O Otesánkovi - stará známá pohádka vyprávěná trochu jinak

Čtete svým dětem každý večer pohádku? A teď si představte, že by to mohlo být i naopak. Podpořte vydání knihy, kterou vám budou moci přečíst vaše děti už ve dvou letech.

  • Takto vypadá návrh obálky knihy

  • Název knihy v piktogramech

  • Obálka knihy, kterou se nám už podařilo vydat

  • Ukázka ilustrace z knihy O Koblížkovi

  • Hrdinové knihy O Koblížkovi

  • Obálka další knihy, kterou si již děti mohou číst

  • Ukázka z knihy O dvanácti měsíčkách

  • Další ukázka z knihy O dvanácti měsíčkách

  • Kuchařka podle které zvládnou vařit i malé děti

  • Foto té nejlepší odměny - plyšový Otesánek

EUR 38
pledged of EUR 4,354

0%

0% completed

3 contributors pledged

Literature

Praha, Česko

All or nothing. Project finished on Jul 6, 2017 at 09:21.

Show all rewards

Jak to začalo

„Bylo nebylo jednou jedno velké království, kterému vládl starý král. Ten měl dva syny, mladší kralevic měl kouzelnou zbroj a kolem pasu tři zlaté obruče …“ „Tati, co je to „kralevic“ a co je to „zbroj“ a „obruče“? Děti umějí klást otázky neustále a my dospělí trpělivě vysvětlujeme a vysvětlujeme. A tak snaha číst si s dětmi má zhusta podobu studia výkladového slovníku. Proto jsme se rozhodli vydávat pro všechny zvídavé děti knihy s obrázky. Takové, které by si mohly přečít jen s malou pomocí, nebo dokonce samostatně.

Co je náš cíl?

Naší snahou je představit dětem klasické pohádky tak, aby je byly schopny vnímat na úrovni, která jim nejvíce vyhovuje. Tedy prostřednictvím obrazů, respektive obrázků. Každé slovo, nebo slovní spojení textu pohádky je pro děti znázorněno jednoduchým obrázkem, který tak získává podobu i funkci slova. Děti si obrázky velmi rychle zapamatují a jsou schopny gramaticky i obsahově správně text pohádky „přečíst“. Barevným rozlišením jednotlivých obrázků pak kniha děti nenásilně seznamuje mimo jiné také se slovními druhy.

Metoda spočívá v tom, že text knihy je doslova překlopen do podoby obrázků – piktogramů. Každé slovo, nebo slovní spojení, je znázorněno jednoduchým obrázkem a ten je zasazen do rámečku piktogramu, který tak získává skutečnou podobu i funkci slova. Děti se tak přirozeně učí, co je to slovo, jak vypadá a jaký má obsah. A pokud jim při čtení nějaké slovo vypadne, mohou se rychle, bez zbytečného ptaní, podívat na příslušný obrázek. Cílem našeho projektu je vznik právě takové knihy pro děti - plné obrázků s příběhem vyprávěným trochu jinak.

Kdo jsme?

Pasparta je nakladatelství jako každé jiné, ale kromě vydávání pěkných knížek a dalších aktivit funguje také jako sociální podnik, který zaměstnává lidi s poruchou autistického spektra. Naši spolupracovníci s autismem připravují sazbu knih a pracují na jejich grafické podobě. Pokud si některou z knih objednáte, ve skladu vám je zabalí a také připraví fakturu. Vydáváme knihy nejen pro děti, ale také literaturu zaměřenou na oblast speciální pedagogiky a psychologie, pořádáme odborné semináře a konference.

Po pohádce O Veliké řepě, O Koblížkovi, O Smolíčkovi a O dvanácti měsíčkách jsme si vybrali pohádku O Otesánkovi a budeme rádi, pokud nám při jejím vzniku pomůžete. Tyto knihy se líbí nejen dětem, ale i dospělým - o tom svědčí i skutečnost, že získaly ocenění Zlatá stuha 2017. Více informací o našem nakladatelství najdete na internetových stránkách www.pasparta.cz, nebo na Facebooku.

Proč to děláme?

Vydat pěknou dětskou knížku není jen tak. V první řadě musí opravdu něco vydržet. Musí mít tedy pevnou vazbu. Základem jsou také pěkné obrázky a v našem případě musela autorka převést text známé pohádky do řeči piktogramů a namalovat je. To vše dohromady znamená, že taková kniha něco stojí. Plánů a nápadů máme plnou hlavu - to je skvělé. Na všechny jsou ale potřeba peníze. Budeme tedy rádi, když nám s přípravou právě této nové pohádky pomůžete. Být takovým pomyslným rodičem pěkné knihy je nejen skvělý pocit, ale je to také možnost, jak získat jako poděkování některou z pěkných odměn.

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 1
    Dobrý pocit

    Líbí se vám naše myšlenka? Drželi jste v rukou některou z našich knih? Máte ji doma? Čte vaše dítě s naší knihou? Chcete nás prostě jen podpořit? Za to Vám moc děkujeme a věříme, že i Vy budete mít dobrý pocit!

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 0
    Pohádková sada piktogramů

    Chcete si doma sami odvyprávět pohádku? Víte, jak se pracuje s piktogramy? Můžeme Vám poslat sadu piktogramů, kterou jsme vytvořili speciálně pro pohádku O Otesánkovi. Budete moci text pohádky doma vytvořit: rozstříhat, vybarvit, sestavit a nalepit. Pro všechny malé i velké spisovatele a také vypravěče.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • sold 1
    Ještě teplá kniha „O Otesánkovi“ u vás doma mezi prvními

    Tímto si můžete knihu předobjednat a dostanete ji až domů mezi prvními. Podle vašeho přání opatříme knihu tištěným věnováním, které bude na vyjímatelné kartičce a text na kartičce si určíte sami! 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 13.85
    (CZK 350)
  • sold 1
    Kniha „O Otesánkovi“ u vás doma mezi prvními a s vytištěným věnováním

    Tak s touto odměnou budete mít své věnování doslova "černé na bílém"! Tímto si  knihu nejen předobjednáte a dostanete ji až domů mezi prvními, ale opatříme ji tištěným věnováním s textem podle vašeho přání na předsádce knihy.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • sold 0
    Balíček dvou pohádkových knih

    Líbí se vám naše knížky? A chtěli byste jich mít doma více? Máme pro Vás možnost mít doma hned dvě knihy s piktogramy. Knihy Vám zašleme dle Vašeho přání - stačí si vybrat. Bude to O Veliké řepě, O Koblížkovi, O Smolíčkovi, O Dvanácti měsíčkách, O Otesánkovi, Cestou do Betléma, nebo Tři kuchaři vaří? 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • sold 0
    Balíček tří pohádkových knih

    Tak tento balíček je podobný jako ten předešlý, jen je ještě o něco víc "naducanější"! Opět si stačí vybrat - tentokrát tři knihy za naší nabídky O Veliké řepě, O Koblížkovi, O Smolíčkovi, O Dvanácti měsíčkách, O Otesánkovi, Cestou do Betléma, nebo Tři kuchaři vaří.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 31.66
    (CZK 800)
  • remaining 20 from 20
    Jedna z dvaceti originálních ilustrací z knihy

    Staňte se naším dárcem a my vám zašleme jednu z dvaceti originálních ilustrací z knihy. Ilustrátorka Markéta Říhovská je vystudovaná výtvarnice a její obrázek bude skvělou ozdobou třeba pokoje vašich dětí. Pokud si budete přát vybrat konkrétní obrázek, napište nám. Ale neváhejte, obrázků je opravdu jen dvacet!

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • remaining 10 from 10
    Sponzorství s vaším jménem v knize a čerstvě vydaná kniha k tomu

    Tak tato odměna vás bude opravdu hřát u srdce. Vaše jméno sice nebude vytesáno do kamene, ale bude se skvět na stránce uvnitř knihy.  Váš dobrý skutek se tak zapíše navždy do paměti všech čtenářů naší pohádky. Jednu knihu od nás samozřejmě dostane také domů.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • remaining 2 from 2
    Mecenášství a panenka

    Staňte se jedním ze dvou našich mecenášů a vedle balíčku tří knih z produkce našeho nakladatelství dle vašeho výběru dostanete ručně vyrobenou postavičku Otesánka. Každá postavička je originál a speciálně pro vás ji ušila jedna z našich ilustrátorek Klára Weishäupelová, vystudovaná výtvarnice a neuvěřitelně šikovná maminka čtyř dětí. Postavička je cca 50cm vysoká, s ručně malovaným obličejem, podoba i oblečení je přesně jako na ilustraci. Prohlédnout si ji můžete v naší fotogalerii. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • remaining 1 from 1
    Kmotrovství a panenka

    Být kmotrem této knihy je úplně nejvíc! Vedle speciálního poděkování vytištěného v knize a tří knih dle vlastního výběru z produkce našeho nakladatelství hlavně získáte ručně vyrobenou postavičku Otesánka. Opět se jedná o ručně šitý originál, který jen pro vás ji ušila výtvarnice Klára Weishäupelová a Otesánkovi z knihy, jako by panenka z oka vypadla. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 474.97
    (CZK 12,000)