Kniha Rozpomenutí

Výjimečná autobiografická, fotografická art kniha. Jejíž podstatou jsou fotografie zasazené do poetiky a hlubokých pocitů vlastního příběhu, v součinnosti s tvářemi českého uměleckého světa. Přáním je realizace této knihy, pro její další bohatou cestu.

EUR 6,036
pledged of EUR 5,945

101%

101% completed

26 contributors pledged

Literature, Photography

Praha, Hlavní město Praha, Česko

All or nothing. Project finished on Jun 5, 2021 at 15:50.

Show all rewards

Jak tato cesta začala?

Literatura, psané slovo a možnost vyjádření je bytostnou potřebou autorky od útlého dětství. Pro vznik bylo však potřeba životní cesty, zažitého, odpoutání se a jakési osobní renesance ve vědomí toho, kdo jsme. Kniha se tak stala jakýmsi sdělením autorky, kdy její touhou je předat otevřenost, pravdivost a naději při hledání vlastní podstaty skrze autentické umělecké vyjádření ve fotografii. Nejdůležitějším dílem celého procesu se stalo setkání s grafičkou Markétou Coubalovou, vedle které cesta této tvorby započala. Stala se souzněním a neodlučitelnou součástí celé knihy.

Co je cílem?

Přáním je zrealizovat celistvou cestu knihy až k rukám těch, kterým se stane touhou. Je kladen důraz na velmi kvalitní a neobvyklé vyhotovení v podobě textilní vazby, jedinečnost zpracování a zachování tak ducha knihařského řemesla. Dát prostor sounáležitosti mezi autorkou, hlubokými pocity a čtenářem, kdy se každý stává součástí onoho příběhu. Aby kniha promlouvala svou existencí, svým osobitým přístupem. Dnes je kniha vytvořená v kompletní grafické podobě, po editorské činnosti, momentálně čekající na tisk. Ten se stal velmi nákladnou finanční hodnotou na celé této umělecké výpravě. Proto je tím největším přáním, zde na HitHit umožnit vytisknutí této knihy, právě díky této možné podpoře. Kniha bude mít náklad, jedinečných 500 kusů.

Detaily knihy

Před objektivem Barbory Jelínkové se objevily osobnosti jako herečka Vilma Cibulková, herec Jan Hrušínský, umělec Lukáš Musil, hudební skladatel Karel Havlíček, zpěvačka Lucie Vondráčková, malíř Richard Kočí, sochař Martin Žák, funkční lékař Jan Vojáček, herečka Vlastina Svátková. Všichni tito a mnoho dalších se stali jakýmisi nenásilnými spoluautory knihy, kde svou (psanou) odpovědí sdělují vlastní bytostný pocit, spojený právě s osobností fotografky, včetně osobních signatur. Celá kniha je hlubokým niterným sebevyjádřením autorky v uměleckém a velmi autentickém provedení, včetně ručně psaných textů a vlastní poezie. Možná poprvé by tak mohla vzniknout velmi originální a neobyčejná fotografická kniha. Kdy každá bude originálně signovaná, včetně vepsaného slova na první stránce knihy, které se stane jakýmsi sdělením pro svého čtenáře. Zde autorka sází na osudovost každého zakoupeného vydání. 


 

Kdo je Barbora Jelínková?

Barbora Jelínková (1986) je česká fotografka a výtvarnice zabývající se uměleckou fotografií, intuitivní malbou a tvorbou jí svobodnou. Vyniká svým identickým rukopisem, kde vnukává opravdovost skrze jí vlastní snový pohled. Přesto s přiznáním surovostí života a esencí jemnocitu, které jsou nedílnou součástí každého z nás. Její obrazy jsou niterným vyjádřením jakési celistvosti vnitřních tajů a pocitů. Jakýmsi hlubokým dialogem portrétu zapracovaným do intuitivní malby. Tam, kde už fotografie jí samotné nestačí. Přesto se však stávají entitou pro hledání odpovědí a uvědomování si iluze a jasnožřivosti vlastního bytí, spolu s touhou vyjadřovat nevyslovené pocity. 
 


 

Závěrem ♡.

DĚKUJI!
Vděčně všem, kteří se na celém projektu podílejí. Svou přítomností, podporou, sdílením či jen čistým pochopením a vírou v uskutěčnění, že tato kniha tady má své místo. 

 


 

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 7
    Děkuji!

    I symbolická částka pomůže. Navýšit ji můžete  dle vašeho osobního pocitu. Moc děkuji!

    Reward delivery: not specified

    EUR 7.53
    (CZK 190)
  • sold 0
    Signovaná autorská fotografie

    Signovaný autoportrét fotografky ve vlastním výtvarném provedení intuitivní malby, o rozměrech 13 x 18 cm. Doručení poštou v ceně odměny.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 23.38
    (CZK 590)
  • sold 15
    Kniha Rozpomenutí

    Autorská kniha Rozpomenutí včetně signatury fotografky. Kniha bude doručena poštou v ceně odměny či k osobnímu odběru na Praze 1.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 43.20
    (CZK 1,090)
  • remaining 50 from 50
    Kniha Rozpomenutí & dárkový poukaz do kavárny Cocovanka

    Autorská kniha Rozpomenutí včetně signatury fotografky a dárkový poukaz v hodnotě kávy a dortu, do boho kavárny Cocovanka na Praze 1, která je jedním z nejoblíbenějších míst samotné fotografky. Doručení poštou v ceně odměny.

    Reward delivery: not specified

    EUR 59.06
    (CZK 1,490)
  • sold 0
    Signovaná autorská fotografie & kniha Rozpomenutí

    Autorská kniha Rozpomenutí včetně signatury fotografky a signovaný autoportrét ve vlastním výtvarném provedení intuitivní malby, o rozměrech 13 x 18 cm. Doručení poštou v ceně odměny či možnost osobního odběru na Praze 1.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 66.98
    (CZK 1,690)
  • remaining 49 from 50
    Kniha, signovaná autorská fotografie & dárkový poukaz do kavárny Cocovanka

    Autorská kniha Rozpomenutí včetně signatury fotografky a signovaný autoportrét ve vlastním výtvarném provedení intuitivní malby, o rozměrech 13 x 18 cm. Dále dárkový poukaz v hodnotě kávy a dortu, do boho kavárny Cocovanka na Praze 1, která je jedním z nejoblíbenějších míst samotné fotografky. Doručení poštou v ceně odměny.

    Reward delivery: not specified

    EUR 78.87
    (CZK 1,990)
  • remaining 19 from 20
    Fotografický obraz - tisk na plátno

    Obraz (tisk na plátně), z fotografické tvorby Barbory Jelínkové. Jedná se originál, o rozměrech 90 x 60 cm, součástí je certifikát a signace. Možnost vlastního výběru ze série  fotoobrazů, konané výstavy "Odpovědí". Doručení poštou na vlastní náklady či možnost osobního předání v Praze.

    Reward delivery: not specified

    EUR 194.21
    (CZK 4,900)
  • remaining 20 from 20
    Fotografický obraz & kniha Rozpomenutí

    Autorská kniha Rozpomenutí včetně signatury fotografky a obraz (tisk na plátně), z fotografické tvorby Barbory Jelínkové. Jedná se originál, o rozměrech 90 x 60 cm, součástí je certifikát a signace. Možnost vlastního výběru ze série  fotoobrazů, konané výstavy "Odpovědí". Doručení poštou na vlastní náklady či možnost osobního předání v Praze.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 233.85
    (CZK 5,900)
  • remaining 20 from 20
    Portrétní fotografie & kniha Rozpomenutí

    Autorská kniha Rozpomenutí včetně signatury fotografky a vaše dvě portrétní fotografie. Fotografování (cca dvě hodiny) bude probíhat v Praze, dle individuální domluvy. Kniha bude předána při osobním setkání, tedy fotografování. 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 273.48
    (CZK 6,900)
  • remaining 18 from 20
    Individuální workshop & kniha Rozpomenutí

    Autorská kniha Rozpomenutí včetně signatury fotografky a individuální workshop věnovaný fotografii a osobnímu přístupu (dvě hodiny). Osobní kurz proběhne v Praze, dle individuální domluvy. Kniha bude předána osobně.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 392.39
    (CZK 9,900)