Ochotnické divadlo seniorů Poslední vlastenecká divadelní

Jsme spolek nadšených seniorů, hrajeme divadlo, zpíváme, tančíme. Máme za sebou čtyři premiéry a mnoho repríz v Praze. Na naše nové představení Starci na chmelu potřebujeme kulisy, kostýmy, rekvizity. Jsme vděčni za každou podporu.

Author: Hana Francová

  • Málem zločin v šantánu

  • Málem zločin v šantánu

  • Lucerna - A. Jirásek

  • Vodníci z Lucerny

  • Se seniory někdy i děti. Mezigenerační setkávání.

  • Psalo se o nás.

  • Askalona na Kampě - festival Poupění.

  • Askalona

  • Lucerna

  • Lucerna

  • Lucerna

  • festival Fresh senior

  • Málem zločin v šantánu

  • Málem zločin v šantánu

  • festival Poupění

EUR 2,300
pledged of EUR 2,180

105%

105% completed

98 contributors pledged

Theater

Praha, Hlavní město Praha, Česko

All or nothing. Project finished on May 13, 2018 at 18:51.

Show all rewards

Jak to začalo

Jednoho dne vám přeskočí šedesátka a všechno je tak trošku jinak, v jiném poměru. Méně radovánek, více léků a návštěv u lékařů, někdy i málo peněz, respektu, lásky. Tak abychom to skóre vyrovnali, založili jsme svůj ochotnický divadelní spolek, A hrajeme divadlo a mám z toho radost. 

Co je náš cíl?

Bavit sebe a bavit diváky mladé i staré. Zároveň ukázat všem zapšklým starcům, že se dá žít v každém věku vesele. Že se dá najít něco, na co se můžou těšit. Jenom se to nesmí vzdát!

Detaily

Hrajeme divadlo, protože jsme rádi veselí a rádi děláme radost našim divákům! Jaký to má smysl? Nechceme být staří, otrávení, naštvaní, nemocní, ukřivdění, opuštění. To vše hodíme rádi za hlavu, protože nás baví hrát divadlo! A můžou nás třeba bolet nohy, či záda! A můžeme být třeba i chudí a mít starosti! Protože divadlo je DIVADLO! A když ho hrajeme sami, ožijeme, rozveselíme se, zapomeneme na běžné strasti. Těšíme se na každou zkoušku, na každé představení, které odehrajeme.Jsme rádi, že umíme pobavit a potěšit nejen sebe, ale i ostatní! Všechna naše představení jsou vždy vyprodána. Od našeho vzniku v roce 2014 jsme nastudovali čtyři představení a právě studujeme další autorskou hru Starci na chmelu. Je to parodie na slavný filmový muzikál z šedesátých let. Samozřejmě se tam zpívá a tančí. Písničky jsou všechny původní, z filmu Starci na chmelu.

V roce 2014 jsme  založili divadelní soubor Poslední vlastenecká divadelní. Srdečně zveme všechny nadšence, které ani po padesátce neopustila hravost, fantazie, ve kterých zůstává  kousek dětské duše! Přidejte se k nám a staňte se tak společně s námi členy souboru. Co děláme? Hrajeme divadlo! Učíme se každý svou roli, vymýšlíme si společně scénu, kulisy, kostýmy, rekvizity. Kdo umí, navrhne, vyrobí, ušije, vytvoří. Píšete? Skládáte hudbu? Hrajete na hudební nástroj? Zpíváte? Tančíte? Cokoliv z toho můžete v našem souboru uplatnit.
Představení uvádíme veřejně, aby to všechno nebylo pro nic za nic.
V roce 2015 jsme několikrát úspěšně veřejně uvedli Jiráskovu Lucernu, kterou se nám podařilo nastudovat a jsme na sebe náležitě pyšní! V sezóně 2015/2016 jsme hráli autorské dílo členů skupiny Málem zločin v šantánu. Jde o humorný, leč trošku napínavý příběh s detektivní zápletkou. Nechybí souborem oblíbené zpěvy a tance. Účinkovali jsme na festivalu Mezi ploty, v Pellého vile při festivalu Fresh senior, na pražské Kampě na festivalu Poupění Strýt tyjátr, v rámci Betlémské noci v Literární kavárně v Řetězové ulici a také v  Malostranské besedě.
Poslední nastudovanou autorskou hru s písničkami a tanečkami Askalona stále ještě uvádíme. 
Kromě celovečerních představení máme tři krátká vystoupení s písničkami. Písničky naše oblíbené, České osmičky a Trampské písničky Askalona.

... a ještě něco navíc

Kdo si hraje nezlobí! To platí především pro děti. O nás, seniorech, se dá říct: Kdo si hraje, nefňuká!

Kdo jsme?

Nejsme výjimeční herci, jsme výjimeční nadšenci. Máme mezi sebou zubařku, psychiatričku, terapeutku, recepční, rekvizitářku, hudebnici, stavebního inženýra, filosofa a další zajímavé osobnosti různých profesí. Všichni máme společné jedno, jsme věční optimisté, jsme veselí, jsme hraví.

Proč to děláme?

Dostává se nám elánu, nadšení, chutě, radosti, času, ale nedostává se nám peněz. Nemáme mecenáše, nikdo nás nepodporuje. Věčná starost, za co si pořídíme kulisy, kostýmy a další, nás tíží. Tak jsme se rozhodli zkusit HitHit. Třeba to vyjde. A když nevyyjde, tak o nic nepřijdeme. 

News

Apr 21, 2018 Čarodějnice a Poslední vlastenecká divadelní v Těptíně!

Na čarodějnice 30. dubna od 17,00  v Těptíně je vernisáž, hrajeme tam my, Poslední vlastenecká divadelní a další hudební seskupení. Samozřejmě se tam budou též pálit čarodějnice. Přijeďte se na nás podívat! Vezměte s sebou děti!

More

Apr 15, 2018 Tentokrát jsme potěšili diváky v klubu Šatlava na Malé Straně!

V úterý 10. dubna jsem vystoupili v klubu Šatlava s naším zkráceným představením Askalona. Jsou to staré trampské písničky, mezi kterými  postavy ze hry Askalona  vyprávějí své příběhy. Opět jsme zaujali diváky, večer byl velice úspěšný!

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 15
    Chci vás podpořit jen tak.

    Stokoruna není moc, ani málo. Když vám nebude chybět, nám pomůže.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • remaining 37 from 80
    1 vstupenka na premiéru Starců na chmelu.

    Přijďte se podívat. Premiéru chystáme na podzim v Malostranské besedě. Místo ani termín zatím nejsou jisté. Určitě to bude v Praze a na podzim.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 7.93
    (CZK 200)
  • sold 7
    Pozvánka na zkoušku souboru.

    Přijďte se na nás podívat, jak tvoříme nové představení. Jestli je vám více, než 55, můžete se potom stát naším členem.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.89
    (CZK 300)
  • sold 20
    Staňte se sponzorem.

    Uvedeme vás na naší webové stránce v seznamu podporovatelů. Budete-li mít zájem, můžeme si spolu stránky propojit.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 19.81
    (CZK 500)
  • remaining 13 from 20
    Rodinná vstupenka na premiéru Starců na chmelu.

    Vezměte celou rodinu a přijďte se podívat. Premiéru chystáme na podzim v Malostranské besedě. Místo ani termín zatím nejsou jisté. Určitě to bude v Praze a na podzim.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.63
    (CZK 1,000)
  • sold 1
    Zahrajte si s námi divadlo!

    Toužíte stát na jevišti a nemáte příležitost? Chcete si zahrát s námi divadlo? Užít si svou hvězdou chvilku? Stát se aspoň jednou stromem, křovím, či pařezem? Pojďte do toho! Na premiéře 23. září v Malostranské besedě  bude role vaše! 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.44
    (CZK 1,500)
  • sold 4
    Sponzor - partner

    Můžete nás podpořit a zároveň se zviditelnit. Budeme vás uvádět jako partnera našeho projektu. Na našich webových stránkách, na fb, na všech tiskovinách, na  webech a fb, kde budeme účinkovat.. 

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 118.88
    (CZK 3,000)
  • sold 1
    Hrajeme jen pro vás!

    Na vašem večírku, oslavě, či jiné příležitosti, zahrajeme představení jen pro vás! Potřebujeme jenom elektrický proud, vše ostatní si přivezeme a zařídíme sami.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 198.14
    (CZK 5,000)