Rozsviťte s námi fantasy román Nejdelší noc!

Fantasy román Nejdelší noc přináší dobrodružství, které vám na okamžik zmrazí srdce, ale zároveň ve vás probudí touhu po naději, jež prosvítí nekonečnou temnotu. Staňte se i vy paprskem, který pomůže knize Nejdelší noc spatřit světlo světa.

  • Shiara a Lyandel rozpráví nad vínem o magii

  • Rosanina galvakouzla: Kovové, a přesto jako živé

  • Plecháčky a placky

  • Malý akryl 2

  • Malý akryl 3

  • Velký akryl 2

  • Velký akryl 3

  • Malý akryl 4

  • Kateřina Inachis: Ať víte, s kým máte tu čest! :-)

  • Malý akryl 1 má už nový domov

  • Velký akryl 1 už má také nový domov

  • Cathy tvořila na náměty mé knížky! :-)

EUR 812
pledged of EUR 2,742

29%

29% completed

20 days until the end

31 contributors pledged

Art, Literature

Pledge

All or nothing. This project will only be funded if it reaches at least its goal by May 20, 2024 by 09:28 CET.

Show all rewards

O příběhu Nejdelší noci

V Nejdelší noci rostliny ožívají a mluví s elfími hrdiny, kteří se protloukají zmrzlým světem. Kouzla v mém světě jsou ovládaná hudbou, ale i nejmocnější kouzlo je jen pouhou berličkou, když se vše zdá být ztracené.

Vydejte se na cestu s Tarrisem, mocným elfím mágem, který je však zároveň vázaný prastarým rituálem ovládajícím jeho duši. Dostane se nakonec ke Kaelin, své lásce z jiného světa, anebo upadne navždy do zapomnění?

Budete s Lyandelem, elfím kouzelníkem, který se snaží zjistit, proč se jednoho dne probudil do zmrzlého světa, v němž nezbyl skoro žádný život?

Má kniha není akčním příběhem, kde by boj stíhal boj, ale spíše putováním osamělých duší, které hledají samy sebe, své blízké nebo střípky vlastní minulosti. Pokud se rádi noříte do temnot, bloudíte strašidelnými lesy, rozmlouváte v nich se stromy a se zatajeným dechem poodkrýváte závoje skutečného, věřím, že si užijete i Nejdelší noc. Vaše dobrodružná výprava bude navíc dokreslená mými akvarelovými ilustracemi a doufám, že si s hrdiny cestu za svítáním užijete stejně tak, jako já jsem si užívala její psaní.

Jak to celé začalo?

Nejdelší noc jsem začala psát v roce 2011. Tehdy to byla jen delší povídka, jedna z mých mnoha, a vůbec by mě nenapadlo, že se o třináct let později stane knihou a já pro ni budu vybírat ten nejhezčí font a vymýšlet námět na obálku.

Co je náš cíl?

Nyní s mým nakladatelstvím teď stojíme před jedním z posledních úkolů: pomoct knize na svět a dostat ji k jejím čtenářům.

Můj snový tým

Nejdelší noc by nevznikla bez mého skvělého týmu. Za jejím vydáním stojí Nakladatelství Brk, redakcí se ujala Nikol Wolfová, mj. autorka trilogie Ti předurčení, korektury provádí božská Dagmar Digma Čechová, které neunikne ani myší chlup, a hudbu k jedné z básní v knize složila má sestra, Veronika Mudroňová.

V neposlední řadě musím zmínit i mé drahé čtenáře, jejichž nadšení mi dodává elán k další tvorbě.

Kdo jsem?

Píšu a vymýšlím si vlastní světy a příběhy už od dětství, což je déle, než by se mohlo na první pohled zdát. V roce 2019 jsem vydala knihu Pohádky z druhého břehu, poté vyšly ve sbornících mé povídky Černobílé vločky (Kdysi v zimě, 2022), Prostě dokonalý (Polohy lásky, 2022) a Láska klepe na dveře (Výpravy do brány fantazie, 2023). Kromě toho bude jeden z mých textů součástí druhého dílu připravovaných Pohádek výjimečných hrdinů.

Proč Hithit?

Ačkoli Nakladatelství Brk obyčejně nepožaduje po svých autorech a autorkách finanční prostředky a organizaci CF kampaně, já jsem si vysnila takovou podobu knihy, která přesahuje možnosti malého nakladatelství. Díky tomu můžu dopřát knize to, co osobně považuji za nejlepší. Třeba barevné ilustrace.

Ukázka z knihy

                                                                             Za fialovou křídu

                                                                             Prodávám svou duši

                                                                             Do země za závojem

                                                                                                         Večerní rozjímání, Cyril ze Samary

Alchymistův rituál

Do ticha alchymistické laboratoře se zařízlo nepříjemné zakvílení a z obrazce na podlaze vyrazily fialové plameny. Vladomir se usmál a uhladil si pěstěný knír. Tenhle rituál připravoval dlouhé měsíce. A teď ho od pravdy dělilo jen několik úderů srdce.

„Er korundae, es fárie, Tarrisí somériel. Tarris Doriel Pareille somériel. Tarissí auren aun‘fi Vladomir Menderomariel. Vladomirí saukurfael. Tarris Doriel Pareille sa‘aer Kaelin Koeriel,“ hřímal starým, téměř zaniklým jazykem.

Zablesklo se a jednotlivé znaky, pečlivě nakreslené na černých dlaždicích, se začaly pozvolna rozsvěcet. Alchymista se zhluboka nadechl a zavřel oči. Okamžik, na který tak dlouho čekal, konečně nadešel.

Mezi plameny se najednou objevil sotva znatelný obrys mužské postavy. Nasávala fialový oheň a rychle získávala fyzickou podobu. Vtom zeleně a fialově tepající znaky pohasly a nahý muž se zhroutil na podlahu. Zvedl se na loktech a zvracel saze a popel. Poslední, co viděl, než upadl do bezvědomí, bylo několik baněk a křivulí, od nichž se odráželo světlo měsíce v úplňku. Černé dlouhé vlasy, na několika místech protkané stříbrem, měl slepené, svalnatá záda zbrázděná starými jizvami, a když ho alchymista špičkou boty otočil, spatřil šedé kruhy, které se rozlévaly zpod spících očí jako dvě mrtvá jezera. Elfovy bledé popraskané rty se slabě chvěly a tělo na zemi přerývavě dýchalo, ale zdálo se, že se s trochou péče za pár dní postaví na nohy.

Tarrise probrala prudká bolest hlavy. Ranní paprsky se mu zakusovaly do lebky jako hřebíky a ústa měl nepříjemně vyprahlá. Odlepil jazyk od patra a s námahou se rozhlédl kolem. Zase poušť? Něco bylo špatně. Něco bylo velmi špatně, ale nedokázal určit co. Snad čistě povlečená postel nebo police s neznámými knihami a obrazy na stěnách? Všechno kolem bylo podivné, ale zároveň důvěrně známé, jako by to tak být mělo. Napadlo ho, kolik dní asi uplynulo od toho osudného večera… a vtom si s hrůzou uvědomil, že ani neví, co se onoho večera mělo stát. Pokusil se vstát, ale nohy ho zradily a Tarris se svalil na zem. Strhl s sebou propocenou přikrývku a podlaha pod jeho vahou zaduněla.

„Vidím, že jsi vzhůru,“ ozval se hlas nad ním.

Ani nepostřehl, kdy se otevřely dveře. „Kde… kde to jsem? A jak dlouho jsem spal?“

„Všechno je v pořádku. Přivedl jsem tě zpátky, jsi u mě doma,“ odpověděl neznámý muž a pomohl mu vstát.

„Jak dlouho jsem spal?“ zopakoval Tarris po chvíli otázku.

Alchymista se zasmál a přejel po něm pohledem. Zdálo se, že rituál proběhl úspěšně. Tarris byl sice elf, jež Vladomir z duše nenáviděl, ale býval služebníkem jeho starého mistra a bezvýhradně ho poslouchal. Po několika týdnech tréninku se snad všechny jeho schopnosti zcela obnoví a bude moci splnit svůj úkol.

„Byl jsi mrtvý. Skoro tři sta let. Oživil jsem tě.“

Mrtvý? Tarrisova mysl se marně snažila spojit si všechna zpřetrhaná vlákna.

„Já jsem… mrtvý?“

„Ne, jsi živý. Oživil jsem tě,“ zopakoval klidně Vladomir. Blbeček, přesně takového jsem potřeboval, pousmál se.

Viditelně zmatený elf horečně přemýšlel dál. Neznámý muž mu byl něčím nesmírně povědomý. Jako kdyby ho kdysi znával a něco mu slíbil. Kde se jen s tím nepříjemně pronikavým pohledem setkal? Pečlivě zastřižené tmavé vlasy, černé oči, prošedivělý knír s pěstěnou bradkou a ten hlas, který zněl tak povědomě…

„Proč jsi mě přivedl zpátky?“

Každý váš příspěvek bude tím, co prozáří stránky Nejdelší noci. Děkujeme!

Kateřina Inachis a tým Nakladatelství Brk

News

Apr 25, 2024 Umění spojuje!

Nebyla bych to já, abych do svých uměleckých výtržností nezapojila i ostatní umělecky založené kamarády. Kromě mé skvělé sestry, jíž patří ten uchvacující hlas, který vám nedá spát, se do Nejdelší noci vydaly i Karolína Kotová, která miluje tvorbu fantasy, a Catherine Clark, která je zase skvěle…

More

Apr 12, 2024 Jak zařídit, aby vaše děti neměly čas a prostor na drogy?

Nadchněte je včas DnD, Dračím doupětem nebo podobnou hrou! Dnes jsem do kampaně přidala zbrusu novou odměnu, která je určená speciálně pro vaše děti: Dobrodružné odpoledne v Říčanech, během kterého malé hrdiny provedu celým procesem hry. Společně vytvoříme postavu včetně základního příběhu, naučím…

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 2
    Dobrý pocit a zombie romantika

    Každý příspěvek se počítá a jsme za něj moc rádi. Kromě dobrého pocitu však získáte i pdf s mou dosud nepublikovanou povídkou S láskou tvá mrtvá máma, kterou vám v nejbližších dnech (budu se snažit ji poslat hned teď!) zašlu na e-mail, který prosím vyplňte do poznámky.

    Odměnu lze libovolně navýšit.
     

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    Pledge EUR 5.96
    (CZK 150)
  • remaining 100 from 100
    Umění spojuje: Jeden z plakátů A3

    Připadají vám vaše bílé stěny stejně skličující jako pustiny, kterými se musí prodírat mí hrdinové?

    Vyberte si tuhle odměnu! A kromě mě u vás doma může viset i skvělá Karolína Kotová nebo úžasně psychedelická Catherine Clark.

    V případě mých ilustrací si můžete vybrat jakoukoli, pokud byste rádi Catherine nebo Karolínu, vybírejte některou z těch, které jsou v příslušném článku.

    Do poznámky mi prosím napište, komu, co a jak. A pokud si chcete odměnu převzít osobně s malým dárkem, vyplňte do údajů Zásilkovny cokoli a "VYZVEDNU SI OSOBNĚ".
     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 11.13
    (CZK 280)
  • remaining 96 from 100
    Plecháček pro dlouhé i nejdelší noci

    Pokud máte stejně jako já slabost pro plecháčky, nepřehlédněte tuto odměnu: plecháček s ilustrací z mé knihy. Plecháček vám pošlu Zásilkovnou, anebo předám osobně s malým dárkem.

    Do poznámky mi prosím napište, kterou z ilustrací byste na hrníčku měli nejraději, anebo jestli výběr necháte na mně. A pokud si chcete odměnu převzít osobně, vyplňte do údajů Zásilkovny cokoli a "VYZVEDNU SI OSOBNĚ".
     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 13.11
    (CZK 330)
  • remaining 8 from 20
    Nejdelší noc s podpisem a věnováním pro největší nespavce

    Těšíte se na mou knížku a chcete si ji užít v tištěné i elektronické podobě? Zvolte tuto odměnu, a kromě Nejdelší noci s podpisem a věnováním tak získáte i její pdf, mobi či e-pub. Knihu vám pošlu Zásilkovnou, anebo předám osobně s malým dárkem. Navíc získáte 15% slevu do e-shopu Nakladatelství Brk.

    Do poznámky mi prosím napište, komu budu psát věnování. A pokud si chcete odměnu převzít osobně, vyplňte do údajů Zásilkovny cokoli a "VYZVEDNU SI OSOBNĚ".
     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 19.87
    (CZK 500)
  • remaining 142 from 150
    Nejdelší noc s podpisem a věnováním

    Bloumáte nocí a na svitu hvězd na vás pomrkává smutné prázdné místo ve vaší knihovně? Kupte si Nejdelší noc s podpisem a věnováním. Knihu vám pošlu Zásilkovnou, anebo předám osobně s malým dárkem. Navíc získáte 15% slevu do e-shopu Nakladatelství Brk.

    Do poznámky mi prosím napište, komu budu psát věnování. A pokud si chcete odměnu převzít osobně, vyplňte do údajů Zásilkovny cokoli a "VYZVEDNU SI OSOBNĚ".

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 19.87
    (CZK 500)
  • remaining 5 from 6
    Dračákové odpoledne pro vaše děti

    Chtěli jste, aby se vaše děti poznaly radost z Dračího doupěte nebo DnD, ale báli jste se, že vám snědí kostky? Už nemusíte! Vyberte si tuhle odměnu a vaše dítko zapojím do fantasy příběhu ve stylu DnD. Společně vytvoříme postavu a užijeme si dobrodružné odpoledne, během kterého si vaši malí hrdinové osahají základní principy hry, budou plakat i radovat se a dost možná najdou vášeň na celý život.

    Dobrodružné odpoledne se bude konat v Říčanech u Prahy a je možné ho spojit s přespávačkou.
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 35.76
    (CZK 900)
  • remaining 9 from 10
    Nejdelší noc a Rosanin dub

    Dub je mým nejmilovanějším stromem. Proto není náhoda, že se s nimi hrdinové mé Nejdelší noci často setkávají. Abyste se mohli cítit doopravdy elfsky a magicky, sáhněte po téhle odměně. S knihou s věnováním a podpisem získáte i jedinečný náhrdelník s dubovým lístkem od skvělé Rosany Zvelebilové. Vzorek její práce můžete najít ve fotkách projektu.

    Do poznámky mi prosím napište, komu budu psát věnování. A pokud si chcete odměnu převzít osobně, vyplňte do údajů Zásilkovny cokoli a "VYZVEDNU SI OSOBNĚ".
     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 39.34
    (CZK 990)
  • remaining 6 from 6
    Nejdelší noc pro psychonauty

    Víte, že v mé knize se vyskytuje květinka Lesní dotek, která umožňuje člověku či elfu rozmlouvat se stromy a ostatními rostlinami? Chcete si při čtení Nejdelší navodit tu pravou psychonautskou atmosféru? Pak sáhněte po této odměně. S knihou s věnováním získáte i stylový plecháček a nehalucinogenní imitaci kouzelného elixíru (zelený rýmovníkový sirup, abyste se nemuseli bát, že uvidíte draky).


    Navíc získáte 15% slevu do e-shopu Nakladatelství Brk. Do poznámky mi prosím napište, komu budu psát věnování. A pokud si chcete odměnu převzít osobně, vyplňte do údajů Zásilkovny cokoli a "VYZVEDNU SI OSOBNĚ".
     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 39.34
    (CZK 990)
  • remaining 5 from 5
    Nejdelší noc adventních nečasů

    Stýská se vám po vánoční atmosféře? Zkuste si ji doma navodit dárkovým balíčkem Nejdelší noci a tří adventních kalendářů Nakladatelství Brk.

    Do poznámky mi prosím napište, komu napsat věnování a jestli si knihy přejete zaslat, nebo si je převzít osobně s malým dárkem. Pokud si chcete odměnu převzít osobně, vyplňte do údajů Zásilkovny cokoli a "VYZVEDNU SI OSOBNĚ".
     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 42.52
    (CZK 1,070)
  • sold 0
    Nejdelší noc a 10 stromů pro Česko!

    Pokud máte rádi stromy stejně jako já, pořiďte si Nejdelší noc a rovnou k ní přikupte deset stromů, které budou zdobit naši krásnou zemi. Stromy za vás vysadí organizace Home for trees, a vy se jejich aktivit můžete zúčastnit také. Nicméně nemusíte, anebo se také můžete jen koukat, jak kopou jámy a sází. 😊 Dárkový certifikát a knihu vám pošlu Zásilkovnou, anebo předám osobně s malým dárkem, což mi i s informací, komu napsat věnování, napište do poznámky.

    Navíc získáte 20% slevu do e-shopu Nakladatelství Brk. A pokud si chcete odměnu převzít osobně, vyplňte do údajů Zásilkovny cokoli a "VYZVEDNU SI OSOBNĚ".

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 47.29
    (CZK 1,190)
  • remaining 4 from 5
    Jedna fantasy kniha nestačí!

    Rádi byste si k Nejdelší noci pořídili i její ostatní fantastické sourozence z nakladatelství Brk, a to rovnou v dárkovém balení? Neváhejte a vybírejte – zde naleznete kromě mé knihy i všechny tři díly Ti předurčení od Nikol Wolfové a Pána nočních můr od Jany Kvičerové.

    Do poznámky mi prosím napište, komu napsat věnování a jestli vám balíček mám poslat Zásilkovnou, anebo předat osobně s malým dárkem. A pokud si chcete odměnu převzít osobně, vyplňte do údajů Zásilkovny cokoli a "VYZVEDNU SI OSOBNĚ".
     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 57.62
    (CZK 1,450)
  • remaining 3 from 4
    Jeden ze sedmi: menší akrylový obraz

    Bude mi potěšením, když několika čtenářům budu moct udělat radost i jedním ze svých akrylem malovaných obrazů. Vybrala jsem sedm mých nejmilejších děl, která teď mohou zdobit váš domov. Zvolený obraz vám předám osobně v Praze či okolí.

    Do poznámky mi prosím napište, který z obrazů se vám zalíbil. Jejich fotografie najdete nejen mezi ostatními fotkami k projektu, ale hlavně v samostatném článku, kde si k nim můžete přečíst i pár vět!

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 75.50
    (CZK 1,900)
  • remaining 5 from 5
    Akvarelové odpoledne

    Chcete nahlédnout za oponu a naučit se pár akvarelových triků? Zvolte si barevné odpoledne v Říčanech nebo v Praze, během kterého vás seznámím s mou oblíbenou technikou. V ceně odměny je mé know-how, papíry, štětce a barvy.
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 75.50
    (CZK 1,900)
  • remaining 2 from 3
    Jeden ze sedmi: větší akrylový obraz

    Bude mi potěšením, když několika čtenářům budu moct udělat radost i jedním ze svých akrylem malovaných obrazů. Vybrala jsem sedm mých nejmilejších děl, která teď mohou zdobit váš domov. Zvolený obraz vám předám osobně v Praze či okolí.

    Do poznámky mi prosím napište, který z obrazů se vám zalíbil. Jejich fotografie najdete nejen mezi ostatními fotkami k projektu, ale hlavně v samostatném článku, kde si k nim můžete přečíst i pár vět!

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 115.24
    (CZK 2,900)
  • remaining 3 from 3
    Tipy a triky na míru vaší (ne)napsané knize

    Vydat knihu není jen tak. Na začátku stojí nápad, který vás nadchne, potom se pustíte do psaní, ale co pak? Odkud padají čtenáři? Na čem (ne)šetřit? Kdo to všechno zaplatí? Přijďte načerpat know-how a dovědět se vše o psaní a vydávání knih a vedení crowdfundingových kampaní, co jste chtěli vědět, ale báli jste se zeptat. Pomůžeme vám vymyslet strategii přímo pro váš projekt, a to během se mnou a Nikol Wolfovou, což bude zahrnovat:
    • Jedno odpoledne s námi dvěma osobně nebo online podle domluvy a situace
    • Zhodnocení a podrobnou zpětnou vazbu k 10 NS vaší knihy
    • Identifikaci vaší cílové skupiny
    • Rozhovor o vašem projektu a konzultace toho, s čím si nejste jistí
    • Přibližný rozpočet, kolik by vaše kniha stála
    • Sdílení našich osobních zkušeností z různých projektů
    • Tipy a triky k vedení CF kampaně
    • Kontakty na odborníky, abyste např. nenaletěli nezpolehlyvímu korektorovy a špatnímu gRafYKoVy
    Do poznámky prosím napište svůj e-mail a my se vám a vašemu projektu začneme věnovat co nejdříve.
     

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 194.71
    (CZK 4,900)
  • remaining 1 from 1
    Balíček velkého mága Nejdelší noci

    Chcete se stát velkým hrdinou mé knihy? Potom zvolte tuhle odměnu. Získáte tři výtisky knihy s věnováním pro vás a vaše blízké, tři z mých akvarelových obrazů, sadu pohlednic a záložek s mými ilustracemi, plecháček s naprosto nehalucinogenním elixírem, pohádku psanou podle vašeho námětu či pro vás, 40% slevu do e-shopu Nakladatelství Brk, dubový šperk od úžasné Rosany Zvelebilové a reklamu na ručně dělaném přebale knihy. O vašem hrdinství se tak dozví každý!

    Do poznámky mi prosím napište, komu, co a jak. A pokud si chcete odměnu převzít osobně, vyplňte do údajů Zásilkovny cokoli a "VYZVEDNU SI OSOBNĚ".

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 592.09
    (CZK 14,900)