Všestranný fotograf pro děti bez domova a handicapované lidi

Chtěl bych navštívit každý dětský domov v ČR a během cesty se setkat i s několika handicapovanými lidmi, kterým bych zdarma vytvořil fotografie (vzpomínky na život). Z fotografií chci vytvořit fotokalendáře, a z jejich prodeje podpořit nadační fondy v ČR.

  • Ukázka mých fotografií

  • Ukázka mých fotografií

  • Takto fotím profilovky

  • Děti z dětských domovů Vám utkví v srdci

  • Co bych potřeboval dokoupit?

  • Tímto fotím...

  • Tímto fotím...

  • Tímto fotím...

  • Co bych potřeboval dokoupit...

  • Nejprve chci navštívit domovy ve Zlínském kraji

  • Fotím i mazlíčky, které lidi na vozíčku milují

  • Další děti :)

EUR 16
pledged of EUR 7,951

0%

0% completed

2 contributors pledged

Photography

Česko

All or nothing. Project finished on Jun 10, 2017 at 10:21.

Show all rewards

Jak to začalo

     Začalo to tím, že jsem se vlastně seznámil s jednou "holčinou" , která je odkázaná na invalidní vozík. Dali jsme se dohromady, jak se to dnes říká a poznávali jsme se hlouběji a hlouběji. Dnes už jsme spolu přes 2 a půl roku. Za tu dobu jsem zjistil, jak jsou vlastně tito lidé úžasní, a že v ČR je takovýchto lidí spousta. Proto jsem se zamyslel, co by se dalo pro ně udělat. Dlouho jsem brouzdal po internetu, až jsem dostal nápad! Vytvořím jim vzpomínky na celý život.

     Řekl jsem si: Proč by lidé měli za fotografem jezdit? Proč by nemohli mít handicapovaní a děti bez domova krásné fotky a navíc zadarmo? Zkusil jsem tedy napsat pár lidem na facebook, a ti mi doporučili tuto stránku. Proto se zde rozepíši o tom, co bych chtěl pro tyto úžasné lidi udělat. Každý to má v životě těžké, někdo to má těžší, někdo trošku snazší. Ale jsme lidé a každý má své emoce, které dáváme různě najevo. A právě tyto emoce bych chtěl u těchto lidí vyzdvihnout a ukázat, jak umí být úžasní na fotografii. Obzvláště pro děti z dětských domovů to může být bezvadné, neboť tu mají tolik přátel a tolik vzpomínek, že si je rádi zvěční. 

Co mám za cíl?

     Mým cílem je navštívit (pokud to půjde) každý dětský domov v ČR, a při té cestě si udělat i pár zajížděk za lidmi s handicapem. Dneska chce mít každý člověk nějakou tu vzpomínku, kterou si bude stále omílat či ji předá svým potomkům či rodině. A proto se chci v rámci tohoto projektu zaměřit na tyto lidi, kteří to určitě v životě nemají lehké.

     Následně bych chtěl z fotografií vytvořit fotokalendáře a ty darovat těmto lidem. Samozřejmě se souhlasem vyfocených lidí bych chtěl vytvořit několik výtisků navíc, a ty prodat mezi širokou veřejnost. Samozřejmě zisk z nich by putoval na konkrétní nadační fondy v ČR. 

Detaily

    Když to vezmu hezky do detailů, tak postupně si mapuji všechny dětské domovy v ČR a na internetu (twitter, facebook, messenger,...) se snažím hledat handicapované lidi, které bych mohl nafotit také. Dokonce  už i vytvářím svou webovou stránku, kde se snažím projekt pomalu rozjet. Nahlídnout můžete zde: http://fotoatelierprokazdeho.webnode.cz/

       Pár mých plánovaných cest a kontaktů, můžete vidět ve fotogalerii projektu zde na Hithit.cz. Auto jsem sehnal, takže nebude problém se do jednotlivých dětských domovů dopravit a uskutečnit navíc několik cest za jednotlivými handicapovanými lidmi. Snažím se s několika firmami domluvit na fotokalendářích, zda by bylo možné se slevou či darem, těmto lidem vytvořit jednotlivé kalendáře. Dále vlastním poloprofesionální digitální zrcadlovku Nikon d7000 a jeden objektiv na portréty (50mm 1.8 nikkor) a jeden základní objektiv zoomovací (18-150 mm). Potřeboval bych ještě dokoupit v rámci tohoto projektu Jeden světelnější objektiv a externí blesk - Neboť při nočním fotografování se to bude hodit. Vlastně cílová částka je tu nastave na 200 000 Kč, neboť příslušenství co bych chtěl dokoupit je v hodnotě asi 30 000 Kč, Pak je nutné domluvit fotokalendáře u několika firem. Určitě se musí zohlednit i návštěva přes nějakých 100 institucí (Dětských domovů) a také by se mohla na podporu těchto lidí uspořádat výstava jednotlivých fotografií. 

         Kdybych tu něco opomenul, určitě rád zodpovím každou Vaši otázku.

     

Něco navíc

Pokud by všechno šlo podle plánu, nebránil bych se obrátit na několik obchodů či půjčoven šatů či oblečení - myslím si, že by nám propůjčili krásné rekvizity na fotografování.

Zadruhé bych chtěl vytvořit i některé fotokurzy, kde bych učil ty šikovnější - samotné fotografování a také výslednou úpravu v několika programech (photoshop, zoner photo studio, lightroom, ...)

Kdo jsem?

Jsem obyčejný 21letý mladík, který studuje 3. rokem vysokou školu v Olomouci - obor nanotechnologie. Jelikož mám přítelkyni, která je na invalidním vozíku, již přes dva a půl roku, tak vím, jak těžké je to pro tyto lidi. Proto jsem již delší dobu přemýšlel, co za nápad bych mohl rozjet, abych se víc seznámil s těmito lidmi. Jinak o sobě prozradím, že jsem začal fotit již od svých dvanácti let. Vždy mě to kouzlo fotografie táhlo a táhnout bude. Teď již pátým rokem fotím čistě lidi - páry, portréty, různé akce (v klubech, koncerty,...) a mnoho dalšího. Podle mě, mým největším plusem je, že chci naplno pomáhat lidem! 

Proč to dělám?

Mezi hlavní důvod patří to, že žijí s přítelkyni s handicapem už 2 a půl roku. A jelikož jsem student VŠ a mám moře času, když tedy zrovna není zkouškové - tak mě napadají nejrůznější nápady. Jediný nápad, který mi uvázl v hlavě a drží se tam, je právě tento projekt. Rozhodl jsem se vybrat potřebné peníze přes Hithit, protože by to doporučil přítel z facebooku. Více jsem si o těchto projektech přečetl a zjistil jsem, že právě vy lidé přispějete na něco tak úžasného. Konkrétně Vy, kteří teď na můj projekt koukáte, můžete pomoci.

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    Dobrý pocit z toho, že jste podpořili tento projekt

    Váš příspěvek nás potěší a přiblíží nás více k vysněnému cíli.  Věříme, že tento dobrý pocit nebudeme mít jen my, ale že podpora dobré věci potěší i Vás. 

    Za příspěvek Vám také zašleme děkovný email s několika fotografiemi z dětských domovů.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1.99
    (CZK 50)
  • remaining 149 from 150
    Kapesní kalendář s fotkou dětí z dětského domova

    Chcete získat kapesní kalendář na rok 2018? 
    Kalendář s jednou z našich originálních fotek?  Rádi Vám jeden kalendář vybereme a s poděkováním za podporu našeho projektu zašleme. 
    Doufám, že pak na nás budete myslet celý rok.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 3.98
    (CZK 100)
  • remaining 150 from 150
    Pohlednice s naší originální fotografií

    Chcete získat originální pohlednici? 
    Pohlednici s jednou z našich originálních fotek?  Rádi Vám jednu pohlednici vybereme a s poděkováním za podporu našeho projektu zašleme.  
    Pohlednicí pak můžete i vy potěšit někoho dalšího a zaslat mu milé psaní.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.95
    (CZK 200)
  • remaining 99 from 100
    Ručně psanný děkovný dopis s 1 tištěnou fotografií

    Dostanete voňavou, roztomilou obálku, s ještě krásnějším poděkováním. Jo, a uvidíš tam unikátní rukopis od dětí z dětského domova plus jednu usměvavou fotečku :)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.93
    (CZK 300)
  • remaining 100 from 100
    3ks kapesních kalendářů na rok 2018 s naší fotografií

    Chcete získat kapesní kalendář na rok 2018? 
    Každý kalendář bude jiný, přesto originální. 
    Rádi Vám kalendáře vybereme a s poděkováním za podporu našeho projektu zašleme. 
    Doufáme, že pak na nás budete myslet celý rok a nejen vy, ale i ti, které kalendářem podarujete.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.90
    (CZK 400)
  • remaining 100 from 100
    3ks Pohlednice s naší originální fotografií

    Chcete získat tři různé originální pohlednice? každá pohlednice bude jiná, ale určitě se budou líbit všechny. 
    Rádi Vám tři pohlednice vybereme a s poděkováním za podporu našeho projektu zašleme. 
    Pohlednicemi pak můžete i vy potěšit někoho dalšího a zaslat mu milé psaní.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.88
    (CZK 500)
  • remaining 50 from 50
    Kalendář A3 na zeď - rok 2018

    Získejte originální kalendář na rok 2018. 
    Každý měsíc se budete mít možnost seznámit s jedním z nás. A po celý rok 2018 budete mít na očích to, že jste podpořili dobrou věc.. 

    V kalendáři nám to opravdu moc sluší. Byla by škoda o tyto fotky přijít.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 31.80
    (CZK 800)
  • remaining 30 from 30
    Fotokniha s pozdravem

    Děkujeme za Vaši podporu a jako vyjádření vděčnosti od nás přijměte připravovanou fotoknihu, která bude věnovaná právě Vám.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.75
    (CZK 1,000)
  • remaining 30 from 30
    Fotokniha + fotokalendář

    Děkujeme Vám, jsme rádi, že máte o nás velký zájem. Na oplátku Vám pošleme připravovanou fotoknihu a velký fotokalendář, který je bohatý nejen na fotografie, ale i na komentáře.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.63
    (CZK 1,500)
  • remaining 30 from 30
    Osobní poděkování v kalendáři + Kalendář na zeď A3 - rok 2018

    Rádi Vám za příspěvek poděkujeme zveřejněním v kalendáři, aby všichni věděli kdo nám pomohl se splněním tohoto snu.  

    + Získejte originální kalendář na rok 2018.  

    Každý měsíc se budete mít možnost seznámit s jedním z nás. A po celý rok 2018 budete mít na očích to, že jste podpořili dobrou věc.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 79.51
    (CZK 2,000)
  • remaining 30 from 30
    Speciální BALÍČEK odměn

    Nemáme opravdu nic velkého co vám můžeme dát, ale rádi Vám přichystáme balíček dárků, které potěší... 

    V tomto speciálním setu dostanete: 

    - osobní poděkování v kalendáři 
    - kalendář A3 na zeď na rok 2018 
    - 5ks pohlednice a kapesních kalendářů 
    - několik fotografií našich úsměvů
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 139.14
    (CZK 3,500)