Stíny Kraje - už jen krok do Středozemě

Stvořili jsme Středozem na úpatí Orlických hor, zapojili do natáčení krajany všech generací a společně dosáhli poloviny vytyčeného cíle. Abychom to celé mohli dotáhnout do konce, prosíme ještě jednou o Vaši podporu.

  • Natáčíme ve skutečném Kraji.

  • Kordulka má svoji chvilku.

  • Orlické hory jsou naší Středozemí.

  • Jára motokára pročítá technický scénář.

  • Noční natáčení v hobití vesničce

  • Za maminku, za tatínka...

  • Natáčení v hobití vesničce

  • Co si to asi vytahuje z ucha?

  • Pauza

  • Zvukařka, maskérka a rejža na špacírku

  • Kordulka má na stole bordel.

  • Říkali nám bratři v triku, ale máme košile.

  • Takhle nás Honza točí, jak točíme.

  • Aranžujeme květiny k hobitím plůtkům.

  • Nejstarší člen štábu Rudolf Schmidt

  • Hobiti doma vaří a smaží.

  • Ukázka ze storyboardu

  • Ukázka z návrhu kostýmů

EUR 11,792
pledged of EUR 9,879

119%

119% completed

341 contributors pledged

Film

All or nothing. Project finished on Mar 4, 2019 at 19:07.

Show all rewards

Kdo jsme?

Jsme nezávislí tvůrci, kteří se potkali při studiu na škole. Dnes pracujeme většinou v médiích jako redaktoři, kameramani, střihači nebo produkční. Ačkoliv pravidelně vymetáme festivaly, film pro nás není jenom koníčkem. Účastnili jsme se třeba soutěže 48h Film Project a absolventský film Dirigent (2016) dvou z nás soutěžil v dokumentární sekci na Mezinárodním festivalu studentů teorie audiovize Zlatý voči (2017).

Jak to začalo?

lllUž jako malí kluci jsme chtěli stvořit vlastní verzi světa z Pána prstenů. Převážně z harampádí, odpadního materiálu a darů od kamarádů jsme postavili filmové kulisy na úpatí Orlických hor a začali psát scénář na krátký snímek.

Chtěli jsme, aby případné natáčení probíhalo v maximálně realistickém prostředí, proto jsme na tvorbě hobití vesničky strávili stovky hodin. Je ale nutné podotknout, že náklady na stavbu byly minimální."

Svatoslav Hofman (kameraman, výtvarník)

Co je náš cíl?

Máme jeden hlavní cíl – natočit plnohodnotný fanouškovský film. Stopáž Stínů Kraje není dlouhá, snažíme se ale zfilmovat naše představy tak, jak si podle nás příběh ze Středozemě zasluhuje. Chceme do světa vypustit snímek pestrý, hravý i trochu strašidelný, ale hlavně s ručně vyrobenými kostýmy i kulisami a v odpovídajícím technickém zpracování. Titulky k Stínům Kraje chceme přeložit do několika jazyků, aby si náš film mohli pustit lidé z různých koutů světa.

O čem jsou Stíny Kraje?

Stíny Kraje jsou zasazeny do období mezi Hobitem a Pánem prstenů. Vycházejí hned z několika Tolkienových knih (včetně Nedokončených příběhů) a také z informací, které se zatím ve filmu nikdy neobjevily. Je to příběh o rozmanitosti hobitích povah, o nedůvěřivosti ke všemu cizímu, ale také o touze po zakázaném dobrodružství, na které nenápadně vrhají stín bytosti obcházející hranice Kraje…

Nemáme zájem o to, aby náš film působil jako trapná hra na realitu. Chceme vytvořit opojné audiovizuální dílko v autenticky vytvořeném prostředí kulis a v orlickohorské krajině, která nám evokuje místa z tolik milovaných knih. Bylo by těžké prozrazovat cokoliv z příběhu, scénář stojí na momentech překvapení i lehkém matení diváka.

Jaroslav Kejzlar (scénárista, režisér)

Čeho jsme díky Vám dosáhli?

Na jaře 2018 jsme uspěli v naší první kampani a v červnu téhož roku jsme díky Vaší důvěře začali Stíny Kraje natáčet! Stvořit jenom náhražku rozmanitého světa Středozemě nám ale přišlo málo, proto jsme se rozhodli do filmu promítnout atmosféru Sudet, kde jsme vyrůstali a kam jsme Stíny Kraje zasadili. Postupně jsme proto do projektu různě zapojovali i obyvatele z okolí naší filmové vesničky - společně se nám podařilo dostat do poloviny vytyčeného cíle. 

Proč se sem vracíme?

Od počátku jsme věděli, že prostředky získané první kampaní nám pokryjí náklady na natáčecí techniku. Postupem času jsme ale zjistili, že používat jen obyčejné rekvizity nebo kostýmy by vůči světu J. R. R. Tolkiena i vůči našim podporovatelům nebylo fér. Nesplnili bychom tak slib, že náš film bude autorský a bude po vizuální stránce vypadat tak dobře, jak jen to bude možné. S originálně vytvořenými kostýmy nebo rekvzitami nutně souvisela i práce profesionálů a dalších pomocníků našemu do té doby úzkému štábu, které jsme pro náš projekt museli získat. Nejkrušněji nám pak bylo, když veškeré úsilí mnoha lidí zhatily přírodní podmínky. Několik propršených dnů nás celkově připravilo o desítky tisíc korun. Nabranou ztrátu se nám sice už podařilo dohnat a dotočit, na zbytek filmu ale prostředky nestačily.

Kam půjdou Vaše peníze?

Aktuální rozpočet je nastavený tak, aby pokryl i případné rozmary počasí a zajistil odpovídající technické zpracování pro zbytek natáčení a postprodukční úpravy. Pokud půjde vše podle plánu a nebudeme muset použít kompletních 250 000 Kč pro natáčení a postprodukci, slibujeme jedno výrazné ozvláštnění hudební složky našeho filmu. Tou je profesionálně nahraný originální orchestrální soundtrack. Chceme Vás ale motivovat. Podaří-li se nám vybrat vyšší částku a dostat se na 300 000 Kč, originální orchestrální soundtrack bude s jistotou, nehledě na počasí!

News

Feb 12, 2024 Stíny Kraje - ČSFD a YouTube

Než se s aktualitami, kterými Vám občas „spamujeme“ maily, na delší dobu opět odmlčíme, chceme ještě takto hromadně moc poděkovat Vám všem, kteří jste nám prostřednictvím hodnocení a recenzí na ČSFD a komentářů na YouTube dali zpětnou vazbu, za kterou jsme moc rádi. Každý komentář a hodnocení, ať…

More

Jan 12, 2024 Stíny Kraje - anglické a české titulky

Zdravíme všechny přispěvatele Stínů Kraje! Pokud byste chtěli pustit Stíny Kraje třeba přátelům ze zahraničí, zde si můžete stáhnout titulky. Titulky jsou odzkoušené v přehrávači VLC media player. Odkaz bude platný do 26.1.2024. Dále připomínáme, že možnost podívat se na film s anglickými i českým…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 107
    ​DIGITÁLNÍ KOPIE FILMU

    Uvažuješ o malém příspěvku? Každá stovka se počítá! Podpoř nás a my Ti zašleme odkaz na stažení filmu, uvidíš ho hned po slavnostní premiéře. Volně na internetu bude až o několik měsíců později.

    Reward delivery: in over a year after the Hithit project end

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • sold 54
    FILM NA DISKU

    Chceš mít doma na poličce Stíny Kraje v obalu s originálním motivem? Samozřejmě přihodíme i odkaz ke stažení digitální kopie, která bude k dispozici o chlup dřív.

    Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 9.88
    (CZK 250)
  • sold 2
    PLAKÁT K FILMU - NOČNÍ KRAJ

    Jestli je tma Tvým pánem, neváhej se pokochat nočním Krajem. Bude-li zájem, podpis samozřejmě přihodíme. Na náhled se můžeš podívat zde a na odměnu se těš už za pár měsíců. Navíc získáš odkaz ke stažení digitální kopie filmu.

    Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.76
    (CZK 500)
  • sold 1
    PLAKÁT K FILMU - ÚSTŘEDNÍ TRIO

    Pokud bys měl na stěně radši hobity, můžeš si vyvěsit i naše ústřední trio. Bude-li zájem, podpis samozřejmě přihodíme. Na náhled se můžeš podívat zde a na odměnu se těš už za pár měsíců. Navíc získáš odkaz ke stažení   digitální kopie filmu.

    Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.76
    (CZK 500)
  • sold 4
    PLAKÁT K FILMU - STÍNY KRAJE

    Chceš si pořádně vyzdobit zeď ve svém pokojíčku? Hlavní plakát Stínů Kraje Ti můžeme poslat i s originálním podpisem tvůrců. Na náhled se můžeš podívat zde a na odměnu se těš už za pár měsíců. Navíc získáš odkaz ke stažení digitální kopie filmu.

    Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.76
    (CZK 500)
  • sold 63
    ČLEN FANKLUBU STÍNŮ KRAJE

    Zařaď se mezi vyvolené! Tvé jméno bude navěky zvěčněno na pamětní desce v Českém Hobitíně - první hobití vesničce na severní polokouli.

    Nemine Tě ani pozvánka na plánovaný Czech HobbitCon - v roce 2020 zahájíme u nás v Hobitíně první ročník. Navíc získáš odkaz ke stažení digitální kopie filmu.

    Reward delivery: in over a year after the Hithit project end

    EUR 19.76
    (CZK 500)
  • sold 24
    BONUSOVÝ MATERIÁL - FILM O FILMU

    Pokud Tě zajímá, jak to všechno vznikalo, za pětistovku si s filmem na disku můžeš pustit i záběry z natáčení nebo tvorby kulis, které jinde neuvidíš. Součástí odměny je navíc odkaz ke stažení digitální kopie filmu.

    Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 19.76
    (CZK 500)
  • remaining 2 from 10
    RODINNÉ FOTO V HOBITÍNĚ

    Vyšňoř sebe, vyšňoř děti a nech se zvěčnit v prostředí jedinečných hobitích kulis. Fotografovat bude sám kameraman a výtvarník Svatoslav Hofman. Součástí odměny je navíc odkaz ke stažení digitální kopie filmu.

    Reward delivery: in over a year after the Hithit project end

    EUR 21.73
    (CZK 550)
  • sold 19
    PREMIÉRA FILMU

    Chceš vidět mezi prvními Stíny Kraje na velkém plátně? Rádi Tě přivítáme a podělíme se o své zážitky z natáčení na slavnostní premiéře v Praze. Plánujeme i speciální překvapení! Následně Ti zašleme odkaz ke stažení digitální kopie filmu, aby sis mohl Stíny Kraje pustit kdykoli budeš chtít.

    Reward delivery: in over a year after the Hithit project end

    EUR 29.64
    (CZK 750)
  • remaining 4 from 5
    PROJÍŽĎKA NA KONI V ORLICKÝCH HORÁCH

    Co na chvíli vypnout a zajet se odreagovat do zvířecího ráje v Orlických horách? Projížďka na koni s jednou z našich hobitek je určena speciálně pro rodiny s dětmi. Součástí odměny je navíc odkaz ke stažení digitální kopie filmu.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.28
    (CZK 1,500)
  • remaining 1 from 1
    DĚTSKÝ KOSTÝM PRO HOBITKU

    ​LIMITOVKA:
    ORIGINÁLNÍ FILMOVÉ KOSTÝMY HOBITŮ


    Chceš jít na párty v  originálním kostýmu z našeho filmu, pobíhat doma oděný za hobita nebo si jen tak opepřit šatník? 

    Dětský  kostým pro hobitku si můžete  prohlédnout tady. Velikost je následující:
    • velikost kostýmu: 128
    • doporučený věk: 7-8 let
    Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 118.55
    (CZK 3,000)
  • remaining 1 from 1
    KOSTÝM DOROTKY ŘEDKVIČKOVÉ

    ​LIMITOVKA:
    ORIGINÁLNÍ FILMOVÉ KOSTÝMY HOBITŮ


    Chceš jít na párty v originálním kostýmu z našeho filmu, pobíhat doma oděný za hobita nebo si jen tak opepřit šatník?

    Kostým  Dorotky Ředkvičkové si můžete prohlédnout tady. Velikost je následující:
    • košile + šněrovačka: S/M
    • sukně: S/M
    Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 158.07
    (CZK 4,000)
  • remaining 1 from 1
    KOSTÝM JANKA STŘEVLÍKA

    ​LIMITOVKA:
    ORIGINÁLNÍ FILMOVÉ KOSTÝMY HOBITŮ


    Chceš jít na párty v  originálním kostýmu z našeho filmu, pobíhat doma oděný za hobita nebo si jen tak opepřit šatník?

    Kostým  Janka Střevlíka si můžete  prohlédnout tady. Velikost je následující:
    • košile + vesta: L/XL
    • kalhoty: L/XL​
    Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 158.07
    (CZK 4,000)
  • remaining 12 from 15
    FANOUŠKOVSKÝ PYTLÍK

    Jsi opravdový fanoušek a rád bys měl pohromadě víc odměn za výhodnějsí cenu? Naplň si svůj pytlík následujícím:
    • odkaz ke stažení digitální kopie filmu a bonusových materiálů
    • film na disku
    • podepsaný plakát
    • originální soundtrack
    • lístek na slavnostní premiéru
    • mapa Stínů Kraje
    • noc v Hobitíně!
    Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 197.59
    (CZK 5,000)
  • remaining 3 from 3
    KERAMICKÁ FIGURKA HOBITÍHO HRDINY

    LIMITOVKA:
    ORIGINÁLNÍ FIGURKY HOBITÍHO HRDINY


    Těžko si představit typičtější sběratelský kousek než figurku. Tuhle navíc získáš přímo od našeho režiséra, který ji pro Tebe vlastnoručně vyrobí. Vybrat si budeš moct jakoukoliv postavu přímo ze Stínů Kraje – samozřejmě potom, až film uvidíš! Pro představu, takhle rejža zhmotnil čaroděje Gandalfa.
    Velikost: cca 15 cm

    ​Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 197.59
    (CZK 5,000)
  • remaining 3 from 6
    PARTNER FILMU

    Co takhle stát se rovnou partnerem našeho filmu? To už si žádá osobní přístup, proto jsou odměny následující:
    • poděkování v titulcích filmu, případně logo Vaší společnosti
    • 2 lístky na slavnostní premiéru
    • noc v Hobitíně!
    • film na disku bonusové materiály
    • originální soundtrack
    • podepsaný plakát

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 395.18
    (CZK 10,000)
  • remaining 2 from 2
    VELKÝ PARTNER FILMU

    Každý malý hobití projekt potřebuje velkého partnera. A my za jeho podporu nabízíme následující:
    • sponzorská tabulka s Vaším jménem nebo logem Vaší společnosti přímo v Českém Hobitíně 
    • poděkování v titulcích filmu, případně logo Vaší společnosti
    • 2 lístky na slavnostní premiéru
    • noc v Hobitíně!
    • film na disku bonusové materiály
    • originální soundtrack
    • podepsaný plakát

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 1,185.54
    (CZK 30,000)
  • Sold out!!
    MAPA STÍNŮ KRAJE

    Projdi se po natáčecích lokacích se speciální mapou! Můžeš se podívat nejen do hobití vesničky, ale objevit i všechna zákoutí šedivinských lesů, které ji obklopují. Místa natáčení budou označena v legendě mapy a přihodíme i pár obrázků z ručně kresleného storyboardu. Součástí odměny je navíc odkaz ke stažení digitální kopie filmu.

    Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 39.52
    (CZK 1,000)
  • Sold out!!
    DEJ SI PIVKO V HOSPŮDCE ZELENÝ DRAK

    Co takhle posedět s pěňákem v ruce v naší hobití hospůdce Zelený drak? Přispěj, vezmi až tři kamarády, hoď se do pohody a užívej.  

    Čeká Tě i komentovaná prohlídka celého Hobitína a okolí. Součástí odměny je navíc odkaz ke stažení digitální kopie filmu.

    Reward delivery: in over a year after the Hithit project end

    EUR 39.52
    (CZK 1,000)
  • Sold out!!
    DEJ SI PIVKO V HOSPŮDCE ZELENÝ DRAK

    PRO VELKÝ ZÁJEM NAVYŠUJEME KAPACITU!

    Co takhle posedět s pěňákem v ruce v naší hobití hospůdce Zelený drak? Přispěj, vezmi až  tři kamarády, hoď se do pohody a užívej.   

    Součástí odměny je navíc odkaz ke stažení  digitální kopie filmu.

    Reward delivery: in over a year after the Hithit project end

    EUR 59.28
    (CZK 1,500)
  • Sold out!!
    NOC V HOBITÍNĚ!

    Chceš strávit noc v opravdové hobití vesničce? Žádný problém! Nemusíš jezdit až na Nový Zéland, stačí se vypravit do Orlických hor, kde se náš Hobitín nachází a kde Stíny Kraje natáčíme.

    Místo na přespání je tu pro dva, tak zvaž, koho si s sebou vezmeš. Součástí odměny je navíc odkaz ke stažení digitální kopie filmu.

    Reward delivery: in over a year after the Hithit project end

    EUR 98.79
    (CZK 2,500)
  • Sold out!!
    NOC V HOBITÍNĚ!

    PRO VELKÝ ZÁJEM NAVYŠUJEME KAPACITU!

    Chceš strávit noc v opravdové hobití vesničce? Žádný problém! Nemusíš jezdit až na Nový Zéland, stačí se vypravit do Orlických hor, kde se náš Hobitín nachází a kde Stíny Kraje natáčíme.

    Místo na přespání je tu pro dva, tak zvaž, koho si s sebou vezmeš. Součástí odměny je navíc odkaz ke stažení digitální kopie filmu.

    Reward delivery: in over a year after the Hithit project end

    EUR 98.79
    (CZK 2,500)
  • Sold out!!
    DĚTSKÝ KOSTÝM PRO HOBITKA

    ​LIMITOVKA:
    ORIGINÁLNÍ FILMOVÉ KOSTÝMY HOBITŮ


    Chceš jít na párty v  originálním kostýmu z našeho filmu, pobíhat doma oděný za hobita nebo si jen tak opepřit šatník?

    Dětský  kostým pro hobitka si můžete  prohlédnout tady. Velikost je následující:
    • velikost kostýmu: 116
    • doporučený věk: 5-6 let
    Odměnu Ti buď zdarma dopravíme, nebo předáme po vzájemné domluvě v Praze.

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 118.55
    (CZK 3,000)
  • Sold out!!
    KOPRODUCENT FILMU

    Koproducent je jenom jeden - a ten se o podporu nedělí! Nějak takhle to říkal Gandalf, že jo.
    • možnost podívat se přímo na plac a vidět štáb v akci
    • možnost využít prostory hobití vesničky pro natočení/nafocení vlastních propagačních materiálů
    • samostatné uvedení jména nebo loga v titulcích filmu
    • setkání s tvůrci v Hobitíně a komentovaná prohlídka lokací
    • fanouškovský pytlík

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 1,975.89
    (CZK 50,000)