Zachráňme Comics Salón & AnimeSHOW

Comics Salón & AnimeSHOW sú medzinárodný festival popkultúry typu comic con, ktorý pre vás od roku 1988 pravidelne pripravujeme. Naša momentálna situácia je vážna a aktuálne bojujeme o prežitie.

EUR 11,002
pledged of EUR 3,500

314%

314% completed

359 contributors pledged

Community, Antivir

Slovensko

All or nothing. Project finished on Mar 30, 2021 at 10:04.

Show all rewards

Zachráňme Comics Salón a AnimeSHOW

#saveAnimeSHOW

Comics Salón & AnimeSHOW sú medzinárodný festival popkultúry, ktorý sa dva krát ročne venuje komiksu, anime, hrám, japonskej kultúre, KPOPu, scifi, fantasy a hororu. Súčasťou festivalu je bohatá ponuka prednášok, workshopov, súťaží, najnovších filmov, fantastickej literatúry, hudby a umenia. Ponúka stretnutia so spisovateľmi, krsty kníh a samozrejme rôzne kreatívne súťaže. 

Od roku 1988 pre vás pripravujeme ako občianske združenie vo svojom voľnom čase toto podujatie (pôvodný názov IstroCon), ktoré spája fanúšikov s taletnovaními tvorcami a vydavateľmi. Za roky našej existencie sa nám podarilo vybudovať festival, kde sa v príjemnej atmosfére môžete dozvedieť a naučiť nové veci, prezentovať a vidieť najlepšie kreatívne počiny talentovaných ľudí a hlavne popritom sa zabaviť s priateľmi. Samozrejme naším cieľom je neustále sa zlepšovať a prinášať vám nové zážitky, hostí a program. V rokoch 2017 až 2019 sa nám každý polrok podarilo posunúť neustálymi zlepšeniami v mnohých oblastiach vpred, tak aby sme na náš festival mohli byť právom hrdí nie len doma, ale aj v zahraničí. 

Prečo crowdfunding?

- Bohužiaľ prišiel rok 2020 a po roku intenzívných príprav noviniek náš festival AnimeSHOW 2020 zrušil štát z dôvodu COVIDu 2 týždne pred jeho konaním. Nielen, že to bol pocit, ako keby vám vytrhli srdce a poskákali ho kamiónom, ale bola to aj obrovská finančná rana z dôvodu už realizovaných splatných nákladov, ktorú sme sa snažili zaplátať úsporami, časťou predpredaja, odkladom splatnosti faktúr a prenosom platnosti vstupeniek. Bohužiaľ situácia sa opakovala aj v júni a septembri 2020 a majitelia odložených faktúr nám začali posielať predžalobné upomienky.

- Situácia okolo festivalu bola a je vážna. Finančne sme v mínuse a na nutné faktúry sme si na jeseň museli požičať. Nevieme nikomu vrátiť lístky z predpredaja. Nie je z čoho. Naviac všetky lístky predané cez Ticketportal sú blokované, a tie peniaze uvidíme až po zrealizovaní AnimeSHOW 21.

- Doteraz sme nerobili žiadnu fund-raisingovú aktivitu, na našu podporu, pretože sme nechceli pýtať peniaze v už aj tak zlej situácii, ktorá postihla aj vás. Snažili sme sa to všetko ustáť silou vôle a rozumu. No dochádzajú nám pomaly sily. Prišli ďalšie faktúry, ktoré potrebujeme zaplatiť + dlhy.

Má to zmysel pretože ...

- Veľkým šťastím v nešťastí pre našu organizáciu a festivaly, je to, že sme nezisková organizácia, a všetko pre vás robíme v našom voľnom čase popri reálnom zamestnaní. Keby sme boli profesionálna firma so zamestnancami, ktorí sa tým živia, tak tu dnes už nie sme.
- Druhé pozitívum je, že väčšina nákladov, ktoré sa platia vopred je už zaplatená, takže, AnimeSHOW 21 vieme zrealizovať, tak aby ste svoje lístky vedeli plnohodnotne využiť. Čakáme len na to, aby sa to dalo.

Prosíme vás preto o pomoc, nech už bude v akejkoľvek výške. Z vyzbieraných peňazí chceme zaplatiť dlžoby, ktoré máme, tak aby sme mohli vydržať do AnimeSHOW 21 a zrealizovať ju v plnej kráse a sile. 

Nechceme to len tak ...

Keďže nechceme, aby to bolo len tak, pripravili sme pre vás rôzne balíčky odmien v podobe tričiek, odznakov, rúšok, samolepiek, magnetiek, alebo špecialít, ako stretnutie s hosťami. Zakúpením ktorejkoľvek formy podpory nám neskutočne pomôžete a my vám budeme nekonečne vďační. Veríme, že vás naše darčeky potešia a naviac budete zverejnení na tabule záchrancov, ktorá sa bude fyzicky nachádzať na festivale a digitálne na našej webstránke a sociálnych sieťach.

O stave tejto záchrannej akcie, ako aj podrobnosti o odmenách budeme zverejňovať tu, na našom webe a sociálnych sieťach.
Akákoľvek suma nad bude transparentne použitá na ďaľšie vylepšienie festivalu, jeho zázemia, programu a hostí.

Pomôžte nám prosím zachraníť vašu AnimeSHOW a váš Comics Salón.

#saveAnimeSHOW

Dosiahli sme 100% - Prečo zbierame ďalej a pomôže nám to.

Veľmi pekne vám ďakujeme! Pomohli ste nám odstrániť najhoršiu akútnu časť finančného problému (3500 z 9500, pôvodný cieľ ), ktorá by nás čoskoro zničila. Ak nám pomôžete aj so zvyškom (alebo aspoň jeho časťou) budeme nesmierne radi.
Musíme priznať, že túto métu 100% sme tak skoro nečakali. Príjemne ste nás prekvapili. A preto je na mieste konečne odpovedať, prečo sme si pýtali na úvod len menšiu časť. Úprimne báli sme sa. Keď totiž nedosiahnete 100%, tak crowdfunding sa ruší a my nedostaneme nič. To bol hlavný dôvod.
Doba je ťažká a nevedeli sme, či vôbec budete mať možnosť nás podporiť aspoň 3500 Eurami, ktoré najviac horia z celého dlhu. Tiež sme nechceli pôsobiť ako namyslení rytieri, ktorí sebavedome pýtajú všetko alebo nič. Radšej sme zvolili skromnosť a opatrnosť, a teda 3500 vrabcov v hrsti, než 9500 holubov na streche.
Teraz, keď už vieme, že najbližšieho pol roka máme pokoj, vás v pokorne prosíme, ak sa dá, pomôcť aj so zvyškom dlhu. Nebudeme tak musieť do budúcna na ničom šetriť na úkor festivalu.
V každom prípade, nesmierne ĎAKUJEME.

FÁZA 3 - UPGRADE AnimeSHOW & Comics Salónu

Ďakujeme!!! Dnešným dňom sa podarilo vyzbierať vo Fázach 1 a 2 peniaze na pokrytie našich dlhov a záchranu festivalov AnimeSHOW a Comics Salón. Neviete ako veľmi sme dojatí Vašou pomocou!!!!

Keďže viacerí sa pýtajú, či môžu prispieť naďalej, keďze do konca zbierky zostáva 19 dní. My hovoríme, že môžte, ale chceme povedať, čo s peniazmi naviac spravíme. Preto predstavujeme tretiu fázu.

Pri podaní a zahájení tohto projektu sme uviedli, že všetky peniaze naviac transparentne minieme na zlepšenie festivalu. Teraz keď je to aktuálne máme konkrétnu predstavu, do ktorej by sme sa radi pustili.

Posledných niekoľko týždňov sme na našom Youtube kanále www.youtube.com/comicssalonas, začali uploadovať každý deň 1 prednášku z AnimeSHOW 2019 a Comics Salónu 2019. Tešia sa veľkej popularite a sú zadarmo pre všetkých.

Dôvod prečo, máme teraz záznamy zo 4 prednáškových miestností na festivale, je ten, že sme si v roku 2019 od Paneurópskej Vysokej Školy vypožičali 4 kamery (viac nemali) a mali sme tak možnosť prednášky natočiť. Radi by sme do budúcna zaznamenali všetkých 6 prednáškových miestností, a vy by ste si tak mohli hocikedy zadarmo pozrieť kompletný program našich festivalov.

Našim cieľom je kúpiť minimálne 2 kamery (ideálne 6 kamier), aby sme vedeli túto službu na ďaľšom festivale zabezpečiť. Zároveň nás to okrem pasívneho záznamu, bude vedieť posunúť bližšie k Live-streamu z festivalov, ktorý si dlhodobo tak veľmi želáte.

Každá vaša podpora nám pomôže.

V každom prípade, nesmierne
ĎAKUJEME za vašu podporu a priazeň.
Bez vás by sme to nedali!
Váš CS&AS Team

News

Mar 24, 2021 ODMENA: LEGO BATMAN

Už len 5 dní ostáva, aby ste mohli získať sochu úžasného LEGO BATMANa v životnej veľkosti! 

More

Mar 22, 2021 Máte 7 DNÍ - Do konca zbierky!

Zbierka je momentálne v poslednej FÁZE 3 a do konca ostáva 7 dní Pomôžte prosím vašej AnimeSHOW a váš Comics Salón. #saveAnimeSHOW

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 31
    LVL5 - FANÚŠIK

    Ďakujeme ti, za tvoju priazeň! Dosiahol si LEVEL 5!

    Okrem dobrého pocitu od nás bude vpísané tvoje meno do webovej pamätnej tabule záchrancov

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 5
  • sold 8
    LVL7 - POMOCNÍK z JUPITERA

    Priletel si z veľkej diaľky! Dosiahol si LEVEL 7!

    Okrem dobrého pocitu od nás bude vpísané tvoje meno do webovej pamätnej tabule záchrancov

    A naviac dostaneš dvojčíslo časopisu Jupiter 11-12, venované dámam!

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 7
  • sold 75
    LVL10 - PODPOROVATEĽ

    Ďakujeme ti, za tvoju podporu! Okrem LEVELu 10 získavaš aj

    - odznak z limitovanej edície pre záchrancov
    - mincu Comics Salónu do nákupného vozíku

    Tvoje meno bude vpísané do pamätnej tabule záchrancov, ktorá sa bude nachádzať na festivale a zverejnime ju aj našej web stránke
    a sociálnych sieťačh.

    *Odmeny si môžete vyzdvinúť osobne u nás na festivale, v DungeonPube a sieti predajní našich partnerov. Budeme vás kontaktovať.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 10
  • sold 93
    LVL15 - ZACHRANCA

    Ďakujeme ti za tvoju záchranú! Dosiahol si LEVEL 15! 
    Okrem našej priazne získavaš aj loot v podobe:

    - odznak z ponuky CS&AS designov podľa vlastného výberu
    - magnetku z ponuky CS&AS designov podľa vlastného výberu
    - nálepku s motívom CS&AS
    - odznak z limitovanej edície pre záchrancov
    - 2 mince CS do nákupného vozíku

    Tvoje meno bude vpísané do pamätnej tabule záchrancov, ktorá sa bude nachádzať na festivale a zverejnime ju aj našej web stránke
    a sociálnych sieťačh.

    *Odmeny si môžete vyzdvinúť osobne u nás na festivale, v DungeonPube a sieti predajní našich partnerov. Budeme vás kontaktovať.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 15
  • sold 49
    LVL30 - HRDINA s POHÁROM

    Hrdina náš pohárový, ďakujeme! Nie len, že si dosiahol LEVEL 30!
    Ale máme pre teba aj tieto odmeny:

    - Pohár CS&AS
    - vykrajovátko na koláčiky s našim logom
    - odznak z ponuky CS&AS designov podľa vlastného výberu
    - magnetku z ponuky CS&AS designov podľa vlastného výberu
    - nálepku s motívom CS&AS
    - odznak z limitovanej edície pre záchrancov
    - 3 mince CS do nákupného vozíku

    Tvoje meno bude vpísané do pamätnej tabule záchrancov, ktorá sa bude nachádzať na festivale, našej web stránke a sociálnych sieťačh.

    *Odmeny si môžete vyzdvinúť osobne u nás na festivale, v DungeonPube a sieti predajní našich partnerov. Budeme vás kontaktovať.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 30
  • sold 38
    LVL30 - HRDINA s RÚŠKOM

    Hrdina náš tajovmný v rúšku, ďakujeme! Nie len, že si dosiahol LEVEL 30!
    Ale máme pre teba aj tieto odmeny:

    - Rúško s našim logom 
    - vykrajovátko na koláčiky s našim logom
    - odznak z ponuky CS&AS designov podľa vlastného výberu
    - magnetku z ponuky CS&AS designov podľa vlastného výberu
    - nálepku s motívom CS&AS
    - odznak z limitovanej edície pre záchrancov
    - 3 mince CS do nákupného vozíku

    Tvoje meno bude vpísané do pamätnej tabule záchrancov, ktorá sa bude nachádzať na festivale, našej web stránke a sociálnych sieťačh.

    *Odmeny si môžete vyzdvinúť osobne u nás na festivale, v DungeonPube a sieti predajní našich partnerov. Budeme vás kontaktovať.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 30
  • sold 41
    LVL50 - SUPERHRDINA s TRIČKOM

    Ďakujeme ti superhrdina, vďaka svojím superschonostiam si dosiahol Level 50 a získal nasledovné perky:

    - Tričko s unikátnym dizajnom. Do poznámky napíš veľkosť:S-3XXL 
    - vykrajovátko na koláčiky s našim logom
    - odznak z ponuky CS&AS designov podľa vlastného výberu
    - magnetku z ponuky CS&AS designov podľa vlastného výberu
    - nálepku s motívom CS&AS
    - odznak z limitovanej edície pre záchrancov
    - 3 mince CS do nákupného vozíku

    Tvoje meno bude vpísané do pamätnej tabule záchrancov, ktorá sa bude nachádzať na festivale, našej web stránke a sociálnych sieťačh.

    *Odmeny si môžete vyzdvinúť osobne u nás na festivale, v DungeonPube a sieti predajní našich partnerov. Budeme vás kontaktovať.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 50
  • sold 19
    LVL100 - EPICKÝ HRDINA

    Ďakujeme ti epický hrdina, preskočil si 99 a si na LEVELi 100! získavaš následovný epický loot set:

    - Tričko s unikátnym dizajnom. Do poznámky napíš veľkosť:S-3XXL 
    - Pohár CS&AS
    - Rúško s našim logom 
    - 3 vykrajovátka na koláčiky s našim logom
    - 3 odznaky z ponuky CS&AS designov podľa vlastného výberu
    - 3 magnetky z ponuky CS&AS designov podľa vlastného výberu
    - 3 nálepky s motívom CS&AS
    - 3 odznaky z limitovanej edície pre záchrancov
    - 5 mincí CS do nákupného vozíku

    Tvoje meno bude vpísané do pamätnej tabule záchrancov, ktorá sa bude nachádzať na festivale, našej web stránke a sociálnych sieťačh.

    *Odmeny si môžete vyzdvinúť osobne u nás na festivale, v DungeonPube a sieti predajní našich partnerov. Budeme vás kontaktovať.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 100
  • remaining 9 from 10
    LVL250 - PATRÓN hrá ARKÁDY

    Patrón mocný a hravý!

    Ty a až 10 tvojich kamarátov budete môcť si súkromne zahrať v herni ARKADY.SK so 100 automatmi.

    + dostaneš odmeny LVL50 SUPERHRDINU 

    *Odmeny si môžete vyzdvinúť osobne u nás na festivale, v DungeonPube a sieti predajní našich partnerov. Budeme vás kontaktovať.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 250
  • remaining 2 from 5
    LVL250 - PATRÓN na VIP PARTY

    Patrón nás veľmi dôležitý!

    Počas festivalu v sobota večer od 22:00 organizujeme exluzívnu uzavretú VIP party pre zahraničných hostí a hercov festivalu. Jedlo a pitie samozrejme nechýba. A ty ako vyvolený sa môžeš zúčastniť tejto akcie

    + dostaneš odmeny LVL50 SUPERHRDINU

    *Odmeny si môžete vyzdvinúť osobne u nás na festivale, v DungeonPube a sieti predajní našich partnerov. Budeme vás kontaktovať.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 250
  • remaining 5 from 5
    LVL250 - PATRÓN na EPIC ORG GRILL PARTY

    Patrón náš spoločenský!

    Po festivale organizujeme na ranči epickú grilovačku pre organizátorov. A oslávime ju  radi s tebou!

    + dostaneš odmeny LVL50 SUPERHRDINU

    *Odmeny si môžete vyzdvinúť osobne u nás na festivale, v DungeonPube a sieti predajní našich partnerov. Budeme vás kontaktovať.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 250
  • remaining 2 from 3
    LVL1000 - SPASITEĽ na PLAGATe

    Nikto doposiaľ neprekonal povestný Level 999, ale tebe sa to podarilo!

    Tvoja výnimočnosť ti garantuje:

    - Tvoje meno ako spasiteľa bude zverejnené na našom plagáte

    + dostaneš odmeny jedného z LVL250 PATRÓNOV podľa tvojho výberu

    *Odmeny si môžete vyzdvinúť osobne u nás na festivale, v DungeonPube a sieti predajní našich partnerov. Budeme vás kontaktovať.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 1,000
  • remaining 1 from 1
    LVL 9999 - LEGO BATMAN

    Staň sa majiteľom festivalovej sochy LEGO BATMAN v životnej veľkosti.

    + dostaneš odmeny LVL1000 SPASITEĽ

    *Odmenu doručíme osobne
     

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 2,500