Kartičková hra o zvířatech Víš, kdo jsem?

Předběhněte všetečné otázky svého dítěte a proveďte jej světem zvířat. Podílejte se na vydání zábavné a vzdělávací hry s kartičkami plnými fascinujících zajímavostí o zvířatech a stůjte u zrodu našeho e-shopu. Testováno na dětech (žádné nebylo zraněno).

Author: Zvídavci.cz

  • Rubová strana série Naši sousedi.

  • Základní balíček má 48 karet.

  • Víš, kdo jsem? Zajímavost ti napoví.

  • Tyhle děti jsou naše, vám vytiskneme ty vaše.

EUR 5,004
pledged of EUR 1,781

280%

280% completed

202 contributors pledged

Games, Education

All or nothing. Project finished on Nov 6, 2020 at 11:32.

Show all rewards

Jak to začalo

Víte, které zvíře má větší oko než mozek? A které používá svůj dlouhý nos stejně, jako vy šnorchl? My už ano. Máme totiž dceru Míšu. Narodila se před pěti lety a v okamžiku, kdy se naučila mluvit, začala se ptát. Zajímala se o všechno a hlavně o zvířátka. A všechny nové informace si také pamatovala. Využívali jsme to při cestách v autě - “Na předních nohou mám čtyři prsty, na zadních pět. Kdo jsem?”. A ona hádala. Jenže na konci cesty už to bylo “Jsem zelený a mám hodně listů.” Aby se naše zásoba zajímavostí o zvířatech nikdy nevyčerpala, začali jsme je sbírat a zapisovat si je. Pak jsme k nim přidali krásné fotografie, které si naše dcery (ano, už dvě, ale jedna ještě nemluví) rády prohlížejí, přidali jsme i barevné pruhy, které označují jednotlivé skupiny živočichů (ptáci, savci, ryby apod.) A protože je nám jasné, že dřív nebo později si všechny ty kartičky zapamatují, vymysleli jsme hru, kterou ovšem nemusí nutně vyhrát ten, který všechno uhodne, ale který má štěstí a taky umí kombinovat. 

Kdo jsme?

Už pět let jsme především máma a táta. V mezičase jsme pak také novinářka Lucka, která studovala přírodní vědy, a grafik David. Jednoho dne jsme spojili své životy soukromé a teď spojujeme i ty pracovní. Značně k této hře přispělo naše první dítě, které se nikdy nepřestane ptát. „Jak může pták sníst celé semínko, když nemá zuby?" „Cítí taky hadi, když nemají žádný nos?" „Jaké zvíře dokáže sníst žraloka?" A my zjistili, že... ehm... no... zkrátka, co všechno nevíme.

Detaily

A tak vznikla hra Víš, kdo jsem, a to hned ve třech variantách. První a základní balíček nese název Světoví rekordmani. Tvoří jej 48 kartiček se zajímavostmi o zvířatech celého světa. Na ten pak navazuje druhý balíček, Světoví rekormani II, což je pokračovací sada s už složitějšími otázkami a méně známými zvířaty. A poslední sada jsou Naši sousedi. Tento balíček tvoří 42 kartiček se zvířaty, která žijí v České republice. Technicky jsou karty vytištěny na gramáži 350, jsou tedy silné jako klasické karetní karty a veliké jsou 7 x 10,5 cm.

Princip hry je vždy stejný: Kartička obsahuje text v první osobě, který dospělý dítěti přečte. Například “Mám modrou krev a tři srdce.” Dítě hádá. Když neví, řekne si o nápovědu a rodič (spoluhráč) přečte spodní, doplňující text. U velmi malých dětí je možné ukázat i fotografii. Pokud děti už umí číst nebo jich je více, zahrajte si hru "Sestav si svůj tým", kdy hráči z uhádnutých karet sestavují tým zvířat (musí obsahovat zástupce savců, ptáků, plazů/obojživelníků, bezobratlých i ryb). Vyhraje ten, kdo má celou sestavu.

Naše karty:

- mají dobře čitelné a dostatečně velké písmo, aby je zvládli přečíst prvňáci i senioři, a to i v drncajícím autě či jedoucím vlaku
- obsahují krásné fotografie zvířat v jejich přirozeném prostředí (kromě jednoho, které v přírodě nežije), protože právě tam zvířata patří
- jsou odlišené barvami, které ulehčí rozdělení podle skupin živočichů
- mají zadní stranu potištěnou veselými kresbami
- jsou tisknuté u Honzy v Hostivaři
- obepnuté praktickou silnou gumičkou

Pro koho je hra určena:

U nás doma ji hrajeme už od dvou let dětí, kdy naše malá hádá na kartičkách barvičky a prohlíží si zvířátka. Obecně je však určena pro děti od čtyř let, které se díky ní dozvídají zajímavosti o zvířátkách. Ty školou povinné se navíc dozvídají více o dělení živočichů a zjišťují, že ptáci nejsou jen na obloze, ale také třeba pod vodou a savci zase nejsou jen na souši. A pak je určena pro všechny, kteří mají rádi přírodu a zvířata a chtějí se pobavit třeba u večerní sklenky vína. Zaručujeme vám totiž, že zjistíte nová fakta, která vás zcela jistě překvapí.

... a teď se podržte!

Přemýšleli jsme, jakou si pro vás připravit vychytávku. A pak jsme na to přišli. Co jiného může vaše dítě překvapit a potěšit, než když bude listovat kartičkami a najednou uvidí samo sebe! My zkrátka dostaneme vaše dítě do hry. V balíčku Světoví rekordmani je i karta představující člověka. I ten je totiž v lecčems výjimečný. Víte například, jak dlouhé by byly všechny naše cévy, kdyby se spojily do jedné řady? Tuto kartičku pro vás můžeme vytisknout s fotografií vašeho dítěte. Když pak dostane dárek od Mikuláše nebo Ježíška, bude vědět, že je přímo pro něj. 

... ještě to nestačí?

Chcete hru darovat svým zaměstnancům nebo spolužákům ve škole? Můžeme dát na zadní stranu každé kartičky vaše logo. Ať už je to opravdové logo nebo třeba jen “Od Karlíka”.

Co je náš cíl?

Chceme zjistit, jestli se vám hra líbí a pokud ano, rozjet vlastní e-shop s názvem Zvídavci.cz a popustit uzdu všem svým nápadům. V hlavě už máme dvě další hry, které bychom mohli stihnout ještě do Vánoc. Jestli jste na ně zvědaví, propojte se s námi na našem facebookovém profilu a o žádnou nepřijdete. Tam budeme také pravidelně přidávat tipy na tematické hry, které můžete se svými ratolestmi provádět. Pro začátek však potřebujeme koupit licence ke všem těm úžasným fotografiím a zaplatit tiskárnu a poplatky za stránky. Proto jsme tady a zbytek je už na vás.  

                                                                            

News

Nov 1, 2020 Pomozte nám udělat radost

Do konce naší kampaně zbývá už jen pár dní. Je to přesně ten čas psát: pojďte, sdílejte, když to dotáhneme na bambilion peněz nebo procent, uděláme to a to. Nicméně nás nikdy nenapadlo, že bychom to mohli dotáhnout až sem, na nějakých 240 procent cílové částky. My už ten svůj bambilion prostě máme…

More

Oct 25, 2020 Máme pro vás malý dárek

Jdeme do finále. Překonali jsme magickou hranici 200 % za což jsme moc vděční. Máme před sebou posledních jedenáct dní na Hithitu. Jste naprosto skvělí, protože díky vám už za pár dní spustíme e-shop www.zvidavci.cz, kde bude také nová verze hry Víš kdo jsem JUNIOR. Už je na světě, testuje se na…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 2
    Super nápad! Máte u mě kilo!

    Kartičky teď nechci, ale fandím vám!

    PS: A které zvíře že to má modrou krev? Není to jen pověra?

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 9
    Sada karet Světoví rekordmani

    Chci 48 karet Víš, kdo jsem – Světoví rekordmani se zajímavostmi o zvířatech z celého světa. Těším se, že se sám něco dozvím a můj Pepa pak zazáří v hodině přírodopisu.  

    Poštovné za mě zaplaťte, přidejte praktickou gumičku a ať je to do Vánoc doma. 

    PS: Kdo má větší oko než mozek? To je dost lehká otázka... u mě v práci chodí takových individuí hned několik...

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 14.64
    (CZK 370)
  • sold 49
    ​Sada karet Naši sousedi

    Světové rekordmany si nechte, já si chci s dětma povídat o zvířatech, které k nám chodí na zahradu, nebo které můžeme potkat na chalupě. Chci sadu Víš, kdo jsem – Naši sousedi se 42 kartičkami o zvířatech, které můžeme potkat v české přírodě. 

    Poštovné za mě zaplaťte, přidejte praktickou gumičku a ať jsou do Vánoc doma. 

    PS: Prý u nás žije dvoumetrový had, slyšeli jste o něm? Nekousne mě?

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 14.64
    (CZK 370)
  • sold 14
    Vaše dítě je ve hře! Doslova.

    Pošlu vám fotku svého dítěte a vy ji vytiskněte na jednu z kartiček z balíčku Víš, kdo jsem – Světoví rekordmani. A ať je k tomu dobrej text, můj Fanda je totiž světovým rekordmanem č. 1. Mám tak unikátní osobní dárek od Mikuláše (čokolád dostane dost) nebo pod stromeček. 


    Poštovné za mě zaplaťte, přidejte praktickou gumičku a ať je to do Mikuláše  doma. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 18.60
    (CZK 470)
  • sold 2
    Dvě sady karet: Světoví rekordmani I. + II.

    O zvířatech vím hodně a k základní sadě karet Víš, kdo jsem – Světoví rekordmani chci i její pokračování Světoví rekordmani II. Že je složitější a jsou v ní i méně známá zvířata? Jen do mě! Oba balíčky si jednoduše spojím a získám balík o 90ti kartách. 

    Poštovné za mě zaplaťte a ať to mám doma do Vánoc. Jo a taky je obepněte nějakou dobrou gumičkou. 
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 25.73
    (CZK 650)
  • sold 43
    Sada karet Světoví rekordmani + Naši sousedi

    Nápad se mi líbí, chci od každého něco. Pošlete mi Světové rekordmany I., to je základ. A k tomu přidejte Naše sousedy, to dá rozum, musíme znát hlavně to, co máme za humny. 

    Hezky to zabalte a do Vánoc, ať je to u mě. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 25.73
    (CZK 650)
  • sold 4
    Sady karet Světoví rekordmani I.+ II. a vaše dítě na nich!

    Když už tak už! Zabalte mi oba balíčky Světových rekordmanů, jak tu základní, tak i pokračovací sadu. Že je složitější nevadí, promíchám je a hra bude zábavnější. A až je rozbalím, ať je na jedné z kartiček moje Tonička! Ta bude koukat! Její fotku vám pošlu. 

    Poštovné za mě zaplaťte, přidejte praktickou gumičku a ať to mám doma do Vánoc. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 29.29
    (CZK 740)
  • sold 29
    Chci všechno! Pošlete, všechny tři balíky

    Chci mít pořádný balík 132 karet. Dám si je do sebe a protože mají Naši sousedi jinou rubovou stránku, lehce je můžu kdykoliv zase rozdělit. Pošlete mi Světové rekordmany I., II. a přidejte i Naše sousedy. 

    Všechno mi zabalte dohromady, poštovné zaplaťte za mě a do Vánoc, ať je to u mě. 

    PS: S těma šakalama jste se sekli ne? Fakt žijí u nás? 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 37.60
    (CZK 950)
  • sold 27
    Chci všechny tři balíky a mé dítě, ať je ve hře!

    Nejsem troškař, chci mít pořádný balík 132 karet. Pošlete mi Světové rekordmany I., II. a přidejte i Naše sousedy. A nezapomeňte dát na jednu z kartiček fotku mé Mařenky, když se bavíme o unikátních stvořeních, ona tam nesmí chybět!

    Všechno mi zabalte dohromady, poštovné zaplaťte za mě a do Vánoc, ať je to u mě. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.54
    (CZK 999)
  • sold 3
    Chci i pro kamarády. Pošlete jich pět

    Pošlete mi pět sad podle výběru. Které přesně chci, vám ještě napíšu. 

    Poštovné za mě zaplaťte a do Vánoc, ať jsou karty u mě. Bude velké nadělování!

    PS: Já náhodou vím, že modrou krev má chobotnice, ale vysvětlíte mi proč? 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • sold 0
    Nejsem dítě, ale chci být na každé kartě!

    Váš nápad se mi líbí a využil bych ho jako zajímavý dárek pro partnery, zaměstnance nebo i kamarády mých dětí. Ale má to háček. Chci mít na rubové straně každé karty logo své firmy, nebo třeba vzkaz „Od Karlíka”. Ať ví, kdo na ně myslel a reklama koneckonců není k zahození.  

    Vytiskněte mi takto 20 balíčků libovolného výběru. Poštovné za mě zaplaťte a víte jak... do Vánoc je chci mít doma. 
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 261.23
    (CZK 6,600)
  • Sold out!!
    Sada karet Světoví rekordmani za nejlepší cenu

    Chci 48 karet hry Víš, kdo jsem – Světoví rekordmani se zajímavostmi o zvířatech z celého světa. Na hádání si troufám a těším se, až si z nich budu stavět svůj tým. A svým spoluhráčům to neulehčím, zvířata z jejich týmů si k sobě budu přetahovat. To bude teprve zábava!

    Poštovné za mě zaplaťte, přidejte praktickou gumičku, ať je nepoztrácím a ať je to do Vánoc  doma. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)