Desková hra Football Board Manager

Lahůdka pro pravé fajnšmekry! Ponořte se do hlubin fotbalového světa a jeho zákulisí a staňte se fotbalovými manažery v reálném světě. Deskovou hru nejen pro malé i velké fanoušky nejpopulárnějšího sportu světa můžete být pod stromečkem už o Vánocích!

Author: MIDU Games

  • Krabice hry Football Board Manager

  • Ukázka ze hry

  • Rozložení hry pro 2 hráče

  • Ukázka ze hry

  • Ukázka ze hry

  • Ukázka ze hry

  • Ukázka ze hry

  • Ukázka ze hry

  • Komponenty hry po otevření krabice

  • MIDU Tým

  • MIDU Tým

EUR 403
pledged of EUR 9,499

4%

4% completed

12 contributors pledged

Sport, Games

Praha, Hlavní město Praha, Česko

All or nothing. Project finished on Oct 27, 2019 at 14:11.

Show all rewards

Pár slov o hře Football Board Manager

Další originální sportovní desková hra pro 2–4 hráče z dílny nadšených tvůrců z MIDU Games je skutečná lahůdka pro pravé fajnšmekry. Staňte se skutečnými manažery v reálném světě! Postavte silný tým, vhodně stanovte taktiku, vybavte se kvalitními trenéry a silným zázemím stadionu. Vychovávejte juniory, prodávejte a kupujte hráče, licitujte s ostatními manažery o ceně, posílejte hráče na trh nebo na hostování. Měňte taktiku, střídejte hráče během zápasů, využívejte výhod, které náhodně získáte na začátku každé sezóny. A hlavně vyhrávejte. Jedině tak získáte domácí a kontinentální trofeje. Postavte si vlastní nároďák a vyhrajte mistrovství světa! Získejte silnou manažerskou reputaci a zapište se zlatým písmem do fotbalové síně slávy! Užijte si Football Board Manager – 12 sezón, 4 soutěže (domácí liga, domácí pohár, kontinentální liga a mistrovství světa) a nespočetně cest k vítězství!

Detailní info na konci textu. Klikněte na tlačítko "Více".

Info k dodání do Vánoc: Bude-li projekt úspěšný, stihneme dodat všechny hry do Vánoc, abyste mohli potěšit sebe a své blízké touto unikátní českou novinkou. Více v Otázkách a odpovědích.

Jak to začalo

Každý tady určitě píše, jak to vše vzniklo náhodou. No, a my nebudeme jiní :-) Po mnoha letech se vám takhle náhodně potkají dva kamarádi a spoluhráči z mládí (kategorie dřeváci) – Míra a Honza. Míra nosí roky v hlavě nápad na hru – není to sice tato, ale je to důležité zmínit – a Honza ji nakreslí. Loni před Vánocemi spatří hra světlo světa a rozkoukává se na trhu pod jménem Fotbalový svět. Od té doby se odkopalo spoustu míčů, tráva vyrostla o metr a naše parta vymyslela další hry (karetní i deskové). A voilà – jednou z nich je právě Football Board Manager.

Další info o autorech dále.

Co je náš cíl?

Primárně jsme se do všeho pustili s motivací dostat děti od PC a konzolí. Jasně, je to legrace a fakt zábava, spousta akce a dynamiky, ale my jsme přesvědčeni, že když hrajete karty nebo deskovku s kamarády či rodinou a můžete interagovat živě, komunikovat, hecovat se a špičkovat, tak to je k nenahrazení. Sami jsme tak vyrostli a sami si to i v dospělosti užíváme. Milujeme sport, hlavně fotbal, a baví nás vymýšlet a objevovat neobvyklá řešení. Hrávali jsme tradiční sportovní simulátory, strategie i fenomén – fotbalové manažery. A tak se zrodil smělý nápad přenést fotbalového manažera na desku stolu. Ale proč to píšeme:

Od počátku si vše (od kreativy, grafiky, realizaci prototypů, testování, výrobu přes propagaci po distribuci) dotujeme sami a jak to tak bývá, zásoby se tenčí. V tuto chvíli hledáme finanční prostředky na výrobu nového titulu Football Board Manager ve smysluplném nákladu, tak aby si jej mohl užívat každý fanoušek fotbalu, managementu, strategie či taktiky. Našly by se i jiné možnosti než využít HitHit, ale crowdfunding nám dává smysl v mnoha přidaných hodnotách – od seznámení se s produktem, možností hráčů výslednou podobu přímo ovlivnit a podílet se na jejím vývoji, po řadu bonusových materiálů, které by zřejmě jinak nevznikly.

Pomůžete nám tak dosáhnout dalšího důležitého milníku v příběhu MIDU Games – malé party lidí s velkými nápady a sny. Věříme, že s vaší podporou se nám podaří dosáhnout nejen na výrobu hry Football Board Manager, ale že to bude jeden z prvních odrazových můstků netradiční české firmičky, která se specializuje na sportovní deskové hry a ráda by své hry distribuovala i do zahraničí. To určitě není k zahození – říct, že jste pomohli této vizi vdechnout život. 

Děkujeme = slovo, které neomrzí

Děkujeme. To nepíšeme jen ze slušnosti. Opravdu děkujeme všem za podporu – ať už finanční nebo v podobě sdílení projektu a šíření povědomí o něm. Ale teď s trochou pragmatismu:

Co za to? Aneb dárky pro vás

Nechceme vaši finanční podporu zadarmo. Na oplátku nabízíme odměny v podobě spousty výhod od různých dárkových kupónů, zvýhodněných balíčků her, speciálních plakátů a originálních personalizací hry (vlastní hráč, vlastní tým, vaše hláška nebo logo ve hře) po speciální sběratelské balíčky pro různé skupiny hráčů a fanoušků. Věříme, že si vybere každý. Kdyby ne, ozvěte se nám, něco vymyslíme ;-)

Ukázka odměn:

Kdo jsme? MIDU Games pod lupou

MIDU Games = parta nadšených kamarádů, kteří se našli ve sportovních deskových a karetních hrách. Sami je vymýšlíme, kreslíme, testujeme a vydáváme. Snažíme se odlišit nejen svým pojetím her, tematikou, designem, ale i kreativním přístupem k samotnému hraní, proto klademe důraz na vysokou hratelnost a malou předvídatelnost tak, aby hry neomrzely ani po častém hraní. Snažíme se vyvarovat stejným schématům, každá hra je originál a každá je jistou výzvou. 

Důležité! V MIDU Games měříme čas v midutách :-) Jedna miduta odpovídá právě jedné minutě skvěle stráveného času a zábavy s přáteli a rodinou při hraní her MIDU Games. Nejen pro nás jsou tyto chvíle důležité, a tak nepočítáme život na minuty, ale na miduty. Začněte také. A užijte si spoustu midut zábavy ;-)

Zevrubný popis hry

Football Board Manager je desková stolní hra pro 2–4 hráče, kteří se po dobu hraní promění na fotbalové manažery. Každý z nich si zvolí svůj tým a začne jej stavět na nohy. Dá manažer přednost budování zázemí nebo koupí několik slabšího hráčů, či jednu superhvězdu? Neexistuje jednotné schéma, které povede vždy k vítězství. Rozhoduje intuice, strategické myšlení i štěstěna, zda skauti objeví správný talent, zda budou rozhodovat zápasy silné atributy týmu, zda  z juniorky přijdou konkurenceschopní mladíci a chytnou se v áčku, zda se podaří nasbírat dostatek zkušeností, aby se mužstvo mohlo posouvat dále. 

Hra je definována na kariéru dlouhou dvanáct sezón (lze uzpůsobit časovým možnostem, může být více i méně). Každá sezóna obsahuje 2 přestupová období (letní a zimní), domácí ligu hranou stylem každý s každým (v případě nadmíru úspěšného projektu se nám podaří dotáhnout webovou aplikaci pro automatické počítání tabulek), domácí pohár, kontinentální pohár a jednou za čtyři roky se týmy utkají na mistrovství světa. To je důležité mít na paměti, protože manažeři budují nejen kvalitní tým pro úspěchy v prvních třech soutěžích, ale staví i vlastní nároďák pro tento mimořádně ceněný turnaj.

Každý manažer má k dispozici tým o max. 8 hráčích a 1–3 trenérech (záleží na úrovni zázemí = stadionu). Manažeři před utkáním staví svou základní "jedenáctku". Zde max 4 "rozdílové" (nejlepší) hráče zastupující každou řadu týmu – brankář, obránce, záložník a útočník. Manažer může v průběhu utkání střídat hráče a měnit taktiku tak, aby otočil misku vah na svou stranu. Jednotlivá utkání rozhoduje šestice specifických atributů: zázemí, střelba, technika, síla, chytání a zkušenosti týmu. A stejně jako ve skutečnosti, nikdo nikdy neví, který z atributů bude ten, co rozhodne utkání.

Za vítězství v utkáních získávají týmy zkušenosti, za které mohou činit veškeré transakce ve hře. Od pořizování vysněného stadionu, přes angažování trenérů a výběrem taktik po obchodování s hráči. Manažeři mohou nechat skautovat, nabízet a přijímat hráče k prodeji i hostování, kupovat hráče z trhu stejně jako je na trh posílat, vychovávat si je ve vlastní juniorské akademii.

Hra tak nabízí spoustu prostoru pro vzájemné diskutování, licitování o cenách, hecování před utkáním i špičkování před sezónou. Tomu napomáhá zajímavý prvek v podobě karet Benefit, které si každý manažer bere na začátku nové sezóny a může je prakticky libovolně využít. Někdy se jedná o benefity ve prospěch svého týmu (životní sezóna hráče, kapitán, finanční injekce atp.), jindy v neprospěch druhého (červená karta, zavřený stadion atp.).

Každý získaný titul má svou hodnotu reputace, kterou si při závěru hry manažeři sečtou a porovnají. Nejúspěšnějším manažerem bude ten s největším věhlasem – reputací, a zapíše se zlatým písmem do fotbalové historie a síně slávy hry Football Board Manager.

Football Board Manager v číslech

Obsah hry

  • Herní plán
  • 144 karet Hráč
  • 34 karet Benefit
  • 24 karet Trenér
  • 24 karet Taktika
  • 16 karet Stadion
  • 39 žetonů Trofej
  • 4 počítadla Zkušeností
  • 6 dřevěných figurek
  • 4 dřevěné kostky

Počet hráčů

2–4

Herní čas

30–90 midut, nad 90 midut

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 1
    Od srdíčka 🧡

    Zní to infantilně, ale je to tak. Jestli vaše srdíčko tluče pro fotbal, pro čas s rodinou a přáteli, pro společenské hry, nebo pro výjimečné nápady a produkty, pak je první vydání FBM v těch správných rukách.
    • Libovolný neomezený příspěvek od 90 Kč výše 
    • Skvělý pocit z podpory nové české hry

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.56
    (CZK 90)
  • sold 0
    Sada plakátů

    Někdy není třeba hrát, občas stačí jen koukat. Nechte se inspirovat motivačními plakáty hry Football Board Manager. Vyvěste si je doma v pokoji, v klubovně nebo v oblíbené fotbalové hospůdce!
    • 3× originální plakát Football Board Manager
    • Poděkování na webu midu-games.com  (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 15.44
    (CZK 390)
  • remaining 160 from 160
    Dárkový poukaz na 500 Kč

    Obdržíte originální dárkový poukaz v hodnotě 500 Kč na nákup libovolných her na midu-games.com. Chcete-li na voucher přidat i věnování, napište jej do poznámky.
    • Dárkový poukaz v hodnotě 500 Kč na nákup na midu-games.com (lze uplatnit pouze jednou)
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 17.81
    (CZK 450)
  • remaining 120 from 120
    Dárkový poukaz na 1 000 Kč

    Obdržíte originální dárkový poukaz v hodnotě 1000 Kč na nákup libovolných her na midu-games.com. Chcete-li na voucher přidat i věnování, napište jej do poznámky.
    • Dárkový poukaz v hodnotě 1000 Kč na nákup na midu-games.com (lze uplatnit pouze jednou)
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 35.62
    (CZK 900)
  • sold 1
    Football Board Manager se slevou

    Pořiďte si hru Football Board Manager za zvýhodněnou cenu a ušetřete 400 Kč!
    • 1× hra Football Board Manager za zvýhodněnou cenu
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com  (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 47.10
    (CZK 1,190)
  • sold 0
    Osobní vzkaz

    Ve hře najdete (vy, nebo vámi obdarovaný) vzkaz s osobním věnováním přímo od tvůrců hry. Napište do poznámky, komu je hra určena.
    • 1× hra Football Board Manager
    • Osobní vzkaz pro obdarovaného
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 51.06
    (CZK 1,290)
  • remaining 80 from 80
    Dárkový poukaz na 1 500 Kč

    Obdržíte originální dárkový poukaz v hodnotě 1500 Kč na nákup libovolných her na  midu-games.com. Chcete-li na voucher přidat i věnování, napište jej do poznámky.
    • Dárkový poukaz v hodnotě 1500 Kč na nákup na midu-games.com (lze uplatnit pouze jednou)
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 53.43
    (CZK 1,350)
  • sold 0
    NATURAL pack

    Máte rádi fotbal a zároveň stejně jako my smýšlíte ekologicky? Pak je tento přírodní balíček právě pro vás!
    Balíček obsahuje:
    • 1× hra Football Board Manager
    • 1× bambusové kuličkové pero 
    • 1× bambusový poznámkový blok
    • 1× lněný sáček se šňůrkou na figurky a žetony
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 62.93
    (CZK 1,590)
  • sold 0
    SPORT pack

    Nejen fanouškům sportu a hry Football Board Manager je určen tento balíček, který obsahuje:
    • 1× hra Football Board Manager
    • 1× pánské / dámské bavlněné tričko s potiskem
    • 3× placka FBM
    • 3× náramek FBM
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 66.89
    (CZK 1,690)
  • sold 0
    PREMIUM DARK pack

    V praktickém vaku přinesete hru k přátelům a jde se na to. Už po první hodině přijde k duhu občerstvení, vytáhnete svůj otvírák se spinnerem na uklidnění – budou to totiž nervy a v pozdních hodinách dne i své manažerské kariéry si udržíte mysl díky speciálnímu korkovému termohrnku. Takhle vypadá večer FBM fajnšmekra ;-)
    Balíček obsahuje:
    • 1× hra Football Board Manager
    • 1× korkový termohrnek
    • 1× sportovní taška na přenos hry
    • 1× originální otvírák na lahve se spinnerem
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 70.85
    (CZK 1,790)
  • remaining 40 from 40
    Dárkový poukaz na 2 000 Kč

    Obdržíte originální dárkový poukaz v hodnotě 2000 Kč na nákup libovolných her na midu-games.com. Chcete-li na voucher přidat i věnování, napište jej do poznámky.
    • Dárkový poukaz v hodnotě 2000 Kč na nákup na midu-games.com (lze uplatnit pouze jednou)
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 71.24
    (CZK 1,800)
  • sold 0
    3× Football Board Manager

    Jste parta kamarádů, chtěli byste hrát manažera, ale nenosit ho neustále s sebou? Pořiďte si FBM pro každého ve výhodném balíčku 5 kusů a ušetříte 1980 Kč!
    • 3× hra Football Board Manager za zvýhodněnou cenu
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 110.43
    (CZK 2,790)
  • remaining 20 from 20
    FBM MULTI pack

    Pravý fanoušek a oddaná duše se pozná tak, že pro hru dýchá a zároveň má doma vše, co s ní souvisí. Pořiďte si všechny dárkové předměty hry Football Board Manager v jednom jediném multi-packu.
    • 1× hra Football Board Manager
    • 6× originální plakát Football Board Manager
    • ​1× bambusové kuličkové pero 
    • ​1× bambusový poznámkový blok
    • 1× pánské / dámské bavlněné tričko s potiskem
    • 5× placka FBM
    • 5× náramek FBM
    • ​1× korkový termohrnek
    • ​1× sportovní taška na přenos hry
    • ​1× originální otvírák na lahve se spinnerem
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 157.93
    (CZK 3,990)
  • remaining 20 from 20
    5× Football Board Manager

    Jste klub hráčů, škola, kroužek, volnočasové centrum, herní klub nebo klidně obchodník? Pořiďte si FBM ve výhodném balíčku 5 kusů a ušetříte 3600 Kč!
    • 5× hra Football Board Manager za zvýhodněnou cenu
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 172.17
    (CZK 4,350)
  • remaining 24 from 24
    Vlastní hráč

    Může být lepší dárek pro syna nebo kamaráda než ho zvěčnit ve fotbalové hře? Vyberte si libovolného hráče ze základní hry a změňte mu jméno. Třeba i na svoje. Budete trenér, brankář nebo útočník? 
    • Vaše nebo vámi vymyšlené jméno libovolného hráče nebo trenéra v základní hře (platí pro první vydání a po schválení námi – je třeba dodržet důvěryhodnost v rámci dané národnosti)
    • 1× hra Football Board Manager 
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 237.09
    (CZK 5,990)
  • remaining 7 from 7
    FBM Pařba :-)

    Užijte si hraní Football Board Manager přímo s jejími autory! 
    • 1× hra Football Board Manager
    • Společné hraní s MIDU Týmem (v termínu a místě – restaurace, kavárna, hospůdka apod. – v Praze dle společné dohody)
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com  (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 277.06
    (CZK 7,000)
  • remaining 4 from 4
    Motivátor

    Představte si to. Otevřete úplně novou hru FBM a první, co uvidíte, je vaše motto, heslo nebo motivační hláška související s hrou. A teď si představte, že to uvidí nejméně 499 dalších lidí! A bude-li znít skvěle, přečte si vaší hlášku nesčetně hráčů široko daleko.
    • Vlastní vhodná hláška, motto, heslo na vložce uvnitř hry (odhadem na 500–1000 ks hry)
    • 1× hra Football Board Manager
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com  (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 632.89
    (CZK 15,990)
  • remaining 9 from 9
    Vlastní tým

    Jste velká rodina, fotbalový mančaft nebo kreativní duše? Vyberte národnost, která ve hře ještě není a vymyslete si vlastní tým – jména 12 hráčů a 2 trenérů. Rozhodnete také o atributech a schopnostech jednotlivých hráčů a trenérů. Takto se budou distribuovat v rozšíření pro základní hru minimálně v prvním vydání a bude-li to skutečná pecka, která se bude líbit všem, zůstanou tak navždy ;-)
    • Výsostné právo vymyslet si vlastní tým (národnost, jména, atributy)
    • 3× hra Football Board Manager
    • 3× rozšiřující balíček s vlastním týmem 
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 791.21
    (CZK 19,990)
  • remaining 4 from 4
    Sponzor

    Každý, kdo otevře hru FBM v prvním vydání (odhadem 500–1000 ks) uvidí v krabici vytištěné vaše logo nebo logo vaší firmy. Tahle reklama nezmizí, je trvalá, co manažer světem bude stát ;-)
    • Vašeho logo ve hře
    • 5× hra Football Board Manager 
    • Logo na stránce Naši partneři na webu midu-games.com
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 2,374.43
    (CZK 59,990)
  • Sold out!!
    Football Board Manager se superslevou pro nejrychlejší

    Prvních deset z vás obdrží hru Football Board Manager za skvělou cenu a ušetří 700 Kč!
    • 1× hra Football Board Manager za zvýhodněnou cenu
    • Poštovné a balné v ceně
    • Poděkování na webu midu-games.com (pakliže budete chtít)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 35.23
    (CZK 890)