Živá duše, autorské CD ANIMA BANDU

ANIMA BAND je svépomocnou skupinou osob s křehkou duší, která se vzájemně podporuje společným muzicírováním. Svými vlastními písničkami chtějí "potěšit duši" a inspirovat všechny ostatní, a to vydáním vlastního CD Živá duše. Pojďme jim v tom pomoci!

Author: ANIMA BAND

  • Koncert na schodech Slezského divadla v Opavě.

  • Slavnostní zahájení festivalu Bezručova Opava.

  • Členové ANIMA BANDU

EUR 969
pledged of EUR 888

109%

109% completed

62 contributors pledged

Music

Opava, Moravskoslezský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Jul 22, 2021 at 15:16.

Show all rewards

Jak to začalo

Hudební uskupení vzniklo v roce 2013, v té době však nemělo ambice na vydávání alb či veřejná vystoupení. Až v roce 2017 se ze svépomocné skupiny začalo rýsovat skutečné hudební uskupení a světlo světa poznalo hned několik autorských písní. Píseň s punkovým nádechem a „chytlavým“ refrénem: „Jsi normální? – Asi ne!“ s nadsázkou nahlíží na život s duševní nemocí a poprvé zazněla ještě téhož roku na festivalu Babí léto v Bohnicích, kde měla výborné ohlasy. V roce 2019 se změnila členská základna hudební skupiny a s příchodem nových členů zavál čerstvý vítr do plachet autorské tvorby. Obsah písní a jejich množství pomalu probouzelo k životu myšlenku šířit poselství dál prostřednictvím autorského CD.

Co je náš cíl?

Cílem projektu je ukázat, že zdravotní handicap není životní prohrou a překážkou v naplňování snů a duševní onemocnění není nutné označovat negativní nálepkou. Není žádoucí kolem toho chodit po špičkách, členové skupiny jdou hrdě s kůží na trh a naplno. Lukáš Vojvodík, Vratislava Musilová, Vendula Lacková a Pavlína Halamová mají buď osobní nebo zprostředkovanou zkušenost s duševním onemocněním. V hudbě i textu se tedy odráží bolest a zklámání, touha po "normálním" životě, ale také naděje, víra, odhodlání a síla bojovat s nepřízní osudu. Nechceme si hrát na to, že žít s duševní nemocí je vlastně sranda, protože někdy je to opravdu těžké. Bojujeme jako každý jiný člověk o každé dobré ráno a na konci dne máme zdolánu o jednu překážku víc.

Detaily

"Nemáme svůj handicap napsaný na čele" a naše "duše je živá". To je jen snítka poselství, které nesou autorské písně skupiny ANIMA BAND. Pod křídly nestátní neziskové organizace ANIMA VIVA pomáhá svými písněmi bořit zdi, mýty a předsudky o duševním onemocnění. Víme, že to jde a rozhodli jsme se toto poselství šířit prostřednictvím hudby, konkrétně pak vydáním debutového alba. Kdybychom měli naši hudbu zařadit do konkrétního stylu, vypůjčili bychom si slova moderátora festivalu v Bohnicích, který naši hudbu označil za svébytný folk. Našimi nástroji jsou, kromě hlasu, převážně kytary, občas přidáme příčnou flétnu, perkuse a djembe.

... a ještě něco navíc

Chceme jako všichni "Naplno žít" ... a ... víme, že "Život je fajn" ... a ... chceme se o to s vámi podělit.

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 11
    Podpořím pro dobrý pocit

    Chcete nás podpořit, přispět na naše debutové album a mít z toho dobrý pocit? My si toho nesmírně vážíme a děkujeme, že do toho jdete s námi.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • sold 12
    Zazpívej si s Bandem

    Pozvánka na zkoušku ANIMA BANDU s možností aktivní účasti. Můžeš si s námi zazpívat, zahrát a nebo jen poslouchat. Zkouška proběhne v tréninkové kavárně ANIMA VIVA (Tkavárně) v Opavě-Kylešovicích.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • sold 10
    Zazpívej si s Bandem a dej si při tom něco dobrého

    Pozvánka na zkoušku ANIMA BANDU s možností aktivní účasti. Můžeš si s námi zazpívat, zahrát a nebo jen poslouchat. K tomu dostaneš výbornou kávu nebo čaj a dezert připravovaný s láskou, servírovaný s vlídným úsměvem. Vše proběhne v tréninkové kavárně ANIMA VIVA (Tkavárně) v Opavě-Kylešovicích.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 300)
  • sold 20
    Autorské CD s věnováním

    Laskavým dárcům poděkujeme zasláním autorského CD Živá duše s věnováním. Poštovné je zahrnuto v ceně.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • sold 6
    Základní hodinová lekce hry na kytaru, CD s věnováním

    Na hodinové lekci v tréninkové kavárně ANIMA VIVA (Tkavárně) v Opavě-Kylešovicích se naučíš základy techniky pravé a levé ruky při hře na kytaru. Na setkání bude předáno autorské CD s věnováním.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 29.62
    (CZK 750)
  • remaining 8 from 10
    Živé vystoupení ANIMA BANDU

    Živé hodinové vystoupení skupiny ANIMA BAND  na soukromé akci dárce. Podmínkou je konání akce na území kraje Moravskoslezského, Olomouckého či Zlínského.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • remaining 9 from 10
    Živé vystoupení ANIMA BANDU, autorské CD s věnováním

    Živé hodinové vystoupení skupiny ANIMA BAND  na soukromé akci dárce. Podmínkou je konání akce na území kraje Moravskoslezského, Olomouckého či Zlínského. Přídavkem bude předáno autorské CD s věnováním.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 59.23
    (CZK 1,500)