Maturitní film - Dřevěná mísa

Profesionálnější zpracování studentského maturitního filmu inspirovaného Nerudovou básní Dědova mísa. Snímek vypráví o vztahu dědečka a jeho rodiny, která si ho kvůli jeho stařeckým problémům přestane vážit, ale později si uvědomí, co vše pro ně znamená.

EUR 1,625
pledged of EUR 1,187

136%

136% completed

73 contributors pledged

Film, Art

Prostějov, Olomoucký kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Mar 22, 2021 at 14:56.

Show all rewards

Kdo jsem? 

Jsem student Střední školy designu a módy v Prostějově, obor multimédia. Na této škole studuji již čtvrtým rokem a po celou tuto dobu se snažím stále více zlepšovat. Už v 6. třídě jsem začal fotit a po mé “úspěšné” kariéře na youtube jsem se utvrdil v tom, že moje cesta se bude ubírat dál ve filmovém a fotografickém světě. Svoji práci miluji a chci se v ní i nadále zdokonalovat. Myslím si, že natočit nějaký opravdu kvalitní film s profi herci a technikou bude skvělý další krok a navíc je to už dlouhou dobu můj sen. 

Jak to začalo?

Od začátku jsem věděl, že chci vytvořit kvalitní film, který nejenže zaujme dějem, ale také přinese divákovi podněty k zamyšlení a předá mu i nějakou hlubší myšlenku. Začal jsem projíždět internet a pročítat všelijaké příběhy, až jsem se dostal k básni od Jana Nerudy. Je to báseň, která nese název Dědova mísa. Zaujala mě především její základní myšlenka, chtěl jsem se však pouze inspirovat a dotvořit příběh podle sebe. Po několika konzultacích s učitelem, četných úpravách a několikahodinové práci jsem vymyslel příběh, který nese název Dřevěná mísa.

Co je náš cíl?

Natočit kvalitní film, který divákům dá i něco víc než jen zážitek ze sledování. Abychom toto mohli uskutečnit, potřebujeme také získat určitou částku. Jelikož jsem student bez pravidelného příjmu, nemám dostatek finančních prostředků. Zaplatit herce, techniku a mnoho dalších věcí nestojí málo, a tak by mi tato částka velmi pomohla.

Na co se vybrané peníze využijí?

Částka se využije na zaplacení herců, vypůjčení techniky a také k tvorbě hudby a rekvizit. V neposlední řadě i k nějakému tomu cateringu, protože při natáčení nechceme umřít hlady.

Detaily

Film vypráví příběh starce, který se kvůli zdravotním potížím musí přestěhovat do domu svého syna, který žije se svou manželkou a malým synem. Dědečka sice přijmou s otevřenou náručí, ale postupně jim začíná vadit, jak nechtěně rozlévá sklenice, špiní ubrus apod. Otec se tedy rozhodne vyrobit mu dřevěný stůl, který umístí do rohu kuchyně, a dřevěnou misku, aby nerozbíjel talíře. Zatímco se rodina při každém jídle vesele baví, stařec se cítí v rohu místnosti stále víc osamělý.

Kdy bude film dostupný?
Když to situace povolí, tak bude dostupný v kinu metru Prostějov. Jinak bude zveřejněn na mém YouTubovém kanálu VK studio.

Jak bude film dlouhý?
Film je plánovaný něco kolem 15min. Ale uvidíme kolik se toho natočí.

Na mé minulé projekty se můžete podívat na mém YouTubovém kanále.
 

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 32
    To mě nezruinuje

    Dobrý pocit :)

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • sold 22
    To mě zaujalo

    25% sleva na lístek na premiéru. (v případě neotevření kin odkaz na premiéru den před oficiálním zveřejněním)

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • sold 14
    Podporovatel

    Poděkování v titulcích, 50% sleva na lístek na premiéru (v případě neotevření kin odkaz na premiéru dva dny před oficiálním zveřejněním), A2 plakát s podpisy autorů

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • sold 5
    Nadšenec

    Speciální poděkování v titulcích, zaslání scénáře, lístek na premiéru zdarma (v případě neotevření kin odkaz na premiéru 3dny před oficiálním zveřejněním), A2 plakát s podpisy autorů.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • sold 0
    Filmový fajnšmekr

    Speciální poděkování v titulcích, večeře s autorem (když to situace dovolí, tak v restauraci Café Restaurant Caesar v Olomouci). Povídání o nepovedených záběrech, o tom, jak to celé vznikalo, lístek na premiéru zdarma (v případě neotevření kin odkaz na premiéru 3dny před oficiálním zveřejněním), zaslání scénáře, A2 plakát s podpisy autorů.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 158.32
    (CZK 4,000)
  • remaining 3 from 3
    Generální sponzor

    Partner filmu - uvedení loga na začátek i konec filmu, natáčení reklamního spotu od VK studio.
    (VK studio je malá firma, která se zabývá focením, natáčením a grafikou), lístek na premiéru zdarma (v případě neotevření kin odkaz na premiéru 3dny před oficiálním zveřejněním), A2 plakát s podpisy autorů a odkaz na film o filmu.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)
  • remaining 2 from 2
    Filantrop

    Partner filmu - uvedení loga na začátek i konec filmu, poukaz na focení a natáčení u VK studio, individuální speciální poděkování, přítomnost na place, lístek na premiéru zdarma (v případě neotevření kin odkaz na premiéru 3dny před oficiálním zveřejněním), A2 plakát s podpisy autorů a odkaz na film o filmu.
    (VK studio je malá firma, která se zabývá focením, natáčením a grafikou)
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 791.61
    (CZK 20,000)