Rap-Air 2015 - jedinečný festival ve východních Čechách

Rap-Air je regionální projekt, který dává příležitost začínajícím hudebníkům, tanečním skupinám, grafikům a fotografům upozornit na svou tvorbu a představit se po boku zkušenějších kolegů.

Author: Tereza Otavová

EUR 0
pledged of EUR 1,988

0%

0% completed

0 contributors pledged

Music, Dance

Týniště nad Orlicí, Královéhradecký kraj, Česká republika

All or nothing. Project finished on May 11, 2015 at 12:51.

Show all rewards

Jak to začalo

V roce 2013 jsme si s partou dobrých přátel položili otázku, jak zlepšit kulturní dění pro mladé lidi v našem městě a přilehlém okolí. Proč se zde sestavuje kulturní program pouze pro střední věkovou skupinu a mladí musí za zajímavými akcemi dojíždět několik kilometrů? Rozhodli jsme se proto uspořádat první venkovní koncert, který sklidil velmi pozitivní ohlasy. 

Loni jsme však chtěli dát celé akci mnohem hlubší smysl a zároveň jsme chtěli pomoci místním interpretům, aby se v dnešním chaosu měli možnost prosadit. Tak vznikla celá myšlenka tohoto projektu.

Co je náš cíl?

Naším cílem je pomoci začínajícím hudebním interpretům, tanečním skupinám, fotografům, ale i grafikům, aby lépe prosadili svou činnost a upozornili na svou tvorbu. Ti všichni se během jednoho večera prolnou na podiu s mnohem známějšími interprety, kteří pro ně jsou mnohdy vzorem.

Detaily

Projekt Rap-Air vznikl již v roce 2013, kdy se uskutečnil první ročník tohoto koncertu. Na něj jsme navázali i v loňském roce v červenci, kdy jsme celý program obohatili i o taneční exhibice lokálních tanečních skupin. Letos se tedy v Týništi nad Orlicí uskuteční třetí ročník tohoto festivalu, který dává příležitost lokálním interpretům, tanečním skupinám, fotografům a začínajícím umělcům z oblasti Hradecka, Rychnovska, ale i ze Slovenska představit svou práci a vystoupit po boku zkušenějších kolegů. Během jednoho večera se na podiu vystřídá více jak 40 lidí, kteří návštěvníkům dokáží, že volný čas se dá trávit velmi různorodými způsoby a kromě svých vystoupení představí i své zkušenosti a zážitky. Tvorbu těchto lidí představujeme již před začátkem koncertu prostřednictvím sociálních sítí, kde jsou všechny kapely podrobně představeny Po akci zveřejníme také fotografie jednotlivých začínajících fotografů, kdy na základě internetové ankety bude vybrán autor nejlepší fotografie.

Akce proběhne 24.7.2015, v areálu Auto Precis, v Týništi nad Orlicí.

Na této akci vystoupí:

Tafrob, Jay Diesel, MAAT, Radikal, Sharlota, Amco, Viktor Sheen, Renne Dang, 1210 Symphony, Jay Skidy, Dj Saklovsky a v jednání jsou i další hudební interpreti.

Příležitost dáváme těmto začínajícím fotografům:

Petr Praslička

Daniel Bureš

Pro taneční skupiny bude vyhlášena přihláška od začátku dubna.

... a ještě něco navíc

Tento projekt v regionu východních Čech nemá obdoby. Je zcela jedinečný a jeho výsledky jsou opravdu viditelné. Interpreti po tomto projektu začali dostávat nabídky na vystoupení, fotografové byli za svou tvorbu oceněni a získali mnoho dalších příležitostí, jak svůj sen proměnit ve skutečnost a nám tento projekt dokázal, že jsme schopni uspořádat výjimečný zážitek, na který se nezapomíná.

Kdo jsme?

Jsme skupina mladých lidí, jejichž cílem je pozvednout kulturní dění pro mladé v této lokalitě. Za sebou máme velké množství koncertů různorodých skupin ( Scarlet Soho z Velké Británie, Ready Kirken, Benefiční koncert na pomoc obci Rudník, pořádání dětských dnů...) a mnoho dalších tématických akcí. Za tři roky, kdy tyto akce pořádáme jsme mladým lidem uspořádali více jak 30 koncertů a 300 různých tématických akcí.

Proč to děláme?

Důvodem, proč jsme se rozhodli přistoupit k projektu Hit Hit, je velká finanční náročnost tohoto projektu. Rádi bychom tuto akci zpřístupnili co největšímu počtu lidí a za vstupné vybírali co nejmenší částku. Tento projekt nepořádáme s vidinou vlastního zisku, ale jako podporu druhým lidem a přínos kultury do této lokality.

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0

    Štědrá zeď: Štědrá zeď je místo hned u vstupu do areálu, kde budou vypsána jména všech štědrých dárců a slovní poděkování.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.94
    (CZK 99)
  • sold 0

    Plakát podepsaný všemi členy uskupení Blakkwood. (Fosco, L.D, Lucas Blakk,Jay Diesel, Renne Dang, Viktor Sheen, Sharlota, Amco a 1210 Symhony)

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 3.98
    (CZK 100)
  • sold 0

    1x vstup na koncert Cena běžné vstupenky na místě bude: 150 Kč

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 3.98
    (CZK 100)
  • sold 0

    2x vstup na koncert cena běžné vstupenky na místě bude: 150 kč

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 6.76
    (CZK 170)
  • sold 0

    2x VIP vstupenka na koncert zahrnuje: vstup na akci, přístup do back stage, hlídané parkoviště cena běžné VIP vstupenky je: 300 Kč

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 17.89
    (CZK 450)
  • sold 0

    Partnerství mini zahrnuje zveřejnění Vašeho jména či loga na všech propagačních materiálech v nákladu přes 1000ks, slovní poděkování v průběhu akce, volná vstupenka na koncert

    Reward delivery: not specified

    EUR 19.88
    (CZK 500)
  • sold 0

    Partnerství zahrnuje zveřejnění Vašeho jména či loga na všech propagačních materiálech v nákladu přes 1000ks, vyvěšení reklamního banneru v areálu, zveřejnění na sociálních sítích, slovní poděkování v průběhu akce, 2x volná vstupenka na koncert

    Reward delivery: not specified

    EUR 39.75
    (CZK 1,000)
  • remaining 10 from 10

    All inclusive vstup zahrnuje vstup na akci, přístup do back stage, neomezená konzumace nápojů na barech, hlídané parkoviště

    Reward delivery: not specified

    EUR 39.75
    (CZK 1,000)
  • sold 0

    Hlavní partnerství zahrnuje zveřejnění Vašeho jména či loga v nadstandartní velikosti na všech propagačních materiálech v nákladu přes 1000ks, vyvěšení reklamního banneru na hlavní stagi, zveřejnění na sociálních sítích, slovní poděkování v průběhu akce, 4x volná vstupenka na koncert

    Reward delivery: not specified

    EUR 99.38
    (CZK 2,500)