Plníme si sen - Blume Grand Canaria 2019

Jsme mladé ženy a naší vášní je moderní gymnastika. Pomozte nám dostat se z malé tělocvičny do velkého světa. Reprezentantky z nás bohužel nikdy nebudou, ale rády bychom předvedly, co v nás je a to právě na celosvětové akci na Kanárských ostrovech.

  • vítězná skladba 2019

EUR 1,981
pledged of EUR 1,979

100%

100% completed

36 contributors pledged

Sport, Dance

Las Palmas de Gran Canaria, CN, Španělsko

All or nothing. Project finished on Dec 8, 2019 at 15:30.

Show all rewards

Náš příběh...

...se začal psát již před více než 25 lety, kdy vznikl klub Kalokagathia ve kterém působíme. Malá středoškolská tělocvična se časem stala naší základnou a přechodným domovem. Potkaly jsme se tu už jako malé a časem se z nás staly nejlepší kamarádky. Naše vytrvalost, píle a hodiny strávené v tělocvičně nás posunovaly stále dopředu a závodní plocha a exhibice už nám byly málo. Proto to chtělo změnu! Naštěstí máme šikovné vedoucí, které se nebály výzvy a přijaly ji s úsměvem. Tak jsme narazily na festival Blume Gran Canaria a bylo rohodnuto. 

Kdo vlastně jsme?

Náš klub se jmenujeme Kalokagathia Rožnov pod Radhoštěm a v překladu z latiny to znamená "harmonii duše a těla" a tuto frázi se u nás snažíme vkládat do všechn našich skladeb. Moderní gymnastika je spojení baletu, tance a akrobatických prvků bez náčiní i s ním. Naší vášní je prostřednictvím tanec a akrobacie rozdávat energii a úsměv na tváři. Celý rok máme na pilno a trénujeme 3-4 týdně. Celkový počet dívek činí kolem 30 ve věku od 5 do 25 let. V čem jsme výjimečné? Snažíme se vytvářet choreografie za pomoci netradičních náčiní a prvků, což vystoupení dodá šťávu a originalitu. 

Mimo běžné závody máme mnoho úspěchů na oblastních přeborech i mistrovství České republiky a rádi se zúčastňujeme různých akcí, exhibicí a festivalů.
Když není sezóna tak vystupujeme na vánočních večírcích, oslavách či exhibicích a každoročně se zúčastňujeme přehlídky pódiových skladeb v Praze a vystupovaly jsme i v rámci Všesokolského sletu.
V roce 2012 jsme se dostaly až na Eurogym do Portugalského města Coimba, kde jsme byly vybrány jako "divoká karta" na závěrečný gala večer, kde nám bylo ctí vystupovat před celým stadionem. 

Letos bychom se rády staly součástí festivalu Blume Gran Canaria 2019 a předvedly, co jsme se za ta dlouhá léta strávená v tělocvičně naučily. Jelikož je velká většina z nás ještě školou povinná a náklady na cestu nejsou malé,chtěly bychom prostřednictvím tohoto projektu uskutečnit náš sen a zároveň pomoct například dětem z dětských domovů v našem okolí a udělat radost i jim. Pomocí peněz od dárců bychom jim poskytly sportovní odpoledne v rámci gymnastických dovedností a naučily je něco nového. 
 

Co je náš cíl?

Našim cílem je vybral peníze, abychom mohly zaplatit účastnický poplatek v rámci akce a také udělat radost všem okolo nás a především samy sobě :)

Více ohledně festivalu

Gym Festival Blume Grand Canaria je určen pro všechny věkové kategorie a to byl první impulz k tomu, abychom se přihlásily. Jedná se již o 58. ročník festivalu a pravidelně se jej účastní kolem čtyř tisíc milovníků gymnastiky. Oficiálně začíná program 23.11.2019 a končí 30.11. 2019. Součástí programu je spousta gymnastických workshopů, nápaditých spoluprací a vystoupení po celém ostrově (Indigo, Arucas, Vecindario, Santa Brígida, ...) včetně hlavního města. Kromě festivalu se na ostrově koná i mezinárodní závod v moderní gymnastice, kterého se některé z nás také zúčastní.

Celodenní programy jsou zajištěny, avšak nebylo by to pravé dobrodružství bez objevování krásných míst ostrova. Během pobytu bychom chtěly navázat nová přátelství a vyzkoušet co nejvíce nových věcí. 

... a ještě něco navíc

Tanec je naší vášní stejně jako čest reprezentovat naši zemi na mezinárodní úrovni. Proto bychom tuto příležitost nechtěly promarnit a maximálně si ji užít. 

Na závěr bych chtěla dodat, že to děláme hlavně pro sebe! Pro ten skvělý pocit, kdy skončí hudba a diváci tleskají a my si můžeme říct... Ano, myslím, že se nám to povedlo a můžeme být na sebe patřičně hrdé.

S pozdravem a poděkováním,

Anička, Bea, Sára, Marika, Viki, Aďa, Eliška a Lucka 

z klubu Kalokagathia Rožnov p. R.

News

Nov 17, 2019 Ukázkový večer

Festival se blíží a my už se nemůžeme dočkat! Pro ty z Vás, kteří s námi neletíte, zde máme veřejnou ukázku našeho programu. Přijďte se na nás podívat v pondělí 18. 11. od 16:45 do tělocvičny Střední zemědělské školy. A pokud chcete naše gymnastky podpořit i jinak než potleskem, můžete níže:-)

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • remaining 494 from 500
    Srdcem vždy sportovec

    Tato odměna by měla být od srdce. Pokud nejsi sportovec nevěš hlavu! Právě jsi udělal pohyb, když jsi poslal tuto částku. A to se počítá :)

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 43 from 50
    Silikonový náramek

    Náramek v 5 barevných variantách bude obsahovat logo našeho klubu Kalokagathia Rožnov pod Radhoštěm a může Vám sloužit jako módní doplněk nebo gumička do vlasů.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 93 from 100
    Vánoční přání s fotkou z festivalu

    Přání šité na míru s fotkou našeho týmu v originálním provedení jen pro Vás.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 17 from 25
    Kalendář Kalokagathia Rožnov

    Zašleme Vám kalendář na rok 2020 s profesionálními fotkami našich gymnastek v akci.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 3 from 5
    Průvodce po Rožnově pod Radhoštěm

    Moc rádi Vás i Vaše blízké provedeme po našem malebném městě a okolí. Součástí prohlídky bude nejen výklad a procházka po těch nejkrásnějších místech, co u nás máme, ale také tipy na další výlety a zajímavosti  :)
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • remaining 3 from 4
    Vykouzlete dětem úsměv na rtech

    Podpořte s námi místní dětské domovy (dětský domov Zašová, LIptál, Valašské Meziříčí a další) a darujte jim zážitkové hodiny gymnastiky  pod naším vedením. Součástí 2 hodin bude manipulace s náčiním, děti si vyzkouší taneční kroky s lehkou akrobacii a na závěr si nacvičíme malé vystoupení třeba na besídku. Pro inspiraci dětem předvedeme několik vítězných skladeb ze závodů. Z akce Vám samořejmě zašleme několik fotografií, video a umělecké dílo vytvořené samotnými dětmi.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • remaining 5 from 10
    Vystoupení našeho souboru

    Rády vystoupíme na Vašem vánočním večírku, narozeninách či jiných akcích ve Zlínském, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji. Naše vystoupení trvá kolem 25 minut a skládá se s několika našich společných skladeb. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)