Podpořte kavárnu s dětskou hernou Opica

Opica je dětská hernička s útulným domácím prostředím, která teď stojí před velkou výzvou - říká si o pomoc a podporu. Jdete do toho s námi?

Author: Darina Liceová

  • Tvořeníčko

  • Monte prvky děti rozvíjí

  • Skluzavka a pod ní budoucí bunkr

  • Tady se dělá magie

  • BezObal láká k ochutnání

  • Čerstvě uklizeno 😁

EUR 3,254
pledged of EUR 2,771

117%

117% completed

99 contributors pledged

Antivir

Ostrava, Moravskoslezský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Apr 29, 2021 at 12:33.

Show all rewards

Opičí příběh začal v roce 2019. Tehdy jsem se já, Darča, rozhodla, že budu realizovat své sny a ideály i nadále v roli svobodné maminky. A protože věřím na sílu čistých vizí, tak to netrvalo dlouho a ozvala se mi kamarádka, zda-li po ni převezmu tehdejší KidsPoint, již fungující kavárnu s dětskou hernou. Moc jsem neváhala, dala jsem dohromady své úspory a vyměnila je za prostor, který teď znáte pod názvem Opica. Během prvního půl roku fungování jsem si prošla různými fázemi... budovatelskou, oslavnou, zoufající i zcela vyčerpanou. Tehdejší prostor jsem upravila dle svých představ a musím říct, že to je to největší (snad krom mateřství, i když Opica je taky moje miminko), co se mi v životě povedlo, a také musím přiznat, že práce není stále hotova. Za těch prvních pár měsíců se nám povedlo postavit pódium se skluzavkou, vymalovat prostor do hravých barev, obměnit hračky, sestavit montessori prvky, přenastavit fungování gastronomického zázemí, a to vše v atmosfěře neustálého hledání dobrých zaměstnanců.

Ale, milí lidé... Když si to teď v hlavě sumíruju a přemýšlím, kde jsem na to všechno brala tolik síly (ano, je to hlavně one woman show), musím s obrovským vděkem přiznat, že obrovská motivace přicházela od našich návštěvníků, kterým se u nás líbilo, rádi se vraceli, děti si v Opici vždy krásně pohrály a já si jedno období dělala srandu z toho, že dětský pláč při obchodu je důkazem naší dobré práce. Největší silou pro mě ovšem byl můj syn. Protože mi denně ukazoval, že mé sny a ideály jsou správné a žádané.

Jaké jsou tedy mé vize?

Jednoduše — touším po něčem zcela normálním a přirozeném. Nejen pro děti, ale i pro maminky a zaměstnance.

Jen si to představte:

  • dítě: je v hravém, barevném a laskavém prostředí, jeho prostor není ohraničen, jeho fantazie je podněcována. Je součástí různorodé skupinky dětí, kde si vzájemně nastavují hranice, společně hledají zábavu a hravě se od sebe navzájem učí. Právě v tomto prostředí se setkávají nové generace a my dbáme na to, aby děti nebyly potlačovány, ale naopak uměly příjmout svou jedinečnost, originalitu, postavily se za ni a naučily se s ní pracovat.
  • Rodiče/návštěvníci: UFFF. Takhle nějak si vydechnou. Jakmile odstrojí dítě z oblečení, je jejich hlavní mise splněna. Teď už si můžou dát nožku přes nožku, zarelaxovat u kávičky, pokecat s přáteli a nemusí se bát, že by jejich mláďátko bylo „na obtíž". Jsou pro dítě bezpečným prostorem, kde se může kdykoliv zastavit, ale zároveň vědí, že dítě je v bezpečí a ve hře, i když jej na chvíli ztratí z dohledu.
  • Zaměstnanci: pro mě osobně je tohle práce snů. Mám svého opičáka na blízku, mezitím se seberealizuji prací a vím, že obojí je ve vzájemné shodě. Jsem nablízku rodičům, kteří často řeší podobné výzvy, ale třeba jinými způsoby a vzájemně se inspirujeme a podporujeme.

A to všechno s ohledem na individuální potřeby každého z nás:

Dbáme, mimojiné, jak na stravovací potřeby, kdy v naší nabídce často obmněňujeme nabídku veganské, bezsacharidové a bezlepkové kuchyně, většinou v BIO kvalitě a téměř vždy domácí výroby, tak i na potřeby sociální, kdy se snažíme individuálně přistupovat ke všem našim návštěvníkům — malým i velkým. Pořádáme muzikohrátky, tvořivé dílničky, spustili jsme miniškoličku (vychytáváme její prázdninový a víkendový provoz), účastnili jsme se mezinárodního týdne nošení dětí v Ostravě, uspořádali několik swapů dětských hraček a oblečení, máme za sebou Vánoční focení, které chceme čtvrtletně opakovat, chystáme se na dětský divadelní kroužek, získali jsme licenci k provozu letního kina, připravujeme jogové cvičení pro děti i dospělé a vytváříme místo setkání klubu samoživitelek. Momentálně se nacházíme v procesu otevírání neziskové organizace, tak aby se do dění v naší herničce mohlo zapojovat více lidí s širšího okolí. 

Všechno se krásně ustálovalo, provoz se silně rozjížděl a ...

Přišel první lockdown... a nejen, že lockdown, ale – jak mnozí i víte – také boj o naši zahrádku. Tu jsme po mnoha tahanicích sice udrželi, ovšem všechno její vybavení včetně plotu bylo nenávratně pryč. Těsně před zahájením letní sezóny. Přesto jsme to nevzdali a léto si užili. Pronajímali jsme si skákací hrad, pořídili si vodní atrakce, pořádali oslavy a zábavné akce, a v co největším lowcostu se snažili zajistit zábavu i na letní měsíce. Do Opice konečně přišli skvělí a nadšení zaměstnanci, kteří zvedli úroveň gastronomického zážitku na nadprůměrnou a vše ukazovalo na slibnou zimní sezónu. 

No, tušíte, jak to dopadlo.. Zkoušeli jsme zůstat otevření, jak jen to šlo, přesto stále tvrdší a tvrdší restrikce nakonec zcela zastavily náš provoz. V prosinci se nám povedlo uspořádat pár akcí, které nám dodaly síly a naděje v pokračování, ovšem nyní jsme v situaci, kdy již potřebujeme finanční pomoc. 

Jsme před letní sezónou, kavárna má velký dluh na nájmu a proto se obracím na Vás. 

Pokud sdílíte naše vize, pokud se vám a vašim dětem u nás líbí, prosím, podpořte nás.

A na závěr jedno velké DĚKUJI. Za veškerou již prokázanou přízeň a podporu. Za vzkazy a povzbuzení, které se k nám dostává formou slov a zpráv a třeba jen i pohledů. V tomhle je obrovká satisfakce pro naší psychiku a já jsem neuvěřitelně vděčná, za každého člověka, kterého jsem na svě Opičí cestě potkala. 

News

Apr 30, 2021 Juhuhu Tralala!

Milovaní naši! Přátelé, kamarádi!  Tak to máme úspěšně za sebou. Cítím v sobě takovou vděčnost, že to nejde ani popsat.  Moc Vám děkuji za projevenou podporu, která má velký efekt na naše finance (doplatíme dluh na nájmu a zbyde nám na znovu obnovení zahrádky), ale hlavně má obrovský efekt na naši…

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 31
    Podpořím jen tak

    Volíte si jednoduchý a přímý způsob, jak podpořit naši herničku - děkujeme. A pokud byste rádi přispěli více, klikněte na tuto odměnu a v dalším kroku je možné částku navýšit.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 21
    Vstup se vším, co máte rádi

    Děkujeme za podporu. Jakmile se Opica zase otevře, můžete se u nás zastavit na kávu a zákusek dle Vašeho výběru, zatímco si Vaše opička pohraje v herničce. 

    Odměna zahrnuje:
    • jednorázový vstup do herny pro Vaše dítě
    • jeden nápoj dle vlastního výběru
    • jeden zákusek dle vlastního výběru

    Reward delivery: not specified

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • sold 0
    Tlapka Vašeho mláďátka na naší zdi

    Jako poděkování za podporu obtiskneme ruce našich milých na zeď díků.

    Reward delivery: not specified

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • sold 13
    Vstup se vším, co máte rádi i pro kámošku

    Děkujeme za podporu. Jakmile se Opica zase otevře, můžete vzít kámošku a zastavit se u nás na kávu a zákusek dle vašeho výběru, zatímco si vaše opičky pohrají v herničce. 

    Odměna zahrnuje:
    • jednorázový vstup do herny pro Vaše děti
    • dva nápoje dle vlastního výběru
    • dva zákusky dle vlastního výběru
    • dva nápoje pro Vaše opičky

    Reward delivery: not specified

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • sold 7
    Poukázka na útratu ve výši 600

    Máme velkou radost, že nás chcete podpořit - děkujeme
    Výměnou nabízíme poukázku na libovolnou útratu v Opičí herničce. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • sold 6
    Kouzelná Opiči párty

    Jako odměnu za přečkání tohoto složitěho období si uspořádáme Opičí párty.

    Můžete se těšit na:
    • malování na obličej
    • jógu smíchu
    • zábavné hry pro děti
    • dětskou diskotéku
    • a příjde i kouzelník
    Cena zahrnuje:
    • vstup pro jedno dítě a jednoho dospělého (za každou osobu navíc k častce přidejte 250 korun a uveďte to, prosím, do poznámky)
    • jeden nápoj pro každého dle vlastního výběru
    • raut formou švédských stolů

    Reward delivery: not specified

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • sold 11
    10 vstupů do herničky

    Navštěvujete Opici rádi?
    My už se na Vás moc těšíme!

    Zde si můžete předplatit vstupné na 10 návštěv a jako projev díků, od nás ke každému vstupu dostanete nápoj dle vlastního výběru. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • sold 5
    Poukázka na útratu ve výši 1200 korun

    Máme velkou radost, že nás chcete podpořit -  děkujeme
    Výměnou nabízíme poukázku na libovolnou útratu v Opičí herničce. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • sold 0
    Narozeninová oslava v Opici - základní verze

    Uspořádejte oslavu narozenin Vašeho potomka na nás. 
    Užijte si tento jedinečný den bez starostí a dopřejte Vaší ratolesti pořádnou oslavu spolu s kamarády. Jakmile nám to epidemická situace umožní, zajistíme Vám oslavu v prostorách naší kavárny, včetně tématické výzdoby a aktivit pro děti.
    Děkujeme za podporu.

    Odměna obsahuje:
    • oslava narozenin v délce 4 hodin pro maximálně 25 osob (včetně dětí)
    • prostory kavárny a herničky jako uzavřená společnost
    • Výzdobu na míru
     
    • Občerstvení si můžete přinést své, ovšem cateringy také zvládáme skvěle (není v ceně)

    Reward delivery: not specified

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • sold 3
    Narozeninová oslava v Opici

    Uspořádejte oslavu narozenin Vašeho potomka na nás. 
    Užijte si tento jedinečný den bez starostí a dopřejte Vaší ratolesti pořádnou oslavu spolu s kamarády. Jakmile nám to epidemická situace umožní, zajistíme Vám oslavu v prostorách naší kavárny, včetně tématické výzdoby a aktivit pro děti.
    Děkujeme za podporu.

    Odměna obsahuje:
    • oslava narozenin v délce 4 hodin pro maximálně 25 osob (včetně dětí)
    • malování na obličej
    • prostory kavárny a herničky jako uzavřená společnost
    Občerstvení si můžete přinést své, ovšem cateringy také zvládáme skvěle (není v ceně)

    Reward delivery: not specified

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • sold 2
    Narozeninová Oslava se vším všudy

    Uspořádejte oslavu narozenin Vašeho potomka na nás. 
    Užijte si tento jedinečný den bez starostí a dopřejte Vaší ratolesti pořádnou oslavu spolu s kamarády. Jakmile nám to epidemická situace umožní, zajistíme Vám oslavu v prostorách naší kavárny, včetně tématické výzdoby a aktivit pro děti.
    Děkujeme za podporu.

    Odměna obsahuje:
    • oslava narozenin v délce 4 hodin pro maximálně 25 osob (včetně dětí)
    • zábavný program dětem na míru (společenské hry, dětská diskotéka, zpívánky, ...)
    • malování na obličej
    • prostory kavárny a herničky jako uzavřená společnost
    • veškeré nealko občerstvení
    • raut dle Vašeho přání

    Reward delivery: not specified

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)