Obnova hradní stráže v Českém Krumlově

V roce 1948 byl Český Krumlov připraven o svůj staletý a hrdý symbol v podobě unikátní hradní stráže, Schwarzenberské granátnické gardy. Ta se nyní po sedmdesáti letech z naší vůle vrací zpět k životu a je jen na nás, občanech, aby byl její návrat trvalý.

Author: SGG, z. s.

EUR 3,000
pledged of EUR 39,518

7%

7% completed

57 contributors pledged

Community

Český Krumlov, Česko

All or nothing. Project finished on Jul 31, 2017 at 00:00.

Show all rewards

Hradní stráž v Českém Krumlově?

Ano, Český Krumlov měl až do roku 1948 svou hradní stráž. Byla jí Schwarzenberská granátnická garda, poslední osobní hradní stráž v Československu a zároveň poslední granátnická garda s touto funkcí na území kontinentální Evropy. Granátníci v modro-bílých uniformách střežili českokrumlovský zámek přes dvě staletí – nepřetržitě od roku 1742 až do roku 1948, kdy byla činnost této unikátní jednotky necelý měsíc po komunistickém převzetí moci v republice přerušena.

Český Krumlov tak měl být připraven o svůj staletý a hrdý symbol, který představoval nejen turistické lákadlo, ale i unikátní tradici, jež byla nedílnou součástí kulturního bohatství tohoto města i významným prvkem jeho identity. Po téměř sedmdesáti letech jsme se jakožto občané, kterým záleží na společném dědictví našeho města a naší země, rozhodli této historické nepravosti postavit a navrátit někdejší symbol Českého Krumlova, který jej ve 20. století řadil po bok hlavních měst ostrovních království Kodaně a Londýna, zpět k životu.

Naším cílem je plnohodnotná obnova do roku 2018

Naším cílem je plnohodnotná, důstojná a trvale udržitelná obnova činnosti gardy jako hradní stráže v Českém Krumlově do roku 2018. Plnohodnotná obnova znamená obnovení jak slavnostních ceremonií, maršů, troubení fanfár ze zámecké věže o svátcích, každoročních dělových salv nad městem nebo koncertů gardového orchestru a jazzbandu, tak především obnovení celoroční každodenní stráže granátníků na II. nádvoří zámku v Českém Krumlově.

Obnovení celoroční každodenní stráže je však podmíněno zajištěním jak dostatečného množství uniforem, vybavení a výzbroje, tak i vhodného zázemí. Za tímto účelem proto obnovíme původní velitelství a kasárna gardy na II. zámeckém nádvoří. K roku 2018 tak vznikne v srdci zámku Český Krumlov unikátní komplex přístupný veřejnosti, který se statutem skutečného sídla a kasáren gardy nebude mít v Evropě obdoby. Tímto způsobem garda získá jak funkční zázemí pro vykonávání své činnosti jako hradní stráže, tak i základní příjem na pokrytí části výdajů s ní spojených.

Kdo jsme – Garda ve 21. století

Na základě dlouholetého výzkumu jsme jako občané dobrovolně iniciovali tzv. Program obnovy hradní stráže v Českém Krumlově (více zde), jenž má skrze konkrétní kroky a projekty zajistit trvalý návrat granátníků na zámek v Českém Krumlově. Sama garda byla ve spolupráci s Národním památkovým ústavem a se souhlasem knížete Karla ze Schwarzenbergu obnovena téhož roku a od té doby navazuje v provizorních podmínkách přesně tam, kde v roce 1948 bývalí granátníci přestali – modro-bílé uniformy byly přivítány s nadšením a již dnes jsou schwarzenberští granátníci opět součástí života města. Po dvou letech usilovné práce a díky výsledkům naší iniciativy byl Program obnovy oficiálně přijat Národním památkovým ústavem a městem Český Krumlov, čímž se brány zámku a města Český Krumlov granátníkům definitivně otevřely.

Po formální stránce tak nic nebrání tomu, aby se hrdý symbol města Český Krumlov po sedmdesáti letech vrátil zpět tam, kam vždy neodmyslitelně patřil. V současné době se nám bohatě dostává vůle, morální podpory, odhodlání i občanského zápalu – dokud však garda nesídlí na zámku v Českém Krumlově, je pro granátníky a pro Program obnovy zcela zásadní i podpora finanční. Má-li se schwarzenberský granátník na svou strážnici skutečně vrátit trvale a důstojně, potřebují granátníci i Vaši podporu. Obracíme se proto na Vás zde na Hithitu s žádostí o pomoc a zároveň s nabídkou stát se součástí obnovy jedinečné tradice a historického podniku nemajícího v dějinách naší země obdoby.

Když dosáhneme 1 000 000 Kč,

radikálně posílíme akceschopnost gardy. S pečlivým rozvržením této částky budeme schopni nejen pořídit nové uniformy spolu se základní výzbrojí pro všechny granátníky, ale i zahájit rekonstrukci původních kasáren a velitelství na zámku v Českém Krumlově, která mají granátníkům opětovně poskytnout funkční zázemí, čímž bude umožněno obnovení celoroční každodenní stráže granátníků v areálu zámku k roku 2018.

Když dosáhneme 2 000 000 Kč,

obnovíme tradici každoročních dělových salv ze zámeckého vrchu nad městem u příležitosti 100. výročí vzniku republiky v roce 2018 výrobou nových střelbyschopných děl a obnovíme činnost orchestru gardy zajištěním nových nástrojů a především lesních rohů, aby byly obnoveny slavnostní fanfáry ze zámecké věže. Rovněž dokončíme vyzbrojení granátníků a zajistíme základní vybavení obnovených kasáren a velitelství.

Když dosáhneme 3 000 000 Kč,

nebude před granátníky stát žádná překážka, aby realizovali kompletní rekonstrukci původních prostor gardy na zámku v Českém Krumlově již v průběhu roku 2017.

V roce 2018 na zámku v Českém Krumlově

Ke květnu 2017 jsme zajistili vše proto, aby nic nebránilo v návratu granátníků zpět na zámek v Českém Krumlově. Nyní je jen na nás, občanech, zda skutečně dokážeme společnými silami tuto tradici, kterou nám vedle mnoha jiných vzal rok 1948, vrátit zpět k životu trvale, důstojně a plnohodnotně.

Podpoříte-li dnes v této zásadní době granátníky, až navštívíte k roku 2018 zámek v Českém Krumlově a na II. nádvoří bude stát granátník v modro-bílé uniformě s typickou medvědí čepicí na hlavě a puškou přes rameno, budete moci s hrdostí říci, že i díky Vám a Vaší podpoře mohla být po sedmdesáti letech tato jedinečná a hrdá tradice v Českém Krumlově opět obnovena.

News

Jul 13, 2017 Zbývá 17 dní

Vážení a milí podporovatelé, děkujeme Vám, že jste se zapojili do crowdfundingové sbírky granátníků na Hithit.com. Vašeho projevu podpory si upřímně vážíme. Zbývá 17 dní a jsme na 5 % a to i díky Vám. 50 000 Kč je krásná částka, ovšem do 1 000 000 Kč na nové uniformy a především zahájení…

More

Jul 7, 2017 Granátníci opět v pašijích (8. 7., Hořice na Šumavě)

Zítra 8. července podpoří krumlovští granátníci již podruhé v letošní sezóně hořicko-krumlovskou tradici pašijových her v Hořicích na Šumavě, kde tradičně vystoupí v roli apoštolů. Sobotní představení v pašijovém amfiteátru začíná v 16:30. Přijeďte do Hořic podpořit jednu z nejstarších tradic jižn…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 9
    Vděk granátníků

    S každým příspěvkem, i tím nejmenším, se vždy o jeden malý krůček posouváme blíže k našemu cíli plnohodnotné obnovy hradní stráže v Českém Krumlově. V případě, že přispějete 100 Kč na obnovu činnosti granátnické gardy, rádi se pochlubíme Vaší podporou a uvedeme Vaše jméno na našich oficiálních webových stránkách na seznamu podporovatelů, který je rovněž uložen „na věky věků“ v Archivu SGG.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • sold 9
    Placka 'Podpořil jsem' (pro pány)

    Pánové, chcete ukázat celému světu, že granátníkům držíte palce? Zašleme Vám originální spínací placku s vyobrazením granátníka od světoznámého grafika Jindry Čapka z Českého Krumlova s nápisem „Podpořil jsem obnovu hradní stráže v Českém Krumlově“, kterou si můžete hrdě připnout na klopu Vašeho saka či brašnu.

    + Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.86
    (CZK 300)
  • sold 7
    Placka 'Podpořila jsem' (pro dámy)

    Dámy, chcete ukázat celému světu, že granátníkům držíte palce? Zašleme Vám originální spínací placku s vyobrazením granátníka od světoznámého grafika Jindry Čapka z Českého Krumlova s nápisem „Podpořila jsem obnovu hradní stráže v Českém Krumlově“, kterou si můžete hrdě připnout na klopu Vašeho saka či brašnu.

    + Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.86
    (CZK 300)
  • sold 6
    Pohlednice od granátníků

    Hejtman gardy Vám zašle originální granátnickou pohlednici, kterou u příležitosti sbírky granátníků začne poprvé od II. světové války znovuvydávat slavný fotoateliér Seidel v Českém Krumlově. Na autentické pohlednici s granátníky bude uvedeno poděkování hejtmana gardy adresované přímo Vám. Jako upomínka na Vaši podporu v době obnovy gardy se tato originální pohlednice bude ve Vaší sbírce či v rodinném albu jistě pěkně vyjímat, přičemž za pár desítek let bude mít i nepochybně velkou sběratelskou hodnotu.

    + Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.81
    (CZK 400)
  • sold 1
    Tři originální granátnické pohlednice

    Velitelství gardy Vám zašle tři originální granátnické pohlednice, které u příležitosti sbírky granátníků začne poprvé od II. světové války znovuvydávat slavný fotoateliér Seidel v Českém Krumlově. Tyto tři autentické pohlednice, které v minulosti patřily spolu s pohledy na zámeckou věž mezi nejtypičtější suvenýry z Českého Krumlova, Vám zašleme v nevyplněné podobě s možností jejich případného využití.

    + děkovná pohlednice od hejtmana gardy adresovaná přímo Vám
    ++ Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 29.64
    (CZK 750)
  • sold 10
    Balíček č. 1 pro nadšence

    Fandíte-li granátníkům v jejich snahách, hejtman gardy Vám zašle jak děkovnou pohlednici adresovanou přímo Vám, tak i malý balíček obsahující další tři originální nepopsané pohlednice z fotoateliéru Seidel a rovněž i spínací placku „Podpořil jsem/Podpořila jsem obnovu hradní stráže v Českém Krumlově“.

    ! Do poznámky je nutné uvést pohlaví pro správný výběr placky.

    + Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.52
    (CZK 1,000)
  • sold 2
    Sladká odměna

    Bije-li Vaše srdce, jak se patří, pro jižní Čechy, je třeba doplňovat energii! Granátníci Vám vedle děkovné pohlednice od hejtmana gardy spolu s balíčkem tří originálních pohlednic s gardovou tematikou zašlou i poukaz na tabulku ručně odlévané "Granátnické čokolády" z chráněné dílny. "Granátnickou čokoládu" si budete moci na základě poukazu vyzvednout u partnerů gardy v Českém Krumlově či v Třeboni.

    + Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 47.42
    (CZK 1,200)
  • sold 1
    Kniha Kapela Schwarzenberské gardy

    Právě díky této knize, v níž současný kapelník gardy, Mgr. Martin Voříšek Ph.D., shrnuje svůj několikaletý výzkum historie gardy a její kapely, znovuobjevili v roce 2010 občané města Český Krumlov kus své ztracené historie a začali se o někdejší symbol svého města intenzivně zajímat. Tuto významnou a čtivou publikaci Vám zašleme spolu s věnováním přímo od jejího autora.

    + děkovná pohlednice od hejtmana gardy adresovaná přímo Vám
    ++ balíček tří originálních pohlednic s gardovou tématikou z fotoateliéru Seidel
    +++ Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 94.84
    (CZK 2,400)
  • sold 4
    Originální kuchyňská utěrka

    Holdujete-li ve Vaší kuchyni drbákům, cmundám a dalším šumavským a jihočeským pochutinám stejně jako dodnes granátníci v Českém Krumlově, jistě oceníte stylovou a originální utěrku ze 100% bavlny s grafikou schwarzenberského granátníka a Českého Krumlova, kterou Vám zašleme v originální obálce.

    + děkovná pohlednice od hejtmana gardy adresovaná přímo Vám
    ++ balíček tří originálních pohlednic s gardovou tématikou z fotoateliéru Seidel
    +++ Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 94.84
    (CZK 2,400)
  • sold 2
    Slavnostní pamětní diplom III. třídy

    Již za 2500 Kč lze pořídit malé, avšak nezbytné doplňky na granátnické uniformy, jakými jsou například ozdobná portepee na šavle. Váš příspěvek v této výši tak skutečně doplní výstroj jednoho z granátníků. Velitelství gardy Vám proto za Vaši podporu udělí pamětní diplom za zásluhy o obnovu gardy III. třídy. Tento vysoce kvalitní diplom z dílny světoznámého grafika Jindry Čapka z Českého Krumlova může upomínat i na Vaše zapojení a podporu v době, kdy se společnými silami občanů obnovovala Schwarzenberská granátnická garda – hrdý symbol Českého Krumlova.

    + Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 98.79
    (CZK 2,500)
  • sold 0
    Slavnostní pamětní diplom III. třídy s předáním

    Slavnostní pamětní diplom o třech třídách představuje stěžejní odměnu granátníků pro vážené podporovatele zapojené do obnovy hradní stráže v Českém Krumlově. Na základě Vaší podpory Vám velitelství gardy udělí pamětní diplom za zásluhy III. třídy z dílny světoznámého grafika Jindry Čapka, který Vám bude slavnostně předán z rukou hejtmana gardy v Českém Krumlově o vybraném svátku či slavnosti.

    + Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 114.60
    (CZK 2,900)
  • sold 3
    Návštěva musea Fotoatelier Seidel

    Od 19. století chodívali granátníci zvěčnit svou podobu do slavného fotoateliéru Seidel v Českém Krumlově, který se jako zázrakem zachoval do 21. století. Tato památka světového významu dodnes uchovává tisíce portrétů a fotografií obyvatel města Český Krumlov – i bývalých granátníků, přičemž od svého znovuotevření je fotoateliér přístupný jako museum. Od granátníků obdržíte za svou podporu vedle pamětního diplomu za zásluhy III. třídy i jednu vstupenku pro celou rodinu do tohoto musea nemajícího v Čechách obdoby.

    + pamětní diplom za zásluhy III. třídy za Vaši podporu
    ++ Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 177.83
    (CZK 4,500)
  • sold 0
    Vyjížďka na koni

    Ne nadarmo se Českému Krumlovu přezdívá Perla Šumavy, a tak výlet do okolních lesů, údolí a malebných vesnic patří k povinnostem každého zapáleného turisty. Od granátníků za svou podporu obdržíte diplom za zásluhy III. třídy a dále poukaz na vyjížďku na koni pro jednu osobu ze stáje Pohoda u Českého Krumlova, abyste mohli objevit krásy okolní přírody – netřeba dodávat, že jižní Šumava se jeví nejkrásnější právě ze hřbetu koně.

    + pamětní diplom za zásluhy III. třídy za Vaši podporu
    ++ Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 237.11
    (CZK 6,000)
  • sold 3
    Balíček č. 2 pro nadšence

    Držíte-li granátníkům v jejich snahách oba palce s nadšením a přitom máte slabost pro upomínkové předměty, granátníci Vám za Vaši podporu nejen udělí pamětní diplom za zásluhy III. třídy, ale i zašlou tři originální granátnické pohlednice z fotoateliéru Seidel, spínací placku „Podpořil jsem/Podpořila jsem obnovu hradní stráže v Českém Krumlově“, knihu Kapela Schwarzenberské gardy s věnováním od autora a rovněž originální kuchyňskou utěrku s grafikou granátníka a Českého Krumlova.

    !! Do poznámky je nutné uvést pohlaví pro správný výběr placky.

    + pamětní diplom za zásluhy III. třídy za Vaši podporu
    ++ Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 237.11
    (CZK 6,000)
  • sold 0
    Rodinné focení v museu Fotoatelier Seidel

    Od 19. století chodívali granátníci zvěčnit svou podobu do slavného fotoateliéru Seidel v Českém Krumlově, který se jako zázrakem zachoval do 21. století. Tato památka světového významu je od svého znovuotevření přístupná nejen jako museum, ale i skutečný ateliér, kam se návštěvníci chodí opět fotografovat. Od granátníků obdržíte za svou podporu vedle pamětního diplomu za zásluhy III. třídy i jednu vstupenku pro celou rodinu do tohoto musea nemajícího v Čechách obdoby spolu s poukazem na jedno společné focení v dobových kostýmech v původním ateliéru.

    + pamětní diplom za zásluhy III. třídy za Vaši podporu
    ++ Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 316.14
    (CZK 8,000)
  • sold 0
    Prohlídka Českého Krumlova s granátníkem

    V řadách krumlovských granátníků působí nejen vojáci, historici a hudebníci, ale i dva profesionálové na slovo vzatí, co se týče provázení po Českém Krumlově. Na základě své podpory obdržíte vedle pamětního diplomu za zásluhy III. třídy i poukaz na prohlídku města Český Krumlov pro celou rodinu s granátníkem, který Vás provede nejen městem, ale i jeho bohatou historií.

    + pamětní diplom za zásluhy III. třídy za Vaši podporu
    ++ Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 395.18
    (CZK 10,000)
  • sold 0
    Úvodní hodina šermu s granátníkem

    I dnes granátníci procházejí výcvikem v boji s chladnými zbraněmi. Na základě své podpory obdržíte vedle pamětního diplomu za zásluhy III. třídy i poukaz na názornou ukázku praktik boje z dob zakladatele gardy knížete Adama Františka ze Schwarzenbergu spolu s odborným výkladem správce granátnické zbrojnice. Pod jeho vedením a dozorem si přitom budete moci sami vyzkoušet základní techniky šermu přímo na zámku v Českém Krumlově.

    + pamětní diplom za zásluhy III. třídy za Vaši podporu.
    ++ Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 395.18
    (CZK 10,000)
  • sold 0
    Slavnostní pamětní diplom II. třídy

    Za 12000 Kč již lze pro jednoho z granátníků pořídit například jednu typickou pokrývku hlavy, tzv. medvědici, parádní kabátec i s doplňky nebo jednu šavli. Velitelství gardy Vám proto za Vaši podporu udělí pamětní diplom za zásluhy o obnovu gardy II. třídy. Tento vysoce kvalitní diplom z dílny světoznámého grafika Jindry Čapka z Českého Krumlova ve stříbrném provedení může upomínat i na Vaše zapojení a podporu v době, kdy se společnými silami občanů obnovovala Schwarzenberská granátnická garda – hrdý symbol Českého Krumlova.

    + Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 474.21
    (CZK 12,000)
  • sold 0
    Slavnostní pamětní diplom II. třídy s předáním

    Slavnostní pamětní diplom o třech třídách představuje stěžejní odměnu granátníků pro vážené podporovatele zapojené do obnovy hradní stráže v Českém Krumlově. Na základě Vaší podpory Vám velitelství gardy udělí pamětní diplom za zásluhy II. třídy z dílny světoznámého grafika Jindry Čapka ve stříbrném provedení, který Vám bude slavnostně předán z rukou hejtmana gardy v Českém Krumlově o vybraném svátku či slavnosti.

    + Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 490.02
    (CZK 12,400)
  • sold 0
    Exkluzivní prohlídka hradu a zámku s granátníkem

    Na základě své podpory obdržíte vedle pamětního diplomu za zásluhy II. třídy ve stříbrném provedení i poukaz na exkluzivní prohlídku hradu a zámku v Českém Krumlově pod vedením jednoho z granátníků. V jeho doprovodu si budete moci nejen prohlédnout zámek a hrad v soukromí, ale i nahlédnout tam, kam se návštěvníci běžně nepodívají. Podobných výsad se přitom dnes stejně jako v minulosti dostává pouze těm nejvýznamnějším návštěvám.

    + pamětní diplom za zásluhy II. třídy ve stříbrném provedení
    ++ Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 592.77
    (CZK 15,000)
  • sold 0
    Balíček č. 3 pro nadšence

    Držíte-li granátníkům v jejich snahách oba palce s nadšením a přitom máte slabost pro upomínkové předměty, granátníci Vám za Vaši podporu nejen udělí pamětní diplom za zásluhy II. třídy, ale i zašlou tři originální granátnické pohlednice z fotoateliéru Seidel, spínací placku „Podpořil jsem/Podpořila jsem obnovu hradní stráže v Českém Krumlově“, knihu Kapela Schwarzenberské gardy s věnováním od autora, originální kuchyňskou utěrku s grafikou granátníka a Českého Krumlova a dále polštářek s vyobrazením granátníka.

    ! Do poznámky je nutné uvést pohlaví pro správný výběr placky.

    + pamětní diplom za zásluhy II. třídy ve stříbrném provedení
    ++ Vaše jméno na online seznamu podporovatelů gardy i „na věky věků“ v Archivu SGG

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 592.77
    (CZK 15,000)
  • sold 0
    Slavnostní pamětní diplom I. třídy

    Za 24000 Kč již lze pořídit polovinu základního výbavení pro jednoho z granátníků – a to je skutečně veliký posun. Velitelství gardy Vám proto za tuto Vaši významnou podporu udělí pamětní diplom za zásluhy o obnovu gardy I. třídy. Tento vysoce kvalitní diplom z dílny světoznámého grafika Jindry Čapka z Českého Krumlova ve zlatém provedení může upomínat i na Vaše zapojení a podporu v době, kdy se společnými silami občanů obnovovala Schwarzenberská granátnická garda – hrdý symbol Českého Krumlova.

    + Vaše jméno bude po obnovení kasáren gardy na zámku v Českém Krumlově zvěčněno na pamětní desce se jmény sponzorů a patronů gardy, kteří se významným způsobem zasloužili o její obnovu.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 948.43
    (CZK 24,000)
  • sold 0
    Slavnostní pamětní diplom I. třídy s předáním

    Slavnostní pamětní diplom o třech třídách představuje stěžejní odměnu granátníků pro vážené podporovatele zapojené do obnovy hradní stráže v Českém Krumlově. Na základě Vaší podpory Vám velitelství gardy udělí pamětní diplom za zásluhy I. třídy z dílny světoznámého grafika Jindry Čapka ve zlatém provedení, který Vám bude slavnostně předán z rukou hejtmana gardy v Českém Krumlově o vybraném svátku či slavnosti.

    + Vaše jméno bude po obnovení kasáren gardy na zámku v Českém Krumlově zvěčněno na pamětní desce se jmény sponzorů a patronů gardy, kteří se významným způsobem zasloužili o její obnovu.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 964.24
    (CZK 24,400)
  • sold 0
    Jako za starých časů

    Za Vaši přízeň Vám granátníci v Českém Krumlově zajistí doslova panský zážitek – obdržíte poukaz na romantickou vyjížďku kočárem v okolí města a na exkluzivní prohlídku hradu a zámku jen pro Vás. Vedle pamětního diplomu za zásluhy I. třídy Vám hejtman gardy rovněž udělí i gardové vyznamenání v podobě medaile.

    + Vaše jméno bude po obnovení kasáren gardy na zámku v Českém Krumlově zvěčněno na pamětní desce se jmény sponzorů a patronů gardy, kteří se významným způsobem zasloužili o její obnovu.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,580.72
    (CZK 40,000)
  • sold 0
    Patron granátníka

    Díky Vašemu příspěvku lze pořídit jednu kompletní tzv. parádní uniformu pro jednoho granátníka – od bot až po medvědici. Na základě této Vaší významné podpory Vám velitelství gardy udělí pamětní diplom za zásluhy I. třídy ve zlatém provedení spolu s titulem "Patron granátníka". Jeden z granátníků přitom symbolicky přijme Váš patronát a po obnovení sídla gardy na zámku v Českém Krumlově umístí na své místo na lavici granátníků pamětní plaketku s Vaším jménem, která bude jemu i jeho kolegům a následovníkům navždy připomínat Vaši podporu.

    + Vaše jméno bude po obnovení kasáren gardy na zámku v Českém Krumlově zvěčněno na pamětní desce se jmény sponzorů a patronů gardy, kteří se významným způsobem zasloužili o její obnovu.
    ++ Hejtman gardy Vám udělí gardové vyznamenání.

    Reward delivery: not specified

    EUR 2,371.07
    (CZK 60,000)
  • sold 0
    Patron děla

    Granátníci u příležitosti 100. výročí vzniku republiky obnoví tradici slavnostních dělových salv ze zámeckého vrchu. Původní historická baterie je nicméně pro tento účel již nevhodná. Granátníci proto zajistili množství bronzu, které otevřelo cestu k výrobě nových střelbyschopných děl. Na základě Vaší významné podpory Vám velitelství gardy udělí pamětní diplom za zásluhy I. třídy ve zlatém provedení spolu s titulem "Patron děla", přičemž Vaše jméno bude zvěčněno přímo na jednom z nových děl, která budou od roku 2018 využívána ke každoročním salvám nad městem.

    + Vaše jméno bude po obnovení kasáren gardy na zámku v Českém Krumlově zvěčněno na čestném na místě na pamětní desce se jmény sponzorů a patronů gardy, kteří se významným způsobem zasloužili o její obnovu.
    ++ Hejtman gardy Vám udělí gardové vyznamenání.

    Reward delivery: not specified

    EUR 4,742.15
    (CZK 120,000)
  • sold 0
    Patron gardy

    Váš příspěvek zásadně ovlivní proces obnovy hradní stráže v Českém Krumlově. Na základě takto významné podpory Vám velitelství gardy udělí pamětní diplom za zásluhy I. třídy ve zlatém provedení spolu s titulem "Patron gardy" a gardovým vyznamenáním. Vaše jméno bude umístěno na čestném místě na pamětní plaketě sponzorů a patronů, případně dle Vašeho přání i na jednom z nových granátnických děl. Granátníci Vám pak, jakožto svému patronovi, přichystají v Českém Krumlově nezapomenutelné uvítání u příležitosti otevření staronového sídla gardy spolu s mnoha překvapeními a odměnami na důkaz své vděčnosti za Váš patronát.

    Reward delivery: not specified

    EUR 9,879.47
    (CZK 250,000)
  • sold 0
    Patron gardy

    Váš příspěvek zásadně ovlivní proces obnovy hradní stráže v Českém Krumlově. Na základě takto významné podpory Vám velitelství gardy udělí pamětní diplom za zásluhy I. třídy ve zlatém provedení spolu s titulem "Patron gardy" a gardovým vyznamenáním. Vaše jméno bude umístěno na čestném místě na pamětní plaketě sponzorů a patronů, případně dle Vašeho přání i na jednom z nových granátnických děl. Granátníci Vám pak, jakožto svému patronovi, přichystají v Českém Krumlově nezapomenutelné uvítání u příležitosti otevření staronového sídla gardy spolu s mnoha překvapeními a odměnami na důkaz své vděčnosti za Váš patronát.

    Reward delivery: not specified

    EUR 19,758.94
    (CZK 500,000)
  • sold 0
    Patron gardy

    Váš příspěvek zásadně ovlivní proces obnovy hradní stráže v Českém Krumlově. Na základě takto významné podpory Vám velitelství gardy udělí pamětní diplom za zásluhy I. třídy ve zlatém provedení spolu s titulem "Patron gardy" a gardovým vyznamenáním. Vaše jméno bude umístěno na čestném místě na pamětní plaketě sponzorů a patronů, případně dle Vašeho přání i na jednom z nových granátnických děl. Granátníci Vám pak, jakožto svému patronovi, přichystají v Českém Krumlově nezapomenutelné uvítání u příležitosti otevření staronového sídla gardy spolu s mnoha překvapeními a odměnami na důkaz své vděčnosti za Váš patronát.

    Reward delivery: not specified

    EUR 29,638.41
    (CZK 750,000)
  • sold 0
    Patron gardy

    Váš příspěvek zásadně ovlivní proces obnovy hradní stráže v Českém Krumlově. Na základě takto významné podpory Vám velitelství gardy udělí pamětní diplom za zásluhy I. třídy ve zlatém provedení spolu s titulem "Patron gardy" a gardovým vyznamenáním. Vaše jméno bude umístěno na čestném místě na pamětní plaketě sponzorů a patronů, případně dle Vašeho přání i na jednom z nových granátnických děl. Granátníci Vám pak, jakožto svému patronovi, přichystají v Českém Krumlově nezapomenutelné uvítání u příležitosti otevření staronového sídla gardy spolu s mnoha překvapeními a odměnami na důkaz své vděčnosti za Váš patronát.

    Reward delivery: not specified

    EUR 39,517.88
    (CZK 1,000,000)