Ondra Fejfar běží do nebes

Už 10 let trénuji a chci se stát nejlepším českým horským běžcem. Proto musím do pořádných hor, trénovat a závodit. V roce 2016 bych chtěl absolvovat náročnou světovou sérii ve skyrunningu a reprezentovat ČR. Pomozte mi a já udělám vše,co je v mých silách

Author: Ondřej Fejfar

  • Nejdrsnější závod v životě při tropickém cyklonu

  • Když nemůžu, tak přidám!

  • Kdekoliv na světě mám sebou kus domova

  • Podporujeme také ostatní Čechy na trati

  • Nejraději trénuji doma v Krkonoších

  • Moje první drsná skyrunningová zkušenost

  • Po tvrdé dřině ten nádherný pocit...

  • Děkuji!!!

  • Doma v Krkonoších

EUR 3,437
pledged of EUR 3,356

102%

102% completed

93 contributors pledged

Sport

All or nothing. Project finished on Jan 10, 2016 at 14:57.

Show all rewards

Příběh s českou vlajkou

Letos v létě, před svým prvním skyrunningovým závodem Světové série, jsem od kamaráda obdržel českou vlajku. Často závodím mimo Českou republiku a vlajka mi dosud chyběla. Měl jsem radost a navíc jsem dostal zajímavý nápad. Každý kdo mi fandí a chce mě podpořit, může se na vlajku podepsat. Od té doby se mnou vlajka cestuje na všechny zahraniční závody a pohled na ni mi dává obrovskou motivaci. Chci ukázat, že kluk z Krkonoš dokáže závodit s nejlepšími horskými běžci světa a být jim vyrovnaným soupeřem.

Mým snem je postavit se s českou vlajkou na stupně vítězů závodu Světové série nebo mistrovství světa. Díky Vašim podpisům tam se mnou můžete stát i Vy...

Už jsem obětoval mnoho a chci obětovat ještě více, aby se mi to podařilo.

O mně

Jmenuji se Ondřej Fejfar (26) a již přes deset let se věnuji běhu na vrcholové úrovni. S atletikou jsem začínal ve Vrchlabí a několik prvních let jsem závodil především na dráze. Postupně jsem se propracoval k delším distancím také na silničních závodech a zaznamenal několik výrazných úspěchů - 1. místo We Run Prague (2012), 2. místo MČR v půlmaratonu (2015). 

V posledních letech jsem však začal využívat své zkušenosti z terénu a hor. Od roku 2013 jsem členem reprezentačního družstva v běhu do vrchu pod Českým atletickým svazem a od roku 2015 jsem i velkou oporou českého skyrunningového výběru. Ve skyrunningu vidím svou perspektivu a především na něj se chci v následujících letech zaměřit.

V roce 2015 jsem se zúčastnil dvou závodů Světové série. Podařilo se mi vybojovat 14. a poté dokonce 9. místo! Tyto výsledky se pro mě staly ohromnou motivací jít ještě dál…

Co potřebuji?

Skyrunning mně učaroval a mým snem je věnovat se mu naplno. Bohužel tento sport zatím nemá u nás na růžích ustláno a podpora české skyrunningové špičky je finančně velice limitovaná. Aby člověk mohl být vyrovnaným soupeřem světové elitě, musí naběhat stovky kilometrů v náročném horském terénu, který u nás chybí. Účast na Světové sérii ve skyrunningu stojí také hodně peněz a zahrnuje především dlouhé cestovní přesuny a to i mimo Evropu.

Potřebuji proto Vaši pomoc, abych mohl na jaře odjet na dva měsíce trénovat do Alp a přes letní sezónu mohl absolvovat ty nejtěžší světové závody ve skyrunningu.

Slibuji, že do přípravy i samotných závodů dám 100% úsilí a pevně věřím, že se mi podaří uspět a hrdě reprezentovat nejen Českou republiku, ale také Vás, moje fanoušky a podporovatele.

Co je můj cíl?

Mým snem je zúčastnit se závodů Světové série ve skyrunningu a v barvách Czech skyrunning teamu reprezentovat Českou republiku v tomto krásném sportu. Mám v plánu zúčastnit se minimálně pěti závodů na dvou kontinentech a to především v disciplínách „SkyRace“ a „Vertical Kilometer“.

Chci získat co nejvíce bodů do konečného hodnocení Světové série a být nejlepším českým skyrunnerem.

Co je to skyrunning?

Skyrunning je relativně mladý, avšak ve světě mimořádně populární sport. Jedná se o běh v náročném horském terénu, kde závodníci překonávají extrémní převýšení.

Samotný skyrunning se dělí do čtyř disciplín odlišných od sebe natolik, že jen málokdo je schopen je úspěšně kombinovat. Nejkratší je "Vertical Kilometer", při kterém závodníci musí zdolat 1 000 výškových metrů na trati, jejíž délka nepřesahuje 5 kilometrů. Závody však často bývají kratší, většinou o délce 2 - 3 kilometrů. Asi si ani nedovedete představit ten sklon!

Další disciplíny skyrunningu odlišuje především délka trati, přičemž je vždy stanoveno minimální převýšení a míra stoupání. Do kategorie "SkyRace" patří závody o délce 20 až 30 km, "SkyMaraton" končí na 50 km. Ty nejdelší, někdy i násobně, mají pak přívlastek "Ultra".

Skyrunning dnes zastřešuje International Skyrunning Federation. Tato sportovní organizace vytvořila celosvětový seriál závodů, z něhož se počítají body do celkového hodnocení. Aktuálně "Skyrunner World Series" představuje 27 závodů konaných v devíti zemích na pěti kontinentech. Mezi nejlepší skyrunnery světa patří především běžci z alpských zemí spolu se Španěly. Osobností a legendou tohoto sportu je pak Kilian Jornet.

News

Jan 10, 2016 DĚKUJI VÁM!!!

Přátelé, kamarádi, běžci i nebežci a všichni hodní lidé. Společně jsme naplnili více než 100% cílové částky! Posunuli jste mě blíže mému snu a já si toho velice vážím. Moc moc moc Vám DĚKUJI!!! P.S. Oslavil jsem to nádherným dlouhým během po zasněžených hřebenech Krkonoš.

More

Dec 13, 2015 Zveřejněna termínovka Skyrunning World Series 2016

Začátkem prosince byla zveřejněna termínová listina Světové série ve skyrunningu 2016. Můj sen "Ondra běží do nebes" tak nabírá reálný obraz. Právě účast na těchto závodech je mým vysněnýn cílem pro rok 2016. Chci se soustředit na závody kategorie SKY a VERTICAL KILOMETER. Musím vybrat 6 - 8…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 21
    Fanouškovská placka

    Na batoh nebo jen tak na památku. Vhodné pro běžecké punkáče i pro seriózní maratonce. A navíc budeme všichni členem jednoho gangu :-)

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9.87
    (CZK 250)
  • sold 24
    Pohlednice ze závodů v zahraničí

    Podělím se s Vámi o své dojmy přímo z dějiště závodů světové série ve skyrunningu. Vyberu speciálně pro Vás tu nejhezčí pohlednici a připojím k tomu osobní motivační vzkaz.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 400)
  • sold 21
    Placka + podepsaná fotografie s věnováním

    Fanouškovská placka spolu s podepsanou fotografii a osobním věnováním.

    I malé věci mohou hodně pomoci a já Vám budu za takovou pomoc velice vděčný.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • sold 10
    Fanouškovský balíček

    Je to ideální způsob, jak mi pomoci ke splnění běžeckého snu. Já Vám pošlu osobní balíček a jako překvapení se můžete těšit na pohlednici z jednoho z mých světových skyraců.

    Fanouškovský balíček obsahuje: pohlednice ze závodu v zahraničí, fanouškovská placka, podepsaná fotografie s věnováním.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • remaining 10 from 15
    Startovní číslo ze závodu 2016 + video

    Startovní číslo je velice osobní věc.  S číslem na hrudi prožije závodník i po krátkou dobu závodu mnoho emotivních zážitků, od euforie až po beznadějnou krizi.

    Nabízím Vám svá startovní čísla ze závodů, které absolvuji v roce 2016 a ke každému číslu natočím speciální video pouze pro Vás. Různá čísla - různé příběhy...

    Počet čísel je omezen a kdo projeví zájem dříve, bude si moci vybrat "svůj" závod (avšak bez záruky).

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 59.23
    (CZK 1,500)
  • sold 1
    Fanouškovský balíček + "KUS HORY"

    Máte rádi hory? A chcete je mít hmatatelně zvěčněné?

    K fanouškovskému balíčku Vám pošlu  úlomek kamene ze skyrunningového závodu spolu se štítkem, odkud daný kámen pochází. Můžete tak mít kus světového SkyRace třeba ve Vašem obýváku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • remaining 5 from 12
    Soukromý trénink s Ondrou Fejfarem

    Pojďte si se mnou zaběhat!

    Rád se s Vámi podělím o své zkušenosti a připravím pro Vás trénink podle Vašeho přání. Navíc můžete vzít jednoho nebo dva kamarády.

    Trénink je možný v Krkonoších nebo v Praze a okolí. Po uhrazení dopravních nákladů za Vámi rád přijedu i do Vašeho města.

     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 82.92
    (CZK 2,100)
  • remaining 2 from 5
    Běžecký workshop pro Tebe a Tvé kámoše

    Pro skupinu až deseti osob připravím několikahodinový běžecký workshop, ve kterém se dozvíte a vyzkoušíte si spoustu zajímavých věcí.

    Workshop je možný zorganizovat v Krkonoších nebo v Praze a okolí. Po uhrazení dopravních nákladů za Vámi rád přijedu i do Vašeho města. Počet osob může být výjimečně i vyšší, avšak poté nemůžu zaručit, že se každému budu osobně věnovat. Budu se řídit především Vašimi představami.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 197.43
    (CZK 5,000)
  • sold 1
    Sponzoring

    Pokud chcete, můžeme spolu vymyslet více. Vymyslíme něco pro Vás nebo Vaší firmu. Nebo si třeba s Vámi přijedu zaběhat a přivezu s sebou trochu motivace a pozitivní nálady :-)

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 315.89
    (CZK 8,000)