Rozvíjení chytrých hlaviček s pracovními listy Qiido

Pracovní listy Qiido dětem zpestří učení, ale především rozvinou jejich „myšlení jinak“. Učitelé i rodiče tak získají soubor nápadů, konkrétních příkladů a dalších podnětů pro výuku malých chytrých hlaviček. Pomozte nám připravit "učení se hrou"!

EUR 2,533
pledged of EUR 2,375

106%

106% completed

79 contributors pledged

Education

Praha, Česko

All or nothing. Project finished on Jul 6, 2017 at 11:21.

Show all rewards

Jak to začalo ?

Učitelé a rodiče často hledají zábavné a inspirativní materiály pro děti, které by uspokojily jejich touhu po objevování, hledání souvislostí a zjišťování nových informací. Na trhu však takových publikací bohužel není mnoho. Chybí hlavně takové, které by rozvíjely logické a kritické myšlení, paměť, slovní zásobu, objevování nových poznatků a získávání vědomostí.

Proto chceme vytvořit pracovní listy pro prvostupňové učitele základních škol a rodiče, aby rozvíjení chytrých hlaviček dětí bylo ve třídě i doma zábavnější a nápaditější. Děti „myslící jinak“ dostatečně zaměstnají svoje mozečky a nebudou se nudit. Učitelé budou mít díky těmto listům možnost obohatit výuku a zaujmout mozky (nejen) našich budoucích vědátorů.

Co je náš cíl?

Naším současným cílem je vytvoření souboru 50 pracovních listů, které dětem zpestří učení, ale především jim poskytneme materiály, které budou odpovídat jejich „myšlení jinak“.

Celý proces výroby listů od vzdělávacího know-how po vytištění a jejich distribuci je velmi nákladný a nejsme schopni jej sami plně financovat. Proto jsme se rozhodli přihlásit do HitHit-u a požádat Vás o finanční podporu. Věříme, že se nám společně podaří dosáhnout našeho cíle.  

Připojte se i Vy k řadě mecenášů a podpořte vydání originálních pracovních listů určených pro učitele základních škol a rodiče!

Děkujeme za Váš příspěvek v jakékoliv výši!

Detaily

Pracovní listy Qiido poskytnou učitelům i rodičům soubor nápadů, konkrétních příkladů a dalších podnětů pro výuku prvostupňové matematiky, češtiny a tématu člověk a jeho svět. Listy obsahují úlohy problémové, heuristické, vícepodnětné (tzn. s nejednoznačným zadáním, zadání úloh, v nichž je nutno uplatnit více pravidel či kroků, hádanky, přesmyčky, rébusy a hlavolamy). Většina z nich je tvořena metodou „MMM – musíš, měl bys, můžeš“. Jejich součástí je i podrobná anotace, která vysvětluje postup práce s daným materiálem. Samozřejmostí je také předložení řešení. V anotaci se objevují i užitečné odkazy a citace zdrojů. Materiály jsou tak vhodné i pro rodiče, kteří chtějí svým dětem nabídnout zajímavější způsob výuky. 

Věříme, že pracovní listy Qiido pomohou naplnit touhu dětí po objevování, hledání souvislostí a zjišťování nových informací.

Kdo jsme?

Qiido, nadační fond je nezisková organizace, která podporuje vzdělávání dětí s mimořádným rozumovým nadáním. Rozvíjí jejich intelektový potenciál i sociálně-emoční inteligenci.  Qiido je osobním patronem nadaných žáků, spolehlivým průvodcem rodičů, odborným partnerem učitelům a trpělivým poradcem okolí. Vytváří a realizuje vzdělávací programy pro učitele a ředitele základních škol, konference pro odbornou i laickou veřejnost, nabízí poradnu pro rodiče dětí s intelektovým nadáním (tzv. MiND).  

News

Jul 6, 2017 Huraaa! Máme to!

Nesmírně děkujeme všem, protože díky Vám byl na dnešní významný svátek ČR projekt "Rozvíjení chytrých hlaviček s pracovními listy Qiido" úspěšně zakončen. I tak jako Mistr Jan Hus měl reformátorské myšlenky a hlásal věci, které se běžným lidem nelíbily, tak také děti, které Qiido podporuje, jsou…

More

Jun 7, 2017 Po 16-ti dnech na 80%

Pracovní listy začínáme již pomalu připravovat! Věříme totiž, že během zbývajících 29 dní cílovou metu pokoříme! Nyní chybí už "jen" 11.550 Kč. Pokud byste věděli o někom, kdo by se rád zúčastnil některého z workshopů společně s Vámi (Poznejte svůj talent či Síla emoční inteligence), řekněte mu…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 5
    Dobrý pocit, který zahřeje u srdce

    Líbí se mi váš záměr a chci vás podpořit. Objednávám si 1 kg hřejivého pocitu.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 6
    Certifikát s osobním podpisem a poděkováním

    Je vidět, že si mé podpory vážíte. Na certifikát se budu těšit ve svém mailu (prosíme, uveďte jej do poznámky).

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 49 from 70
    Vaše jméno/logo na listech a 1 ks k tomu

    Málokdo může říct, že jeho jméno vstoupilo do síně slávy budoucích géniů. Vytesejte moje jméno/logo do pracovních listů “zlatem” a  1 ks pracovního listu mi pošlete elektronicky na mail (prosíme, uveďte jej do poznámky).

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • remaining 35 from 50
    Vaše jméno/logo na listech a 5 ks k tomu

    Vytesejte moje jméno/logo do pracovních listů “zlatem” a 5 ks pracovních listů mi pošlete elektronicky na mail (prosíme, uveďte jej do poznámky).

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 17.81
    (CZK 450)
  • remaining 12 from 30
    Vaše jméno/logo na listech a 10 ks k tomu

    Vytesejte moje jméno/název firmy do pracovních listů “zlatem” a 10 ks pracovních listů mi pošlete elektronicky na mail (prosíme, uveďte jej do poznámky).

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 25.73
    (CZK 650)
  • remaining 7 from 15
    3 hod. seminář “Poznejte svůj talent a podporujte ho u svých dětí”

    Mé dítě mě často překvapuje svým odlišným přístupem k řešení běžných situací doma a ve škole, než jaký bych zvolil(a). Díky poznání vlastní osobnostní přirozenosti a talentu, které se naučím vědomě využívat, odhalím jaké různé přirozené schopnosti, vnitřní nastavení a způsoby fungování i komunikace má každý z nás. Díky tomu budu moci být v životě efektivnější, spokojenější a šťastnější.

    Budou vypsány tři termíny. 

    (uveďte prosím Váš email do poznámky)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 7 from 10
    3 hod. seminář “Síla emoční inteligence v porozumění a rozvíjení sebe i druhých“

    Rád(a) proniknu do nitra své emoční inteligence a naučím se emoce vlastní i druhých poznávat, s jejich pomocí vědomě koordinovat své chování, rozhodovat se a směrovat svůj budoucí život. To vše díky nástrojům unikátní metody Six Seconds. Pro vybrané zájemce je i možnost nechat si změřit výši svého EQ!

    Budou vypsány tři termíny. 

    (uveďte prosím Váš email do poznámky)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)
  • Sold out!!
    Večeře se zakladatelkou Qiida

    Rád(a) strávím příjemný večer ve společnosti zakladatelky Qiida, Miriam Janyškové, a dozvím se, co ji vedlo k založení nadačního fondu, proč se začala věnovat podpoře vzdělávání a rozvoje MiND, co vše mi může z této oblasti předat, prozradit či poradit. Mám vždy raději osobní rozhovor a konzultaci s individuálním přístupem.

    Termín bude upřesněn po vzájemné dohodě.

    (uveďte prosím Váš email do poznámky)

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)