Oslíčku netřes se - magnetická tabule k finanční gramotnosti

Cílem projektu je získat částku 550 000 Kč na zahájení sériové výroby magnetické tabule Oslíčku, netřes se, určenou k výuce finanční gramotnosti a plánování rodinných financí. Podpořte nás a pomozte nám tím připravit děti na skutečný finanční svět.

Author: Kidtown s.r.o.

  • Placka

  • Placka

  • Magnet

  • Tabule Oslíčku netřes se

  • Oslíčku netřes se - tabule

  • Oslíčku netřes se - detail

  • Oslíčku netřes se - autoři projektu

  • Oslíčku netřes se - finančně gramotné děti :-)

EUR 2,157
pledged of EUR 21,769

9%

9% completed

47 contributors pledged

Games, Education

Česko

All or nothing. Project finished on Nov 15, 2019 at 10:16.

Show all rewards

Jak to začalo

Nápad na magnetickou finanční tabuli vznikl v květnu 2019 na setkání Jany Vyhlídalové, zakladatelky prodejny hraček a eshopu www.kidtown.cz a Václava Fořtíka z Centra nadáníDiskuse na téma dětský talent, nadání, potřeby a hendikepy však byla několikrát přerušena Janiným synem Adamem, který žádal, ať mu máma dá peníze, že si nutně potřebuje něco koupit.  V tu chvíli Janu rozladilo, že nepočkal, až dospělí domluví a navíc jasně tušila, že si chce kupovat nějakou další "hloupost". Na dotaz "kdy už ten kluk pochopí, že ty peníze fakt netisknu" Vašek briskně odpověděl - "no až mu vysvětlíš, jak peníze fungují". A nápad na projekt finanční gramotnosti byl na světě. Chyběla však forma realizace. 

A protože v Kidtown.cz máme spoustu zkušeností s prodejem hraček a pomůcek zaměřených na vývoj dětí, tak víme, že pokud si má dítě něco zapamatovat, je potřeba dát mu více stimulů najednou. Tak vznikla finanční magnetická tabule s pohyblivými magnety a učením hrou. Protože teprve při propojení obou hemisfér, rozumu a emocí se aktivují hlubší vrstvy poznání a vše vede k dlouhodobější zapamatovatelnosti. 

Pro dotažení projektu jsme přizvali kolegyni z Kidtown.cz Katku Pelouchovou, která projekt propojila s odborníky z oblasti financí, rodiny a psychologie. Nezvládání finanční situace je totiž u současných rodin častým problémem, v některých případech vede k rozpadu manželství a může mít i vliv na vývoj dítěte. Časté je pak jeho vystavení negativním vlivům kolektivu, jako je třeba šikana. Právě z tohoto důvodu bychom rádi projekt realizovali a přispěli tak ke zlepšení finanční gramotnosti rodin s dětmi.
Protože uvedení tohoto projektu do života je nákladné, rozhodli jsme se obrátit na vás, přispěvatele a podporovatele, prostřednictvím platformy Hithit.   


Co je náš cíl?

Přes Hithit bychom rádi vybrali částku  550 000 Kč, která by měla pokrýt prvotní výrobu magnetických finančních tabulí.

Pokud se nám zadaří vybrat částku 850 000 Kč, budou prostředky věnovány na dokončení a tisk doprovodné knihy vysvětlující a popisující dané téma a přípravu a produkci pracovních listů.

V případě výběru přesahujícího částku 1 500 000 Kč postavíme webovou stránku a mobilní aplikaci podporující finanční gramotnost rodin s dětmi.

Projektem bychom chtěli vysvětlit dětem, kde se peníze berou a kam "mizí", že platební karta neznamená neomezený zdroj financí, nýbrž rodinné peníze, které se vydělávají prací a vysvětlit vztah mezi rodinnými příjmy a výdaji.  Hrou by si děti měli osvojit nakládání s penězi. Díky kategorii "společně se těšíme na.." lépe přiblížíme dětem fakt, že existuje vztah mezi tím, co si přeji a co si můžu dovolit, případně čeho se musím vzdát. Stanovením finančního plánu také podpoříme rodinnou soudržnost a komunikaci v rodině.

Hra pomáhá rodině s plánováním rozpočtu a vede ji k zodpovědnému hospodaření. Přispívá k tomu, aby se rodina a její děti v budoucnu vyhnula problémům ve finanční oblasti. Hra přesahuje i do samotné rodinné interakce - díky plánování si rodina stanovuje priority výdajů. Součástí je i týdenní/měsíční cíl, např. návštěva aquaparku, víkendový výlet na hory nebo společná večeře v restauraci. Rodina si stanovuje, co je ke splnění cíle potřeba, jak a kde na něj ušetří. Cílovou skupinou jsou rodiny s dětmi ve věku 5 až 12/14 let a vzdělávací instituce.

Popis produktu: závěsná magnetická tabule o rozměru 90x60 cm a 200 magnetů pro jednotlivé rodinné výdaje (nájem, jídlo, hračky, školné, léky ad.) a magnetických peněz. Ty přidělujete ke konkrétním výdajům. Cílem je, aby si rodina uvědomila, jak hospodaří s penězi, identifikovala problémy a uvědomila si, jak se jim vyvarovat.

Skvělé odměny:

Pro přispěvatele jsme připravili řadu skvělých odměn. Vybírejte z magnetické tabule Oslíčku netřes se, kterou zde získáte za zvýhodněnou cenu a dalších.

Pracovní listy Oslíčku netřes se

Placky a magnety Nejsem osel

Magnetická stavebnice Geomatrix 

Poukaz na nákup v našem obchodě www.kidtown.cz.

Chcete přispět víc? Jste firma, která by ráda měla své logo na naší tabuli? Odměnou může být umístění loga vaší firmy v sekcích nákladů nebo v sekci Zlatá rezerva. 

Pokud přispějete pro dobrý pocit, tak pro vás máme vtipné poděkování v elektronickém formátu. 

       


Kdo jsme?
Jsme prodejna chytrých hraček a eshop www.kidtown.cz. Existujeme už pět let, od října roku 2014. Zaměřujeme se na hračky rozvíjející dětskou inteligenci a schopnosti. Věříme, že koupě takové hračky dává smysl. Chytré hračky totiž rozvíjí smysly a dovednosti dětí od narození až po školní věk. 


A proč prodáváme hračky? Protože ty přispívají ke spokojenosti a vývoji našich dětí. Podporujeme společenskou angažovanost a věříme ve zlepšení vývoje naší společnosti. K tomu přispívá i magnetická finanční tabule Oslíčku netřes se. Máme totiž vysokou ambici - vypouštět do světa finančně gramotné děti.


Proč právě Hithit?

Hithit sledujeme od jeho začátku, fandíme projektům a lidem, kteří za ním stojí. Vážíme si komunity, kterou sdružujek díky níž pomohl na svět úžasný projektům. Proto bychom rádi poprosili i vás, milé přispěvatele, abyste nám pomohli vybrat částku 550 000 Kč potřebnou na realizaci celého projektu. 

Něco navíc: 

Název Oslíčku netřes se, aneb naše rodinné finance vznikl až během příprav tabule. Nám přišel vtipný a trefný. Pokud je totiž člověk finančně gramotný a má své peníze pevně pod kontrolou, tak vůbec nepotřebuje oslíčka, ze kterého při každém otřesení budou padat zlaťáky

News

Nov 15, 2019 Oslíček se loučí ÍÁÍÁ

Dobré ráno, moji milí ÍÁÍÁ přispěvatelé, nadešel čas, abych se s vámi všemi tady na Hithitu ÍÁÍÁ rozloučil. Všem děkuji za podporu, za příspěvky, které budou připsány zpátky, neboť se nám cílovou částku vybrat nepodařilo. Nezoufejte, Oslíček nekončí. Za tímto projektem si s mamkama i taťkou stojím…

More

Nov 5, 2019 Finanční tabule do škol

ÍÁÍÁ pohodové úterý, moji milí přátelé, jak jsem vám včera ÍÁÍÁ napsal, můžete tabuli věnovat vybranému dětěkému domovu. Tím však výčet dobrých skutků nekončí. Tabuli můžete také pořídit do školy či třídy vašeho dítěte. Využijte k tomu možnost z odměn, kde ÍÁÍÁ nabízíme 5 tabulí za cenu 4, a…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 5
    Dobrý pocit :-)

    Přispěním této částky získáte dobrý pocit z toho, že jste podpořili potřebnou věc a osobně se podílíte na zlepšení finanční gramotnosti českých rodin. 
    Přispěvatel získá certifikát podpory projektu finanční gramotnosti Oslíčku netřes se. Certifikát ve formátu PDF bude odeslán e-mailem.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • remaining 197 from 200
    Placka Nejsem osel, peníze mám pod kontrolou

    Přispěvatel získá vtipnou placku se symbolem finanční magnetické tabule Oslíčku netřes se, aneb naše rodinné finance. Placka bude připravena k vyzvednutí na prodejnách  Kidtown.cz, nebo vám ji zašleme poštou. Cena dopravného bude 20 Kč.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 5.94
    (CZK 150)
  • remaining 197 from 200
    Magnet Nejsem osel, peníze mám pod kontrolou

    Přispěvatel získá vtipný magnet se symbolem finanční magnetické tabule Oslíčku netřes se, aneb naše rodinné finance. Magnet bude připraven k vyzvednutí na prodejnách   Kidtown.cz, nebo vám jej zašleme poštou. Cena dopravného bude 20 Kč.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 5.94
    (CZK 150)
  • remaining 496 from 500
    Voucher Oslíčku netřes se do obchodu Kidtown.cz

    Slevový voucher na nákup v hodnotě 250 Kč do obchodu s hračkami Kidtown.cz. Voucher bude přispěvatelům odeslán e-mailem. Je vhodný i jako dárek k Vánocům pro vaše přátele, kteří mají děti, a vy nevíte, čím je obdarovat. Platnost voucheru do 31. 1. 2020.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 499 from 500
    Soubor pracovních listů Oslíčku netřes se

    Přispěvatel získá soubor pracovních listů určených ke zlepšení plánování rodinných financí.  Pracovní listy jsou dělané hravou formou kvízů. Na nich si můžete vyzkoušet různé modely fungování rodinného rozpočtu  a zjistit tak, co je pro vaši roddinu optimální. 
    Soubor pracovních listů vám zašleme emailem ve formátu PDF.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.75
    (CZK 499)
  • remaining 998 from 1000
    Magnetická stavebnice Geomatrix a placka Nejsem osel

    Patnáctidílná magnetická stavebnice Geomatrix se skládá z 2 trojúhelníků, 2 kvádrů, 5 krychlí, 1 šestiúhelníku a 5 hranolů v různobarevném provedení.  
    Je vhodná jako dárek pro děti od 3 let nebo jako antistresová hračka pro dospělé. 
    Ke stavebnici dostanete i placku Nejsem osel.
    Stavebnice bude připravena k vyzvednutí na prodejnách Kidtown.cz, nebo vám ji zašleme poštou/zásilkovnou. Cena dopravného bude 75 Kč.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 29.69
    (CZK 750)
  • remaining 126 from 150
    Finanční magnetická tabule Oslíčku netřes se aneb naše rodinné finance pro nejrychlejší

    Pro prvních 150 přispěvatelů jsme připravili magnetickou tabuli Oslíčku netřes se aneb naše rodinné finance se slevou jen za 1499 Kč.
    Jedná se o rodinnou hru  podporující finanční gramotnost rodin s dětmi. Skládá se ze závěsné magnetické tabule 90x60 cm a 200 magnetů, reprezentujících jednotlivé výdaje rodiny a magnetických peněz. Součástí balení jsou i pracovní listy finanční gramotnosti, které rodina využívá k plánování svých financí. 

    Tabule bude připravena k vyzvednutí na prodejnách  Kidtown.cz, nebo vám ji zašleme poštou/zásilkovnou. Cena dopravného bude 75 Kč.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 59.33
    (CZK 1,499)
  • remaining 46 from 50
    Magnetická tabule Oslíčku netřes se pro dětský domov

    Děti vyrůstající v dětských domovech jsou v oblasti finanční gramotnosti těmi nejohroženějšími. Proto bychom rádi s vaší pomocí usnadnili těmto dětem začleňování do běžného života. V této odměně nabízíme, že vámi zakoupenou magnetickou tabuli Oslíčku netřes se doručíme dětskému domovu, který vybereme, nebo který navrhnete (v tomto případě nám napište do poznámky název dětského domova). Magnetickou tabuli doručíme dětskému domovu a v ám jako odměnu zašleme sadu elektronických pracovních listů, placku a magnet Nejsem osel a děkovný certifikát podepsaný obdarovaným dětským domovem. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 59.33
    (CZK 1,499)
  • remaining 1000 from 1000
    Finanční magnetická tabule Oslíčku netřes se aneb naše rodinné finance

    Nestihli jste být mezi prvními 150 přispěvateli? Nezoufejte, i tak nás můžete podpořit a získat Magnetickou tabuli Oslíčku netřes se aneb naše rodinné finance se slevou 200 Kč, jen za 1799 Kč.
    Jedná se o rodinnou hru  podporující finanční gramotnost rodin s dětmi. Skládá se ze závěsné magnetické tabule 90x60 cm a 200 magnetů, reprezentujících jednotlivé výdaje rodiny a magnetických peněz. Součástí balení jsou i pracovní listy finanční gramotnosti, které rodina využívá k plánování svých financí. 
     
    Tabule bude připravena k vyzvednutí na prodejnách  Kidtown.cz, nebo vám ji zašleme poštou/zásilkovnou. Cena dopravného bude 75 Kč.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 71.21
    (CZK 1,799)
  • remaining 49 from 50
    Pět za čtyři

    Přispějte k výuce finanční gramotnosti dětí také ve školním protředí. Pořiďte magnetickou tabuli pro školní třídu či družinu svého dítka - nabízíme vám výhodný balíček 5 tabulí za cenu 4.
    Tabule budou připraveny k vyzvednutí na prodejnách   Kidtown.cz, nebo vám je zašleme poštou/zásilkovnou. Cena dopravného bude 120 Kč. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 284.98
    (CZK 7,200)
  • remaining 1 from 1
    Sponzor sekce Bydlení

    Staňte se sponzorem sekce Bydlení. Vaše logo se tak přímo stane součástí připravované tabule. Vhodné především pro firmy, jejichž obchodní činnost  přímo souvisí s oblastí bydlení - dodavatel energií, výrobce nábytku atd.

    Velikost loga: 10x2 cm

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 1,979.02
    (CZK 50,000)
  • remaining 1 from 1
    Sponzor sekce Nakládání s penězi

    Staňte se sponzorem sekce Nakládání s penězi. Vaše logo se tak přímo stane součástí připravované tabule. Vhodné především pro firmy, jejichž obchodní činnost  přímo souvisí s touto oblastí - finanční instituce,  atd.

    Velikost loga: 10x2 cm

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 1,979.02
    (CZK 50,000)
  • remaining 1 from 1
    Sponzor sekce Provozní náklady domácnosti

    Staňte se sponzorem sekce Provozní náklady domácnosti. Vaše logo se tak přímo stane součástí připravované tabule. Vhodné především pro firmy, jejichž obchodní činnost  přímo souvisí s výdaji na domácnost - obchodní řetězec, dopravce,prodejce elektroniky, telekomunikační společnost atd.

    Velikost loga: 10x2 cm

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 1,979.02
    (CZK 50,000)
  • remaining 1 from 1
    Sponzor sekce Společně strávený čas

    Staňte se sponzorem sekce Společně strávený čas. Vaše logo se tak přímo stane součástí připravované tabule. Vhodné především pro firmy, jejichž obchodní činnost  přímo souvisí s trávením volného času - restaurace, zábavní dětský park, kulturní zařízení, aquapark atd.

    Velikost loga: 10x2 cm

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 1,979.02
    (CZK 50,000)
  • remaining 1 from 1
    Sponzor sekce Vzdělávání

    Staňte se sponzorem sekce Vzdělávání. Vaše logo se tak přímo stane součástí připravované tabule. Vhodné především pro firmy, jejichž obchodní činnost  přímo souvisí s danou oblastí - soukromé vzdělávací instituce, autoškola, atp.

    Velikost loga: 10x2 cm

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 1,979.02
    (CZK 50,000)
  • remaining 1 from 1
    Sponzor sekce Zlatá rezerva

    Staňte se sponzorem sekce Zlatá rezerva. Vaše logo se tak přímo stane součástí připravované tabule. Vhodné pro finanční instituce, poradenské firmy v oblasti financí ad.


    Velikost loga: 15x3,5 cm

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 2,968.53
    (CZK 75,000)