Diva Baara - debutové album koketní zpěvačky

Podpořte autorské sólové album zpěvačky, textařky a elegantní swingové divy brouzdající vodami elektroswingu. Kdo je Diva Baara? Zjistěte více. Znáte ji z Yellow Sisters a Mateřské.com! Její CD vyjde na podzim 2017 u Supraphonu s Tranzistorem. Děkujeme!

Author: Diva Baara

  • Z videoklipu Jen pro jednou. Foto:Alžběta Jungrová

  • Z videoklipu Jen pro jednou.Foto: Alžběta Jungrová

  • Z videoklipu Jen pro jednou. Foto:Alžběta Jungrová

  • Z videoklipu Jen pro jednou. Foto:Alžběta Jungrová

  • Z videoklipu Jen pro jednou. Foto:Alžběta Jungrová

  • Diva Baara portrét. Foto: Jan Tilinger

  • Diva Baara pro Misha Hair foto: Nikola Šrajerová

  • Z natáčení klipu Tancuj se mnou foto: Jan Tilinger

  • Z natáčení klipu Tancuj se mnou foto: Jan Tilinger

  • Z natáčení klipu Tancuj se mnou foto: Jan Tilinger

EUR 5,084
pledged of EUR 4,750

107%

107% completed

92 contributors pledged

Music

Praha, Hlavní město Praha, Česko

All or nothing. Project finished on Nov 1, 2017 at 11:41.

Show all rewards

Jak to začalo

Jsem zpěvačka Bára Vaculíková. Kdo mě znáte, víte, že jsem se narodila do hudební rodiny, moje máma je Petra Černocká, a hudba je celý můj život. Když mi bylo 18, začala jsem skládat a zjistila, že vlastní písničky a texty budou mojí životní cestou a výzvou. Mým stěžejním hudebním projektem byla 12 let akapela Yellow Sisters, ke které přibylo před pěti lety ještě komické duo rapujících zpěvaček Mateřská.com

Někdy v té době ve mně začala zrát myšlenka zrealizovat vlastní sólový hudební projekt. A tak se zrodila Diva Baara. A rodila se celých pět let! Konečně se moje práce debutovém CDčku uzavírá a mám obrovskou radost, že ho můžu představit světu.

Co je náš cíl?

Chtěla bych vás tady na Hithitu požádat, abyste mi pomohli dofinancovat poslední úsek mojí cesty, tj. mix, master, lis a křest CD JIŽ 4.11. v NOD v Praze a nabídnout Vám tu naše zbrusu nové CD k předprodeji. Podpořte nás, vymysleli jsme pro vás spoustu zajímavých odměn! Můžete si ho tu objednat ve fyzické, i elektronické podobě, nebo si vybrat některou z dalších skvělých odměn vytvořených jen pro příležitost naší hithitové kampaně! 

Podívejte se na ukázku našeho prvního singlu Jen pro jednou v duchu elektroswingu, se kterým nám pomohl Dalibor Cidlinský. Vypustili jsme ho do světa v červnu letošního roku.  

CD právě vychází, zveme Vás na křest!

CD vychází u vydavatelství Supraphon ve spolupráci s Tranzistorem a my Vás srdečně zveme na jeho křest za necelých 14 dní:

4.11. od 19:30 v experimentálním prostoru NOD Roxy v Praze

CD pokřtí podivuhodná dvojice kmotrů Petra Černocká a Emil Viklický, kteří symbolicky propojí vody jazzu a popu, mezi kterými s naším CD vyplouváme.

Lístek na křest si můžete pořídit právě v rámci našich odměn na Hithitu!

Na křest jsme pozvali smyčcový kvartet Apollon a další hudební hosty, kteří na CD přispěli svou invencí a kreativitou, a navíc Lenu Yellow, která nám zajhostuje jako vokalistka.

Projekt už zdaleka není jen mým osobním dílkem. Cestou se ke mně připojila velká řada úžasných muzikantů. 

Když nám na CD přispějete, odměnou Vám tedy bude i dobrý pocit, že jste byli u vzniku autorského projektu, který s láskou a péčí vytvořily skoro dvě desítky muzikantů a nemá možná na české hudební scéně obdoby...

Detaily 

Na začátku bylo setkání s kytaristou Lucianem Mayacim. Začali jsme spolu skládat a postupně se k nám připojili další spřátelení muzikanti: pianistka Veronika Němcová, kontrabasista Petr Tichý a bubeník Mishan Pajdiak, který celou desku spoluprodukoval a nahrál ve studiu.

Moje písničky prošli spoluprací s nimi řadou proměn. Jsem jim moc vděčná, byla to pro mě po jejich boku doslova životní vysoká škola. Teď se všichni konečně těšíme na živé hraní! 

Studiovou verzi desky jsme obohatili aranžemi smyčců, který pro nás nahrál Apollon kvartet. Jedné z aranží se k naší velké radosti ujal pan Emil Viklický, další např. Martin Wiesner. Ve dvou skladbách si užijete vibrafon od Radka Krampla, nebo třeba akordeon od talentované Kláry Veselé. Na desce hostuje řada dalších muzikantů. Perkusemi přispěl Miloš Vacík, o dechovou sekci se postaral Bharata Rajnošek. Stepem rytmicky doplnila jednu z písní skvělá tanečnice Carli Jefferson.

Na CD najdete 10 autorských písní.

Původně jsem jejich texty napsala v angličtině. Během procesu vzniku desky jsem ale většinu přeložila do češtiny. Na několika "přebásněních" se podíleli dva spříznění textaři. Moje úžasná máma, zpěvačka a textařka Petra Černocká a skvělý textař a kamarád Ondřej Fencl.

CD nakonec vzniklo ve dvou jazykových mutacích! Ve fyzické formě zatím vychází jen v češtině. Anglické verze budeme postupně zveřejňovat na internetu.

Věřím, že se v nich hodně žen (snad i mužů) najde. Alespoň v to doufám. :) Snažila jsem se v písničkách s co největším nadhledem podívat na některá vztahová témata, se kterými skoro všichni občas zápolíme. Flirt, růžové brýle zamilovanosti, nenaplněnost ve vztahu, splašené tempo doby, potřeba ticha a samoty, tíha rozhodnutí rozejít se... ad. 

Chtěla jsem zkusit hudbou popsat svůj svět, resp. svůj ženský pohled na něj. Odjakživa mě zajímají partnerské vztahy, všechny plusy a mínusy spojení muže a ženy, naše vrtkavé emoce, hry, které spolu hrajeme, a nadhled, který můžeme v situacích, kterými procházíme, najít. To vše jsem s pomocí svých hudebních přátel zamíchlala, sestříhala, přiostřila, obarvila a zabalila do podoby CD, které k Vám už brzy zamíří... 

... a ještě něco navíc

Mojí libůstkou je, že si ráda hraji i s vizuální stránkou projektu laděného do provokativních tónů šantánu a burlesky, jak jste si mohli všimnout v našem debutovém singlu: Jen pro jednou. V tomto směřování bych moc ráda pokračovala v našich živých vystoupeních a dalších videích.

Můžete se o tom přesvědčit v našem novém videoklipu k singlu: Tancuj se mnou v režii Tomáše Krečího.

Ten vznikl ve spolupráci s Centrem pro dětský sluch Tamtamo.p.s.. s úžasnou překladatelkou do znakové řeči Andreou Kalců Krajčíkovou, která text písně nejen překladá do znaků, ale tanečně a mimicky ji prožívá a interpretuje, a tím její celkové vyznění přiblížuje světu neslyšících. Práce to byla užasná. Moc děkujeme! Chtěli bychom klipem poukázat na mnohdy netušenou možnost komunikace neslyšících a slyšících skrze hudbu a tanec. Pojali jsme ho jako garden party ve víru cirkusu, oslavu života.Užijte si ho! 

Kdo jsem?

Pro ty z vás, kteří mě dobře neznáte, přikládám videoklip Laktační psychóza našeho souběžně fungujícího projektu Mateřská.com, se kterým chystáme druhou desku na jaře příštího roku. Projekt se zrodil, když jsme s kolegyní a mou nejlepší přítelkyní Lenou Yellow reagovali písní dvou kojících matek na naši účast v soutěži Hlas Československa.

Další projekt, kterém se věnuji, je čtyřčlenná ženská akapela Yellow Sisters. Fungujeme letos 12tým rokem, natočily jsme spolu 7 desek a vystupovaly v 15 zemích světa. I s nimi mě můžete v budoucnosti dál vidět vystupovat.

Proč to děláme?

Někdo vyrůstá v rodině zubařů, někdo v rodině bankéřů...

My si nemůžeme pomoct, koketujeme po nocích s můzou a potřebujeme tvořit. :)

Být profesionálním muzikantem a vydávat desky není v dnešní době není úplně jednoduché...

Pravda je, že je k tomu potřeba nashromáždit hodně prostředků.

Umění versus showbyznys je ožehavé téma trápící snad každého umělce. Proto jsme velmi vděční, že v dnešní době vznikají podobné platformy jako je Hithit, které nám pomáhají sdílet naše plány s našimi přáteli i s širší veřejností a dávají nám šanci zafinancovat nezávisle např. hudbu, ale i jakoukoli jinou formu uměleckého sdělení, která by jinak jen obtížně mohla vzniknout.

Pokud se náš projekt rozhodnete podpořit, budeme vám neskonale vděční! Předem Vám za to ze srdce DĚKUJEME!!!

Diva Baara

a realizační tým projektu, tj. kapela: Luciano Mayaci, Mishan Pajdiak, Verunka Němcová a Petr Tichý ad.

News

Oct 28, 2017 Afterparty po křtu pro nás přichystá legendární elektroswingový DJ Meckie Messer. Těšte se!

Kdo se na nás chystá na afterparty po Křest CD Diva BAARA v NOD ROXY 4.11.? Legenda české djské scény: Martin Juráček aka Gadjo aka Dj Meckie Messer, který se už několik let intenzivně věnuje elektroswingu. Olé. Kdo si "zatančí se mnou"? Taneční obuv a swingové kostýmy s sebou!!! Olé!

More

Oct 25, 2017 Podívejte se na náš nový videoklip Tancuj se mnou v režii Tomáše Krejčího!

Milí přátele, znáte někoho, komu by se mohl líbit náš projekt? Dejte jim prosím o nás vědět. Do konce sbírky zbývá 7 DNÍ a moc potřebujeme šířit o našem projektu povědomí.  Děkujeme za Vaši podporu! PS: Nezapomeňte přijít na náš křest 4.11. od 19:30 v Nodu! Lístky v předprodeji si můžete zajistit…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 8
    Dobrý pocit z podpory Divé Baary a jejího CD

    Podpoř nás částkou, kterou uznáš za vhodnou. Každým příspěvkem nám pomáháš být blíže našemu snu. Z toho můžeš mít opravdu dobrý pocit :) 

    Libovolnou částku lze snadno nastavit v dalším kroku.

    Děkujeme!

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 23
    CD Diva Baara v elektronické podobě

    Podpoř nás častkou 200 Kč a my ti CD Diva Baara pošleme v listopadu do tvého emailu. 

    Děkujeme!

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • sold 22
    CD Diva Baara poštou

    Podpoř naše CD částkou 300,- Kč a my ti ho pošleme hned po vydání domů poštou.

    Nezapomeň uvést svou adresu :)

    Děkujeme!

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • sold 9
    Podepsané CD Diva Baara poštou

    Přispěj na CD částkou 400,- Kč a my ti ho pošleme domů s věnováním a podpisem.

    Nezapomeň uvést svou adresu :)

    Děkujeme!

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • sold 21
    CD Diva Baara a vstup na křest 4.11. v NoD Roxy

    Přispěj nám na CD částkou 500,- a zajisti si tím už teď vstup na křest CD 4.11. v NoD Roxy, kde budeš mít své CD k vyzvednutí.

    Baara ti ho případně ráda po koncertě podepíše.

    Děkujeme!

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • sold 1
    Podepsané CD a podpisová karta Baara poštou

    Přispěj na CD 500,- a dostaneš od nás podepsané CD a podpisovou kartu Diva Baara poštou.

    Děkujeme!

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • sold 1
    CD Diva Baara, vstup na křest, podpisová karta a plakát

    Podpoř nás častkou 750,- a dostaneš od nás na křtu balíček CD, podpisové karty a podepsaného plakátu.

    Děkujeme!

     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 29.69
    (CZK 750)
  • sold 3
    CD a kalendář fotek Divé Baary od Alžběty Junglové

    Podpoř nás částkou 1000,-, užij si podepsané CD, křest a limitovanou edici nástěného kalendáře Divé Baary od skvělé fotografky Alžběty Jungrové s fotkami z natáčení klipu Jen pro jednou.

    Obojí ti předáme na křtu CD.
    Děkujeme!

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 3 from 3
    Vystoupení Divé Baary bez kapely

    Přispějte nám na CD minimálně 10000,- korun a užijte si živé vystoupení - krátký vstup Divé Baary bez kapely - na Vaší akci.

    O podrobnostech se předem domluvme na emailu: baara.diva@gmail.com

    V případě akce mimo Prahu počítej s dopravným 8 Kč/km.

    Děkujeme!

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)
  • sold 2
    Koncert Divé Baary s kapelou

    Přispějte nám na CD 20 000,- a užijte si naše živé vystoupení na vaší akci, ve vašem klubu, kulturním domě apod.

    O podrobnostech se předem domluvme na emailu: baara.diva@gmail.com

    Děkujeme!

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 791.61
    (CZK 20,000)
  • sold 0
    Staňte se partneremem CD Diva Baara

    Přispějte nám na CD 25000,- a staňte se partnerem našeho CD.

    Možnost spolupráce je potřeba předem konzultovat na emailu: baara.diva@gmail.com 

    Firmám nabízíme možnost např.: loga partnera na našich koncertech, tiskových materiálech, bannerech, prezentace partnera na křtu apod.

    Moc děkujeme!

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 989.51
    (CZK 25,000)
  • remaining 3 from 3
    Diva Baara tváří Vaší značky

    Líbí se vám, co děláme? Pošlete nám 50 000 a spojte vaši osobu, či firmu s naším CD. 

    O možnosti spolupráce se pojďme předem osobně domluvit. Napište nám pro začátek na email: baara.diva@gmail.com 

    Možnosti plnění z naší strany Vám rádi napíšeme, např. firemní koncert, určitý počet partnerských CD apod. 

    Velmi Vám děkujeme!!

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 1,979.02
    (CZK 50,000)
  • remaining 2 from 2
    Generální partner projektu Diva Baara 2017/18

    Podpořte nás částkou 60000 a staňte se generálním partnerem CD Diva Baara!

    O našich průnicích se pojďme předem domluvit na emailu: baara.diva@gmail.com

    Velmi Vám děkujeme!


     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 2,374.83
    (CZK 60,000)
  • Sold out!!
    CD Diva Baara, vstup na křest a věnování písně na koncertě

    Podpoř nás částkou minimálně 3000,- Kč a my tě zveme na křest, dostaneš naše CD, kartu, plakát a věnujeme ti píseň.

    Napiš nám do poznámky něco osobě, ať můžeme vybrat tu nejtrefnější.

    Můžeš nás podpořit i vyšší částkou, v dalším kroku lze sumu libovolně navollit.

    Děkujeme!

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)