Pexeso a kvarteto STVOŘENÍ s epigramy

Vesmír, oheň, vzduch, rostliny, zvířena... Unikátní pexeso a kvarteto spojuje laskavé obrázky a odlehčené epigramy. Z čeho všeho se můžeme okolo nás těšit! Velmi kvalitní provedení pro radost malých i velkých.

  • V pexesu se sbírá správný obrázek k verši.

  • Kvarteto STVOŘENÍ

  • Mléčná dráha

  • Vodopád

  • Moře

  • Tornádo

  • Květiny

  • Stvoření

  • Komplet

  • Kvarteto s krabičkou

  • Pexeso s krabičkou

  • Novoroční přání

EUR 1,449
pledged of EUR 1,346

107%

107% completed

50 contributors pledged

Art, Games

All or nothing. Project finished on Oct 27, 2020 at 12:16.

Show all rewards

Jak to začalo

Potkali jsme se s Oxanou, osamělou bývalou učitelkou výtvarky, po mnoha letech. V malé obci v Nízkých Tatrách. Během chvilky jsme zjistili, že by nás těšilo něco společně tvořit. A že by to státnoucí dámě dalo smysl každého dne. Tvořit, vymýšlet, předělávat. Vznikla malá knížečka Ohlédnutí, pak sbírka grafických listů a veršů pod názvem ABECEDA. A před rokem jsme si vymysleli projekt STVOŘENÍ.

Co je náš cíl?

Cílem je dostat mezi lidi radost z mezigenerační česko-slovenské spolupráce. A poukázat na radost, která se skrývá v mnoha věcech okolo, nakolik již nám zevšedněly. A možná nabídnout rodinám či školkám neotřelou hru, bez displeje, ale v laskavém hávu.

Z čeho všeho se můžeme těšit. Pokračující společné počiny emeritní učitelky výtvarky a laického veršotepce vyústily v další počin: STVOŘENÍ. Jedná se o hry pexeso a kvarteto s epigramy. Pro děti i dospělé. Témata se drží živlů, rostlin a živočichů a hub. Provedení nemá ambici přesnosti zobrazení a ani ucelenosti. A nejde o didaktickou pomůcku a ani o výklad biblického stvoření. Jde spíše o ukázku krásy a rozmanitosti okolo nás. A jde i o to, že osamělá dáma pracuje rok na tom, aby druhým mohla udělat radost. Pexeso i kvarteto bude v pevné krabičce připraveno k okamžitému hraní, samotné kartičky jsou větší a jsou z pevnějšího materiálu, aby se daly dobře uchopit. Obě hry se hodí jako dárek a budou k dispozici během podzimu, je možná úprava pro firmy a organizace jako “firemní dárek”. Smyslem PEXESA a KVARTETA  je jak šířit radost, tak podporovat aktivitu výtvarnice.

... a ještě něco navíc

Pexeso a kvarteto STVOŘENÍ je první z našich společných aktivit, kterou nabídneme veřejně. Máme obavu, co na to řekněte. Ukázka epigramu na téma déšť: 

Kapka za kapkou,
provazce vody,
před deštěm deštník tě,
hodí do pohody.

Kdo jsme?

Vojtěch pracuje jako poradce a konzultant, ponejvíc pro organizaci SANANIM, která léčí závislosti. Vždy se věnoval kreativní produkci publikací a akcí, nyní je propojuje se zálibou v poezii. Se svou kamarádkou, Oxanou, rád spolupracuje na tom, aby zároveň měla aktivní náplň svých dní a zároveň aby vznikala dílka pro radost.

Proč to děláme?

Rádi bychom, aby se kvalitní a pěkné hry dostaly do co nejšíršího povědomí. Pomozte PEXESU a KVARTETU na svět! Shromážděné prostředky použijeme na uhrazení grafika a výrobu pilotní série PEXESA a KVARTETA. 

News

Oct 15, 2020 Těší nás zájem

Velmi nás těší zájem o pexeso i kvarteto. Ale úplně nejvíc jsme nadšení ze zájmu o grafické listy. Někteří jich chtějí víc! Překvapení pro všechny bude text epigramů, snad nebudete zklamaní!

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 3
    Podpořím STVOŘENÍ

    Rád podpořím projekt PEXESA a KVARTETA s epigramy pro radost. Budu mít radost, že vznikne něco pěkného. Částku je možné v dalším kroku navýšit.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • remaining 38 from 45
    Kvarteto STVOŘENÍ

    Kvarteto STVOŘENÍ - rozměrné karty s epigramy ve skupinách vesmír, oheň, voda, vzduch, fauna, flóra, země a houby. Kvarteto je uloženo v pevné krabičce. Cena je včetně poštovného po ČR i SK.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 9.10
    (CZK 230)
  • remaining 34 from 45
    Pexeso STVOŘENÍ

    Originální pexeso STVOŘENÍ , 64 velkých kartiček s epigramy. Provedení na pevném materiálu s ochranou proti ušpinění. Připraveno k okamžitému hraní. Laskavý dárek, vtipné kresby, poetické epigramy. Cena je včetně poštovného po ČR i SK.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 10.29
    (CZK 260)
  • remaining 36 from 40
    Grafický list

    Grafický list z Vámi vybraného motivu s ručně vepsaným epigramem. Všechny jsou ručně číslovány a signovány autorkou kreseb. Profesionální tisk na grafickém kartonu. Cena je včetně poštovného po ČR i SK.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 13.85
    (CZK 350)
  • remaining 14 from 30
    Pexeso a kvarteto

    Jedno balení pexesa a jedno balení kvarteta. Výhodný set pro příznivce radosti ze STVOŘENÍ. 5 ks přání k novému roku jako bonus. Cena je včetně poštovného po ČR i SK.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 17.81
    (CZK 450)
  • sold 2
    Novoročenky 2021

    30 ks novoročenek formátu A6 z vámi vybraného motivu. Provedení na kvalitním papíru Munken PURE 300gr. Posílejte radost ze stvoření dál! Cena je včetně poštovného po ČR i SK.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 29.69
    (CZK 750)
  • remaining 25 from 30
    Velký mix

    Pět kusů úžasného pexesa nebo kvarteta STVOŘENÍ. Poměr si zvolíte sami v dalším kroku. Rozdávejte radost! Cena je včetně poštovného po ČR i SK.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 32 from 33
    Originál ilustrace

    Paspartovaný originál ilustrace ze hry STVOŘENÍ dle Vašeho výběru. Průvodní list s epigramem a poděkováním. Ideální vánoční dárek. Výběr (v galerii) při objednání je orientační, je-li vámi zvolený motiv volný vám dáme vědět obratem. Cena je včetně poštovného po ČR i SK.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 63.33
    (CZK 1,600)
  • sold 0
    Maxi pexeso

    Unikátní pexeso STVOŘENÍ v provedení pro hraní na koberci. Karty 20 x 20cm jsou ze zdravotně nezávadného materiálu. Vhodné pro školky, školy atp. Doprava a termín dodání dle domluvy.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 94.99
    (CZK 2,400)
  • sold 1
    Firemní pexeso/kvarteto

    Vyberte si pexeso či kvarteto STVOŘENÍ a my jej upravíme dle vašich požadavků: např. logo na krabičce nebo dokonce zadní stranu karet na motivy firmy. Budete mít skvělé vánoční dárky a zároveň podpoříte skvělý projekt! Cena platí pro 50ks.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 356.22
    (CZK 9,000)