Kniha Milk and Honey

Kniha Milk and Honey představuje 32 rozhovorů s umělkyněmi a umělci, kurátorkami a kurátory, aktivistkami a aktivisty na téma mateřství a otcovství. Za projektem stojí umělkyně, performerka a finalistka Ceny Jindřicha Chalupeckého Kača Olivová.

  • Ukázka z chystané knihy Milk and Honey 1

  • Ukázka z chystané knihy Milk and Honey 2

  • Ukázka z chystané knihy Milk and Honey 3

  • Ukázka z chystané knihy Milk and Honey 4

  • Ukázka z chystané knihy Milk and Honey 5

  • Ukázka z chystané knihy Milk and Honey 6

EUR 4,382
pledged of EUR 3,963

110%

110% completed

122 contributors pledged

Art, Literature

Česko

All or nothing. Project finished on Dec 21, 2020 at 19:29.

Show all rewards

Kniha Milk and Honey představuje třicet dva rozhovorů s třiceti pěti umělkyněmi a umělci, kurátorkami a kurátory, aktivistkami a aktivisty na téma mateřství, otcovství, rodičovství. Zkoumá, jak příchod dětí ovlivňuje jejich práci, profesní vývoj, postavení ve společnosti i v kultuře, také výběr tvůrčích témat i životní hodnoty a postoje. Autorka knihy – umělkyně a performerka Kateřina Olivová – otevírá v rozhovorech křehká osobní i společenská témata, mnohá z nich stále tabuizovaná, aby poukázala na paradoxy života žen nejen v kontextu kreativních profesí. Před jejím mikrofonem se vystřídaly například Lenka Klodová, Karina Kottová, Sam Sráč, Kateřina Šedá, Darina Alster, Zdeňka Morávková, Lucia Dovičáková nebo Veronika Šrek Bromová. Z mužů hovoří o roli rodičovské mimo jiné Matěj Metelec, Jakub Adamec nebo Piotr Sikora. Portréty osobností do knihy nafotilo brněnské studio Divý tvor. Publikace odborně recenzovaná historičkou umění, kurátorkou a uměleckou kritičkou Martinou Pachmanovou a filosofkou Alicí Koubovou vychází ve spolupráci nakladatelství wo-men a AVU za podpory FaVU, a to v nákladu pouze několika set kusů.

K čemu finance využijeme?

Prostředky získané v kampani půjdou na kvalitní tisk knihy Milk and Honey, konkrétně na ekologický papír Munken Print White. Pracovat budeme také s flokáží (materiálem se sametovým povrchem) a barveným lakem. Naším cílem je vytvořit knihu, která bude silná nejenom svou výpovědní hodnotou, ale i vizuálně. Chceme, aby působila na všechny smysly, včetně hmatu. Bude mít pocitově měkkou vazbu a  úctyhodný čtyřcentimetrový hřbet, aniž by byla extra těžká.

Knihu mají na svědomí:

Kateřina Olivová (*1984) vystudovala Ateliér tělového designu na Fakultě výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně (FaVU) a sdružená uměnovědná studia na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity. V současné době dělá na FaVU doktorát na téma Umění a mateřství. Společně s Darinou Alster vede od roku 2019 Ateliér nových médií II na Akademii výtvarných umění v Praze. V roce 2018 byla jednou z finalistek Ceny Jindřicha Chalupeckého. V roce 2013 založila skupinu na podporu kojení Kojící guerilla a v roce 2016 s Darinou Alster platformu Mothers Artlovers sdružující matky-umělkyně. Více o Kači a její práci k přečtení tu: A2larm - Hatefree - Artalk.cz o Mothers Artlovers - Aktuálně.cz o Kojící guerille - Deník N o Ceně Jindřicha Chalupeckého - Lidové noviny - Společnost Jindřicha Chalupeckého.

Divý tvor je fotoateliér tvořený třemi ženami – umělkyní a pedagožkou Karolínou Kohoutkovou (*1974), fotografkou a pracovnicí v neziskovém sektoru Hanou Němečkovou (*1982) a umělkyní Barborou Trnkovou (*1984). Všechny tři fotografky jsou absolventkami Ateliéru tělového designu na Fakultě výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně (FaVU). Karolína ve zmíněném ateliéru nyní působí jako asistentka. Hana studovala fotografii na Střední škole umění a designu v Brně a na Institutu tvůrčí fotografie v Opavě, Barbora studovala rok obor reklamní fotografie na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, v současnosti se na FaVU připravuje na doktorát s disertací Nelidské umění. Aktivity fotoateliéru jsou často osobní a neveřejné, jako je fotografování domácího porodu.

Nakladatelství wo-men je malé nezávislé nakladatelství založené literární dokumentaristkou Barborou Baronovou orientující se na umělecké literárně-fotografické dokumentární knihy. Za svou práci získalo několik domácích i zahraničních ocenění, mimo jiné Magnesii Literu nebo titul Nejkrásnější české knihy roku.

Akademie výtvarných umění v Praze je veřejnou univerzitní vysokou školou, vůbec nejstarší zaměřenou na umění. Uskutečňuje vzdělávání v oborech malířství, sochařství, kresby a grafiky, intermediální tvorby a dalších.

Za grafickou úpravou knihy Milk and Honey stojí Terezie Štindlová a Adéla Svobodová

Kniha vyjde na sklonku roku 2020. V případě zakoupení publikace k Vánocům vám na ni můžeme vystavit voucher a dodat ji pak v lednu.

News

Jan 19, 2021 Rozesíláme knihy!

Milí přátelé,  právě nám dorazila první várka knih Milk and Honey. Ty, kdo si knihu předplatili s poštovným a ještě neposlali své telefonní číslo, prosím, aby tak učinili na e-mail barbora@by-wo-men.com, abychom mohli dát knihu do přepravy. Ti, kdo si knihu předplatili s osobním vyzvednutím, je to…

More

Dec 22, 2020 Rozesíláme odměny!

Milí přátelé, děkujeme za podporu knihy Milk and Honey! Během dneška vám rozešleme slíbené dárkové vouchery na knihu pod stromeček. Kdyby vám voucher do dnešní půlnoci nepřišel, podívejte se prosím do spamu, pokud jej nenaleznete ani tam, prosím, napište nám na barbora@by-wo-men.com. Děkujeme za…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 4
    Vánoční poukázka na knihy za 500 s dopravou zdarma

    Mimořádná předvánoční odměna!
    Voucher v hodnotě 500 Kč na nákup libovolných knížek z nakladatelství wo-men zahrnuje dopravu zdarma. Ideální jako dárek pod stromeček. Poukaz zašleme po skončení kampaně e-mailem. Po domluvě je možné zaslat jej ještě před Vánocemi, napište nám to prosím do poznámky. Voucher lze uplatnit do 1. srpna 2021 na nákup knih z produkce nakladatelství wo-men v online obchodě eshop.by-wo-men.com.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.81
    (CZK 500)
  • sold 42
    Kniha Milk and Honey za výhodnou cenu (bez poštovného)

    Osobní vyzvednutí výhradně na Praze 7 v sídle nakladatelství wo-men po domluvě. (Pokud chcete knížku darovat k Vánocům, napište nám to prosím do poznámky, vystavíme vám na ni dárkový voucher a pošleme e-mailem. Knížku samotnou budeme expedovat během ledna.)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 33.68
    (CZK 850)
  • sold 33
    Kniha Milk and Honey za výhodnou cenu (s poštovným)

    Odměnu doručíme kamkoliv v rámci ČR. Vyplňte prosím do objednávky své telefonní číslo. (Pokud chcete knížku darovat k Vánocům, napište nám to prosím do poznámky, vystavíme vám na ni dárkový voucher a pošleme e-mailem. Knížku samotnou budeme expedovat během ledna.)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 36.85
    (CZK 930)
  • sold 8
    Kniha Milk and Honey (s poštovným po EU)

    Odměnu doručíme kamkoliv v rámci Evropské unie. Vyplňte prosím do objednávky své telefonní číslo. Pro zaslání mimo prostor EU navyšte prosím poštovné o 100 Kč. (Pokud chcete knížku darovat k Vánocům, napište nám to prosím do poznámky, vystavíme vám na ni dárkový voucher a pošleme e-mailem. Knížku samotnou budeme expedovat během ledna.)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 38.83
    (CZK 980)
  • sold 2
    Dárkový poukaz na nákup knih v nakladatelství wo-men v hodnotě 1 000 Kč

    Poukaz zašleme po skončení kampaně e-mailem.  Po domluvě je možné zaslat jej ještě před Vánocemi, napište nám to prosím do poznámky. Voucher lze uplatnit do 1. srpna 2021 na nákup knih z produkce nakladatelství wo-men v online obchodě eshop.by-wo-men.com

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.63
    (CZK 1,000)
  • remaining 2 from 3
    Individuální dvouhodinovka laktačního poradenství s Kačou Olivovou

    Cena platí pro 1 osobu na 2 hodiny v Praze nebo Brně. Kača je absolventkou kurzu pro laktační poradkyně u Mamily.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 44.03
    (CZK 1,111)
  • remaining 9 from 10
    2 knihy rozhovorů: Milk and Honey a Ženy o ženách (bez poštovného)

    K dispozici 10 odměn. Cena nezahrnuje poštovné. V případě zájmu o zaslání Zásilkovnou prosím připočítejte k odměně 90 Kč navíc na poštovné a balné a vyplňte prosím do objednávky své telefonní číslo. (Pokud chcete knížky darovat k Vánocům, napište nám to prosím do poznámky, vystavíme vám na ně dárkový voucher a pošleme e-mailem. Knížky samotné budeme expedovat během ledna.)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 65.39
    (CZK 1,650)
  • sold 0
    Dárkový poukaz na nákup knih v nakladatelství wo-men v hodnotě 2 000 Kč

    Poukaz zašleme po skončení kampaně e-mailem. Po domluvě je možné zaslat jej ještě před Vánocemi, napište nám to prosím do poznámky. Voucher lze uplatnit do 1. srpna 2021 na nákup knih z produkce nakladatelství wo-men v online obchodě eshop.by-wo-men.com

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 79.26
    (CZK 2,000)
  • remaining 3 from 3
    Předporodní přednáška o kojení s Kačou Olivovou

    Cena platí za dvouhodinovou přednášku o kojení pro skupinu max. 10 osob v Praze nebo Brně. Kača je absolventkou kurzu pro laktační poradkyně u Mamily.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 118.88
    (CZK 3,000)
  • remaining 2 from 3
    Fotografická session s Divým tvorem

    Cena platí pro jedno focení s Bárou, Karolínou nebo Hanou dle domluvy, v ceně je zahrnuta výroba 3 fotografií. 
     

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 198.14
    (CZK 5,000)
  • remaining 3 from 3
    Limitovaná edice knihy s fotografií Divého tvora (s poštovným)

    Z limitované edice 20 kusů knihy jsou pouze 3 knihy určené k prodeji. Limitovaná edice  Milk and Honey obsahuje vloženou očíslovanou a podepsanou fotografii Divého tvora z projektu s portrétem Kači Olivové. Vyplňte prosím do objednávky své telefonní číslo. (Pokud chcete knížku darovat k Vánocům, napište nám to prosím do poznámky, vystavíme vám na ni dárkový voucher a pošleme e-mailem. Knížku samotnou budeme expedovat během ledna.)
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 317.02
    (CZK 8,000)
  • remaining 2 from 2
    Performance Kači Olivové

    Cena zahrnuje uměleckou performance Kateřiny Olivové, a to včetně materiálu a dopravy na místo.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 396.28
    (CZK 10,000)
  • remaining 1 from 1
    Podporovatel projektu Milk and Honey

    Pouze jedna odměna. Zahrnuje osobní poděkování, limitovanou edici knihy, 5 knih ve standardní edici a pozvání na soukromou uměleckou performance Kateřiny Olivové.

     

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 1,981.38
    (CZK 50,000)
  • Sold out!!
    Kniha Milk and Honey pro nejrychlejší (bez poštovného)

    Pouze 20 odměn. Osobní vyzvednutí výhradně na Praze 7 v sídle nakladatelství wo-men po domluvě. (Pokud chcete knížku darovat k Vánocům, napište nám to prosím do poznámky, vystavíme vám na ni dárkový voucher a pošleme e-mailem. Knížku samotnou budeme expedovat během ledna.)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 31.31
    (CZK 790)
  • Sold out!!
    Kniha Milk and Honey pro nejrychlejší (s poštovným)

    Pouze 10 odměn. Odměnu doručíme kamkoliv v rámci ČR. Vyplňte prosím do objednávky své telefonní číslo. (Pokud chcete knížku darovat k Vánocům, napište nám to prosím do poznámky, vystavíme vám na ni dárkový voucher a pošleme e-mailem. Knížku samotnou budeme expedovat během ledna.)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 34.08
    (CZK 860)