Sebekoučink - chytrá aplikace pro zdraví

Sebekoučink je chytrý program (nejenom) na zapisování jídelníčku. Vytváříme mobilní aplikaci, která umožní mít stravování pod kontrolou kdykoliv a kdekoliv. Využívejte rozsáhlé databáze potravin, sestavte si vyvážený jídelníček a žijte jednoduše zdravě!

  • S mobilní aplikací bude zapisování ještě snazší!

  • Inspirujte se v programu našimi recepty. Slanými..

  • ... i sladkými. Nebo zadávejte své vlastní!

  • Věděli jste, že tři piva jsou stejně vydatná...

  • ...jako tato plnohodnotná večeře?

  • A že v hodnotě 1000 kJ si můžete dát 45 g chipsů..

  • ... 90 g sušeného ovoce...

  • ... nebo celých 1 000 g zeleniny? :-)

  • Jak vypadá denní doporučené množství cukrů? Takto!

  • Na cukry jsou překvapivě bohaté i ovocné kefíry.

  • Denní limit pro tuky vyčerpáte talířkem arašídů...

  • ... nebo třeba čtyřmi croissanty.

  • V jednom hermelínu se skryje denní limit pro SAFA.

  • Rizikové SAFA nalezneme i ve sladkých sušenkách.

  • Mějte všechny tyto hodnoty snadno pod kontrolou!

  • Děkujeme Vám!

EUR 2,618
pledged of EUR 2,172

120%

120% completed

104 contributors pledged

Technology, Food

Praha, Česko

All or nothing. Project finished on Sep 11, 2017 at 13:04.

Show all rewards

Jak to začalo

Jsme společnost STOB. Název STOB vznikl spojením začátků dvou slov, které ve zkratce vyjadřují i náš hlavní cíl: STop OBezitě. Jako jedni z prvních v České republice jsme začali aktivně prosazovat racionální přístup k hubnutí, zdravému stravování a životnímu stylu. V rámci našeho komunitního webu STOBklub se snažíme již mnoho let vytvářet podporující zázemí pro každého, kdo se rozhodne zhubnout, nebo jen změnit svůj životní styl. 

Nevěříme na zázračné diety, zkratky, zákazy. Věříme naopak, že jídlo má být i pro hubnoucí jedince potěšením, které pomáhá prožívat život aktivně a ve zdraví. Jsme přesvědčení, že neexistují žádné zakázané či vyloženě nevhodné potraviny, pouze jejich nevhodná množství.

Tento pohled reflektuje i náš chytrý program Sebekoučink, který jsme vyvinuli, abychom pomohli nejenom hubnoucím osobám naučit se poskládat si denní jídelníček vyváženě a na základě principů zdravého stravování. Aby byl program dostupnější i uživatelsky příjemnější, vyvíjíme k němu v současné době mobilní aplikaci, s jejímž zdokonalením nám můžete touto cestou pomoci i vy! :-) 

Co je náš cíl?

Chceme pro naše uživatele to nejlepší! Mobilní aplikace k programu Sebekoučink v mnohém výrazně usnadní a zpříjemní užívání programu. Samotné zapisování denního jídelníčku či pohybové aktivity bude mít uživatel programu vždy při ruce. Kdykoliv a kdekoliv (kde s vámi bude i váš mobilní telefon) budete v obraze, jak jste na tom s denním energetickým příjmem, výdejem a vyvážeností vašeho jídelníčku.

Detaily

Jak již bylo řečeno, program Sebekoučink je nástrojem, který je přístupný pro širokou veřejnost v rámci komunitního webu pacientské organizace STOBklub. Ta má za cíl podporu lidí s nadváhou a obezitou a vytváří zázemí pro hubnoucí a osoby se zájmem o zdravý životní styl. Na webu nabízíme řadu neplacených i placených nástrojů a materiálů, které našim uživatelům usnadňují cestu za vysněnou váhou. Sebekoučink je jedním z nich. 

Přejete si zhubnout, nebo vás jen zajímá, jak jste na tom s vyvážeností jídelníčku? V obou případech vám program bude jistě skvělým průvodcem a rádcem! 

Na základě hodnot zapsaných uživatelem kontroluje program Sebekoučink denní příjem...

- energie,

- bílkovin,

- tuků,

- sacharidů,

- nasycených mastných kyselin (SAFA),

- cukrů,

- vlákniny,

- zeleniny,

- a tekutin.

Databáze potravin, v rámci které program funguje, je tvořená odborníkya proto se na hodnoty uvedené u jednotlivých potravin můžete spolehnout. Díky tomu, že u každé jednotlivé položky je uveden obsah všech sledovaných živin, můžete získat ucelený přehled o svém jídelníčku!

Zajímá vás, jaká je vaše skutečná denní spotřeba cukru a jestli je to právě cukr, který vám brání na cestě za vysněnou váhou? Nebo byste rádi zjistili, zda váš běžný jídelníček obsahuje dostatek potřebné vlákniny či zeleniny? Nejen na tyto otázky vám Sebekoučink odpoví! :-) 

V programu lze zapisovat i denní pohybovou aktivitu a čas, který jí věnujete, na základě čehož program vypočítává kromě energetického příjmu i váš energetický výdej

... a ještě něco navíc

Hodnoty denního doporučeného příjmu vám program určí na míru na základě vstupních informací při registraci. 

Nemusíte se bát, že vaše snaha stravovat se konečně zdravě a vyváženě ztroskotá na nedostatku znalostí. Sebekoučink vám podá pomocnou ruku i v tomto směru. Pomocí návodných textů a doporučení, které vám budou v rámci programu k dispozici, brzy získáte velmi dobrou představu o tom, jak si takový vyvážený jídelníček poskládat či jaké jsou vhodnější alternativy vašich oblíbených potravin. 

V současné době rovněž intezivně pracujeme na rozšíření palety sledovaných živin i o často rizikovou sůl! 

Více se o samotném programu dozvíte na jeho prezentačních internetových stránkách.

Kdo jsme?

Společnost STOB byla založena před více než 25 lety PhDr. Ivou Málkovou. Od té doby pomáháme našim klientům na cestě za spokojenějším a zdravějším životem. Více o nás a našich aktivitách se dozvíte zde

Proč to děláme?

Snažíme se nejenom našim uživatelům usnadnit cestu za zdravým a vyváženým životním stylem. Mnoho našich nástrojů či projektů je přístupných pro zájemce na našich stránkách zcela zdarma.

Vývoj mobilní aplikace i neustálá aktualizace celého programu Sebekoučink jsou však finančně nákladné a vyžadují naše neustálé úsilí. Abychom vám tak mohli poskytnout skutečně plnohodnotný program, se kterým bychom byli jak my, tak naši uživatelé spokojeni, rozhodli jsme se požádat o pomoc i touto cestou.  

News

Sep 5, 2017 Zvládli jste to, zvládli jsme to

Když jsme před dvěma měsíci uvažovali o vytvoření projektu na Hithitu, který by nám v případě úspěchu pomohl s vývojem mobilní aplikace pro program Sebekoučink, zdálo se nám to jako smělý nápad. A i přesto, že jsme se do jeho realizace nakonec pustili, a to se vší vervou, z počátku jsme měli (možn…

More

Aug 28, 2017 Už jsme téměř v cíli!

Ještě stále tomu skoro nemůžeme uvěřit, ale do konce projektu zbývají dva týdny a my už jsme téměř v cíli. A to jen díky vám!  Máme obrovskou radost a usilovně pracujeme na tom, aby tu pro vás mobilní aplikace programu Sebekoučink byla co nejdříve a pomáhala vám tak sestavit si zdravý a skutečně…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 3
    Elektronická kartička se zdravým receptem a poděkováním od Ivy Málkové

    Podpořte nás i své zdraví!

    Jste v kuchyni jako doma a rádi vyzkoušíte něco nového? Za tento příspěvek vám zašleme na váš e-mail elektronickou kartičku se zdravým (a doufejme i inspirativním)  receptem a poděkováním od zakladatelky STOBu Ivy Málkové

    I malý příspěvek pro nás hodně znamená, děkujeme. :-) 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • sold 2
    Kartička se zdravým receptem a poděkováním od Ivy Málkové

    Nejste zrovna příznivci elektronických formátů? Nevadí! Rádi vám kartičku se zdravým receptem zašleme poštou přímo do vašich rukou. :-) 

    Chybět na ní samozřejmě nebude ani poděkování a podpis od zakladatelky STOBu Ivy Málkové. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • sold 86
    Program Sebekoučink společně s novou mobilní aplikací

    Zaujal vás náš program a chystaná aplikace? Touto cestou si můžete předplatit 12-týdenní cyklus Sebekoučinku!

    V momentě dokončení mobilní aplikace vám zašleme na váš e-mail kód se vstupem do programu a budete moci začít s vylaďováním vašeho jídelníčku. :-) 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 300)
  • sold 3
    Knižní novinka Já zhubnu, zdravě a natrvalo s věnováním od všech autorů

    Komplexní průvodce při hubnutí a rovněž knižní novinka Já zhubnu, zdravě a natrvalo, která vám řekne vše o tom, jak hubnout s rozumem a zhubnout natrvalo!

    Kniha, která se nezabývá pouze tím, co jíte, ale především jak jíte a proč jíte!

    Navíc jen nyní a jen pro vás s podpisy a věnováním od našeho autorského tria - Ivy Málkové, Hany Málkové a Martina Pávka! :-) 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • remaining 9 from 10
    Jméno zvěčněné na webových stránkách programu Sebekoučink

    Chcete se zapsat do historie? Přesněji řečeno do historie programu Sebekoučink. Máte možnost!

    Vaše jméno společně s poděkováním od celého týmu uvedeme na našich nových prezentačních stránkách programu

    Napište nám prosím do poznámky vaše jméno a místo vašeho bydliště, aby nikdo nemohl pochybovat o tom, že právě vy jste tím štědrým dárcem. :-)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • remaining 1 from 1
    Účast při natáčení videoreceptu

    Nahlédněte nám přímo do kuchyně!
    Nejrůznějších videoreceptů je v současné době plný internet. Jak to ale vypadá, když se takový videorecept natáčí? Vy budete mít jedinečnou příležitost to zjistit!

    A nejen to. V případě zájmu budete moci v našem videoreceptu i sami účinkovat.

    Jeden z našich hotových videoreceptů naleznete například zde. Budou tajemné ruce příště ty vaše? 

    V případě zájmu rovněž uvedeme vaše jméno společně s poděkováním na prezentačních stránkách programu Sebekoučink. Napište nám prosím do poznámky vaše jméno a místo vašeho bydliště, aby nikdo nemohl pochybovat o tom, že právě vy jste tím štědrým dárcem. :-)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 78.99
    (CZK 2,000)
  • sold 6
    Sebekoučink na celý život!

    Mějte svůj jídelníček pod kontrolou... a to NAVŽDY! 

    Za tuto částku vám na váš e-mail zašleme neomezený přístup do programu Sebekoučink, díky kterému budete vždy v obraze a neuteče vám už ani "kilojoul". 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 197.47
    (CZK 5,000)
  • remaining 1 from 1
    Lekce tenisu a večeře se zakladatelkou STOBu Ivou Málkovou

    Jedinečná, neopakovatelná a výjimečná... Taková je nejenom Iva, ale především příležitost, kterou za tento příspěvek získáte!

    Tenis je Ivy nejoblíbenější sportovní aktivitou, se kterou má mnohaleté zkušenosti, a tak z ní během společně stráveného času můžete kromě rad, jak na hubnutí, vytáhnout  i nějaké ty tenisové triky. :-)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 394.94
    (CZK 10,000)
  • Sold out!!
    Snídaně s týmem STOBu

    Myslíte si, že snídaně je naprostým základem dne? My jsme téhož názoru! Tak přijďte posnídat společně s námi! Jsme tým čtyř mladých lidí, většina z nás ráda (a dobře) vaří a rádi vás poznáme. 

    Sídlíme v centru Prahy na náměstí I. P. Pavlova v moc pěkných prostorách. A kromě, doufejme, příjemného gastronomického zážitku si rozhodně odnesete i něco navíc od nás na památku.

    V případě zájmu rovněž uvedeme vaše jméno společně s poděkováním na prezentačních stránkách programu Sebekoučink. Napište nám prosím do poznámky vaše jméno a místo vašeho bydliště, aby nikdo nemohl pochybovat o tom, že právě vy jste tím štědrým dárcem. :-)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 59.24
    (CZK 1,500)