Vnučka čaroděje Modromíra – Ilustrovaná kniha pro děti

Předobjednejte si výhodně naši knihu a pomozte tak jejímu tisku. Existuje již ve formě audioknihy a doplňuje naši originální kouzelnou hru Čaroděj Modromír. Možná jste ji viděli v ČT. Díky za pomoc.

Author: Martin Kučera

  • Obálka knihy

  • Eliška s vlkem poprvé nahlíží do kouzelné knihy

  • Vlk se snaží chytit růžového trpaslíka

  • Naše hra Čaroděj Modromír

  • Ukázka karet ze hry Čaroděj Modromír

  • Karty lektvarů a samolepky na kouzla

  • Jedna z karet hry Čaroděj Modromír

EUR 1,282
pledged of EUR 3,567

35%

35% completed

64 contributors pledged

Literature, Education

Dvůr Králové nad Labem, Královéhradecký kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Jun 20, 2021 at 10:08.

Show all rewards

Naučili jste se od čaroděje Modromíra kouzlit?

A zachránili jste říši pohádek? V tom případě nás už dobře znáte. Vydali jsme originální hru Čaroděj Modromír, díky které malé děti prožívají kouzelná dobrodružství, učí se čarovat a pomáhají ostatním. Hra byla představena v Dobrém ránu na ČT2. Záznam si můžete pustit zdePomozte nám teď prosím vydat knížku o čaroději Modromírovi.

Že hru Čaroděj Modromír ještě neznáte? Nevadí, knížka nabízí samostatný příběh, není závislá na hře. Hodí se na večerní čtení dětem před spinkáním. To je přece nejkouzelnější čas z celého dne.

Děj knihy

Čaroděj Modromír má vnučku Elišku. Ta žije ve světě víl, a i když její maminka a babička jsou víly, ona ne. Jednou se dozví, že její děda je mocný čaroděj v pohádkovém světě, a rozhodne se ho navštívit. Chce se od něj všechno naučit. Na cestě potká v lese vlka, který má zrovna namířeno za Karkulčinou babičkou a má pěkný hlad. Nakonec ale dostane rozum, nikoho nesní a skamarádí se s Eliškou. Stanou se z nich věrní parťáci. Společně navštíví čaroděje Modromíra a začnou se u něho učit. Při studiu vstupují do tradičních pohádek a pomáhají, aby dětské příběhy dobře dopadly.

Řád Bílé kočky

Řád Bílé kočky je idea, která protkává jak příběh knihy, tak všechny naše hry. Řád Bílé kočky je totiž skupina čarodějů a čarodějek, kteří slíbili, že budou kouzlit, aby pomáhali ostatním. Neodejdou, dokud budou potřeba. Patří mezi ně už i vaše děti? 

Kniha je i pro kluky

Hlavní hrdinkou není jen Eliška, ale i vlk a čaroděj Modromír, takže si myslíme, že je kniha vyvážená a může nabídnout zábavu a ponaučení pro všechny. Recenzenty je označována za pohádku, která se drží tradičních hodnot. Doporučili bychom ji pro děti ve věku od tří do deseti let.

Kniha potřebuje obrázky

Víme, že audiokniha není pro nejmenší úplně ten nejšikovnější formát, protože děti potřebují obrázky ke sledování děje. Večerní čtení před spinkáním je magický moment jak pro rodiče, tak pro děti, takže vydání tištěné verze byla jen otázka času a vlastně i financí.

Ilustrátorka

Grafická stránka pro nás byla vždy velmi důležitá. Narazili jsme na geniální ilustrátorku Terezu Kepákovou (Terilla) a nechali si namalovat vlka. Zajímalo nás, jak se Tereza s vlkem popere, jak se dokáže na náš příběh naladit. Když jsme ho uviděli, hned jsme věděli, že to je on. Takový legrační lumpík. Zkusili jsme si nechat namalovat první obrázky a od té doby žasneme nad každým dalším.

S čím nám můžete pomoci

Kniha má přibližně 100 stran. Bude obsahovat pravděpodobně 65 plnobarevných ilustrací a krásné pevné desky – vazba V8. To je opravdu velké sousto. Ilustrace, korekturu, stylistiku textu a sazbu financujeme z vlastních zdrojů, ale chceme požádat o pomoc s tiskem knihy. Máme udělaný rozpočet na náklad 1000 ks za 90.000 Kč. Knihu si můžete výhodně předobjednat a tím pomoci jejímu vzniku.

Ukázka z knihy

Pusťte si kapitolu přímo z audioknihy

Kdo jsme a co si o projektu myslíme

Martin a Lucie Kučerovi  jsme rodiče malých dětí. Když jsme byli malí, sledovali jsme všechny ty Arabely, Saxany, Machy, Šebestové a později samozřejmě i Harryho Pottera a vždy si říkali: „No teda, mít tak kouzelné schopnosti, to by se daly dělat věci.“ Nějak se nám to ale nikdy nepodařilo. Naše malá dcera jednou také projevila přání, že by chtěla umět čarovat. Našli jsme způsob, jak jí ten prožitek umožnit. Jenže umět kouzlit ještě nedávalo moc smysl. K čemu? No jasně, bude se kouzlit, aby se tím pomáhalo ostatním. Nic krásnějšího přece není, než přinášet radost a zbavovat ostatní trápení. Ukázalo se, že tuhle kombinaci děti milují. Konečně jsou důležité. Čaroděj Modromír je skvělý učitel a průvodce. Jenže jak on vlastně žije? Co si myslí, kde se vše naučil? Chtěli jsme odkrýt tajemný svět řádu Bílé kočky, proto vznikla první audiokniha. Začalo nás to bavit. V současnosti pracujeme na čtvrtém pokračování a naším snem je udělat ze všech obrázkové knížky pro vás.

Eva Králová – když jsem se Martinovi Kučerovi nabídla, že bych mu udělala korekturu k první knize, nečekala jsem od toho mnoho. Autorova prvotina, téma kouzlení má navíc velkou konkurenci… Ale byla jsem moc příjemně překvapená. Kniha je svižná, napsaná čtivě, srozumitelně, děti hned zaujme a já jsem taky vždycky čekala, co ten vlk zase vyvede. Eliška je milá holčička, ideální vzor pro malé slečny. Kdo by čekal, že po pár kapitolách to bude jen nastavovaná kaše, zmýlil by se. S radostí jsem zhltla první i druhý díl a mám to privilegium, že se právě pouštím do třetího – a máte se na co těšit. Líbí se mi prolínání se známými pohádkami, kterých se v knihách objeví spousta. Audioknihu pouštíme dětem před spaním, každá kapitola má asi 5 minut, takže dáme klidně tři, a potom věřím, že budou mít děti opravdu kouzelné sny…

Tereza Kepáková (Terilla) – podle mě je knížka úžasná pro děti, ale pobaví se u ní dospělí. Děj je skvěle vymyšlený, je čtivě a poutavě napsaný a s duem Elišky a vlka je každá kapitola opravdu zábavná a legrační. Eliška moc chce být čarodějkou, opravdu jí záleží na tom, aby Modromírovy úkoly plnila svědomitě, poctivě a správně. Naproti tomu vlkovi vlastně o nic moc nejde, což se hodně odráží na jeho přístupu. Elišku má ale moc rád, jsou to velcí kamarádi od první chvíle, a tak se jí snaží ze všech sil pomáhat. Jeho legrační průpovídky, koulení očima,  bláznivé nápady a to, jak věci vždycky spíš pokazí, než vylepší, každého spolehlivě rozesměje. Já se u kreslení tedy rozhodně dobře bavím.

Recenze audioknihy z www.audiolibrix.com

Vnučka čaroděje Modromíra je zde 3. nejprodávanější audiopohádka v kategorii pohádky (z 898 položek)

Domonika Č: Knížka, kterou si děti pouští pořád do kola

Velmi příjemný příběh psaný s lehkostí a vtipem. Čtený je moc příjemným hlasem. Děti příběhy hned zaujaly a pouští si je každý večer pořád dokola. Určitě doporučuji všem, co mají děti od 3 až do dospělosti :-) Líbí se totiž i mně a manželovi.

Elikas: Eliška a vlk

Pohádka se mně i pětiletému synovi moc líbila. Příběhy jsou podané srozumitelně i pro menší děti, které se u knížky mimo jiné i skvěle pobaví - syn miluje především kapitolu, ve které se vykouzlený dráček seznámí s Vlkem a Eliškou. Vždycky se u ní nasměje a rád se k ní vrací.

Děj je milý, nenásilný, laskavý, takže se opravdu nikdo nemusí bát audioknihu dětem pustit. A i přestože příběh není nijak moc akční, děti baví. Syn si oblíbil především Vlka. Hned potom, co Vlk prohlásil, jestli musí hledat zrovna růžového trpaslíka - usoudil, že mají stejné názory a je bezva :-)

Občas jsem narazila na komentáře, že knížka je primárně určena holčičkám, o čemž vypovídá i hlavní hrdinka Eliška. S tímhle názorem se neztotožňuji, synovi se knížka líbila a za hlavního hrdinu považoval Vlka, se kterým se ztotožnil.

Stejně tak mě potěšily odkazy na klasické pohádky, které jsou opravdu jen odkazy. Docela nás doma bavilo hádat, o jakou pohádku se bude teď jednat a jak bude “napravená”.

Musím vyzdvihnout i interpretku, která knížku namluvila velmi dobře. Příjemně se poslouchá a má uklidňující hlas. Hodila se mi k pohádce

Audioknížka je doplňkem pro sadu karet, se kterou mohou děti “čarovat”. A musím říct, že mě pohádka nalákala a asi pořídíme i karty.

Rozhodně doporučuji všem rodičům malých dětí.

Sandra Raková: Doporučuji

Pohádka je nádherná a vtáhne vás do říše kouzel. Můj syn ji má moc rád. Hlasová interpretace je velice příjemná. Je to dobrodružná pohádka plná pohádkových postav jako skřítků, víl a nechybí ani vlk.

Kateřina: Děti poslouchaly s pusou dokořán-nejpohodovější cestování autem

Napínavý a tajemný začátek v dětech probudil zájem a povzbuzení hlavní hrdinky k učení. Vlk je pro dcerku velmi obávaný zaporák, takže jeho úsměvné jednání přijímala moc ráda, zjistila, že se hodí už nemusí bát. Jemné propojení s všeobecně známými pohádkami nám trochu připomíná Tři bratry, ale tady jako bychom byli víc vtažení do děje a mohli spolu s Eliškou pomáhat. No a když Eliška začala kouzlit, tak se v ní děti poznávaly úplně - kniha příjemně doplnila hru s čarodějem Modromírem, která nám zpestřuje procházky do přírody, jakoby děti cítily, že v tom kouzlení a pomáhání nejsou samy. Všichni jsme se do děje úplně vžili 🙂

Hlas interpretky velmi příjemný, hudba skvěle doplňuje děj.

Jana D:

Včera jsme poslouchali cestou od babičky a dcera usnula, ale stejně jsme poslouchali s manželem dál, jak moc se nám to líbilo.

Co když se v Hithit kampani vybere více?

Naše plány jsou :-):

  • 90 000 Kč   - vydáme knihu Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek
  • 120 000 Kč - vydáme 3. díl audioknihy Vnučka čaroděje Modromíra - text je opět skvělý
  • 150 000 Kč - vydáme 4. díl audioknihy Vnučka čaroděje Modromíra - naše dcera ty příběhy miluje
  • 200 000 Kč - necháme ilustrovat 2. díl knihy Vnučka čaroděje Modromíra
  • 290 000 Kč - vydáme knihu Vnučka čaroděje Modromíra 2 - Zase spolu
  • 340 000 Kč - necháme ilustrovat 3. díl knihy Vnučka čaroděje Modromíra
  • 430 000 Kč - vydáme knihu Vnučka čaroděje Modromíra 3    

Pusťte si ukázku z druhého dílu, kde čaroděj Modromír proměnil vlka v Popelku, aby princi podstrčil střevíček.

Jaké si můžete vybrat odměny za vaši podporu?

Kniha

Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek - za výhodnější cenu

Audioknihy

Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek

Vnučka čaroděje Modromíra - Zase spolu

Naše hra

Čaroděj Modromír - základní sada

Podívejte se na krátké promo video na naši hru.

Nebo prostudujte kompletní rozbalení ve videu Pod Víkem.

News

Aug 23, 2022 Kniha Vnučka čaroděje Modromíra - předobjednání

Dobrý den, moc děkujeme za Vaši podporu naší knize Vnučka čaroděje Modromíra. Kniha nakonec bude. Předobjednat si ji můžete na www.carodejmodromir.cz Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek Martin Kučera Pohádky vždycky nakonec dobře dopadnou… Ale co kdyby se v nich nic hrozného ani…

More

Jun 21, 2021 Děkujeme - Martin, Lucka, Eliška, vlk, Modromír

Milí přátelé, jménem smutné Elišky, vlka a čaroděje Modromíra vám všem chceme moc poděkovat za důvěru a chuť nás podpořit. Vaší podpory si moc vážíme a omlouváme se, že se nám nepodařilo oslovit dostatečné množství nadšených lidí, jako jste vy. Knihu stále plánujeme vydat, jen musíme někde získat…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 6
    Dobrý pocit

    Možná nás chcete jen podpořit a odměnu nepotřebujete, protože děti už máte velké. Můžete nám přispět částkou 100 Kč a výše. Děkujeme :-).

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 3
    Audiokniha 1 - Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek

    Zkuste naši audioknihu - Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek. Právě tu chceme převést do tištěné podoby a vydat.

    Délka audioknihy: 2h 23min
    Formát: mp3
    Počet kapitol: 29  

    Odkaz ke stažení audioknihy vám pošleme e-mailem ihned po úspěšném skončení kampaně.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 5.55
    (CZK 140)
  • sold 1
    Audiokniha 2 - Vnučka čaroděje Modromíra - Zase spolu

    Vypadá to, že naši první audioknihu už máte. Její pokračování - audiokniha Vnučka čaroděje Modromíra - Zase spolu je ještě legračnější. Určitě si ji užijete.

    Délka audioknihy: 2h 35min
    Formát: mp3
    Počet kapitol: 29   

    Odkaz ke stažení audioknihy vám pošleme e-mailem ihned po úspěšném skončení kampaně.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.13
    (CZK 180)
  • sold 5
    Audioknihy 1 a 2

    Samozřejmě, vezměte je rovnou obě dvě. Určitě vám udělají velkou radost. Získáte audioknihu Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek a její pokračování -  audioknihu Vnučka čaroděje Modromíra - Zase spolu. Díky za podporu.

    Délka audioknihy 1: 2h 23min
    Formát: mp3
    Počet kapitol: 29

    Délka audioknihy 2: 2h 35min
    Formát: mp3
    Počet kapitol: 29      

    Odkaz ke stažení audioknih vám pošleme e-mailem ihned po úspěšném skončení kampaně.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 11.81
    (CZK 298)
  • sold 10
    Kniha - Vnučka čaroděje Modromíra - osobní odběr

    Za vaši podporu získáte naši knihu Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek za výhodnější cenu.

    Knihu si můžete vyzvednou osobně ve Dvoře Králové nad Labem.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 299)
  • sold 16
    Kniha - Vnučka čaroděje Modromíra - s dopravou

    Za vaši podporu získáte naši knihu Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek za výhodnější cenu.

    Knihu vám pošleme poštou.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 14.47
    (CZK 365)
  • sold 1
    Kniha a audiokniha 1 - s dopravou

    Za vaši podporu získáte naši knihu Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek a zároveň i audioknihu za výhodnější cenu.

    Audioknihu Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek si budete moci užít dřív, než se kniha vytiskne. Odkaz ke stažení audioknihy vám pošleme e-mailem ihned po úspěšném skončení kampaně.

    Knihu vám pošleme poštou do půl roku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.82
    (CZK 500)
  • sold 6
    Kniha a audiokniha 2 - s dopravou

    Za vaši podporu získáte naši knihu Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek a zároveň i její pokračování jako audioknihu 2 za výhodnější cenu.

    Odkaz ke stažení audioknihy Vnučka čaroděje Modromíra - Zase spolu vám pošleme e-mailem ihned po úspěšném skončení kampaně.

    Knihu vám pošleme poštou do půl roku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 21.40
    (CZK 540)
  • sold 4
    Kniha a obě audioknihy - s dopravou

    Za vaši podporu získáte naši knihu Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek a zároveň obě audioknihy.

    Odkaz ke stažení audioknih vám pošleme e-mailem ihned po úspěšném skončení kampaně.

    Knihu vám pošleme poštou do půl roku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 25.76
    (CZK 650)
  • sold 4
    2 knihy s dopravou

    Za vaši podporu získáte dvě knihy Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v  říši pohádek. Jednu pro vás a jednu můžete někomu dát jako dárek.

    Knihy vám pošleme poštou do půl roku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 26.95
    (CZK 680)
  • sold 6
    Kniha a hra Čaroděj Modromír - s dopravou

    Za vaši podporu získáte naši knihu Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek a rovnou s dětmi můžete i začít kouzlit. Pošleme vám i naši hru Čaroděj Modromír - Základní sada (náhled v galerii).

    Knihu a hru odešleme poštou do půl roku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 30.12
    (CZK 760)
  • sold 1
    3 knihy - s dopravou

    Za vaši podporu získáte tři knihy  Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v  říši pohádek. Jednu pro vás a dvě můžete někomu dát jako dárek.

    Knihy vám pošleme poštou do půl roku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.64
    (CZK 1,000)
  • sold 0
    5 knih - s dopravou

    Za vaši podporu získáte 5 knih Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek. Budete mít spoustu krásných dárků.

    Odešleme vám je poštou do půl roku.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 63.42
    (CZK 1,600)
  • remaining 7 from 8
    3 knihy a obrázek v knize od vašeho dítěte - s dopravou

    Za vaši podporu získáte tři knihy Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek a vaše dítě nám může namalovat obrázek čaroděje nebo čarodějky řádu Bílé kočky.

    Obrázek otiskneme v knize (v celém nákladu 1000 ks) v galerii čarodějů a čarodějek řádu Bílé kočky. Pod obrázkem bude jméno vašeho dítěte. Jednu knížku si necháte na památku a zbylé dvě můžete někomu darovat a pochlubit se.

    Knihy vám odešleme poštou do půl roku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 99.09
    (CZK 2,500)
  • sold 0
    10 knih - s dopravou

    Za vaši podporu získáte 10 knih Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek. Budete mít spoustu krásných dárků.

    Odešleme vám je poštou do půl roku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 122.87
    (CZK 3,100)
  • remaining 3 from 3
    Velký sponzor

    Za vaši podporu vám pošleme poštou 10 knih Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek.

    V knize bude textové poděkování (Tato kniha vznikla s laskavou podporou…).

    Vaše dítě nám může namalovat obrázek čaroděje nebo čarodějky řádu Bílé kočky. Obrázek otiskneme v knize (v celém nákladu 1000 ks) v galerii čarodějů a čarodějek řádu Bílé kočky. Pod obrázkem bude jméno vašeho dítěte.

    Odkaz ke stažení našich dvou audioknih vám pošleme e-mailem ihned po úspěšném skončení kampaně. Knihy vám odešleme poštou do půl roku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 396.35
    (CZK 10,000)
  • remaining 1 from 1
    Hlavní sponzor

    Za vaši podporu vám pošleme poštou 20 knih Vnučka čaroděje Modromíra - Poprvé v říši pohádek.

    V knize bude  poděkování s textem, barevným logem a kontaktem (Tato kniha vznikla s laskavou podporou – jméno či firma, činnost v pěti slovech, logo, web). Vyhrazujeme si právo uvést jen text a logo vhodné do dětské knížky. 

    Vaše dítě nám může namalovat obrázek čaroděje nebo čarodějky řádu Bílé kočky. Obrázek otiskneme v knize (v celém nákladu 1000 ks) v galerii čarodějů a čarodějek řádu Bílé kočky. Pod obrázkem bude jméno vašeho dítěte.

    Odkaz ke stažení našich dvou audioknih vám pošleme e-mailem ihned po úspěšném skončení kampaně. Knihy vám odešleme poštou do půl roku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 792.71
    (CZK 20,000)