Komunitní centrum pro svět autismu potřebuje Vaší pomoc

KC KOPEC v Praze v podzemí kulturní památky Domu u Slavických vytváří prostor pro setkávání a tvorbu lidí na spektru autismu, protože víme, že tak podporujeme jejich soběstačnost. Zvláště nyní je pro klienty důležité zůstat ve vzájemném kontaktu.

Author: Adventor o. s.

  • Křest knihy se Simonou Babčákovou

  • Premiéra v KC s Miroslavem Jankem

  • Hračky vlastní výroby pro autistické děti

  • Slavnost v KC s Jaroslavem Duškem

  • Natáčení filmu Fenomén autismus

  • Paralelní lezení

  • Komunitní výlet

  • Výstava tvorby na sousedských slavnostech

  • Kurz drátování keramiky

  • Intuitivní malba

  • Výroba keramiky

  • Přicházíme v míru - Radek Čihák

  • Přicházíme v míru - Matěj Hošek

  • Výstava obrazů Jalta

  • Předáváme náš dar prezidentce Jižní Koreje

  • Dramaterapie s Natašou Burger

  • Hudební lázeň s projektem Hladce vibrace

  • Natáčení CD Hormonie

EUR 3,730
pledged of EUR 3,562

104%

104% completed

99 contributors pledged

Community, Antivir

Česko

All or nothing. Project finished on Jun 14, 2020 at 10:51.

Show all rewards

Kdo jsme?

Jsme parta lidí, které spojuje autismus jako způsob bytí. Autismus pro nás je více jinakost než postižení - jinakost, která umí nejen dělat život těžší, ale i přinášet unikátní pohledy na realitu tohoto světa. To je také důvod, proč řada lidí na spektru autismu ráda tvoří a proč jejich tvorba často přitahuje pozornost. Klientům pomáháme také v těžkých chvílích i při zaměstnávání.

Co je náš cíl?

Víme, co lidé na spektru autismu potřebují:

  1. Bezpečné zázemí a prostor pro sounáležitost. Sdílet a chápat
  2. Takové formy pomoci, které vedou k větší nezávislosti - i na té pomoci. Cesta k dobrému životu
  3. Povědomí o vlastní hodnotě a právu být sám sebou. Respekt k mému bytí
  4. Tvorba je důležitá nejen pro autora - je to také zpráva o nás. Máme co dát

Proč tento projekt?

Naším hlavním výdělkem, který nám pomáhá hradit režijní náklady, byly odborné kurzy, přednášky a besedy o autismu. Nyní jsou všechny tyto akce zrušeny a není jisté, kdy v tom budeme moci pokračovat a jak douho se udržíme. Nemáme z čeho platit nájem, energie, komunikační poplatky a další pravidelné provozní náklady. Navíc jsme nestihli dokončít rekonstrukci pracovny psychoterapeutů - chybí dvoje dveře (atypické do klenby) a v aktuální situaci nemáme z čeho dokončení dofinancovat.

KOmunitní, Poradenské a Edukační Centrum

KC KOPEC je projekt unikátní celosvětově jak propojením autismu a umění, tak svépomocnou podstatou i poskytováním služeb. Neprosíme ostatní, aby nám dodali to, co potřebujeme - umíme si to dodat sami, ale potřebujeme Vás, abychom v tom mohli pokračovat i nyní. Adventor o. s. jako provozovatel centra pořádá výstavy obrazů autistických malířů v Česku i ve světě, koncerty umělecky nadaných, vydává svým autistickým členům CD (ukázky a článek) a knihy. Ve spolupráci s Jaroslavem Duškem pořádáme v Divadle Kampa besedy s autisty o autismu, točíme filmy o autismu (Normální autistický film, Markéta chce taštičku, Femoném autismus), organizujeme výtvarné a keramické kurzy, muzikoterapii, dramaterapii a další.

... taky Vám chceme říct:

Moc děkujeme za každou podporu! Doslova každá pomoc pro nás znamená hodně, Pokud už jsme dosáhli cílové částky a projekt se Vám líbí, prosíme pokračujte v podpoře - každý další dar zvýší naše šance, že tuhle vzducholoď naděje dovedeme za nynější krušné časy.

Na závěr

Děkujeme všem, co dočetli až sem ;-). Prosíme o sdílení tohoto projektu - může zachránit několika lidem práci, kterou mají rádi a mnoha lidem místo, kde se cítí bezpečně. Pokud se chcete cokoli zeptat, ptejte se! Pokud chcete cokoli říci, mluvte! I kdybyste nás nemohli podpořit jinak než slovem, budeme vděční i za komentář a povzbuzení.

Za přízeň děkuje Adventor o. s. a komunita lidí na spektru autismu!

Tým Adventor

News

Jun 27, 2020 DÍKY!

Vážení příznivci, Vám všem moc děkujeme za celý tým Adventoru, klienty a celou komunitu za Vaší pomoc. Dění v komunitním centru se i Vaší zásluhou vrátilo do svých kolejí a my se pouštíme do další práce. Sice nás čeká prázdninový provoz, kdy bude jako každý rok otevřeno jen jednou týdně (ve čtvrte…

More

Jun 12, 2020 Za cílovou páskou nové obzory

Zbývají už jen desítky hodin do chvíle, kdy se ukáže, zda budeme moci využít všechny ty úžasné dary, kterými jste nás poctili (a rozdat odměny, na což se popravdě taky těšíme). Do završení projektu zbývá 44 hodin a z cílové částky 90 000 Kč už máme skvělých 80 440 Kč - skoro jsme tam. My každopádn…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 20
    Přidat se k nám - to JE dobrý pocit ;-)

    Každá - i sebemenší - podpora nám pomůže a Vy se tak stáváte členem naší party, která do toho dává srdce.

    Reward delivery: not specified

    EUR 1.58
    (CZK 40)
  • sold 13
    Káva se sušenkou v KC KOPEC

    Poznejte naše podzemní centrum osobně - seznamte se s naším týmem. Ukážeme vám, kde tvoříme a kde se setkáváme, uvidíte všechny naše prostory a především budete moci ocenit naší výbornou čerstvě mletou kávu.Těšíme se na Vás, jakmile to situace dovolí!

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 2.37
    (CZK 60)
  • remaining 7 from 10
    Originální keramika z naší dílny II

    Naši klienti neustále tvoří - s podporou umělecké keramičky Olgy Krejčové vznikají podivuhodní tvorové, speciální nádoby a magické krajiny včetně tzv. Kopečků - symbolů našeho komunitního centra KOPEC, mezi nimiž nenajdete dva stejné. Něco takového nutně potřebujete :-)!
    Keramiku si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám jí zašleme.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 25 from 30
    CD "Hormonie" autistického písničkáře Radka Čiháka

    Mezi ty, které podporujeme, patří i písničkář Radek Čihák. Tomu jsme nedívno vydali mírně provokativní CD jeho tvorby pod názvem Hormonie. Spolupracovala řada skvělých lidí jako Pavel Attel, Michal Němeček, Michal David, Jiří Čečetka, Míra Matoušek, Luboš Mastilák, Tomáš Volek a další. Ukázky můžete prozkoumat na tomto odkazu.

    Na přání může být CD signované Radkem Čihákem. CD si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám ho zašleme.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 18 from 30
    Kniha Pondělíčkování

    Autorky Petra Bobalová a Františka Fromm, které si říkají LEF PEA, napsaly a namalovaly magickou knížku Pondělíčkování a Adventor pomohl knížku vydat. Když jsme dílo křtili s Jaroslavem Duškem, líbila se mu kniha natolik, že se rozhodl jim věnovat jeden z večerů v Divadle Kampa.

    Knihu si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám jí zašleme.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 5 from 10
    Muzikoterapie na vlastní kůži

    Nemusíte umět na nic hrát, nemusíte dokonce mít nic k vyléčení ;-), ale zaručujeme Vám, že účast na expresivní muzikoterapii pod vedením Mgr. Anny Neuwirthové, PhD bude pro Vás zážitkem. Možná se o sobě i něco nového dozvíte ...

    Muzikoterapie probíhá jednou za 14 dní ve čtvrtek a trvá 90 minut. Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 31.66
    (CZK 800)
  • remaining 8 from 10
    Vyrobím si vlastní keramiku

    Lektoři našich tvůrčích kurzů neříkají lidem, co mají vytvořit, ale pomáhají jim s jejich nápady. Zažijte na vlastní kůži ten pocit, kdy poddajná hlína přejímá tvary dle Vašich idejí - nebo se o to aspoň snaží ;-). Zahrnuje dvě návštěvy u umělecké keramičky Olgy Krejčové (modelování a glazování), po finálním výpalu si odnesete to, co nikdo jiný nemá ;-)

    Keramická dílna probíhá jednou za 14 dní zpravidla ve čtvrtek a trvá 2-3 hodiny (budete divit, jak rychle to uteče). Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 15 from 20
    Kombo "Umění autismu" - komplet dárků

    Jestli jste si u keramiky, CD a knihy řekli "tohle chci", můžete to mít všechno najednou objednáním kompletu " Umění autismu" obdržíte unikátní keramický výrobek, rebelské i snivé CD Radka Čiháka Hormonie a knihu plnou magických ilustrací a hlubokých textů Pondělíčkování od autorek LEF PEA.

    Sadu si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám jí zašleme.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 43.54
    (CZK 1,100)
  • sold 3
    Roční volná vstupenka do divadla pro dva

    Jedna z trvale oblíbených a už tradičních akcí Adventoru je divadelní talk-show Přicházíme v míru v pražském Divadle Kampa. Besedami o autismu se zajímavými hosty z Česka i z ciziny - autistickými nebo jnak s autismem spjatými - provází Michal Roškaňuk a Jaroslav Dušek.

    Uvidíte opravdové živé autisty ;-) a múžete se jich sami ptát. Získáte dvě volné vstupenky na celý rok, tedy na čtyři představení Přicházíme v míru za výhodnou cenu, navíc s možností dřívějšího vstupu do sálu - můžete si pohodlně vybrat místo a sledovat přípravy představení.

    Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • sold 3
    Zážitkové lezení se zkušenými lezci

    Adventor též provozuje lezecký oddíl HK Adventor, kde však nejde o  výkon, ale zábavu, self-test a společně strávený čas. Pokud máte obavu z výšek - nevadí; berte to jako možnost si to osahat a možná se o sobě dozvíte něco nového. Nikdo však nikoho do ničeho nenutí - lektoři jsou tam od toho, aby to bylo bezpečné, zábavné a zajímavé.

    Naučíte se základy bezpečného lezení a jištění a vyzkoušíte si základní disciplíny - tolik, kolik budete chtít. Máme lezení rádi a baví nás toukazovat druhým. Vše potřebné poskytneme. Lezení probíhá 1x za 14 dní (a zabere až 3 hodiny - podle Vás), ale pro Vás zorganizujeme speciální příležitost.

    Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • remaining 2 from 3
    Obraz od autistického malíře II

    Sdružujeme i výtvarně nadané lidi na spektru autismu, pořádáme výstavy a aukce jejich obrazů. V našem portfoliu je aktuálně osm umělců, jsou zastoupeny nejrůznější výtvarné techniky a umělecké směry.

    Získáte právo vybrat si z vyhrazených děl to, které Vám udělá největší radost. Pokud dosud nemáte doma žádný originální obraz, může být tohle skvělý začátek, anebo obohatíte svou sbírku umění o zajímavé dílo.

    Obraz si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám ho zašleme na základě výběru, ale rozhodně doporučujeme vybírat osobně.
     

    Reward delivery: not specified

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)
  • sold 0
    Roční vstupné do klubového kina pro dva s občerstvením

    KC Kopec právě otevírá klubové kino dokumentárního filmu, které bude uvádět vybrané perly z českých i světových filmových festivalů s případnou účastí tvůrců filmu nebo těch, koho se téma týká.

    V útulném prostředí malokapacitního kina bude připraven stůl pro dva včetně bezplatného občerstvení z nabídky komunitního klubu. Tato odměna Vám zaručuje deset projekcí a dle Vašeho výběru. 

    Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • sold 4
    Velká rána

    Jestli "dobrý pocit", který je první odměnou, je prstýnkem pro radost, tato odměna není nic menšího než královská koruna. Jestli "dobrý pocit" je lusknutí a Vy chcete udělat pořádnou ránu, tak jste tady dobře.

    Zakoupením každé odměny Velká rána posunete náš projekt o hodně dopředu - stanete se opravdovým členem týmu.

    Samozřejmě si můžete k tomu přát kteroukoli jinou odměnu, navíc máte právo strávit zajímavý večer: Michal Roškaňuk, charismatický ředitel organizace Vás osobně pozve na pohoštění ve vynikající korejské restauraci v Praze. Tohle si přece nemůžete nechat ujít :-).

    Detaily domluvíme e-mailem nebo telefonicky.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)
  • Sold out!!
    Originální keramika z naší dílny

    Naši klienti neustále tvoří - s podporou umělecké keramičky Olgy Krejčové vznikají podivuhodní tvorové, speciální nádoby a magické krajiny včetně tzv. Kopečků - symbolů našeho komunitního centra KOPEC, mezi nimiž nenajdete dva stejné. Něco takového nutně potřebujete :-)!
    Keramiku si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám jí zašleme.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • Sold out!!
    Obraz od autistického malíře

    Sdružujeme i výtvarně nadané lidi na spektru autismu, pořádáme výstavy a aukce jejich obrazů. V našem portfoliu je aktuálně osm umělců, jsou zastoupeny nejrůznější výtvarné techniky a umělecké směry.

    Získáte právo vybrat si z vyhrazených děl to, které Vám udělá největší radost. Pokud dosud nemáte doma žádný originální obraz, může být tohle skvělý začátek, anebo obohatíte svou sbírku umění o zajímavé dílo.

    Obraz si můžete vyzvednout osobně v komunitním centru, nebo Vám ho zašleme na základě výběru, ale rozhodně doporučujeme vybírat osobně.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)