Kooperativní desková hra Fejzr

Svižná a zábavná kooperativní desková hra z prostředí vesmírné bitvy s figurkami vyrobenými na 3D tiskárnách. Nezalekněte se mocných nepřátel a pojďte se spolu s námi prostřílet ke zdárnému konci. Vesmírná loď Fejzr vás potřebuje ve svých řadách!

Author: Lukáš a Pavel

  • Posádka lodi Fejzr

  • Bez spolupráce nepřežijete

  • Boj může začít

  • Kapitán na můstku

  • Střelmistr

EUR 3,186
pledged of EUR 6,120

52%

52% completed

107 contributors pledged

Design, Games

All or nothing. Project finished on Nov 6, 2020 at 13:20.

Show all rewards

Jak to začalo

Začalo to už před mnoha lety. Lukáš a Pavel jsou nejlepší přátelé od základní školy a už tehdy spolu vymýšleli nejrůznější hry. Někdy stolní, jindy počítačové... Hry to byly zajímavé – občas poněkud stupidní, občas tak trochu překombinované… všechny ale měly společnou jednu věc - nikdy nevznikly.

Až před rokem, když spolu jeden večer hlídali své dcerky (každý svou vlastní), napadl je základní koncept jednoduché a přitom úžasně kooperativní hry. Ten je natolik nadchl, že to prostě nemohli nechat být a ihned se pustili do vymýšlení základních herních pravidel. Jakmile se zotavili z ran utržených od navrátivších se matek zmíněných dětí, ponechaných zanícenými tvůrci zcela bez dozoru, spojili se s Terkou a Duckym a začala celá tahle šílená jízda.

Popis hry

Naše hra je simulace vesmírné bitvy, ve které je cílem zničit nepřátelské lodě, jež se z ničeho nic vynořily z hyperprostoru a začaly na vás střílet.

Základním plánem celé hry je vaše loď. Ta se skládá z 6 místností, z nichž každá má nějaký účel:

  • Můstek je centrální ovládací místnost, ze které se provádí střelba a náročné úhybné manévry.
  • Generátor štítů je místnost, odkud se nabíjí štíty, kterými můžete chránit loď při nepřátelské střelbě.
  • Podpora života produkuje kyslík pro celou loď.
  • Střílny jsou dvě místnosti v zadní části lodi, kam je potřeba donést náboje, aby bylo možné střílet z můstku.
  • Reaktor se stará o přísun energie, která je potřebná pro nabití štítů či střílen.

Nepřítel po vás ale pálí a pokud je daná místnost zasažena, ztratí své vlastnosti: 

  • Například pokud je zasažen reaktor, není možné nabíjet štíty.
  • Pokud je zasažen můstek, je loď takřka neovladatelná a není možné střílet.
  • V případě zasaženého generátoru štítů přijdete o veškeré nabité štíty.
  • Postavy stojící v zasažené místnosti jsou otřesené a jedno kolo nehrají (kromě robota).

Aby se dala místnost znovu používat, je potřeba ji opravit - od toho je zde posádka, která se skládá z šesti postav:

  • Kapitán, který nemá čas vysedávat na můstku, a tak může dávat příkazy na dálku přes intercom (hraním za jiného hráče).
  • Technik, který může opravovat místnosti, i když k tomu nemá všechno potřebné vybavení.
  • Střelmistr, který může na nepřátele vystřelit vícekrát za sebou.
  • Zásobovač, který získává z balíčku karet více zásob a může jich také u sebe víc mít.
  • Poslíček, který se po lodi pohybuje rychleji než ostatní.
  • Robot, který není otřesený, ani když nepřítel zasáhne přímo místnost, ve které stojí.

Místnosti se opravují pomocí karet oprav, jež se skrývají v balíčku, ze kterého si hráč líže vždy na začátku svého tahu:

  • Karty oprav se vážou na konkrétní místnosti, nelze tedy opravit rozbitou střílnu pomocí hnojiva, které je určeno na opravu podpory života a pokud chcete opravit můstek, budete potřebovat sadu na čištění čelního skla. (pokud ovšem nejste technik, který umí opravit cokoliv pomocí dvojice jakýchkoliv karet oprav).
  • V místnosti musíte při její opravě být, a tak je potřeba, abyste tam se svou postavou doputovali nebo abyste kartu předali jinému hráči, který stojí ve stejné místnosti.

Jedno kolo hry tedy vypadá následovně:

  Nejdřív útočí nepřítel (protože má výhodu překvapení, když se vynořil z hyperprostoru).

  • Podle počtu hráčů proti vám stojí určitý počet nepřátel, za každého nepřítele si vytáhněte z balíčku nepřátelských akcí kartu, která určuje, co nepřítel dělá. Jsou mezi nimi střelba, přivolání dalšího nepřítele, oprava nepřítele a maskování.

  Poté hrají hráči. Tah každého hráče má tři fáze:

  1. Lízne si kartu z balíčku zásob.
  2. Může se někam pohnout, tedy popojít na vedlejší kartu.
  3. Smí provést jednu z následujících akcí:
  • Nabít náboje do střílny (pokud na ní stojí a má potřebnou kartu nábojů).
  • Nabít štíty (pokud stojí u generátoru štítů a má potřebnou kartu štítů).
  • Opravit rozbitou místnost (pokud na ní stojí a má správnou kartu opravy).
  • Střílet na nepřítele (pokud je nějaká ze střílen nabytá).
  • Provést některou z dalších speciální akcí, které jsou popsané na kartách.

Výhra/Prohra a střelba:

  • Ke hře máme také vlastní žetony, které používáme podobně jako kostku. Po několika iteracích při ladění hry nás všechny pravděpodobnosti hnaly k číslu devět. A protože devítistěnná kostka neexistuje, museli jsme si poradit.
  • Místo házení kostkou si tedy při střelbě taháte žeton z pytlíčku. To také přináší možnost rychle losovat více zásahů naráz, aniž by hrozilo, že během jednoho tahu nepřítel zasáhne jednu část lodi vícekrát.

Pokud střílí nepřítel, vytáhnete si z pytlíčku žeton a zjistíte (pomocí piktogramu, který je na něm vyznačený), do které místnosti se trefil. Takovou místnost pak otočíte rubem vzhůru, na stranu poškozené místnosti. Jestli už místnost poškozená byla, přišli jste o ní úplně. Loď samozřejmě nemůže přežít bez reaktoru, můstku a podpory života, takže pokud se jednalo o jednu z těchto místností, hráči prohráli.

Pokud střílí hráč, prohlédne si druhou stranu žetonu, na které je síla střely, a porovná ji se silou nepřítele, čímž zjistí, zda střela prorazila nepřátelský štít. V takovém případě hráč odebere nepříteli jeden život (provádí se otáčením karty nepřítele) a pokud již životy nezbývají, podařilo se mu jej zničit úplně. Pokud to byl poslední nepřítel, hráči vyhráli.

Design hry

Kromě herního konceptu nabízí hra také unikátní grafiku navrženou přímo naší grafičkou Terkou, figurky a žetony vytvořené designerem Duckym pro tisk na 3D tiskárnách a krásný ručně šitý pytlík na losování žetonů. Hru dostanete zabalenou v krabičce s naším vlastním designem, která kromě součástí hry obsahuje samozřejmě také jednoduchý návod.

Kdo jsme?

Čtyři fandové deskových her. Pavel je programátor, Lukáš režisér, Terka grafička a Ducky 3D designér. Nesmíme ale opomenout říct, že za námi stojí naši přátelé a rodiny, bez kterých bychom tenhle projekt neměli nejmenší šanci dokončit.

Proč to děláme?

Vymyšlení hry je jedna věc, ale jak ji dostat k lidem, je věc druhá. Abychom mohli hru vydat, potřebujeme zaplatit výrobu karet, krabiček a návodů. Zároveň potřebujeme pokrýt náklady na tisk figurek a žetnoů na našich 3D tiskárnách a zaplatit materiál a práci na šití pytlíčků. Když se to všechno sečte, na výrobu 500 ks potřebujeme alespoň 155 000 Kč a Hithit nám umožnil zároveň s jejich sháněním i zjistit, jestli bude o naši hru zájem. Čím víc peněz vybereme, tím větší plány se hrou máme. Protože nám můžete věřit, že u jedné hry naše ambice rozhodně nekončí! 

News

Nov 6, 2020 Ještě není konec!

Zdravíme všechny příznivce naší deskové hry. Na částku, kterou jsme potřebovali vybrat pro vyslání Fejzru do světa, jsme bohužel nedosáhli, to ale neznamená, že bychom se svého snu hodlali vzdát.  Našlo se více jak 100 lidí, které naše hra zaujala, a to považujeme za úspěch a znamení, že tohle…

More

Oct 19, 2020 Gameplay

Spousta lidí nám psala, že našemu projektu chybí gameplay nebo jiná ukázka, jak hra vypadá. Rozhodli jsme se to tedy napravit a na našem Youtube kanále nyní najdete gameplay s komentářem.  Odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=zjhSunNB5g8&feature=youtu.be

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 3
    Fanda vesmírných bitev

    Projekt Fejzr se ti líbí a chceš přispět alespoň malou částkou na jeho podporu? Pošleme ti děkovný email a v něm elektronickou verzi plakátu.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 1.66
    (CZK 42)
  • sold 0
    Plakát A3

    Grafiku celé hry má u nás na starost Terka a my si myslíme, že se jí doopravdy povedla. Pokud s námi souhlasíš, možná oceníš tenhle plakát, který si můžeš přilepit doma na zeď a těšit se jím každý den.

    Odměnu si budeš moct vyzvednout na několika místech po celé Praze, případně si ji nechat doručit. V takovém případě musíš ještě k částce přidat 100 Kč za dopravu a vyplnit doručovací adresu.

    Další součásti odměny: 
    Poděkování na webu

    Plakát si můžeš prohlédnout zde.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 4.62
    (CZK 117)
  • sold 2
    Vesmírný batoh

    Plakát je možná fajn, ale ty chceš něco praktického, co bude spolu s pěkným designem Fejzru splňovat i nějakou užitečnou funkci. Co takhle sportovní stahovací batůžek? 

    Odměnu si budeš moct vyzvednout na několika místech po celé Praze, případně si ji nechat doručit. V takovém případě musíš ještě k částce přidat 100 Kč za dopravu a vyplnit doručovací adresu.

    Další součásti odměny: 
    Poděkování na webu

    Batoh si můžeš prohlédnout zde.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 8.96
    (CZK 227)
  • remaining 72 from 100
    Hra Fejzr s předpokládaným dodáním do Vánoc

    Možná jsi nestihl/a získat jeden z 20 kousků za sníženou cenu, ale to není důvod k nářku. Hru ti pošleme s velkou pravděpodobností ještě do Vánoc a ty se o ni tak můžeš podělit s někým ze své rodiny nebo přátel.

    Odměnu si budeš moct vyzvednout na několika místech po celé Praze, případně si ji nechat doručit. V takovém případě musíš ještě k částce přidat 100 Kč za dopravu a vyplnit doručovací adresu.

    Další součásti odměny: 
    Poděkování na webu 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.68
    (CZK 397)
  • sold 5
    Hra Fejzr + Plakát

    Pokud na hru zase tolik nespěcháš a nevadí, že nemůžeme zaručit doručení do Vánoc, dostaneš k ní od nás navíc plakát a taky slib, že se pokusíme hru dodat co nejdříve.

    Odměnu si budeš moct vyzvednout na několika místech po celé Praze, případně si ji nechat doručit. V takovém případě musíš ještě k částce přidat 100 Kč za dopravu a vyplnit doručovací adresu.

    Další součásti odměny: 
    Poděkování na webu 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.68
    (CZK 397)
  • sold 17
    Hra Fejzr + plakát i batoh

    Chceš hru, batůžek i plakát? Naprosto ti rozumíme! Vyber si tuhle odměnu a dostaneš hru, plakát a sportovní batůžek.

    Doprava je v ceně. 

    Další součásti odměny: 
    Poděkování na webu 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 23.57
    (CZK 597)
  • sold 15
    2x Hra Fejzr

    Prepare for trouble! And make it double! Proč touhle hrou udělat radost jen jednomu člověku? Dostaneš od nás hned dva kousky a můžeš si například jeden nechat a druhý někomu dát.

    Doprava je v ceně.

    Další součásti odměny: 
    Poděkování na webu 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 33.84
    (CZK 857)
  • sold 7
    Hra Fejzr + přípitek na vydání hry

    Hra tě natolik zajímá, že by ses o ní rád dozvěděl něco víc? Pozveme tě na přípitek, který se bude konat někde v Praze a jehož termín dáme vědět alespoň měsíc dopředu. A pokud by se na něj chystalo větší množství lidí, dáme termíny pro jistotu dva. Hru ti na místě odprezentujeme a po přípitku si jednu budeš moct odnést domů. 

    Další součásti odměny: 
    Poděkování na webu 
    Plakát a batoh
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 38.97
    (CZK 987)
  • sold 4
    Hra Fejzr + uvedení v návodu

    Staň se nesmazatelnou součástí celé hry. Napíšeme tvé jméno (případně jméno dle tvého výběru) do návodu hry Fejzr. Jméno nesmí obsahovat nic vulgárního a nesmí porušovat práva třetí strany.

    Další součásti odměny: 
    Hra Fejzr
    Pozvání na přípitek
    Poděkování na webu 
    Plakát a batoh

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 48.73
    (CZK 1,234)
  • sold 2
    Hra Fejzr + model lodi

    Vystavený model vesmírné lodi Fejzr jen tak někdo mít doma nebude. Ty ale můžeš být jeden z těch několika šťastlivců. Model o velikosti cca 40cm přímo z naší 3D tiskárny! Vesmírná bitva může začít!

    Další součásti odměny: 
    Hra Fejzr
    Pozvání na přípitek
    Poděkování na webu 
    Plakát a batoh

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 99.78
    (CZK 2,527)
  • remaining 2 from 3
    Hlavní sponzor hry

    Chceš se stát jedním z hlavních sponzorů hry Fejzr? Tvé jméno nebo logo dáme přímo na krabičku hry a budeme tě zmiňovat v budoucích videích a článcích. Staneš se prostě součástí našeho týmu.

    Další součásti odměny: 
    2x hra Fejzr
    Pozvání na přípitek
    Poděkování na webu 
    Plakát a batoh

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 333.94
    (CZK 8,457)
  • sold 0
    Hrdina vesmírných bitev

    Jedna z postav ponese tvou podobu, případně podobu někoho, koho ty sám určíš. Kromě toho bude tvé jméno nebo logo na krabičce a budeme tě všude chvalořečit. Staneš se součástí našeho týmu a budeme tě zmiňovat v budoucích článcích a videích.

    Další součásti odměny: 
    4x hra Fejzr
    Pozvání na přípitek
    Poděkování na webu 
    Plakát a batoh

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 1,412.32
    (CZK 35,767)
  • Sold out!!
    Hra Fejzr pro 20 nejrychlejších

    Rychle sis uvědomil/a, že tahle hra je něco, co ti prostě doma nemůže chybět? Super! Pokud jsi jedním z 20 šťastlivců, můžeš si Fejzr koupit za sníženou cenu. Zároveň garantujeme dodání hry do Vánoc, takže s ní můžeš potěšit nejen sebe, ale třeba někoho z rodiny nebo přátel.

    Odměnu si budeš moct vyzvednout na několika místech po celé Praze, případně si ji nechat doručit. V takovém případě musíš ještě k částce přidat 100 Kč za dopravu a vyplnit doručovací adresu.

    Další součásti odměny: 
    Poděkování na webu 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 13.70
    (CZK 347)
  • Sold out!!
    Hra Fejzr + zahrání si hry s tvůrci

    Celý projekt tě zaujal natolik, že by sis s námi rád popovídal a hru si s námi vyzkoušel? V tom případě si s tebou rádi sedneme. Domluvíme termín, zahrajeme si, a pokud budeš chtít, uděláme si spolu i nějakou fotku, a hru, kterou ti předáme, ti i podepíšeme. 

    Další součásti odměny: 
    Poděkování na webu 
    Plakát a batoh

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.53
    (CZK 1,001)