Příběhy měsíční duhy - pohádková knížka s písničkami

Vydání pohádkové knížky z autorské dílny Markéty Havlové, obohacené vlastními písničkami. Součástí publikace jsou noty, nahrávky písniček na CD a v digitální podobě. Vybrané peníze poputují na náklady nahrávacího studia, práci grafika, tisk knihy a CD.

  • Pohádky v teepee - vyprávíme naživo!

  • Festival - pohádky se zpíváním

  • Pračlovíček na cestě k hoře...

  • Pracovní verze obalu knihy

  • Vymalovánka k pohádce o pračlovíčkovi

  • Vymalovánka k pohádce "U maminky v kapse"

  • Klokani jdou do světa - ukázka ilustrace z knížky

  • Borová víla - ukázka ilustrace z knížky

  • Najdete mezi ovečkami bílého čerta?

  • S tlumočnicí ve znakovém jazyce

  • Pohádky pro děti s Williamsovým syndromem.

EUR 6,635
pledged of EUR 5,944

111%

111% completed

337 contributors pledged

Music, Literature

Pardubice, Pardubický kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Dec 26, 2020 at 17:07.

Show all rewards

Jak to začalo

Podhoubí byste našli už v mém dětství, kdy s námi táta každý večer zpíval svoje písničky. Přijala jsem hudbu jako každodenní přirozenost a prostředek k vnitřní spokojenosti. To, že sama umím písničky skládat, jsem s úžasem zjistila až v dospělosti. Dříve, díky roli maminky na plný úvazek, nebyl na realizaci příliš čas.

K mé práci speciálního pedagoga se brzy přidala i pozice muzikoterapeuta a s ní přišlo rozšíření obzorů v oblasti hudebních nástrojů. Klavír, kytara, flétna, byl můj dřívější standard, ke kterému se brzy přidaly fujary, bubny, zvonkohry a perkuse. To vše se výborně hodilo do terapií s dětmi! Právě v muzikoterapeutické dílně začaly vznikat první laskavé pohádkové příběhy a následně autorské písničky doprovázené na kytaru. 

Víte, že měsíční duha opravdu existuje? V odstínech bílé barvy objímá měsíc jako šál. Také autorské pohádky jsou částečně založené na pravdě a vznikaly pozvolna jako stopa mého životního příběhu. Inspirací se stávali lidé z blízkého okolí a především moje děti, Pavlínka s Honzíkem, se nejednou proměnili v hlavní postavy pohádkových příběhů.

Co je můj cíl?

Mým cílem je vydat pohádkovou knihu obohacenou o autorské písničky, které jsem ušila na míru přímo k pohádkám. Pohádky, notové zápisy písniček i nahrávka na CD vytváří ucelený komplet, který je dobře využitelný pro vlastní muzicírování doma i ve školkách.

Pokud vše půjde jak má, knížka s CD bude připravena k předání na konci zimy, nebo brzy na jaře!

Nahlédnutí pod pokličku - aneb ukázka z chystané pohádkové knížky:

Detaily

Tohle video vážně musíte vidět! :)  Nahlédněte do mého světa pohádek a poslechněte si nahrávku autorských písniček.

Příběhy měsíční duhy jsou nevšední pohádkové příběhy doplněné o autorské písničky v kytarovém podání.

Knížka vzniká jako stopa živě vyprávěných příběhů ve školkách, školách, knihovnách a festivalech za doprovodu tradičních i netradičních (muzikoterapeutických) hudebních nástrojů. Myšlenku vydat knihu s písničkami přinesli samotní posluchači (malí, i ti věčně malí) a pedagogové svou poptávkou.

Publikace nabízí 10 pohádkových příběhů s barevnými ilustracemi a 29 písniček ušitých na míru pohádkám. Písničky jsou sepsané do notových zápisů a nazpívané autorkou na přiloženém CD. Součástí knížky bude i odkaz na verzi písniček v digitální podobě. 

To, že zpívání zlepšuje náladu by mi jistě potvrdil i pračlovíček Huhu, který se zabydlel v jedné z mých pohádek. Laskavé slovo, nadsázka, legrace i zamyšlení, to vše je do pohádek a textů písniček uloženo.

Jako speciální pedagog s pohádkami často přicházím i mezi děti se zdravotním znevýhodněním. I tady přináší radost a pohlazení po duši.

Vyprávění pro Matýska, chlapečka s autismem...

... a ještě něco navíc

Svou poslední pohádku jsem už dětem nestihla odvyprávět, ale že jste to vy, něco vám z ní prozradím:

"Jestlipak víte, kdo jsou Jedubabky? Ráda bych řekla, že jde o hodné lesní babičky, ale to bych nemluvila pravdu! Jedubabky bydlí pod kloboučkem červené muchomůrky a ve volných chvílích ji oždibují a ochutnávají. A protože je muchomůrka houba jedovatá, stanou se jedovatými i babky. Moc rády vám poradí, na vše znají správnou odpověď a svůj jed šíří zodpovědně do všech stran! Že se  zatoulaly až k vám? No ano, je to možné! Letos se nějak přemnožily!"

Poznámka autorky:

"Jedubabku bezpečně poznáte podle chraplavého zpěvu, který zní asi takto: "Jucheche, mecheche, já proháním se po lese! Divoce, jó, divoce si máchám nohy v potoce!"  

Kdo jsem?

Jsem maminka dvou odrostlých dětí, muzikoterapeutka a speciální pedagožka. V současné době pracuji jako učitelka na ZŠ v Pardubicích. Mám dlouholeté pracovní zkušenosti s dětmi s poruchou autistického spektra, pro které stále zajišťuji muzikoterapeutickou péči.

Spolupracuji s organizací Tamtam, která podporuje rodiny s dětmi se sluchovým postižením a s občanským sdružením Willík - rodiče a přátelé dětí s Williamsovým syndromem.

Jako muzikoterapeut navštěvuji Městský azylový dům pro matky s dětmi v Pardubicích a Domov pod Kuňkou, který poskytuje sociální služby dospělým osobám s mentálním postižením.

Proč to dělám?

K rozhodnutí vydat pohádky a písničky v knižní podobě jsem se dostala díky poptávce a "pošťouchnutí" ze strany mých pohádkových posluchačů. Trvalo mi rok, abych sebrala odvahu a vše, co leželo v šuplíku opravila, sjednotila, přepsala do not a poskládala do knihy. Díky pomoci hodných lidí z mého okolí se teď blížím do finále!

Proč svůj projekt realizuji?

Protože neznám lepší prostředek ke zlepšení nálady, než je dobré slovo a písnička! Věřím, že pohádková knížka Příběhy měsíční duhy vnese do vašeho domova veselou náladu, chuť ke společnému zpívání a laskavý pohled na věci kolem nás.  

Finanční částka z projektu bude použita na náklady nahrávacího studia, práci grafika, tisk knihy a CD. Pokud jste příznivci příběhů s dobrým koncem, pojďte do toho se mnou! 

S vděčností

Markéta

News

Dec 23, 2020 Vánoční přání - písnička víla

K Ježíškovi do Betléma dojdeme už zítra, do konce projektu za dva dny! Děkuji mnohokrát za vaši podporu, přízeň a povzbuzení, byla to jízda!  Díky vám budu mít krásný vánoční dárek - pošlu do světa svou pohádkovou knížku s písničkami! I vy se na ni můžete těšit :) Pro příjemnou vánoční náladu…

More

Dec 15, 2020 Pozvánka do Českého rozhlasu - 20.12.2020

Moc krásnou pozvánku jsem obdržela z Českého rozhlasu - Klub Junior. Tuto neděli 20.12. 2020 se můžete těšit na živé povídání, kde vám prozradím, jak vše kolem pohádek a písniček vznikalo. Začínáme přesně v 19:00. Nalaďte se s námi! 🌙✨

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 40
    Příspěvek pro pohádkově dobrý pocit

    I malá kapka může zvednout hladinu vody....:) 

    Pokud chtete přispět dobré věci, můžete tak učinit i docela malou částkou. A pokud můžete, přihoďte více! 

    Částku lze navýšit dle vlastního uvážení!

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 7
    Vymalovánky

    Pastelky a barvičky, kdo z nás je v dětství neměl rád? Právě teď můžete pohádkové vymalovánky dopřát i svým dětem. A věřte, že  z dílny Andrey Koláčkové, ilustrátorky knihy Příběhy měsíční duhy, budou vážně originální!

    Vymalovánky si můžete vyzvednout osobně v Pardubicích, nebo vám je zašleme ke stažení v elektronické podobě.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 6.34
    (CZK 160)
  • sold 106
    Pohádková knížka

    Víte, že se chytrá kaše pro děti vaří ještě před narozením? Věříte tomu, že slon může vyhrát běžecký závod? Znáte rady a doporučení, jak zbavit lesní strašidlo strachu? 

    Příběhy měsíční duhy - pohádková knížka s písničkami na CD a jejich notovým zápisem, Vám přinese odpovědi!

    Knihu je možné převzít v Pardubicích osobně z rukou autorky, nebo Vám ji zašleme poštou (případně přes Zásilkovnu). Poštovné je již započítáno v ceně.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 13.87
    (CZK 350)
  • sold 74
    Pohádková knížka s věnováním

    Příběhy měsíční duhy - pohádková knížka s písničkami na CD a jejich notovým zápisem.

    Knihu doplní autorka svým věnováním. Pokud máte o věnování jasnou představu, zapište ji do poznámky.

    Knihu je možné převzít v Pardubicích osobně z rukou autorky, nebo Vám ji zašleme poštou (případně přes Zásilkovnu). Poštovné je již započítáno v ceně.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.85
    (CZK 400)
  • sold 30
    Pohádková knížka a vymalovánky

    Pro děti, které si rády malují tu máme lákavou nabídku! Přečtením pohádky náš příběh nekončí, děti mu mohou vtisknout vlastní podobu díky výtvarné vymalovánce.

    Příběhy měsíční duhy - pohádková knížka s písničkami na CD a jejich notovým zápisem. Navíc také vymalovánky z výtvarné dílny Andrey Koláčkové.

    Knihu je možné převzít v Pardubicích osobně z rukou autorky, nebo Vám ji zašleme poštou (případně přes Zásilkovnu). Poštovné je již započítáno v ceně.
    Vymalovánky vám pošleme v elektronické podobě ke stažení.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 18.23
    (CZK 460)
  • sold 27
    Sada dvou pohádkových knížek

    Jedna je pro vás, druhou můžete darovat.

    Kolikrát se vám stalo, že potřebný dárek nebyl po ruce? Teď máte možnost udělat si zásoby :) Kupte rovnou dvě!

    Dvojí radost v podobě dvou pohádkových knížek Příběhy měsíční duhy - pohádková knížka s písničkami na CD a jejich notovým zápisem. 

    Knihy je možné převzít v Pardubicích osobně z rukou autorky, nebo Vám ji zašleme poštou (případně přes Zásilkovnu). Poštovné je již započítáno v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 25.76
    (CZK 650)
  • sold 28
    Sada dvou pohádkových knížek s věnováním autorky

    Dvojí radost v podobě dvou pohádkových knížek Příběhy měsíční duhy - pohádková knížka s písničkami na CD a jejich notovým zápisem. 

    Knihu doplní svým věnováním nejen autorka, ale i pohádkový pračlovíček, jak mi sám přislíbil:)

    Pokud máte o věnování jasnou představu, zapište ji do poznámky.

    Knihy je možné převzít v Pardubicích osobně z rukou autorky, nebo Vám ji zašleme poštou (případně přes Zásilkovnu). Poštovné je již započítáno v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 29.72
    (CZK 750)
  • Sold out!!
    Dvě vstupenky na pohádkové představení

    Natura Park Paleta v Pardubicích je krásné místo, kde nechávám ožívat své pohádkové postavy už druhým rokem. Pokud jste zvědaví, jak vše běží naživo, kupte si  dvě vstupenky na pohádkové představení s možností volného výběru pohádky.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 5.55
    (CZK 140)
  • Sold out!!
    Pohádková knížka a dvě vstupenky na pohádkové představení

    Jiné prožitky nám nabízí čtení pohádek doma a jiné zase živé divadelní představení. Že to bývá  jízda, se můžete osobně přesvědčit i vy!

    Příběhy měsíční duhy - pohádková knížka s písničkami na CD a jejich notovým zápisem. Navíc dvě vstupenky na pohádkové představení v Natura Parku Paleta v Pardubicích. Volný výběr pohádky z programu.

    Knihu je možné převzít v Pardubicích osobně z rukou autorky, nebo Vám ji zašleme poštou (případně přes Zásilkovnu). Poštovné je již započítáno v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.02
    (CZK 480)
  • Sold out!!
    Pohádka u vás doma - soukromé představení v Pardubicích a okolí a k tomu pohádková knížka

    Pohádka na kolečkách, tak by se dala pojmenovat poslední nabídka, ke které dostanete také pohádkovou knížku Příběhy měsíční duhy s písničkami na CD a jejich notovým zápisem. 

    Přijedu za vámi až domů, kde pohádku pro děti odvyprávím. Můžete se těšit na příběh s písničkami, který trvá cca 40 minut a po skončení představení si  děti samy na netradiční hudební nástroje (bubny djembe, tibetské mísy, zvonkohry a pod.) zahrají. 

    Nabídka platí pro Pardubice a okolí s maximálním počtem 15 diváků.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 93.12
    (CZK 2,350)
  • Sold out!!
    Pro velký zájem přidávám odměnu - Pohádka u vás doma :)

    A máme tu něco na přidanou! Komu bude pohádka patřit?

    Pohádka na kolečkách, tak by se dala pojmenovat poslední nabídka, ke které dostanete také pohádkovou knížku Příběhy měsíční duhy s písničkami na CD a jejich notovým zápisem. 


    Přijedu za vámi až domů, kde pohádku pro děti odvyprávím. Můžete se těšit na příběh s písničkami, který trvá cca 40 minut a po skončení představení si  děti samy na netradiční hudební nástroje (bubny djembe, tibetské mísy, zvonkohry a pod.) zahrají. 

    Nabídka platí pro Pardubice a okolí s maximálním počtem 15 diváků.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 93.12
    (CZK 2,350)
  • Sold out!!
    Pohádka u vás doma - soukromé představení v Pardubicích a okolí a k tomu pohádková knížka

    Poslední přídavek dohádky naživo! Určitě bude hned pryč, tak neváhejte!

    Pohádka na kolečkách, tak by se dala pojmenovat nabídka, ke které dostanete také pohádkovou knížku Příběhy měsíční duhy s písničkami na CD a jejich notovým zápisem. 

    Přijedu za vámi až domů, nebo do školky, kde pohádku pro děti odvyprávím. Můžete se těšit na příběh s písničkami, který trvá cca 40 minut a po skončení představení si  děti samy na netradiční hudební nástroje (bubny djembe, tibetské mísy, zvonkohry a pod.) zahrají. 

    Nabídka platí pro Pardubice a okolí s maximálním počtem 15 diváků.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 93.12
    (CZK 2,350)