Incendio - dětský festival ohně a pohybu

Festival pro malé žongléry a pro veřejnost v Litoměřicích (11-12.9.2015), který bude obsahovat dva dny workshopů pro děti, doprovodný program pro veřejnost a Galashow s účastí několik známých českých Fireshow skupin.

  • 8mi lettá žonglerka Zuzka

  • Jakub čížek - lektor double staff

  • T.E.T.R.I.S. - účinkující v Galashow

  • Veřejný workshop žonglování

  • Tomáš Poi Bartoš - lektor Poi pro pokročilé

  • festival podporuje i Bubblemania Litoměřice

  • Barbora Vaňková - lektorka pohybových workshopů

EUR 36
pledged of EUR 1,979

1%

1% completed

3 contributors pledged

Art, Dance

Litoměřice, Ústecký kraj, Česká republika

All or nothing. Project finished on Jul 31, 2015 at 08:43.

Show all rewards

Jak to začalo

Festival původně vznikl jako sen. Sen, který se zdál hlavní organizátorce několikrát za sebou. Byla to jedna scéna, kdy na velkém pódium točilo se světlem nespočet dětí stejnou choregrafii. V tom snu byla jako diváka a kolem sebe měla své přátele z různých skupin. Jako choreografka věděla, že dokud tuto vizi nezrealizuje, tak jí nedá pokoj.

Díky tomu, že dobrovolně pomáhala v Letním kině, se o nápadu zmínila ředitelce a ta s tím souhlasila. Chvíli se nic nedělo, už to vypadalo, že se nápad zapomenul, ale pak se organizátorka svěřila s tímto nápadem svému kamarádovi z jiné žonglérské skupiny, z jiného města. V tu chvíli se o festivalu začalo mluvit jako o budoucí akci v Litoměřicích.

                   Vox luminas domácí skupina - foto Markéta Hokrová

Byl sepsán jedenácti-stránkový návrh festivalu a začal se propagovat kde se dal. Pod záštitou Letního kina se mu dostalo podpory z města a najednou vše nabralo obrátky. Díky dalším sponzorům, začal festival vzkvétat. Teď už jen šlo o to zjistit, zda-li by o festival měli zájem i samotní žongléři. Dostalo se nám nečekaně mnoho pozitivních reakcí a tak se festival rozjel naplno. Už teď potvrdilo účas několik skupin z různých kout České republiky. Díky obrovské podpoře ředitelky Letního kina Renaty Vášové a Michala Čapka, by festival byl ještě teď pouhým snem... A nyní záleží také na vás, jak tento sen dopadne.

Co je náš cíl?

Jeden z cílů je, že si klademe důraz na popularizování a seznámení veřejnosti s žonglováním v podobě ohnivé a světelné show. Ukázat lidem, že je žonglování zábava, ale také ideální motorické cvičení a volnočasová aktivita. Další cíl je zaměřen na nové poznatky, vědomosti, dovednosti a hlavně navazovat nová přátelství! Hlavním cílem je, aby si festival užili jak děti, tak samotní žongléři a veřejnost (kterou by jsme tímto rádi rozpohybovali) :)

Detaily

Festival je určen  pro žonglující děti z různých zájmových útvarů z DDM či jiných skupin. V republice je několik žonglérských festivalů jako Polná v Plamenech nebo Flaming nights. Zmiňované festivaly jsou určené spíše pro starší žongléry. My jsme se rozhodli v tomto umění podporvat i děti a mládež. Přes den se budou děti věnovat workshopům (žonglérské kurzy), ve který se budou děti zlepšovat v žonglérských a tanečních dovednostech.

                               

Závěrem by pak děti vystoupily v rámci Ohnivé Galashow po boku známějších českých skupin jako Magnis, Tetris či JBC. Akce ale není jenom pro žongléry, ale i pro veřejnost, která si bude moci zkusit toto umění na vlastní kůži. Od tohoto projektu očekáváme, že se veřejnost dozví o umění tance s ohněm a uvidí nejlepší skupiny z České republiky. Podařilo se nám zajistit i vystoupení kapel a dětských zpěváků z talentové agentury Talent Company v Praze. Zároveň bude probíhat bohatý program pro děti a veřejnost. Organizační tým doufá, že se festival ujme a najde své příznivce i do budoucnosti a stane se tradiční akcí města Litoměřice.

... a ještě něco navíc

v průběhu nebo na konci galashow bude překvapení :)

Kdo jsme?

Jsme žongléři, kteří se věnují tomuto umění s láskou a radostí. Jsme dobrovolníci, kteří chtějí obohatit kulturu o něco báječného. Jsme lidé, kterým záleží na tom, jak děti tráví svůj volný čas a neflákají se po ulicích nebo nedělaly problémy. Jsme ti, co chtějí pozvednout kulturu a umění o něco výš. 

Proč to děláme?

Protože chceme mladší generaci poradit, jak naložit s volným časem, chceme jim předat zkušenosti a pozitivní emoce ze samotného vystupování a točení. Chceme, aby se ohnivá a světelná show stali novým fenoménem kultury a umění. Ale hlavně chceme rozpohybovat veřejnost :)

News

Jul 6, 2015 Účinkující po kouskách - kapela Exots a skupina Magnis

Další kapelou na našem repertoáru je kapela Exots z Jablonce nad Nisou. Její tvorbu si můžete posleuchnout zde: http://bandzone.cz/exots A zároveň Vám prozradíme prvního účinkujícího na velké galashow. Jedná se o skupinu Magnis z Třebíče :) http://www.magnis.cz/

More

Jun 28, 2015 Bubblemania Litoměřice sponzor festivalu

Jedním z našich sponzorů je i bar specializující se na nápoje ze zeleného jasmínového čaje s různými ovocnými příchutěmi a toppineg ze želé a praskajících kuliček, Bubblemania s pobočkami v Litoměřicích. Skupina Vox Luminas spolu s Bubblemanií Litoměřice natočila krátkou reklamu. Podívejte se na n…

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0

    Poděkování za podporu

    Veřejné jmenovité poděkování dárcům na projektoru během akce a na facebooku festivalu.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 1

    Volný vstup s lepším pocitem

    Volný vstup na festival, včetně možnosti aktivní účasti na workshopech.

    Reward delivery: not specified

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • sold 0

    Vstupné pro rodinu

    Vstup pro rodinnu s dětmi (2+2 do 13let) na veřejnou část festivalu a poděkování na tabuli sponzorů, včetně vzkazu který nám můžete napsat a mi jej budeme promítat.

    Reward delivery: not specified

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • sold 0

    Podpis na banneru

    Vaše jméno bude součástí našeho velkého festivalového banneru u hlavní scény. + Volný vstup

    Reward delivery: not specified

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • sold 1

    Festivalové triko

    Festivalové triko v dámském nebo pánském provedení barevně odlišené od organizátorů.

    Reward delivery: not specified

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • sold 0

    Triko na míru

    Festivalové triko v dámském nebo pánském provedení, bez bannerů ostatních sponzorů ovšem s nápisem "Jsem sponzor této akce", nebo s vlastním jménem na zádech.+ Podpis na banneru

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • sold 0

    Triko a vstup na festival

    Festivalové triko v dámském nebo pánském provedení, bez bannerů ostatních sponzorů s nápisem "Jsem sponzor této akce", nebo s vlastním jménem na zádech. + Volný vstup + Podpis na banneru

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • sold 0

    Workshop žonglování

    Možnost objednání workshopu žonglování s POI, tyčí, nebo vějíři na vlastní akci, po celé republice, pouze za cestovní náklady. Workshop pod vedením lektorů ze skupiny T.E.T.R.I.S. Nutno domlouvat min. 3týdny předem.

    Reward delivery: not specified

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)
  • sold 0

    Hrdý sponzor festivalu

    Zařazení mezi ostatní sponzory festivalu - jméno nebo logo na plakátech a webu akce, veřejné poděkování na hlavní scéně + Volný vstup

    Reward delivery: not specified

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • sold 0

    Vystoupení skupiny Vox Luminas

    Ohnivé, nebo světelné vystupení skupiny Vox luminas, pouze za cestovní náklady, kdekoliv po ČR. Termín vystoupení je nutné dohodnout minimálně 3 týdny předem.

    Reward delivery: not specified

    EUR 237.48
    (CZK 6,000)
  • sold 0

    Festivalové all-inclusive

    Všechny zde zmíněné benefity, od veřejného poděkování, přes festivalové triko s vlastním nápisem až po vystoupení skupiny Vox Luminas na přání, nebo Workshop skupiny T.E.T.R.I.S. jako bonus pozvání na stage v průběhu galashow a veřejné poděkování.

    Reward delivery: not specified

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)