Festival Storytelling! 2015 a ostrovní bojovka

Podzimní festival vyprávění se hlásí o slovo, aby vám představil různé formy vyprávění příběhů a ukázal storytelling jako jedinečný druh zábavy a návrat k tradici vypravěčství. Hravější z návštěvníků zažijí neopakovatelnou ostrovní hru pro celou rodinu.

  • Plátěná taška od grafičky Lucie Blaževské.

  • První příběhová městská hra vznikla v Olomouci.

  • 8. 5. 2015 zahájila festival Divadelní Flora

  • Ve spolupráci s dospěláky z Maďarské KOMA Bázis,

  • s olomouckým Divadlem na cucky

  • a odborníky na hry, organizací Brno hraje na city.

  • Čas na Štvanici bude nejméně stejně zábavný!

  • Cestovatel jako obrázek!

EUR 2,064
pledged of EUR 1,979

104%

104% completed

101 contributors pledged

Theater, Games

All or nothing. Project finished on Oct 11, 2015 at 16:38.

Show all rewards

Co je náš cíl?

Spojit vyprávěním příběhů co nejvíce lidí a užít si festivalový den plný vyprávění, hudby, experimentů a domácího jídla.

Detaily

Po úspěšném nultém ročníku v listopadu 2014 pořádá spolek Storytelling první ročník podzimního festivalu vyprávění Storytelling! 2015, který rozžije příběhy dvě magická místa – pražský ostrov ŠTVANICE (24. 10.) a staré brněnské nádražní překladiště MALÁ AMERIKA (7. 11). Srdečně vás na festival zveme, protože víme, že příběh je základní jednotka lidské mysli a vyprávění prokrvuje mozek. A na podzim se musí prokrvovat!

Festival Storytelling! je největší akcí našeho spolku. Ukážeme vám, jak vyprávíme my, ale i naši hosté, a dokonce neohrožené babičky (Praha). Zajímá vás, jak se dá vyprávět s hudbou (kapela 3000 hodin, Brno) nebo jak spojit příběhy s výtvarnem (Komixxx, Brno)? Jako napínavý experiment jsme si připravili příběhový battle – uvidíte v různých kategoriích vystupovat stand-up komiky, vypravěče a také slam poetristy, takže budete mít skvělou možnost porovnat, co mají tyto tři žánry společné a v čem se naopak liší. Špičkoví umělci ve svých oborech už teď dávají hlavy dohromady, aby pro vás připravili nový a zajímavý formát zábavného večera (Praha). Nebo se chcete prohrabat v cizím šatníku a vyslechnout si zajímavou historku o botách či kravatách, na které máte zálusk? Pak je tu pro vás příběhový blešák. Navíc si kromě naslouchání příběhů budete moci užít také nevšední zážitek - příběhovou bojovku Čas na Štvanici, kterou jsme vytvořili jen pro pražskou část festivalu a její jedinečné místo.

Kompletní program obou festivalových dnů bude zveřejněn na našem webu a FB stránkách začátkem září. Pro jeho plnou realizaci však potřebujeme vaši finanční pomoc. Vybírejte z hravých cen a vyhraďte si pro nás aspoň jeden festivalový den. Místa v ostrovní bojovce si raději rezervujte předem, tato hra je jedinečným bodem programu a už se nebude opakovat, takže neztrácejte čas váháním.

Čas na Štvanici, ostrovní hra z budoucnosti

Ostrov Štvanice je dávnou minulostí. Celý tento svět je takový, jaký si ho představovali naši předkové kdysi dávno roku 2015. Nekonečný vesmír je otevřená dráha pro všechny jeho obyvatele, ale doby minulé se postupně vytrácí z vesmírných archívů a už nám nikdo neřekne, jak to na ostrově opravdu vypadalo. A právě proto hledáme schopné vědce, neohrožené dobrodruhy a podnikavé strážce historických kronik, aby se sjednotili pro nebezpečnou misi - cestu časem do minulosti.

Jste ještě malí a rádi si na hlavu jen tak nasadíte cedník a hrajete si s kamarády na kosmonauty? Jste už velcí a někdy si představujete, jaké by to bylo cestovat časem? Jste trochu malí v myšlenkách a trochu velcí doopravdy a vždycky jste se chtěli podívat do minulosti a pořádně prozkoumat, co se v ní doopravdy dělo? Pokud jste aspoň jednou odpověděli ano, naše hra je rozhodně i vaše a měli byste se vybavit nezbytnými pomůckami do vesmíru a jako časoprostoroví kosmonauti se s námi proletět z budoucnosti do minulosti! Malé týmy pěti dobrodruhů vyrazí do různých koutů ostrova a společně budou plnit různorodé fyzické, přemýšlecí a tvůrčí úkoly s cílem prozkoumat co nejlépe historické období, ve kterém se právě ocitli.

Ať jste malí, velcí nebo oboje dohromady, pojďte s námi zažít minulost ostrova na vlastní kůži a přineste o ní zprávu budoucím generacím! Můžete to udělat jen vy a pouze v jeden jediný den! Nástup k misi: pro děti a jejich rodiče – 24. 10. od 10.00, pro ostatní zájemce a dospělé – 24. 10. od 16.00. Délka mise: 1,5–2 hodiny.

... a ještě něco navíc

Po celé Evropě se na podzim konají velké vypravěčské festivaly – Edinburgh, Amsterodam, Lodž, v podstatě v tomto seznamu chybí jen Praha a Brno, což si velice dobře uvědomujeme a neleníme, ba naopak, pustili jsme se do toho po hlavě!

Příběhy známe všichni moc dobře, denně jich pár řekneme a pár jistě slyšíme, ale kdo z vás slyšel o tom, že by si někdo veřejně říkal vypravěč a na své dovednosti vyprávět i naslouchat opravdu pracoval a piloval ji? A to je právě ono, vyprávění všichni známe, ale storytelling jako metodu, jak tvořit a vyprávět příběhy, tu zná málokdo, a my jsme se rozhodli, že ji představíme co nejvíce lidem, protože prostě stojí zato.

Kdo jsme?

Je nás 10 a bydlíme v Praze, Brně, Břeclavi a Ostravě.

Jsme vypravěči, ale v našich „normálních“ povoláních si nás představte takto: herec Milan, herečky Eva a Marie, holka pro všechno Petr, muzikoterapeut Matěj, učitelka Markéta, kuchařka kaší Jana, barmanka Dominika, světelný designér Jiří a scenáristka Bára.

Dali jsme se dohromady tak, že jsme se kamarádili a hodně si povídali. Když přijela scenáristka Bára z Norska, kde studovala obor jménem Storytelling, mluvila o tom tak nadšeně, působivě a úplně pořád, že statní přesvědčila k tomu, aby ve vyprávění příběhů viděli smysl a věnovali se mu pořádně jako skupina. A od té doby uplynulo už dva a půl roku, kdy se ve volném čase scházíme, vymýšlíme nové projekty, jezdíme vyprávět do škol, na festivaly a do hospod a hrozně nás to baví. Jednou to bude naše „normální“ povolání.

Více o storytellingu si počtete zde.

Proč to děláme?

Aby byl program bohatý a plný zajímavých hostů, skvělé hudby a zábavy, potřebujeme přispět na honoráře našich účinkujících. To víte, my budeme rádi vyprávět i hladoví, hlavně když pohostíme naše hosty, všichni u toho ale musíme mít světlo, teplo a střechu nad hlavou – potřebujeme peníze na pronájem překrásné Vily Štvanice v Praze a magické překladiště Malá Amerika v Brně. A protože pro vás máme na programu také parádní bojovku, na kterou potřebujeme nakoupit materiál a odměnit všechny naše pomocníky, potřebujeme přispět také na ně.

News

Sep 30, 2015 ostrovní bojovka Čas na Štvanici se blíží

More

Sep 14, 2015 Program Brno 7. 11.

7. 11. Malá Amerika, program stále kompletujeme Celodenní atrakce:  Příběhové instalace studentů Ateliéru environment při FaVU VUT Brno. Příběhový blešák- prodejte své krámy, oblečky a recivěci pomocí příběhu, který se k nim pojí. 12:00- 13:00 Pohádky Slovosledí babičky Vypravěči souboru…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 14
    Buďte vizionář!

    Staňte se vizionáři dobrých nápadů a přispějte 100 Kč na rozvoj vyprávění u nás. Vyprávíme si příběhy každý den už stovky let, protože nás to moc baví, a právě díky příběhům lépe rozumíme světu. Podpořte vyprávění příběhů a vězte, že mají budoucnost! Budeme vám moc vděční a samozřejmě vám poděkujeme na webu!

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • remaining 9 from 10
    Malý cestovatel v čase

    Exklusivní místo v kapacitně omezené ostrovní bojovce Čas na Štvanici.
    Rezervace 1 místa 24. 10. od 10:00 pro děti a rodiče. A stroj času vám neuletí!

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 5.94
    (CZK 150)
  • remaining 6 from 10
    Velký cestovatel v čase

    Exklusivní místo v kapacitně omezené ostrovní bojovce Čas na Štvanici.
    Rezervace 1 místa 24. 10. od 16:00, tedy čistě dospělácká záležitost. A stroj času vám neuletí!

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 5.94
    (CZK 150)
  • sold 6
    Cestovatel jako obrázek!

    Chcete si vyzkoušet, jak byste vypadali, kdybyste na sobě měli skafandr a kolem vás by létaly vařečky a válečky, tedy pardón, vlastně planety a meteority?
    Obrázek cestovatele časem z budoucnosti s vaší hlavou v originální kresbě grafičky spolku Storytelling Lucie Blaževské zašleme e-mailem a fyzicky váš portrét pověsíme ve Vile Štvanice v kronice slavných vesmírných badatelů. Možno též jako avatar pro sociální sítě.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • sold 22
    Taška plná příběhů, vesmírných i nesmírných

    Plátěná taška přes rameno s originálním potiskem od grafičky spolku Storytelling Lucie Blaževské. Motivy potisku jsou totožné s motivy z plakátu Storytelling! 2015. Náhled naleznete ve fotodokumentaci projektu.  

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 3 from 3
    Dětská badatelská dvojka

    Dvě exklusivní místa v kapacitně omezené ostrovní bojovce Čas na Štvanici. Pro dva časoprostorové cestovatele. 
    24. 10. od 10:00 pro dítě a dospěláka nebo dvě děti.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 2 from 3
    Dospělá badatelská dvojka

    Dvě exklusivní místa v kapacitně omezené ostrovní bojovce Čas na Štvanici. Pro dva časoprostorové cestovatele. 
    24. 10. od :00 - čistě dospělácká záležitost.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 189 from 200
    Vstup na festival vyprávění, hudby a jídla

    Vstupenka na pražskou či brněnskou část festivalu. Je-li váš každodenní život bojovkou, naše příběhy vám dají odpočinout: servírujeme vyprávění, hudbu a domácí jídlo. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 1 from 4
    LAST MINUTE NABÍDKA PRAHA

    Celodenní vstupenka na festival + vstupenka do kina BIO OKO. 

    Rádi se noříte do osudů hrdinů na filmovém plátně? Pro milovníky filmových příběhů máme jedinečnou možnost pořídit si k celodennímu vstupu na festival ještě lístek na libovolný snímek v kině BIO OKO - nejlepším kině na Praze 7. 
    program kina najdete zde: 
    http://www.biooko.net/cz/

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 19 from 20
    LAST MINUTE NABÍDKA BRNO

    Celodenní vstupenka na festival + občerstvení v kavárně Galeryje 9 ZDARMA. (Vstupenka + kafe+ bábovka NEBO vstupenka + pivo + pochoutkový chleba)

    Příběhová kavárna Galeryje 9 na Lidické ulici číslo 9 se otevřela storytellingu pravidelným programem již na začátku tohoto roku- každou poslední sobotu v měsíci si tu společně lektoři a návštěvníci vypráví příběhy a učí se výstavbě příběhu. Jako dárek k festivalové vstupence vám tam zdarma uvaří kávu Pellini top nebo natočí  dvanáctistupňové pivo z Pelhřimova. K tomu cos malého na zakousnutí. Není nad čím váhat!

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 16 from 20
    Osobní příběhové dárky

    Osobní příběhové dárky od vypravěček spolku Storytelling. Krátký komický příběh mailem obsahující 5 vámi zvolených (zákeřných?) klíčových slov od Dominiky, pro kterou psaní emailů bylo ještě donedávna sci-fi. Nebo raději ručně psaný dopis od srdce speciálně pro vás? Autorský příběh (či milostný dopis?) od Markéty nebo Marušky, ktré psaním dopisů udržují časy, jež jsou už pro mnohé minulostí.
    Je na vás, který z těchto dárků zvolíte. Domluvíme se s vámi přes e-mail.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • remaining 18 from 20
    LAST MINUTE PRAHA I BRNO

    Celodenní vstupenka na festival + stolní hra Fate: Rozcestí.

    Pořiďte si jedinečnou příběhovou stolní hru a nemusíte za dobrodružstvím vůbec nikam chodit - tedy kromě našeho festivalu, na který si kupujete lístek :)

    Příběhová hra Fate: Rozcestí je vhodná pro celou rodinu. Užijete si s ní stovky hodin zábavy při vytváření hrdinských příběhů. A můžeme zaručit, že vyprávět se s ní naučí opravdu každý. K tomu, abyste mohli hrát, potřebujete jen knížku s návodem (tu dostanete od nás), kostky a několik kamarádů - hráčů.
    více informací najdete zde: http://faterpg.cz

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • remaining 5 from 10
    Storytelling all inclusive

    Vstupenka na pražskou část festivalu a exklusivní místo v kapacitně omezené ostrovní bojovce Čas na Štvanici 24. 10. od 16:00. Užijte si vše, co vám festival nabízí, nechte se hýčkat příběhy, podstupte storytellingovou masáž a začněte myslet v příbězích.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 13.85
    (CZK 350)
  • remaining 12 from 20
    Více než osobní příběhové dárky

    Osobní příběhové dárky od vypravěčů spolku Storytelling. Ručně vyrobené a malované psaní obsahující popis jednoho dne z vaší budoucnosti. Od Matěje, který rád vystřihuje, lepí a přišívá a kterému jeho žák v družině předpověděl stáří.
    Nebo autorský příběh na vámi zvolené téma od Báry, která má sladší hlas než její pražský krysařík. Příběh vám povypráví, nahraje a pošle přes internet jako audio nahrávku.
    Je na vás, který z těchto dárků zvolíte. Domluvíme se s vámi přes e-mail.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • remaining 5 from 6
    Dětská výzkumnická parta

    Tři exklusivní místa v kapacitně omezené ostrovní bojovce Čas na Štvanici 24. 10. od 10: 00. Pro hravé rodiče s dítětem nebo tým tří dětí. Ve třech se to lépe táhne vesmírem. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 17.81
    (CZK 450)
  • remaining 4 from 4
    Dospělá výzkumnická parta

    Tři exklusivní místa v kapacitně omezené ostrovní bojovce Čas na Štvanici 24. 10. od 16:00. Pro hravé rodiče bez dětí nebo tým tří dospělých, mladých duchem. Ve třech se to lépe táhne vesmírem. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 17.81
    (CZK 450)
  • remaining 2 from 4
    Cestovatel časem + kostým

    Exklusivní místo v kapacitně omezené ostrovní bojovce Čas na Štvanici, rezervace místa 24. 10. v 10:00, plus kostým pro dětského badatele vyrobený vypravěčem Pírkem, pro kterého cedník a alobal jsou stále symbolem dětství a letů do kosmu. A pro kterého není, díky vesmírné víceúčelové hmotě Gaffa, nikdy nic problém. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 2 from 3
    Dětský vědecký tým

    Exklusivní čtyři místa v kapacitně omezené ostrovní bojovce Čas na Štvanici 24. 10 od 10:00. Pro hravé rodiče s dětmi nebo tým čtyř dětí.  Pro ty, co si rádi volí svůj tým sami.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • remaining 2 from 3
    Dospělý vědecký tým

    Exklusivní čtyři místa v kapacitně omezené ostrovní bojovce Čas na Štvanici 24. 10. od 16:00. Pro tým čtyř malých velkých dospělých.  Pro ty, co si rádi volí svůj tým sami.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • sold 7
    Kuchařka storytellingu

    Vaše osobní účast na zkoušce storytellingové inscenace a společné vyprávění o vyprávění. Ukážeme vám Bářiny příběhové deníčky, kde jsou skryta všechna cvičení, která jsme kdy dělali, a prozradíme vám naše nejvíce osvědčené vypravěčské tipy. Pozor: přísně tajné!
    Na termínu se domluvíme, nebojte my pořád něco zkoušíme.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • sold 4
    (Radio)aktivní vypravěč - účast na workshopu

    Poukázka na jednodenní workshop storytellingu v Praze či Brně. Šestihodinový kurz základních vypravěčských dovedností. Po domluvě se zájemci může mít speciální zaměření podle vašich osobních fascinací. Chcete se ponořit do světa pohádek, pověstí, vzdálené budoucnosti nebo třeba vaší oblíbené knižní postavy? Nebo vás fascinuje něco, co jste slyšeli na festivalu Storytelling! 2015? 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 2 from 3
    Soukromý workshop pro 6 lidí

    Chcete dát tatínkovi příběh k narozeninám? Nebo potěšit babičku a převyprávět jí některé její vzpomínky?
    Tohle a ještě víc si vyzkoušíte vy a až dalších 5 lidí na soukromém workshopu. Přispějte nám a užijte si jeden den s naším lektorem, který vám pomůže vytvořit a povyprávět váš vlastní příběh, se kterým budete slavit parádní úspěch!
    Místo konání: Praha, Brno nebo u vás doma kdekoliv v Česku, to vás ale poprosíme o zaplacení cestovného a případně i o ubytování, pokud za vámi pojedeme třeba až do Aše a už se nebudeme mít jak dostat domů.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 237.48
    (CZK 6,000)
  • remaining 9 from 10
    Partner festivalu

    Podpořte náš spolek a my se vám odvděčíme, jak nejlíp umíme – poděkujeme vám nejen na našem webu, Facebooku, ale i naživo na festivalu, vaše logo se bude vyjímat na našich plakátech i dalších materiálech a my se budeme radostně chlubit, že máme tak štědrého partnera. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)
  • remaining 3 from 3
    Workshop pro tým

    Dvoudenní workshop pro až 16 lidi, který se zaměří na vámi vybrané téma. Tento seminář je určený pro různé týmy lidí – přátelé, spolupracovníky, zaměstnance firmy nebo jakékoliv organizace.
    Řekněte nám, jestli vás trápí nějaké konkrétní téma nebo situace, o které chcete napsat a vyprávět příběh, nebo jestli se chcete procvičit v dovednosti příběh vytvořit či prezentovat, a my připravíme kurz jen pro vás

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 989.51
    (CZK 25,000)
  • remaining 3 from 3
    Sponzoring přece není žádné sci-fi!

    Staňte se partnerem festivalu Storytelling! 2015, podpořte náš spolek a my se vám odvděčíme, jak nejlépe umíme – poděkujeme vám nejen na našem webu, Facebooku, ale i naživo na festivalu, vaše logo se bude vyjímat na našich plakátech i dalších materiálech a my se budeme radostně chlubit, že máme tak štědrého partnera, který vyvrací mýty o nedosažitelnosti sponzorů.
    Nadto stvoříme legendu o vaší firmě či osobě! Vytvoříme příběh pro váš firemní večírek.  Téma, vypravěči i termín dle domluvy. Ale až po festivalu, ať se vám můžeme cele věnovat...

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,187.41
    (CZK 30,000)