričko s logem kapely. Napište nám, zda chcete pánské, dámské a velikost. Můžete si vybrat bílé (s černým obrazem) či černé (s bílým). Vypadá vážně šik. A vy v něm! Tyto údaje nám napište do poznámek. Ještě přihodíme placku - špendlík s Oliverovkou. Pošleme poštou, poštovné je v ceně. Osobní odběr Poděbrady a okolí.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    17,77 €
    (450 Kč)
  • zostáva 3 z 15
    Nové CD + plátěná taška s logem kapely + placka

    K naší čerstvé a voňavé desce vám přibalíme krásnou plátěnou tašku přes rameno s logem kapely. S ní pak vyrazíte pro čerstvý a voňavý rohlíky, jop. Placka k tomu. Ruku na to. Posíláme poštou, poštovné je zahrnuto. Osobní odběr Poděbrady a okolí.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    21,72 €
    (550 Kč)
  • zostáva 6 z 15
    Nové CD + tričko (černé) + placka

    Naše nové album dostanete spolu s černým trikem a logem Oliverovky! Napište nám, prosím, jen velikost a střih (tyto údaje vpište do poznámek). Pak si ho můžete vzít na náš koncert. A placku si připíchněte do klopy nebo na baťůžek. Pošleme poštou (ranní), poštovné je již zahrnuto. Osobně doručíme Nymburk a okolí.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    29,62 €
    (750 Kč)
  • zostáva 13 z 15
    Nové CD + tričko (bílé) + placka

    Naše nové album dostanete spolu s bílým trikem a logem Oliverovky! Napište nám, prosím, jen velikost a střih (tyto údaje napište do poznámek). Těšíme se, až vás v něm někde potkáme. Přibalíme ještě placku. Balíček pošleme z pošty, poštovné je v ceně. Osobně doručíme Nymburk a okolí.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    29,62 €
    (750 Kč)
  • zostáva 2 z 2
    Koncert Oliverovy Dálky kdekoliv

    Pozvěte si nás, kam jen chcete. Na vaši oslavu, do vaší oblíbené hospůdky, na zahradní párty či do obýváku. Přijedeme vám milerádi zahrát kamkoliv. Už teď se na to těšíme. Vaše jméno uvedeme s poděkováním v bookletu. Jsme technicky soběstační, cesťák je v ceně.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    315,96 €
    (8 000 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Mecenáš projektu

    Absolutní borec. Vaše jméno uvedeme v bookletu CD. Pozveme vás na křest alba, můžete na všechny naše koncerty v roce 2022 . Přijedeme vám zahrát. Technicky jsme soběstační, cesťák je zahrnutý ve vaší dobrosrdečnosti.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    394,94 €
    (10 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Cesta s naším basákem na jeho pravidelné lince

    Pojďte zažít něco pábitelského. Náš basák Bělouš vás sveze autobusem na lince Kolín - Sázava a zpět. Budete si s ním povídat o muzice i životě. Jako podkres zazní busem naše nová deska. To chceš! Odměnu využijte od 1. března do 31. května 2022.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,60 €
    (800 Kč)
  • Vypredané!!
    Kreativní hodinka s kytaristou Honzikem

    Hodinu můžete strávit ve společnosti našeho kytaristy Honzíka. Ten vás vezme na cestu svým uměním skládat a píseň nahrát na internetovou platformu. Ve zkušebnovém studiu u Poděbrad je vše připraveno. Odměnu využijte od 1. března do 31. května 2022.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,49 €
    (1 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Na pivo s Oliverovkou

    Pojďte s námi na pivko! Zveme vás do nymburské legendární hospody Na Žofíně. I tady se odehrává děj jedné z písní na nové desce s názvem Dobrý pan Kopeček. Stavte se s náma na pivko od 1. března do 31. května 2022.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,49 €
    (1 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Na pivo s Oliverovkou

    Pojďte s námi na pivko! Zveme vás do nymburské legendární hospody Na Žofíně. I tady se odehrává děj jedné z písní na nové desce s názvem Dobrý pan Kopeček. Stavte se s náma na pivko od 1. března do 31. května 2022.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,49 €
    (1 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Koncert Oliverovy Dálky kdekoliv

    Pozvěte si nás, kam jen chcete. Na vaši oslavu, do vaší oblíbené hospůdky, na zahradní párty či do obýváku. Přijedeme vám milerádi zahrát kamkoliv. Už teď se na to těšíme. Vaše jméno uvedeme s poděkováním v bookletu. Jsme technicky soběstační, cesťák je v ceně.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    315,96 €
    (8 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Mecenáš projektu

    Absolutní borec. Vaše jméno uvedeme v bookletu CD. Pozveme vás na křest alba, můžete na všechny naše koncerty v roce 2022 . Přijedeme vám zahrát. Technicky jsme soběstační, cesťák je zahrnutý ve vaší dobrosrdečnosti.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    394,94 €
    (10 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Mecenáš projektu

    Absolutní borec. Vaše jméno uvedeme v bookletu CD. Pozveme vás na křest alba, můžete na všechny naše koncerty v roce 2022 . Přijedeme vám zahrát. Technicky jsme soběstační, cesťák je zahrnutý ve vaší dobrosrdečnosti.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    394,94 €
    (10 000 Kč)