Pohádkové putování Panáčka Plyšáčka a psí slečny Robinky

32 pohádek o Panáčkovi Plyšáčkovi a psí slečně Robině, kteří spolu putují krajinou (během 4 ročních období) a napravují nejen lidské a zvířecí chyby a nezbedy, ale pomáhají i samotné přírodě a nadpřirozeným bytostem (písničky, sněhová vločka…).

Author: Filip Šmaus

  • První kapitola

  • První kapitola

  • Druhá kapitola

  • Druhá kapitola

  • Ukázka obrázku

  • Ukázka obrázku

  • Ukázka obrázku

EUR 31
pledged of EUR 7,729

0%

0% completed

2 contributors pledged

Literature

České Budějovice, Jihočeský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Mar 22, 2018 at 16:00.

Show all rewards

Jak to začalo

V letech 2010 - 2013 můj tatínek napsal pro děti ze ZŠ v Českých Budějovicích pohádky o panáčkovi a jeho psím příteli, kteří spolu putují krajinou a pomáhají: napraví hloupé lupiče nebo lenošivé skřítky, pomohou vrátit ukradené písničky ptáčkům, vyléčí stonavé květiny… prostě 32 pohádek rozprostřených do 4 ročních období.

Po otci umím rozpoznat dobrý kvalitní text - také, když něco napsal, dal mi to nejprve přečíst a já mu po pravdě řekl svůj názor (i když někdy nebyl zrovna příznivý). U těchto pohádek jsem nadšen jejich krásou, příjemnou češtinou a nenásilnou výchovou dětí k lásce nejen k přírodě, ale i k ostatním - byť nadpřirozeným - bytostem. Proto nyní čtete tyto řádky, aby příběhy nezůstaly v šuplíku, ale potěšily další děti.

Co je můj cíl?

Udělat radost - nejen tatínkovi, ale i dětem, pro které jsou příběhy určeny. Potěšit je hezkým milým jazykem a příjemnými obrázky.

Detaily

Chtěl bych pohádky vydat jako jednu velkou knihu v pevné vazbě a dát ji jako dárek mému tatínkovi k jeho 77. narozenimám, které oslaví letos na konci března. Knížka o cca 200 stranách bude obsahovat obrázky známé ilustrátorky a naší kamarádky Zdeňky Študlarové.

Druhotný efekt vydání je také osobní a velmi čerstvý. Fenka Robina, která je jednou z hlavních postav příběhů, byla náš první pejsek (resp. mých rodičů). Přivezli jsme ji před 18 lety z Kamenice nad Lipou - a v těchto dnech jsme se z médií dozvěděli, že byla od těch samých lidí, kterým na začátku února odebrali 212 zanedbaných pejsků (dnes nám je už jasná její bojácná povaha). I proto jsem se rozhodl původní název Pohádkové putování rozšířit o dovětek Panáčka Plyšáčka a psí slečny Robinky a pomyslně ji věnovat týraným zvířátkům. Vydání této knížky by byl pro otce krásný dárek a velký impuls na dokončení dalších rozepsaných knih.

... a ještě něco navíc

Když se vše podaří a dostanu knihu na knižní pulty, z prodeje bych chtěl část peněz věnovat některým lidem, kteří se ujali zbídačených pejsků a dávají jim naději na krásný a láskyplný život... tak, jako moji rodiče připravili spokojený psí život fenečce Robině.

Kdo jsme?

Můj otec Zdeněk Šmaus je původně učitel, ale jeho snem byla novinaři. Toto povolání chvíli vykonával, než přišel osudový rok 1968. I pak  alespoň jako externista, přispíval do novin a vedl dětskou rubriku. Po revoluci se vrhl na podnikání. V roce 1995 založili moji rodiče malou reklamní agenturu, kterou dnes vedu já. Díky hektickému životu mu nezbyl čas na jeho lásku - psaní.
Ale alespoň jednu věc si splnil - vymyslel dětské noviny Robinson, které už 21 let vydáváme a distribuujeme na základní školy v jižních Čechách.

Proč to dělám?

Chci, aby se hezké české pohádky, které jsou plné něhy, dostaly mezi děti. Aby si je s chutí sami přečetly, aby jim je s radostí přečetli jejich rodiče či prarodiče. Český jazyk je krásný a bohatý - a i když to tak mnohdy nevypadá, věřím, že děti mají přirozenou touhu zalézt si s pěknou knížkou pod peřinu a číst.

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 2
    Za příspěvek knížku

    Přispět na něco a pak ani nevidět výsledek? Tak leda v pohádkách...

    Včetně poštovného

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.46
    (CZK 390)
  • sold 0
    Knížka s podpisem

    To je holt úděl autorů, že lidé chtějí knihu i s jejich podpisem. 

    Včetně poštovného

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 31.31
    (CZK 790)
  • sold 0
    Kniha s věnováním

    Knížka s osobním věnováním od autora - tu si schováte do konce svého života.

    Včetně poštovného

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 47.17
    (CZK 1,190)
  • sold 0
    Kniha s věnováním a Vaším jménem na konci knihy

    Za tento příspěvek si zasloužíte nejen osobní věnování, ale i zvěčnit své jméno na konci knihy (a pokud byste nechtěli, i tak díky za příspěvek:-)).

    Včetně poštovného

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 63.02
    (CZK 1,590)
  • sold 0
    Knížka s věnování a Vaším jménem + obrázek na zeď

    Uf, toho je - osobní věnování, Vaše jméno na konci knihy a k tomu obrázek na zeď z knihy podle Vašeho výběru (až knihu obdržíte, bude stačit si vybrat podle Vás nejhezčí obrázek a ten dostanete vytištěný na lehké pvc desce).

    Včetně poštovného

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 134.36
    (CZK 3,390)
  • remaining 2 from 2
    Generální partner knihy

    Ač člověk z reklamy, v knížkách je moc rád nemám. Asi proto, že se se svou grafikou nikdy nehodí do obsahu. Ale což takhle vytvořit reklamu, která bude svým ztvárněním ladit s knihou? Stačí poslat textový obsah a my ji s ilustrátorkou připravíme.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,783.59
    (CZK 45,000)