Záchrana výletní restaurace s rozhlednou na Rašovce

Nákupem služby pomůžete udržet provoz oblíbeného výletního cíle pod Ještědem v době omezení gastronomických služeb.

  • Svatební obřady i hostiny

  • Svatba v přírodě

  • Letní terasa

  • Výhled z rozhledny

  • Interiér restaurace

  • Oblíbená svíčková

  • Řízek přes celý talíř

  • Zima jako v pohádce

EUR 1,233
pledged of EUR 990

124%

124% completed

65 contributors pledged

Antivir, Food

All or nothing. Project finished on Jan 31, 2021 at 11:11.

Show all rewards

Majitel jedné vyhlášené brněnské restaurace označil současný stav za gastrogenocidu.

Od znovuotevření Restaurace V Trnčí s rozhlednou Rašovka uplynulo 15 měsíců, ve kterých se nám podařilo napravit její pošramocené jméno, přilákat zpět štamgasty a získat nové věrné zákazníky. Bohužel nás během této doby provází události, které nedokážeme ovlivnit, jen se jim můžeme snažit přizpůsobit. Zima bez sněhu, jarní karanténa, propršený začátek léta, další karanténa. Zrušené svatby, rodinné oslavy a firemní večírky bohužel aktuální prodej občerstvení na okénku nedokáže plně nahradit.

Nenaříkáme, nerezignujeme, vymýšlíme, makáme, ale jsme si vědomi toho, že bez pomoci to nepůjde.

Historie objektu

V místě dnešní restaurace „V Trnčí“ stával od roku 1850 dřevěný dům, který sloužil k přepřahání koní a přespávání handlířů a formanů z Podještědí, ale i širokého okolí. V roce 1898 zakoupili hospodářství Hynek a Františka Lankovi – místní rodáci. Téhož roku zde otevřeli výletní hostinec. Ten si rychle získal oblibu hlavně díky vyhlášeným zabijačkovým specialitám a mířili sem turisté nejen od Ještědu.

Oblíbený hostinec svou kapacitou brzy nedostačoval k pořádání společenských akcí. Majitelé Lankovi (další generace) se rozhodli před válkou pro stavbu sálu, který se stal místem pro vesnické tancovačky, besedy, přednášky a ochotnické i loutkové divadlo. V roce 1950 byla přistavěna porážka na prasata a stáj pro tažné koně. Pro hospodářství i rodinu začalo černé období zakončené požárem restaurace dne 5. července 1962. Celý objekt do základů vyhořel.

Po více než čtyřiceti letech přišel Josef Lank (vnuka Hynka), coby majitel spáleniště s myšlenkou rehabilitace původní restaurace a na jejích základech buduje novou stejnojmennou bezbariérovou restauraci s rozhlednou.  V červnu 2006 byl objekt otevřen a přivítal své první návštěvníky. 

Naše historie

Jsme Jeníček a Mařenka. Prvně jsme své síly spojili před více než deseti lety a vedli několik restaurací. Pak se nadlouho naše cesty rozdělily, až se v roce 2019 Marie ozvala, že se dozvěděla o možnosti pronájmu restaurace na nádherném místě. V létě toho roku byl podnik již poněkolikáté uzavřený a často se v něm střídali nájemci. Hospoda prakticky na samotě, ale zároveň na turisticky frekventovaném místě byla výzvou, jak zúročit své bohaté gastronomické zkušenosti. Otevřeli jsme na konci září stejného roku a už od začátku jsme si dělali vše po svém a tak trochu proti proudu. Žádný stálý jídelní lístek, ale křídou psaná tabule s aktuální nabídkou, která je vždy sezónní a s maximálním využitím surovin od lokálních dodavatelů. Žádný smažák, ani hranolky nebo náhražky a dochucovadla. Filtrovanou kávu z nedaleké pražírny v Křižanech podáváme v porcelánových servisech jako u babičky. Domácí štrúdl, kohout na víně se zelím, letní zahrádka s venkovní kuchyní i barem a spousta dalšího, o čem naši zákazníci mluví, ale i píší v pochvalných recenzích, a co je k nám přivádí zpět. Jenda u plotny a Marie na place. Provozovatelé přímo u svých hostů je ten nejlepší způsob, jak udržet kvalitu a získávat zpětnou vazbu.

News

Jan 5, 2021 Cílová částka dosažena, pokračujeme dál!

Všem přispěvatelům moc děkujeme. Projekt ale pokračuje až do konce ledna, dejte prosím o něm (o nás) vědět svému okolí, aby si právě teď co nejvíc lidí objednalo svou odměnu. Protože teď získané prostředky nám pomohou přežít složité období, které prožíváme a ještě asi pár měsíců prožívat budeme…

More

Dec 22, 2020 Na dobré cestě

Za 6 dnů splněno skoro 60% k cílové částce - moc všem děkujeme za příspěvek!  Jedna věc je cílová částka, další je náš skutečný cíl, a to i v době gastrogenocidy přežít a pokračovat. Bez vaší pomoci, které si tak vážíme, to bohužel nepůjde. Sdílejte prosím informace o našem projektu na HitHit ve…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 4
    Do kasičky :-)

    Příspěvek na udržení provozu restaurace. Každá KaČka pomůže a my moc děkujeme!

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.92
    (CZK 99)
  • sold 14
    Roční volná vstupenka na rozhlednu

    Naše rozhledna měří 22 m a poskytuje boží výhled na Trosky, Český Ráj, Mladoboleslavsko a Ralsko. Jednorázové vstupné činí 30 Kč za osobu. Nyní nabízíme neomezený počet vstupů do konce roku 2021 pro dva dospělé pouze za 149 Kč. 

    E-mailem obdržíte permanentku. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 5.90
    (CZK 149)
  • sold 4
    Polévka & hlavní jídlo & rozhledna

    Oběd nebo večeře pro jednoho z naší domácí kuchyně a pak nádherný výhled do okolí - asi není lepší způsob, jak si udělat prima den!

    E-mailem obdržíte poukaz s půlroční platností. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9.86
    (CZK 249)
  • sold 28
    Polévky & hlavní jídla & rozhledna

    Oběd nebo večeře  pro dva z naší domácí kuchyně a pak nádherný výhled do okolí - asi není lepší způsob, jak si udělat prima den!

    E-mailem obdržíte poukaz s půlroční platností. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 17.77
    (CZK 449)
  • sold 12
    Rodinný oběd & rozhledna

    Polévky a hlavní pokrmy pro dva dospělé a dvě dětská jídla a pak nádherný výhled do okolí - asi není lepší způsob, jak si udělat prima den! U restaurace se navíc nachází dětské hřiště. 

    E-mailem obdržíte poukaz s půlroční platností. 

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 25.69
    (CZK 649)
  • sold 3
    Kreditkarta s bonusem

    Za 1 999 Kč získáte voucher na 2 300 Kč na útratu. Jídlo, pití, suvenýry, rozhledna, prostě cokoli z naší nabídky. Čerpání je možné rozdělit maximálně na 3x.
    Za nevyčerpaný kredit nelze požadovat finanční plnění. 

    E-mailem obdržíte poukaz s půlroční platností.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 79.12
    (CZK 1,999)