Potíže s Mirečkem aneb Příběh z lesních tišin

Chcete vlastnit neotřelý fotokomiks o životě lesních tvorů s osudy tak pohnutými, že vám připomenou vaše vlastní? Aneb příběh velké ztráty, které předchází nečekaný nález. Spolkne lesní tvor granátomet? Jaké limity mají myslivecké posedy? Máme odpověď!

Author: Ohlasy

EUR 1,900
pledged of EUR 990

192%

192% completed

100 contributors pledged

Literature, Photography

Boskovice, Jihomoravský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Oct 27, 2021 at 17:32.

Show all rewards

Původně jsme chtěli natočit film. Ve filmech ovšem obvykle hrají herci, se kterými jsou jen potíže (zejména když se na ně díváte). A tak jsme je vyměnili za loutky. Ty se ovšem, jak dobře známo, nehýbou (aspoň když se na ně díváte). A tak jsme film vyměnili za fotokomiks.

Po třech letech práce se ukázalo, že naším hlavním problémem nebyli ani herci, ani loutky – naším hlavním problémem jsme my sami. Hrozilo, že stejně jako se z hraného filmu stal film loutkový a z něj komiks s loutkami, stane se dál z komiksu s loutkami pouze příběh o komiksu s loutkami a z něj následně vzpomínka na příběh o komiksu s loutkami.

Naštěstí už byla většina práce hotová a nepodařilo se nám ji ututlat před okolím, a tak nám bylo trapné všechno zahodit (zejména když se na nás ostatní dívají). A navíc, přiznejme si to, jsme si příběh dvou lesních kmotrů, Monínka s Bibenem, zamilovali. Když Monínek nejistým, ale přesvědčeným krokem sestupuje do podsvětí, aby zachránil svého přítele, nejeden z nás má v očích slzy – zčásti, pravda, při vzpomínce na nekonečné hodiny focení v promrzlých jeskyních kolem Vratíkova.

Komiks Potíže s Mirečkem aneb Příběh z lesních tišin je dílo trojice boskovických autorů. Autorem příběhu je boskovický filmový režisér a vypravěč Michal Griga alias Michal Příběhovič. Výtvarnou část tvoří fotografie boskovického fotografa Tomáše Znamenáčka, na kterých jsou inscenované postavy příběhu v podobě loutek – které speciálně pro tuto příležitost vytvořila rovněž boskovická výtvarnice Lenka Dokoupilová.

Na začátku byly Tomášovy fotky háčkovaného medvěda na výletě po Kunštátsku, Lenčiny loutky a Michalův nápad vymyslet a napsat příběh přímo pro ně. Na šťastném konci bude, doufejme, úspěšná crowdfundingová kampaň a kniha přímo pro vás.

Fotografie do komiksu vznikaly v okolí Boskovic, hlavně kolem hradu a vratíkovských jeskyní.

Rozpočet projektu

Celkem počítáme s náklady zhruba 80 tisíc, z toho 50 tisíc dělá tisk, 15 tisíc autorské honoráře, 10 tisíc honorář za sazbu a grafické práce a 5 tisíc propagace. 40 tisíc jsme dostali v boskovickém městském grantovém systému, zbytek sháníme.

News

Feb 25, 2022 Už je to tady!

Naši nejdražší! Námi všemi dlouho (příliš dlouho!) očekávaný okamžik nadešel, všechny výtisky Mirečka jsou složeny u nás v kuchyni a pokud je neroztrhá kočka, během následujícího týdne, tedy od pondělí 28. února, je rozešleme. Pokud jste si vybrali, že si knihu sami vyzvednete, bude k tomu…

More

Feb 8, 2022 Povolte kšandy

Milí milovníci dobrých zpráv, těžko slovy vypsat, jakou máme radost, že vám hned jednu týkající se společného díla můžeme doručit. Je to možné? Přestávali jste doufat? Lámali jste hůl? Kroutili jste hlavou? Napínali jste kšandy? Můžete zanechat pochybností, neboť podle mistra tiskařského je…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 9
    Držím vám palce!

    Knihu nechci, případně si ji koupím, až bude hotová, ale chci přispět k tomu, aby vznikla. (Tip: Odměnu jde libovolně navýšit!)

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 43
    Chci knihu

    Chci dostat hotovou knihu a vyzvednu si ji osobně na křtu.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • sold 39
    Chci knihu poštou

    Chci dostat hotovou knihu, pošlete mi ji prosím poštou.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • sold 7
    Chci knihu a plakát s lesním tvorem

    Chci dostat hotovou knihu a plakát jednoho z hrdinů, vyzvednu si je osobně na křtu.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • sold 1
    Chci knihu a plakát s lesním tvorem, poštou

    Nejvíc chci dostat hotovou knihu a plakát jednoho z hrdinů, pošlete mi je prosím poštou.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • remaining 1 from 1
    Setkání s vypravěčem

    Pozvěte si vypravěče k sobě domů nebo kamkoliv jinam do 30 kilometrů od vratíkovských jeskyní a nechte si vyprávět příběh podle vlastní volby!

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)
  • Sold out!!
    Setkání s vypravěčem

    Pozvěte si vypravěče k sobě domů nebo kamkoliv jinam do 30 kilometrů od vratíkovských jeskyní a nechte si vyprávět příběh podle vlastní volby!

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)