Knížka Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky

Chceme vydat knihu jednoho z Rychlých šípů, Jindry Hojera, která pomůže dětem i dospělým přemýšlet nad hlavolamy. Pojďte nám pomoci knihu Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky vydat!

Author: Jindra Hojer

Zjednodušení objednávání nové knihy Jindry Hojera

Aug 26, 2019

Vážení příznivci Jindry Hojera, 

děkujeme za váš zájem o novou knížku Střípky ze života Jindry Hojera. Připomínáme, že křest knihy proběhne ve čtvrtek 5. září 2019 od 17.00 hodin před knihkupectvím Mozaika na pardubickém Hlavním nádraží

Pokud přijedete vlakem, najdete knihkupectví v levé části budovy, pokud přijede autem, je nejlepší zaparkovat v podzemních garážích přilehlého hypermarketu Albert a bočním východem vyjít u křižovatky a po přechodu se dostanete po pár desítkách metrů k budově Hlavního nádraží. Po vstupu do budovy je knihkupectví po pravé straně.

Knihu si můžete předobjednat pomocí kupónu, který jste obdrželi spolu s knihou na našem e-shopu www.knihysusmevem.cz - pokud kupón v zásilce nebyl, omlouváme se, a pro zjednodušení všech objednávek tohoto typu jsme zavedli možnost zadat do políčka Slevový kód údaj hithit19 - sleva se Vám pak ihned projeví v nákupním košíku (knížek s tímto kupónem můžete objednat i více kusů najednou či víckrát - vše se následně ještě ověřuje s vaším jménem a příjmením zadaným na hithitu při podpoře první knihy). Zadáte-li osobní vyzvednutí, budou knížky připraveny při křtu, pokud by se vám nehodilo na křest přijet, bude k vyzvednutí na adrese našeho vydavatelství v centru Pardubic na třídě 17. listopadu 216. 

Po křtu knihy proběhne autogramiáda. Těšíme se na setkání s vámi.

Nová kniha Střípky ze života Jindry Hojera

Aug 21, 2019

Po úspěchu knihy Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky se Jindra Hojer rozhodl, že ke svým 95. narozeninám nadělí fanouškům nové dílo, tentokrát ryze o svém životě pod názvem Střípky ze života Jindry Hojera.

Součástí původní knížky Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky, na kterou jste přispěli zde na hithitu bylo několik desítek stran ze života Jindry Hojera, on sám však přišel s tím, že by rád vydal obsáhlejší biografii a proto posledních několik měsíců seděl za svým oblíbeným psacím strojem (památce po své ženě Táje) a ve svých téměř 95 letech sepsal svůj životní příběh po názvem Střípky ze života Jindry Hojera.

Povídky a příběhy předává svým čtenářům s osobitou nadsázkou, lehkostí a vtipem, který provází všechny jeho příběhy, a to i ty smutné. Příběhy ze života i z cest po Řecku a Itálii z doby před sametovou revolucí i těsně po ní provázejí autorovy fotografie.

„V knize navíc ožívá i smyšlená postava pana Šmodrchy, se kterým prožijete neobyčejná dobrodružství obyčejného života,” odhaluje obsah knihy její autor Jindra Hojer. Veselé (občas lechtivé) příběhy, plné ironických zvratů, připravoval autor několik desítek let. „Můžeme se jen dohadovat, zda jsou postavené na skutečných autorových prožitcích. Jindra se při hovoru na toto téma potutelně usmívá a tvrdí, že jsou zcela smyšlené, protože co by si jinak o něm čtenáři a fanoušci pomysleli,” doplňuje Lukáš Zeman, majitel nakladatelství Knihysúsměvem.cz, který se na vydání obou autorových knih aktivně podílel.

Všichni podporovatelé z Hithitu dostali v balíčku s předchozí knihou Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky poukaz na 50% slevu na tuto novou knihu Střípky ze života Jindry Hojera při objednání na www.knihysusmevem.cz a podporovatelé, kteří přispěli vyšší částkou pak dostali poukaz na knihu zdarma (prosíme využít ho také přes www.knihysusmevem.cz) - knihy je možné už nyní předobjednávat, distribuce bude probíhat v prvních zářijových dnech, případně si knihu můžete vyzvednout na křtu 5. 9. na pardubickém nádraží.

Křest knihy a autogramiáda spojená s prodejem knih proběhnou před pardubickým knihkupectvím Mozaika na pardubickém hlavním nádraží 5. září v 17.00 hodin.

Od 16.00 hodin bude prostor pro setkání s novináři.

Distribuce odměn je tu!

May 23, 2019

Milí podporovatelé, 

jak jsme vám avízovali, ve čtvrtek 16. května proběhl křest knížky Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky (fotografie ze křtu najdete například tady https://www.1url.cz/@krestjindrahojer. Dva dny před tím jsme knížky dotiskli a od té doby pan Jindra podepisuje a podepisuje. 

Knížky šly rovnou i do distribuce, takže koupit ji už lze a nebojte, na vás, podporovatele, jsme nezapomněli, jen v distribuci jsou nepodepsané knížky, které bylo jednoduché odeslat knihkupectvím. Podepisování 600 knih nejde panu Hojerovi tak rychle, zvládne odbavit desítky denně a ty hned odesíláme poštou na vaše adresy.

Pokud by si někdo chtěl knížku vyzvednout u nás v Pardubicích, ozvěte se nám a domluvíme se na předání, některé z vás naše kolegyně budou kontaktovat nebo už kontaktovaly, pokud našly například neúplnou adresu nebo bydliště v našem dosahu. 

Snažíme se odměny odbavovat podle ceny, přednost dostávají tak ti s vyššími částkami odměn.

Ke konci kampaně jsme se po domluvě s autorem dohodli, že přidáme k této knížce bonusový svazek nazvaný Střípky ze života Jindry Hojera, který jsme vymysleli jako menší zhruba dvacetistránkový, svazek sešitý sponkami a přiložený ke knize Hlavolamů.

Jindra Hojer se mezitím rozhodl, že svůj život popíše trochu jinak a napíše ještě další povídky a příběhy z jejich cest po Řecku a Itálii a ještě doplní smyšlené příběhy pana Šmodrchy, což by se nevešlo do naplánovaného úzkého sešítku, a proto jsme původní již napsanou část příběhů z jeho života začlenili přímo do knihy Hlavolamů a najdete je tedy na konci knihy pod názvem Ze života Jindry Hojera, čímž se samotná kniha rozšířila o celých 25 stran.

Nové příběhy a povídky jsme se společně s autorem rozhodli, že vydáme jako novou plnohodnotnou knížku, které ale Jindra Hojer chtěl ponechat již vymyšlený název Střípky ze života Jindry Hojera. Nová kniha tedy vyjde samostatně v mnohem lepší podobě než by byla přikládaná k této již hotové.

Díky tomu, že se pan Hojer pustil do přepisování a sepisování nových příběhů ze života, nebylo reálné vydat druhou knihu společně  s Hlavolamy, kterou jsme chtěli vydat ve slíbeném termínu, tedy do čtvrt roku od ukončení kampaně na serveru Hithit.

Nová knížka tedy nebude měkký sešit o zhruba 24 stranách sešitý sponkami (obsah tohoto se vešel na konec knihy Hlavolamů), ale plnohodnotná kniha o minimálně 100 stranách, s pevnou knižní vazbou, lesklou obálkou a uvnitř budou i autentické naskenované fotografie a diapozitivy autora včetně kresbami ztvárněných situací pana Šmodrchy od kreslířky MgA. Hany Krauseové.

Věříme, že Vás nová knížka potěší (vyjít by měla ke konci léta 2019) a jako dárek od nás dostáváte poukaz na 50% slevu z ceny knihy na našem e-shopu www.knihysusmevem.cz (bude přiložený s instrukcemi jako samostatný poukaz u knihy Hlavolamů). Podporovatelé s vyššími částkami dostávají poukaz na knihu zcela zdarma. 

Ještě jednou děkujeme za podporu a doufáme, že se z knížky budete těšit. 

Vydavatel Lukáš Zeman a autor Jindra Hojer.

Pozvánka na křest knihy Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky

Apr 26, 2019

Pozvánka na křest

Srdečně vás zveme na křest knihy Jindry Hojera – Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky, který se uskuteční ve čtvrtek 16. května od 16.00 hodin na pardubickém nádraží – v hlavní hale u Knihkupectví Mozaika.

Kmotrem knihy se (mimo jiných) stane světový kytarový virtuos a profesor pražské AMU, pan Štěpán Rak, který zároveň na křtu i zahraje.

Těšit se můžete samozřejmě i na setkání se samotným Jindrou Hojerem, který nejen že popovídá o své knize, ale bude i knížky podepisovat.

Jindra Hojer s ježkem v kleci

Jindra Hojer píše další knihu

Mar 4, 2019

Ve vydavatelství se již intenzivně pracuje na vydání knihy Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky. Autor knihy Jindra Hojer ovšem nezahálí, věnuje se podepisování dárků pro jeho podporovatele a zároveň již pilně pracuje na jeho nové knize – Střípky ze života Jindry Hojera.

Do příprav nové knihy se Jindra Hojer pustil s nadšením a velkou energií, jak sám zmiňoval ještě před realizováním projektu – „v šuflíku“ má schovány desítky povídek. Nyní vybírá příběhy z jeho života a dokonce i sepisuje další povídky o které se se svými čtenáři v knize podělí.

Na knize hlavolamů pana Hojera, se kterou oslovil naše nakladatelství, se intenzivně pracuje a aktuálně dokončujeme její finální podobu. Protože originál knihy byl napsán na autorově oblíbeném pracovním nástroji – psacím stroji jeho zesnulé manželky Táji, celý proces je významně časově náročnější než tomu bývá u poodbným publikací zvykem, především tedy kvůli přepisu strojopisu. To nám v žádném případě nesnižuje nadšení z toho, že se nám společně podařila skvělá věc, na kterou se můžete už nyní těšit spolu s námi.

Jindra zdraví všechny čtenáře a již se moc těší na vydání obou jeho nových knih.

Kampaň byla úspěšná!

Feb 5, 2019

Velmi děkujeme všem přispěvatelům za báječnou podporu kampaně pro vydání knihy Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky. Kampaň byla úspešně ukončena a zastavila se na částce 289 620 Kč, cíl kampaně byl tak naplněn ze 330%. 

Společně s vámi a panem Hojerem se na knihu velmi těšíme a již pilně pracujeme na realizaci. 

Podepisování Rychlých Šípů

Pan Hojer se již věnuje podepisování - prozatím tedy pouze sešitů a knih Rychlých Šípů. Není s čím otálet - přeci jen podepsat více jak 600 výtisků je práce na více než pár dlouhých zimních večerů. Pan Jindra se čtenářům s úsměvem omlouvá, že jeho podpis již není to co býval a místy je lehce roztřesený. My si ovšem myslíme, že po takovém tréninku jaký má před sebou při podepisování všech objednaných výtisků, se brzy bude moci přihlásit přímo na autogramiádovou olympiádu. 

Podepisování Rychlých Šípů

Přečtěte si článek o realizované kampani v Pardubickém deníku

Pokořili jsme laťku 300%

Jan 31, 2019

Do konce kampaně zbývají ještě 2 dny a vybraná částka je více jak 300%.  

To jsou skvělé zprávy pro budoucí knihu a ještě lepší zprávy pro její čtenáře! 

Oproti původnímu plánu totiž může být náklad tisku vyšší a z knížky se tak může těšit více čtenářů. To ale není vše! Navíc díky vám můžeme použít lepší formu vazby, tak aby se čtenářům knížka lépe četla. A úplně nejlepší nakonec - můžeme rozšířit obsah o další - tedy bonusovou knihu.

Společně s vámi se již na knihu moc těšíme. 

Přečtěte si nejnovější zmínky v médiích o našem projektu: 

Článek na serveru Reflex.cz

Článek na serveru Týden.cz

Děkujeme za podporu. 

Jindra Hojer & Lukáš Zeman & Karolína Horáková

Čtenáři se mají na co těšit, Jindra Hojer vydá k nové knize i bonusový svazek

Jan 21, 2019

„Rád bych publikoval některé ze svých povídek, mohli bychom to nazvat Střípky ze života Jindry Hojera, “ říká nám pan Hojer a my na to - skvělý nápad! 

Jindra Hojer a Lukáš Zeman

Díky velkému zájmu o knihu Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky se podařilo vybrat již více jak 240% z potřebné částky na její vydání. Spolu s knihou tak může být vydán i bonusový svazek s výběrem z povídek Jindry Hojera!

Střípky ze života J. H.

Přečtěte si více!

Jindra Hojer a Karolína Horáková

Děkujeme za podporu!

Na knihu je vybráno více jak 200 tisíc korun

Jan 18, 2019

Dnes se pomyslná ručička na Hihitu přehoupla přes 200 tisíc korun. Díky velkému zájmu o tento projekt se mají čtenáři opravdu na co těšit. Chystáme totiž ještě jedno malé překvapení!

Knihu Jindry Hojera podporují česká média

Jan 8, 2019

Projekt pana Jindry Hojera zaujal spoustu lidí, kampaň sklízí obrovský úspěch a o knihu je již teď obrovský zájem. 

V průběhu minulého týdne kampaň podpořila i velká česká média. Článek o probíhající kampani na svém webu zveřejnily například časopisy Reflex a Týden

Přečtěte si na článek na serveru Reflex.cz.

Děkujeme za podporu! 

Doplněná odměna!

Jan 7, 2019

Jelikož jste měli velký zájem o historické sešity Rychlých šípů s Jindrovým podpisem a tyto odměny už zmizely, zajistili jsme ještě několik starších časopisů a tuto odměnu spolu s novou knihou znovu přidáváme!

Skvělých 121% vybráno! Děkujeme!

Jan 5, 2019

Necelé dva týdny od spuštění kampaně je vybráno skvělých 121% z potřebné částky na vydání knihy! Pan Hojer má obrovskou radost a moc se těší, že kniha půjde brzy do světa. Děkujeme všem, kteří se do kampaně zapojili, jen díky vám můžeme projekt pana Hojera zrealizovat! 📖
Nicméně kampaň ještě není zdaleka u konce a odměny jsou i nadále k dispozici. Čím vyšší částku vybereme, tím vyšší náklad budeme moci vydat, a tím víc Čechů si bude mocI hlavu lámat nad hlavolamy Jindry Hojera. 📚

Díky za podporu a PF 2019!

Dec 30, 2018

Přejeme našim příznivcům (i všem ostatním) jen to nejlepší a hlavně hodně zdraví do nového roku! Za tým Knihy s úsměvem Lukáš Zeman, Karolína Horáková a Jindra Hojer.

Vypadá to, že projekt dotáhneme do úspěšného konce! Už máme vybráno skoro 70 % potřebné částky. Moc s Jindrou děkujeme za vaši podporu a držte nám palce!

Za jakékoliv další sdílení a podporu moc děkujeme (pro připomenutí: kampaň na serveru hithit běží zde http://www.1url.cz/@jindra :-).

EUR 11,475
pledged of EUR 3,463

331%

331% completed

662 contributors pledged

Literature

Česko

All or nothing. Project finished on Feb 3, 2019 at 10:43.

Choose reward for your contribution

  • sold 21
    Chci jen podpořit Jindru

    Miluju Rychlé šípy a fandím Jindrovi! Rád ho podpořím v jeho snaze vydat knížku hlavolamů! A nic za to nechci :-).

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 2
    Kulatá samolepka s podobiznou Jindry Hojera a jeho podpisem

    Podporuju Jindru a s velkou radostí si nalepím samolepku s jeho podobiznou! Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 5.94
    (CZK 150)
  • remaining 93 from 100
    Placka se špendlíkem s podobiznou Jindry Hojera a jeho podpisem

    Beru placku, kterou si můžu připnout a hrdě nosit! Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 7.52
    (CZK 190)
  • sold 488
    Kniha s podpisem

    Už se těším na knížku, kterou mi podepíše sám autor, Jindra Hojer! Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.48
    (CZK 290)
  • sold 28
    Kniha s podpisem a placka

    S knížkou podepsanou od Jindry Hojera dostanu i placku s jeho podobiznou, kterou mohu hrdě nosit připnutou zavíracím špendlíkem na šatech, batohu a vlastně kdekoliv. Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.44
    (CZK 390)
  • sold 30
    Kniha s poděkováním, podpisem a placka

    Do knihy mi autor Jindra Hojer napíše konrkétní poděkování nebo věnování. A kromě podepsané knihy budu mít i placku s Jindrovou podobiznou. Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.39
    (CZK 490)
  • remaining 26 from 40
    Ježek v kleci + samolepka + kartička s poděkováním a podpisem

    Chci Ježka v kleci! Nejznámější hlavolam a ještě k tomu dostanu samolepku s Jindrovou podobiznou a kartičku s jeho poděkováním a vlastnoručním podpisem! Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 23.35
    (CZK 590)
  • remaining 21 from 40
    Kniha s poděkováním, podpisem, ježek v kleci a placka

    Samozřejmě, že chci Ježka v kleci! Nejznámější hlavolam a ještě k tomu dostanu samolepku s Jindrovou podobiznou. A samozřejmě jeho knihu s poděkováním nebo věnováním a vlastnoručním podpisem! Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 47.10
    (CZK 1,190)
  • remaining 9 from 20
    Historický sešit Rychlých šípů + nová kniha - přidaná odměna

    Historický komiksový sešit Rychlých šípů (ze 70./80. let), kam se mi Jindra přímo podepíše k jeho vlastní postavičce. A budu se těšit i z knihy s věnováním s podobiznou Jindry. Jsem nadšen/a! Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 57.39
    (CZK 1,450)
  • remaining 5 from 5
    Sponzorčík knihy - nová finální odměna!

    Zbývají poslední dva dny do konce kampaně, a proto máte jedinečnou příležitost být uvedeni v knize jako "Sponzorčík" (v případě firmy i s logem) :-). A kromě toho a super pocitu dostanu i knížku s věnováním, podpisem, placku a samolepku a Ježka v kleci! A velmi rád se setkám se samotným autorem, Jindrou Hojerem.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 158.32
    (CZK 4,000)
  • remaining 2 from 2
    Hlavní sponzor knihy

    Hlavní sponzor knihy. Díky podpoře budu uveden na předním místě podporovatelů a kromě veškeré cti a slávy dostanu i knížku s věnováním, podpisem, placku a samolepku, Ježka v kleci i jeden historický sešit Rychlých šípů! A velmi rád se setkám se samotným autorem, Jindrou Hojerem.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)
  • remaining 1 from 1
    Generální sponzor knihy

    Jen jeden může být generálním sponzorem knihy. Díky podpoře budu uveden na předním místě podporovatelů a kromě veškeré cti a slávy dostanu i knížku s věnováním, podpisem, placku a samolepku, Ježka v kleci i jeden historický sešit Rychlých šípů! A velmi rád se setkám se samotným autorem, Jindrou Hojerem.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 989.51
    (CZK 25,000)
  • Sold out!!
    Kniha pro nejrychlejší

    Dostanu knížku za super zvýhodněnou cenu, včetně poštovného. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 9.10
    (CZK 230)
  • Sold out!!
    Historický sešit Rychlých šípů + nová kniha + placka s podobiznou Jindry

    To je bomba! Historický komiksový sešit Rychlých šípů (ze 70. let), kam se mi Jindra přímo podepíše k jeho vlastní postavičce. A budu se těšit i z knihy s věnováním a podpisem a plackou s podobiznou Jindry. Jsem nadšen/a! Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 58.97
    (CZK 1,490)
  • Sold out!!
    Kniha Rychlých Šípů + nová kniha + Ježek v kleci + placka

    Sešit je fajn, ale já chci celou knihu Rychlých šípů - všechny komiksy hezky pohromadě. A Jindra mi ji podepíše, stejně jako jeho novou knížku s Hlavolamy. A ktomu dostanu i ježka v kleci a placku s podobiznou Jindry. TOP odměna, tu musím mít! Poštovné je v ceně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 98.56
    (CZK 2,490)
  • Sold out!!
    Sponzor knihy

    Jsem hrdým sponzorem knihy. Budu v ní uveden a kromě dobrého pocitu dostanu i knížku s věnováním, podpisem, placku a samolepku, Ježka v kleci i jeden historický sešit Rychlých šípů! A velmi rád se setkám se samotným autorem, Jindrou Hojerem.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)