Kompostujte s Jelenem

Chceme do našeho bezobalového obchodu umístit elektrický kompostér, který Vám bude pomáhat kompostovat organické kousky z kuchyně a usnadnit Vám tak redukci bioodpadu. Pořiďte si jednu nebo více odměn od místních podniků a podpořte nás v jeho nákupu.

  • Zachraňte 120g mýdlo. Vyrobeno z luxusních surovin

  • Sada barevných sáčků pro udržitelnější nakupování

  • Veganské nanuky slazené datlemi

  • Prostor opravárny ve svém typickém pracovním ruchu

  • Hudebnice Dita učí na harmoniku, kytaru, ukulele.

  • Výběrová káva od nuselské pražírny El Buho Coffee

  • Své jméno či vzkaz lidu u nás můžete zaznamenat.

  • Pozveme Vás na minikurz vermikompostování.

  • Andělky z recyklovaných materiálů ušil Tichý Svět

  • Pozveme Vás na workshop pěstování bylin s Kokozou.

  • Vynikající rajčátka do salátu nebo jen tak na chuť

  • Seedbomba od Kokozy - živá zahrádka do města

  • Pořiďte si tašku s naším Jelenem.

  • Růžovo-žlutý batoh z banneru od Tichého světa

  • Žluto-oranžový batoh z koženky od Tichého světa

  • Výrobky od naší nuselské zákaznice Annie

  • Upcyklované výrobky z kreativního prostoru Díl-NA

  • Háčkované čelenky od slečny Filutky

  • Pralesní anturie od Květin u Toma

  • Přírodní deodoranty od Ponio

1 974 €
vybrané z 1 774 €

111%

111% splnené

187 ľudí prispelo

Komunita, Ekológia

Praha, Hlavní město Praha, Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 28.10.2021 v 13:18.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Nuselský Bezobalový Jelen nedávno oslavil první rok od otevření. Od léta 2020 se náš sortiment rozrostl o mnoho skvělých věcí nejen pro Vaši kuchyni.

Od začátku víme, že chceme spadat do kolonky podnikání prospěšného pro místní obyvatele a redukovat odpad všemi směry. A za ten rok fungování jsme zjistili, že Vás kromě jednorázových obalů velmi často trápí špatné místní řešení nebo (spíše neřešení) separace a kompostování domácího bioodpadu. Stejný problém vnímají i místní lidé z občanského sdružení Probuďme Nusle, kteří díky velkému množství přinášeného odpadu během posledních měsíců přestali do největšího komunitního kompostéru v okolí bioodpad dále přijímat. 

Co je náš cíl?

V této době přišel nápad na pořízení elektrického kompostéru, jenž je na českém trhu osvědčen řadou gastropodniků, a který veškerý bioodpad sanituje a za 24 hodin z něj vytvoří organickou složku, která se může vrátit do Vašich květináčů a městských záhonů. 

Kompostér Green Good

Detaily

Vytvoříme přehledný organizovaný systém, podle kterého obyvatelé se zájmem o kompostování zasvětíme do této možnosti odevzdávání zbylých kuchyňských kousků, které by jinak musely skončit v koši na smíšený odpad a vyletěly by pravděpodobně komínem malešické spalovny. My tyto kousky zkompostujeme a poskytneme zájemcům za symbolické provozní náklady.

Jde o bezpečný urychlený proces kompostování, jenž bude provozně oddělen od naší bezobalové prodejny. Výhodou tohoto kompostovacího procesu je zpracování téměř jakéhokoliv bioodpadu menších rozměrů (tedy nejen veganské složky). Vše bez jakýchkoliv broučků, mušek a dalších škoditelů. Budeme ale rádi, když nám budete nosit pouze rozumné množství kuchyňských zbytků. Vyhrazujeme si právo nepřijmout velké množství gastroodpadu nebo gastroodpad nějak kontaminovaný. 

... a ještě něco navíc

Během následující sezony pro Vás budeme pořádat vzdělávací kurzy s různými způsoby kompostování. Zkušenosti máme letité, a kromě nás Vám pomohou i skuteční profíci z pražských ekologických spolků a sociálních podniků. Nechte se překvapit, jakmile bude vše oficiální, budeme Vás informovat v aktualitách. 

Kdo jsme?

Majitelem bezobalového koloniálu Jelen je Štěpán, se kterým se máte možnost setkat osobně u pultu a prodiskutovat udržitelné nakupování potravin, drogerie a kosmetiky. Před rokem založil Jelena a nyní chce pomoci místní komunitě s kompostováním. 

Proč to děláme?

Za vším stojí vnitřní pohnutky a hlavně data. Věděli jste, že až 40 % našich košů je zaplněno právě bioodpadem? A že jeden český občan vyprodukuje v průměru okolo 50 kg bioodpadu ročně? V cirkulární ekonomice máme ještě stále co dohánět. Pojďme začít společně u Jelena. 

Aktuality

27.9.2021 Půlku máme za sebou, děkujeme!

Milé mecenášky, milí mecenáši,  dnes je to přesně 14 dní, co jsme odstartovali naši kompostovací výzvu. A chceme Vám moc poděkovat, jelikož jsme díky Vám, doufejme, na dobré cestě. K dnešnímu dni jste nám pomohli vybrat polovinu cílové částky. Elektrický kompostér pro veřejné kompostování není pro…

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 13
    Nechci odměnu. Chci kompostovat

    Zakoupením této položky nás podpoříte a pomůžete při nákupu kompostéru bez konkrétní odměny. Částka této dobroodměny lze samozřejmě navýšit podle Vaší libosti. Uděláte to snadno v druhém kroku při platbě. Děkujeme!

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    2,57 €
    (65 Kč)
  • predané 1
    Zaslání odměny Zásilkovnou na výdejní místo

    Jste z daleka a přejete si hmotnou odměnu zaslat Zásilkovnou na výdejní místo? Zakupte si prosím tuto položku navíc k vybranému dárku.

    Přehled výdejních míst najdete zde:
    https://www.zasilkovna.cz/pobocky 
    Nezapomeňte do skryté poznámky uvést výdejní místo a telefonní číslo, aby Vás Zásilkovna mohla informovat, až bude balíček na místě. 

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    2,73 €
    (69 Kč)
  • zostáva 3 z 20
    Zachraňte mýdlo z Mýdlovaru (60 g)

    Zakupte si luxusní marcipánové mýdlo od Mýdlovaru o hmostnosti 60 g, u kterého omylem došlo k záměně přírodních olejů (esenciální olej z hořkých mandlí za zastudena lisovaný mandlový olej). Toto krásné mýdlo s kvalitními non-toxic surovinami s čistě bílou barvou a linkou z kamejníku barvířského nedostalo při výrobě dostatečnou vůni a nemůže být tedy normálně prodejné. Zachraňte mu život a dopřejte své pokožce hebkost a jemnost. Pro suchou, citlivou až mastnou, také dětskou pokožku. Možné použít i jako vlasový šampon (obsahuje citrát). 
     
    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.
     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    2,96 €
    (75 Kč)
  • zostáva 2 z 5
    Sazenice avokáda přelahodného

    Vypěstování sazenice avokáda z pecky je oříšek. Terka z obchodu BOUT si s tím ale dala práci a nám darovala 5 předpěstovaných sazenic ve sklenici vodou. Této oblíbené rostlině se nejvíce daří ve světlých místnostech bez přímého slunce. Rostlinky už mají dobrou kořenovou strukturu a těší se na přesazení. 

    Tuto odměnu bohužel nelze zaslat poštou. 

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    3,36 €
    (85 Kč)
  • predané 2
    Hydroponický salát Hilbert

    Znáte hydroponii, moderní způsob pěstování, u kterého se ušetří až 90 % vody? Nejoblíbenější potravinou pěstovanou hydroponicky je polní salát Hilbert, krásně šťavnatý a objemem dvojnásobný, nežli byste zakoupili v supermarketu. Můžete ho zkonzumovat a doplnit tak vitaminy, nebo dát do vázičky a nechat jako dekoraci, vydrží Vám takto až 14 dní. 

    Tuto odměnu bohužel nelze zaslat poštou. 

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    3,52 €
    (89 Kč)
  • predané 0
    Zaslání odměny Zásilkovnou až k Vám domů

    Jste z daleka a přejete si hmotnou odměnu zaslat Zásilkovnou až k Vám domů? Zakupte si prosím tuto položku navíc k vybranému dárku.
    Do skryté poznámky nám uveďte své telefonní číslo a adresu, abychom věděli, kam odměnu doručit. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    4,54 €
    (115 Kč)
  • zostáva 15 z 20
    Bavlněná taška s Jelenem

    Pro příjemný nákup Vám poslouží skvěle taška s naším Jelenem. Rozměry tašky jsou 40x35 cm + ucho. 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    5,49 €
    (139 Kč)
  • zostáva 2 z 20
    Zachraňte mýdlo z Mýdlovaru (120 g)

    Zakupte si luxusní marcipánové mýdlo od Mýdlovaru o hmostnosti 120 g, u kterého omylem došlo k záměně přírodních olejů (esenciální olej z hořkých mandlí za za studena lisovaný mandlový olej). Toto krásné mýdlo s kvalitními non-toxic surovinami s čistě bílou barvou a linkou z kamejníku barvířského nedostalo při výrobě dostatečnou vůni a nemůže být tedy normálně prodejné. Zachraňte mu život a dopřejte své pokožce hebkost a jemnost. Pro suchou, citlivou až mastnou, také dětskou pokožku. Možné použít i jako vlasový šampon (obsahuje citrát). 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    5,89 €
    (149 Kč)
  • zostáva 7 z 12
    Cibule krásných tulipánů přímo od zahradnice

    Milujete zahradničení? Máme pro Vás  připravené cibulky nejnádhernějších červených tulipánů. Právě nyní na podzim je ideální doba na jejich zasazení do země. Na podzim zasadíte a na jaře vás potěší svojí krásou. Jedna odměna obsahuje 30 ks cibulek, z toho 20 větších a 10 menších.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    5,89 €
    (149 Kč)
  • zostáva 5 z 10
    Sada látkových sáčků pro udržitelnější nakupování

    Rádi byste nakupovali čerstvou zeleninu, pečivo nebo trvanlivé potraviny, ale sklenice Vám nevyhovují? Zakoupením této odměny získáte 5 kusů bavlněných zatahovací sáčků od šikovných švadlen z chráněné dílny. Máme pro Vás různý design, určitě si vyberete. 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    5,93 €
    (150 Kč)
  • zostáva 4 z 10
    Háčkovaná čelenka od slečny Filutky

    Blíží se podzim. A ten studený vítr! Instagramerka Filutka Blanka Vám na míru uháčkuje dámskou nebo pánskou čelenku. A rázem budete o trochu více chránění před nachlazením. Barva a velikost bude podle Vašeho přání s ohledem na dostupnost materiálu. 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    6,32 €
    (160 Kč)
  • zostáva 2 z 5
    Návštěva a využití prostor Opravárny

    Potřebujete si opravit rozbitý mixér, boty nebo třeba počítač? Nebo potřebujete klid na práci? Zakoupením této odměny získáte jednorázový vstup do nové michelské Opravárny, kde můžete navštívit plně vybavenou dílnu s půjčovnou nářadí nebo si užít coworkingových prostor. Vstup není časově omezen. Kupony na jednorázový vstup do nových prostor Opravárny věnoval zakladatel projektu Opravme Česko, pan Jan Charvát. Děkujeme!

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    6,72 €
    (170 Kč)
  • predané 5
    Půl kila organického kompostu pro Vaše pokojovky

    Za příspěvek pro Vás v našem kompostéru zkompostujeme a připravíme půl kila organického kompostu. Ten vysypejte do vnitřku Vašich květináčů, po měsíci už se bude jednat o 100 % konečné hnojivo pro Vaše zelené miláčky.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    7,51 €
    (190 Kč)
  • predané 4
    Veganské nanuky Fruteama slazené datlemi

    Skvělé veganské nanuky Fruteama slazené datlemi a žádnými umělými cukry a bez obalu se vyrábí sice na Žižkově, ale prodávají se v Jelenovi. A zákazníci si je velmi chválí!

    Po zakoupení této odměny dostanete v našem bezobalovém obchůdku 4 kusy nanuků z fair trade surovin podle aktuální nabídky a dostupnosti sezonního ovoce. Konečný výběr je na Vás.

    Tuto odměnu nelze zaslat poštou. 

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    7,86 €
    (199 Kč)
  • predané 7
    Přírodní deodorant od Ponio dle vlastního výběru

    Zakoupením této odměny získáte tuhý přírodní deodorant od značky Ponio v papírovém kompostovatelném obalu o objemu 44 ml. Vyberte si v našem obchůdku z více než deseti druhů podle Vašich preferencí, nebo s Vámi rádi vhodný druh zkonzultujeme přes email. 

    Máme pro Vás připraveny tyto vůně:
    Tea tree & lemongras
    Fresh air
    Pomeranč & eukalyptus
    Levandule & máta
    Cukrová pivoňka
    Levandule & tea tree
    Pink sodafree
    Lavandin sodafree
    Lemongras sodafree
    Mint sodafree

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    8,89 €
    (225 Kč)
  • predané 0
    Ručník pro chlapce s tygrem a jménem obdarovaného

    Naše zákaznice Annie z Nuslí šije a je moc šikovná. Ušijeme Vám bílý ručník na ruce pro chlapce s vyšitím jména Vašeho dítka nebo jiného obdarovaného a roztomilým tygříkem. Rozměr ručníku je přibližně  40 x 30 cm. Fotku najdete v galerii. 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    9,84 €
    (249 Kč)
  • predané 0
    Ručník pro holčičku se včelkou a jménem obdarované

    Naše zákaznice Annie z Nuslí šije a je moc šikovná. Ušijeme Vám bílý ručník na ruce pro děvče s vyšitím jména Vašeho dítka nebo jiné obdarované a k tomu roztomilou včelku. Rozměr ručníku je přibližně  40 x 30 cm. Fotku najdete v galerii. 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    9,84 €
    (249 Kč)
  • zostáva 1 z 2
    Hudební lekce na harmoniku s muzikantkou Ditou Hanzelovou

    Nuselská hudebnice Dita je známá pro svůj pedagogický talent při lekcích na hudební nástroje včetně foukací harmoniky. Vyzkoušejte si tzv. foukačku a probuďte v sobě nový talent. Doba první lekce je 30 minut. Harmoniku si prosím přineste vlastní. Lekce bude uskutečněna v Nuslích. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,88 €
    (250 Kč)
  • zostáva 1 z 2
    Hudební lekce na kytaru s muzikantkou Ditou Hanzelovou

    Nuselská hudebnice Dita je známá pro svůj pedagogický talent při lekcích na hudební nástroje včetně akustické kytary. Vyzkoušejte si jí a probuďte v sobě nový talent. Doba první lekce je 30 minut. Kytaru Vám paní lektorka vypůjčí nebo si můžete donést vlastní. Lekce bude uskutečněna v Nuslích. 

    Dita dále může poradit i s výběrem kytary před nákupem. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,88 €
    (250 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    Kilo čerstvých cherry rajčátek do zdravého salátu

    Naše vyhlášená cherry rajčata máte možnost zakoupit i jako odměnu a zároveň nám poskytnout malý příspěvek na pořízení elektrického kompostéru.

    Tuto odměnu bohužel nelze zaslat poštou. 

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,82 €
    (299 Kč)
  • predané 0
    Bryndák pro Vaše dítko

    Naše zákaznice Annie z Nuslí šije a je moc šikovná. Ušijeme Vám bílý bryndáček neprosakovou vrstvou s kreslenou postavičkou (dráčkem) a vtipným textem na přání. Fotku najdete v galerii.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,86 €
    (300 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Designová miska či popelníček z kreativního nuselského kreativního prostoru Díl-NA

    Miska či popelníček řezaný a broušený metodou pukání skla od nuselského kreativce Jindry, provozovatele prostoru Díl-NA. Ve fotogalerii je najdete na fotce s upcyklovaným sklem pod číslem 2.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    12,65 €
    (320 Kč)
  • predané 4
    Kurz mini vermikompostování pro Vás i Vaši ratolest

    Rádi byste kompostovali sami a nevíte, jak na to? Zkuste to s žížalami. Ze zkušeností po našich předchozích kurzech víme, že se tento druh hobbykompostování líbí zejména těm nejmenším.

    Na kurzu si jeden takový malý hobbykompostér vyrobíte a odnesete si i žížaly. Délku kurzu odhadujeme na 1,5 hodiny a konat se bude v našem obchodě. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,83 €
    (350 Kč)
  • predané 3
    Kilo organického kompostu pro Vaše pokojovky

    Za příspěvek pro Vás v našem kompostéru zkompostujeme a připravíme kilíčko organického kompostu. Ten vysypejte do vnitřku Vašich květináčů, po měsíci už se bude jednat o 100 % konečné hnojivo pro Vaše zelené miláčky.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    13,83 €
    (350 Kč)
  • predané 2
    Maňásek Jelen se jménem obdarovaného

    Naše zákaznice Annie z Nuslí šije a je moc šikovná. Ušijeme Vám maňáska v podobě jelena s vyšitím jména Vašeho dítka nebo jiného obdarovaného. Fotku vzoru najdete v galerii. 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    17,78 €
    (450 Kč)
  • zostáva 7 z 10
    Andělka z Tichého světa, co Vás ochrání

    Chráněné pracoviště Tichý svět zaměstnává švadlenky se zdravotním postižením, které jsou opravdu šikovné. Úhlednou andělku můžete darovat dospělému nebo dítku a podpoříte tím nejen Jelena, ale také chráněné pracoviště Tichého světa. Všechny andělky jsou z čisté recyklované látky. Každá bude barevně jedinečná, ručně ušitá a samozřejmě veselá. 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    21,73 €
    (550 Kč)
  • zostáva 3 z 5
    Vaše ctěné jméno na gravitačním zásobníku

    Chcete nás podpořit, a ještě být v Jelenovi zfamózněni? Adoptujte si zásobník a ten ponese Vaše ctěné jméno. 

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    39,52 €
    (1 000 Kč)
  • predané 1
    Kurz intentivního vermikompostování

    Plánujete se do domácího kompostování pořádně opřít? Máte možnost u nás postavit svůj vlastní vermikompostér, který Vám pokryje produkci veškerého rostlinného bioodpadu čtyřčlenné domácnosti. K výrobě poskytneme praktické europřepravky, které se osvědčily jako nejvhodnější nádoby pro tento způsob kompostování. Za kurzu si také odnesete základní "stádečko" žížal.

    Délku kurzu odhadujeme na 1,5 hodiny a konat se bude v našem obchodě. 

    Doručenia odmeny: do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    58,88 €
    (1 490 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Adopce mlýnku na kávu

    Kromě nového kompostéru budeme do provozovny pořizovat nový elektrický mlýnek na kávu. Ačkoliv Vás náš malý elektrický mlýnek bavil, už má svá produktivní léta za sebou. Ano, tento punk je zřejmě u konce :-).

    Zakoupením této odměny ponese náš nový mlýnek Vaše ctěné jméno. 

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    158,07 €
    (4 000 Kč)
  • zostáva 4 z 4
    Příspěvek na novou váhu

    Naše stará váha od masného pultu ze supermarketu je už opravdu babička, občas nám i Vám z ní vstávají vlasy na hlavě. Nastal čas jí nechat trochu odpočinout a poohlédnout se po mladším ročníku. Můžete nám na ni přispět i v této kampani. My Vám za to jmenovitě poděkujeme štítkem přímo na váze. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    177,83 €
    (4 500 Kč)
  • zostáva 1 z 1
    Vlastní jméno, citát či vzkaz na zdi slávy

    Zakoupením máte možnost vyjádřit svůj vztah k planetě na naší zdi slávy. Vzkaz zvěčněn napsaný bílou křídou na černé tabulové barvě a bude umístěn na viditelném místě naprosti prodejnímu pultu. 

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    197,59 €
    (5 000 Kč)
  • Vypredané!!
    Žížalí čaj pro Vaše pokojovky

    Zakupte si tuto odměnu a získáte lahvičku 250  ml žížalího čaje pro Vaše zelené miláčky. Po naředění nejméně 1:10 je zalijte a rázem Vám rostlinky porostou jako z vody. 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    4,74 €
    (120 Kč)
  • Vypredané!!
    Červená anturie od Květin u Toma

    Nusle milují květiny. A ty od Toma ve Svatoslavově ulici obzvlášť. Sympatický majitel nám do kampaně poskytl noblesní anturie česky nazvané toulitky pro všechny floristky a floristy. Tyto výjimečné pokojové rostliny původem z pralesa nejenže potěší svou krásou, umí ale třeba také čistit vzduch v místnosti. Tyto červené pro zamilované a milovníky života udělají radost opravdu každému.

    Tuto odměnu nelze zaslat poštou.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    4,94 €
    (125 Kč)
  • Vypredané!!
    Bílá anturie od Květin u Toma

    Nusle milují květiny. A ty od Toma ve Svatoslavově ulici obzvlášť. Sympatický majitel nám do kampaně poskytl noblesní anturie česky nazvané toulitky pro všechny floristky a floristy. Tyto výjimečné pokojové rostliny původem z pralesa nejenže potěší svou krásou, umí ale třeba také čistit vzduch v místnosti. Tyto bílé znamenají projev upřímnosti Vašeho sdělení, čistotu, něhu a oddanost.

    Tuto odměnu nelze zaslat poštou.
     

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    4,94 €
    (125 Kč)
  • Vypredané!!
    Růžová anturie od Květin u Toma s odstínem pink lemonade

    Nusle milují květiny. A ty od Toma ve Svatoslavově ulici obzvlášť. Sympatický majitel nám do kampaně poskytl noblesní anturie česky nazvané toulitky pro všechny floristky a floristy. Tyto výjimečné pokojové rostliny původem z pralesa nejenže potěší svou krásou, umí ale třeba také čistit vzduch v místnosti. Růžové květy anturií s odstínem pink lemonade nesou symboliku lásky, radosti a štěstí.

    Tuto odměnu nelze zaslat poštou.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    4,94 €
    (125 Kč)
  • Vypredané!!
    Růžová anturie od Květin u Toma s odstínem pink watermelon

    Nusle milují květiny. A ty od Toma ve Svatoslavově ulici obzvlášť. Sympatický majitel nám do kampaně poskytl noblesní anturie česky nazvané toulitky pro všechny floristky a floristy. Tyto výjimečné pokojové rostliny původem z pralesa nejenže potěší svou krásou, umí ale třeba také čistit vzduch v místnosti. Růžové květy anturií s odstínem pink watermelon znamenají něžnost, jemnost a romantickou lásku. 

    Tuto odměnu nelze zaslat poštou.
     

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    4,94 €
    (125 Kč)
  • Vypredané!!
    Rýmovník ve veselém květináči

    Nenáročnou bylinku v kvalitním substrátu Vám předáme ve veselém barevném květináči. Bude dělat radost celé Vaší domácnosti nejen svým vzhledem, ale také svými pozitivními účinky na lidský organismus. Můžete ho používat při dýchacích potížích, jako koření nebo například jako repelent. Velikost rostlinky bude cca 15 cm, za dva měsíce se Vám ale při správné péči krásně rozroste. 

    Tuto odměnu bohužel nelze zaslat poštou. 

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    6,92 €
    (175 Kč)
  • Vypredané!!
    Seedbomba z Kokozy pro živou zahrádku

    Kvetoucí bomba, která k vám na zahrádku přiláká prospěšný hmyz, nejlepšího přirozeného ochránce vaší úrody. Seedbomba je kouzelná kulička z jílu, kompostu a vybrané směsi semínek rostlin, které na zahrádku lákají prospěšný hmyz - aksamitník, kopr, koriandr, měsíček, černucha, chrpa, heřmánek. Seedbomby koulí ve své integrační dílně organizace Kokoza a láduje je po čtyřech do tubusů, abyste měli tuhle organickou nálož při ruce.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    8,65 €
    (219 Kč)
  • Vypredané!!
    Hudební lekce na ukulele s muzikantkou Ditou Hanzelovou

    Nuselská hudebnice Dita je známá pro svůj pedagogický talent při lekcích na hudební nástroje včetně ukulele. Vyzkoušejte si, jak se brnká na ukulele a probuďte v sobě nový talent. Doba první lekce je 30 minut. Ukulele Vám paní lektorka vypůjčí nebo si můžete donést vlastní. Lekce bude uskutečněna v Nuslích.

    Dita dále může poradit i s výběrem ukulele před nákupem. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,88 €
    (250 Kč)
  • Vypredané!!
    Prodejní místo na Nuselském blešáku

    Zakoupením této odměny Vám zajistíme 1 prodejní místo na jednom ze dvou nebo tří pořádaných známých bleších trhů "Nuselské blešky" během roku 2022 ve vnitrobloku komunitní zahrady Mečislavka, který se těší nyní velké popularitě.

    Místo si rezervujete během roku 2022 po vyhlášení akce na facebookové stránce Sběratelka věcí.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    9,88 €
    (250 Kč)
  • Vypredané!!
    300 g výběrové kávy z nuselské mikropražírny El Buho Coffee

    Připravíme pro Vás čerstvě upraženou kávu z mikropražírny El Buho Coffee. Balíček se bude skládat ze 150 g kávy z Dominikánská republika na espresso nebo moka konvičku s nádechem čokolády a 150 g kávy z Kolumbie na filtr se svěžím nádechem ovoce. Jedná se o kvalitní 100% arabiku od certifikovaných farmářů. 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    10,67 €
    (270 Kč)
  • Vypredané!!
    Kniha Vánoční příběhy od nuselského překladatele Petra Štádlera

    Vánoční koleda a další vánoční příběhy od Charlese Dickense

    Kdo by neznal Vánoční koledu o mrzoutském starém mládenci Hrabounovi, kterému teprve smrt jeho obchodního partnera Prachouna a následná návštěva tří duší otevřou oči a on zjistí, co je opravdu důležité. Ovšem Vánoční koleda zdaleka není jediný vánoční příběh, který Charles Dickens napsal. A tak si v tomto souboru můžete přečíst ty nejzajímavější z nich.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,42 €
    (289 Kč)
  • Vypredané!!
    Kniha Něžná je noc od nuselského překladatele Petra Štádlera

    Vrcholné dílo Francise Scotta Fitzgeralda v novém překladu.
    Dějově bohaté, čtivě a zábavně napsané dílo zalidněné pronikavě vykreslenými postavami vyniká jako hluboká sonda do nejzazších končin individuální lidské existence. V roztančené době divokých večírků sledujeme mladého talentovaného psychiatra, jenž v sobě cítí dar empatie i poslání pomáhat narušeným lidským bytostem. Ty je třeba milovat profesní odosobněnou láskou – a mladý doktor chce být za svou laskavost milován. V osudovém vztahu k mladé pacientce jej život strhává do neovladatelného víru.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,42 €
    (289 Kč)
  • Vypredané!!
    Kniha Má sestra je sériový vrah od nuselského překladatele Petra Štádlera

    Korede je zahořklá. Není divu… Její sestra Ayoola je krásná a oblíbená, jenže dost možná i šílená. Měla přítele, ale ten je teď po smrti. Stejně jako ti dva před ním.

    Román o lásce, o Lagosu a o tom, že krev je hustší než voda. A hlavně se hůř odstraňuje z koberce. 

    Jde o lehké zábavné čtivo od autorky Oyinkan Braithwaite. 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    11,42 €
    (289 Kč)
  • Vypredané!!
    Komentovaná prohlídka Jelena

    Pozveme Vás do Jelena, ukážeme zázemí, vysvětlíme, jak funguje bezobalová prodejna. Samozřejmě Vás také seznámíme s pořízeným kompostérem a vysvětlíme, jak funguje.

    Odměna jako vyšitá, pokud jste jen zvědaví, nebo třeba plánujete založit bezobalový obchod ve Vaší čtvrti.

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    11,46 €
    (290 Kč)
  • Vypredané!!
    Upcyklovaná designová sklenice z nuselského kreativního prostoru Díl-NA

    Krásná průhledná sklenice řezaná a broušená metodou pukání skla od nuselského kreativce Jindry, provozovatele prostoru Díl-NA.  V průměru má 8,5 cm a její výška je 12,5 cm.  Ve fotogalerii ji najdete na fotce s upcyklovaným sklem pod číslem 1.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    11,86 €
    (300 Kč)
  • Vypredané!!
    Dva kusy upcyklovaných designových skleniček z nuselského kreativního prostoru Díl-NA

    Krásné průhledné sklenice řezané a broušené metodou pukání skla od nuselského kreativce Jindry, provozovatele prostoru Díl-NA. K zakoupení jsou pouze dohromady. Objem jednotlivých sklenic je cca 300 ml a pokud hledáte hipsterský původ, tak původně to byly skleničky od Frisca :). Ve fotogalerii je najdete na fotce s upcyklovaným sklem pod číslem 3.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    13,83 €
    (350 Kč)
  • Vypredané!!
    Kniha Ekoprůvodce od Dewii s věnováním

    Chcete-li se vzdělat, jak na minimalistický styl života, zakupte si tuto odměnu. Kniha pro Vás bude navíc se speciálním věnováním napsaným přímo autorkou.
    Bloggerka Dewii se proslavila na sociálních sítích nejen zážitky ze svých cest, ale třeba i veganskými recepty nebo správným postojem k ochraně zvířat. 

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    15,41 €
    (390 Kč)
  • Vypredané!!
    Moderní rolovací minibatoh od švadlenek z Tichého světa - oranžovo-žlutý

    Chráněné pracoviště Tichý svět zaměstnává švadlenky se zdravotním postižením, které jsou opravdu šikovné. Stylový rolovací batoh oranžovo-žluté barvy z recyklovaného otíratelného materiálu seženete přes naši kampaň mnohem levněji nežli v běžných obchodech, a ještě podpoříte dva smysluplné projekty.

    Fotky ušitých batohů najdete v galerii.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    17,78 €
    (450 Kč)
  • Vypredané!!
    Moderní rolovací minibatoh od švadlenek z Tichého světa - žluto-oranžový

    Chráněné pracoviště Tichý svět zaměstnává švadlenky se zdravotním postižením, které jsou opravdu šikovné. Stylový rolovací batoh žluto-oranžové barvy z recyklovaného otíratelného materiálu seženete přes naši kampaň mnohem levněji nežli v běžných obchodech, a ještě podpoříte dva smysluplné projekty.

    Fotky ušitých batohů najdete v galerii.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    17,78 €
    (450 Kč)
  • Vypredané!!
    Moderní rolovací minibatoh od švadlenek z Tichého světa - žluto-růžový

    Chráněné pracoviště Tichý svět zaměstnává švadlenky se zdravotním postižením, které jsou opravdu šikovné. Stylový rolovací batoh žluto-růžové barvy z recyklovaného otíratelného materiálu seženete přes naši kampaň mnohem levněji nežli v běžných obchodech, a ještě podpoříte dva smysluplné projekty.

    Fotky ušitých batohů najdete v galerii.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    17,78 €
    (450 Kč)
  • Vypredané!!
    Workshop pukání a broušení skla v nuselském kreativním prostoru Díl-na

    Tuto odměnu do naší kampaně daroval nuselský kreativní prostor Díl-na. Přijďte si zkusit vyrobit vlastní upcyklované skleničky, vázy a jiné předměty z použitých lahví. Naučíte se propracovanou metodu pukání lahví a následné zabroušení ostrých okrajů. Výsledkem tak budou originální a designové předměty.

    Doporučujeme si přinést vlastní lahve a jiné skleněné oválné nádoby. Délka kurzu jsou cca 3 hodiny. 

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    18,97 €
    (480 Kč)
  • Vypredané!!
    Upcyklovaná designová váza z nuselského kreativního prostoru Díl-NA

    Tato váza má duši, kdysi byla lahví plnou vína a kreativec Jindra ji v prostorech Díl-NA přetvořil na tento krásný designový kousek metodou pukání skla. V průměru má 7 cm a její výška je 19,5 cm. Ve fotogalerii ji najdete na fotce s upcyklovaným sklem pod číslem 4.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    19,36 €
    (490 Kč)
  • Vypredané!!
    Upcyklovaná designová váza z nuselského kreativního prostoru Díl-NA

    Tato váza má duši, kdysi byla lahví plnou vína a kreativec Jindra ji v prostorech Díl-NA přetvořil na tento krásný designový kousek metodou pukání skla. V průměru má 8 cm a její výška je 18,5 cm. Ve fotogalerii ji najdete na fotce s upcyklovaným sklem pod číslem 5.

    Tuto odměnu si můžete vyzvednout v našem bezobalovém obchůdku, nebo Vám ji můžeme zaslat Zásilkovnou. V takovém případě prosím zakupte ještě odměnu Zaslání odměny Zásilkovnou.

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    19,36 €
    (490 Kč)
  • Vypredané!!
    Workshop Pěstujeme zázračné bylinky ve městě

    Chystáte se vysadit bylinkové truhlíky? Nejste si jistí, co která rostlinka potřebuje a jak ji jde využít? Organizace Kokoza Vás do všech tajů bylinek a jejich pěstování zasvětí. Pozveme Vás do Stanice Přírodovědců na Praze 5, kde Vás Michal z Kokozy zasvětí do tajů bylinek a jejich pěstování. Mimo jiné se dozvíte vše o zásadách sběru bylinek, jejich zpracování, skladování a užívání, dále, jak sbírat byliny v přírodě, jedlé a léčivé plevele a nemine nás ani sázení semínek vybraných bylinek do ruliček.

    Workshop bude uspořádán v sezoně roku 2022.

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    29,24 €
    (740 Kč)