Pomozte na svět psychologickému románu: NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE

Chci vás pozvat do světa temné romance, kde se mísí mysteriózní prvky, vášeň a psychologie postav. Podpořte vznik mojí prvotiny, která vás pohltí od první stránky. Čekají na vás bohaté odměny, tak se do toho společně pusťme.

Author: Monika Holemá

  • Vítám vás

  • Můžete se těšit na krásnou černou obálku

  • Kniha s názvem Než si pro mě přijde

  • Sametová laminace, velikost A5

  • Román jsem psala 8 měsíců

  • Na knihu se můžete těšit koncem února

  • Káva a knihy jsou moje závislost

  • Zápisník v barvách obálky

EUR 7,177
pledged of EUR 7,153

100%

100% completed

89 contributors pledged

Community, Literature

Olomouc, Olomoucký kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Dec 21, 2023 at 11:45.

Show all rewards

Jak to všechno začalo?

Začalo to jako jeden velký dětský sen, kterého jsem se nehodlala vzdát ani v dospělosti. Konečně se mi podařilo knihu dokončit a sebrat odvahu na samonáklad, místo klasického nakladatelství. 

Anotace vám prozradí kostru románu

Je láska silnější než smrt? Dva příběhy, které se postupně proplétají a jsou popsány z rozdílného vnímání úhlu pohledu muže a ženy. Lily je nespokojená se svým životem i manželstvím a nedokáže to sama změnit. Teprve setkání s tajemným Samuelem ji přinutí se zamyslet, co od života skutečně chce a jak může překonat traumatizující zážitky ze své minulosti. Okouzlující Sam skrývá temné tajemství, které otřese celým jejím světem. Kdo (nebo co) je ten záhadný muž, kterého se bojí snad každá lidská bytost?

Dark romance s mysteriózními prvky (nejen pro ženy)

Jedná se o psychologický román s dark romance prvky, který pojednává o životě, lásce a smrti. Příběh obsahuje složité vztahy hlavních i vedlejších hrdinů, ukazuje proměnu lidského nitra a pochopení hranice dobra a zla. Kniha je koncipovaná mezi dva hlavní hrdiny, kde se střídají pohledy Lily a Sama. Ozvláštnění textu přináší kurzívou psané myšlenky protagonistů, které jsou upřímné a syrové. Jsou to ty pocity, které by chtěli sdělit světu, ale neudělají to – stejně jako většina lidí. Tyto myšlenky vrhají světlo na niterní rozměry lidské existence, odhalují vnitřní konflikty, skrytá tajemství a formují nejen životy knižních hrdinů, ale i každého z nás.

Záměr knihy aneb detaily, které vás mohou zajímat

„Než si pro mě přijde“ není pouze román, je to zrcadlo, ve kterém se odráží myšlenky, činy a rozhodnutí. Kniha vás vyzývá, abyste se ponořili do hlubin ženské a mužské duše. Knížka vám také může ukázat, jak vnímat smrt a nepoddávat se strachu z ní, jak se vyvarovat opakování stejných chyb a jak velkou moc může mít skutečná láska.

Každý z nás má v sobě dobro a zlo a každé rozhodnutí nás formuje. V knize se vyskytují těžká životní témata, která jsou popsána s odstupem a jistou dávkou lehkosti pro lepší porozumění a přijetí.

Co je můj cíl?

Mým cílem je nejen vydat svou prvotinu, ale také pokračovat v psaní dalších knih. Můžu vám prozradit, že se chystá už další díl pro tuhle temnou romanci a celé dobrodružství tímto rozhodně nekončí! Plánuji knihy prodávat na svém e-shopu, který začátkem roku spustím.

Detaily z románu

Knihu jsem psala téměř 8 měsíců po nocích, abych ji byla schopná, co nejdříve dopsat. Pak následovalo kolo několikaměsíčních úprav. Kniha nakonec prošla přes 9 betačtenářů, 2 redaktory a nyní je u dalšího kola korektury, aby se předešlo chybám a nesrovnalostem v textu. Poté poputuje k sazečce, která knihu usadí do finální podoby, doladí se ještě detaily na obálce a přebalu, technické údaje a v lednu můžeme dát tiskárně zelenou!

Jak bude kniha vypadat?

  • cca 440 stránek
  • formát A5
  • 90g G-print
  • pevná vazba V8
  • barevná obálka, přebal
  • sametová laminace
  • stříbrné prvky
  • ozdobná záložka

... a ještě něco osobního navíc

Psát jsem začala už od svých 11 let, kdy jsem vymýšlela různé básně a povídky a sepsala svůj první knižní příběh o nepochopené zebře, která žije ve světě divokých koní. Můj sen se proto táhne už dlouhé roky a jsem nadšená, že jsem konečně sebrala odvahu i energii tohle všechno uskutečnit!

Kdo jsem?

Jsem v první řadě velký snílek a ráda vymýšlím nové věci a projekty. Podnikám několik let jako freelancer v oblasti marketingu a se svým přítelem jsme nedávno založili firmu MONIQ design, kde vyrábíme originální produkty z masivního dřeva a epoxidové pryskyřice, ale i další dekorace v podobě obrazů a hodin, které jsou i součástí odměn v předprodeji.

Když jsem zrovna mimo online svět, tak se věnuji psaní příběhů a poezie, čtení, malování obrazů, cestování do zahraničí nebo procházkám se svým bláznivým psem Sweetym.

Proč to dělám a jak se rozdělí peníze?

Projekt pomocí služby Hithit jsem si zvolila proto, že vydat knihu není zrovna levná věc, ale ráda bych tak dalším autorům ukázala, že je i jiná cesta než jen přes klasické nakladatelství. Dá to víc práce? Určitě, ale věřím, že to bude stát za to.

Otevřeně nechám nahlédnout i do nákladů: 100 % z vybrané částky půjde na tisk 1 500 ks až 2 000 ks, které vychází cca na 216 000 - 268 000 Kč, dle počtu a typu tisku. Další částky, jako jsou korektoři, grafik, sazeč, fotografka a redaktoři, čítají asi na 50 000 Kč. Pak jsou ještě výdaje za webové stránky, marketing, reklamu a 9% poplatek Hithitu + DPH a další poplatky za služby. 

Částka není nízká, ale i tak mě to neodradilo. Pomůžete mi na část z toho dosáhnout?

Recenze a ukázky na závěr

„Moniku jsem poznala v rámci marketingového kurzu, je to velmi hodná, přímá a cílevědomá mladá žena. Když jsem dostala její román k přečtení, nemohla jsem uvěřit, jak skvělou knihu napsala,“ Veronika K.

„Psaní Monči znám moc dobře, už když s psaním začínala – krásně se zdokonalila a napsala romantickou knihu, nechápu, jak to dělá,“ Aneta B.

Velmi poutavý a napínavý příběh, jakmile začnete knihu číst, nebudete chtít přestat a přečtete ji jedním dechem, Týna H.

„Kniha Než si pro mě přijde je velmi čtivá s hlubokými myšlenkami. Autorka překvapuje zajímavým pojetím i tématem, hodnotím velmi kladně, jen tak dál," Marie P.

„Monča se s láskou k psaní snad i narodila. Už jako malá holčička psala různé příběhy a básničky a snila o tom, že jednou napíše knihu. Díky její vytrvalosti a píli se nyní její sen stal skutečností. Napsala naprosto originální a úžasnou knihu, která je čtivá od začátku až do konce. Už se moc těším na pokračování,“ Alena H.

„Její prvotinu jsem četla jako betačtenářka, musím říci, že čtu spíše detektivky a thrillery, ale její styl psaní mě prostě vtáhl a od té doby se dívám i po románech. Monika se zlepšuje každým řádkem a věřím, že o ni ještě hodně uslyšíme,“ Eva P.

„Monča je nejen milá holčina, ale také skvělá začínající spisovatelka. Její nápad na knihu je vskutku originální, i když jsem se uchopení tématu obával, tak mě autorka nezklamala,“ David S.

„Znám Monču už od dětství a její touha k psaní byla větší než cokoli jiného. Píše nejen super básničky, ale očividně i romány. Nechci prozradit děj, ale do Sama se jednoduše zamiluje každý!“ Pavlína L.

„Monika mě oslovila, abych se spolupodílel na její knize, jakožto jeden z redaktorů. Monča je neuvěřitelně kreativní a bystrá. Čtení je určeno spíše pro ženy, ale i tak jsem se pozastavoval nad krásnými detaily, které umí tak skvěle popsat i ukázat, což mnoho spisovatelů nesvede. Navíc její dynamika svižných dialogů je zkrátka bezkonkurenční,“ Michael P.

---

---


 

Jdete do toho s námi? Osud mé knihy je nyní ve vašich rukou...

News

Apr 3, 2024 Den D je konečně tady!

Milí přispěvatelé, s radostí vám oznamuji, že vaše knihy jsou již na cestě k vám a můžete je brzy očekávat (předpokládám za 2-3 dny). Ti z vás, kteří mi potvrdili účast na křest, si knihy mohou vyzvednout na místě. Ještě jednou připomínám, že křest se koná v úterý 9.4. v Knihovně Kroměřížska v 16…

More

Mar 13, 2024 🤩 Pozvánka na křest knihy aneb za chvíli je mám doma!

Za pár dnů mi už z tiskárny dorazí knihy a pošlu je za vámi nebo si je chcete vyzvednout až na křtu? Není problém, jen mi dejte vědět. Srdečně vás tímto zvu na křest psychologického románu s názvem Než si pro mě přijde a zároveň výstavu obrazů!  Kdy: 9.4.2024 v 16:30   Kde: Knihovna…

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 15
    Darujte libovolnou částku

    Nemáte zájem o knihu, ale chcete mě i tak podpořit? Skvělé, budu moc ráda, částka od 199 Kč.

    Jako malé poděkování vám pošlu ručně psaný pohled na vaši adresu.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 7.91
    (CZK 199)
  • remaining 167 from 200
    Kniha s podpisem a malým překvapením

    Obdržíte knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE s podpisem a malým překvapením, které vás jistě potěší za klasickou cenu knihy.

    Odměna obsahuje:
    • knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • poštovné zdarma
    • podpis autorky
    • malé překvapení

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.83
    (CZK 499)
  • remaining 38 from 50
    Kniha s osobním věnováním autorky

    Odměna obsahuje knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE s osobním věnováním autorky a doručením zdarma.

    Odměna obsahuje:
    • knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • poštovné zdarma
    • věnování autorky
    • podpis autorky​

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 23.80
    (CZK 599)
  • remaining 19 from 20
    Kniha spolu s ručně psaným dopisem

    Kdo by rád nedostával ručně psané dopisy? Spolu s knihou vám přijde i ručně psaný dopis!

    Odměna obsahuje:
    • knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • ručně psaný dopis
    • poštovné zdarma
    • podpis autorky

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 31.75
    (CZK 799)
  • sold 5
    2x kniha s podpisem autorky

    Chcete více kusů za lepší cenu? To není žádný problém.

    Odměna obsahuje:
    • 2x knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • poštovné zdarma
    • podpis autorky
    • zvýhodněnou cenu

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 35.72
    (CZK 899)
  • remaining 19 from 20
    Balíček pro milovníky kávy

    Znáte lepší kombinaci než je kvalitní čtení a káva? Já ne! Tímto vás můžu potěšit balíčkem pro "kavárenské povaleče". V balíčku obdržíte knihu, zápisník v krásných barvách obálky a 50 g kvalitní pražené kávy 100% arabica.

    Odměna obsahuje:  
    • knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • zápisník v krásných barvách obálky
    • kvalitní zrnkovou kávu 100% arabica
    • poštovné zdarma
    • věnování autorky
    • podpis autorky​

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 47.69
    (CZK 1,200)
  • remaining 10 from 10
    5x kniha s podpisem pro vášnivé čtenáře

    Jedna ani dvě knihy vám nestačí? Skvělé, tak co rovnou 5? V odměně získáte nejen slevu, ale i dopravu zdarma a podpis autorky.

    Odměna obsahuje:
    • 5x knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • poštovné zdarma
    • podpis autorky
    • zvýhodněnou cenu

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 91.40
    (CZK 2,300)
  • remaining 9 from 10
    Balíček pro pravé knihomoly

    Milujete knihy stejně jako já a chcete dostat stylový balíček rovnou k četbě? Můžete se těšit na 2 knihy, zápisník v krásných barvách obálky s propiskou a kvalitní čokoládu na mlsání.

    Odměna obsahuje: 
    • 2x knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • zápisník v krásných barvách obálky
    • černou propisku
    • kvalitní čokoládu
    • poštovné zdarma
    • věnování autorky
    • podpis autorky​

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 99.34
    (CZK 2,500)
  • remaining 10 from 10
    Kniha s věnováním a pozvánka na křest

    Chcete se potkat osobně? Pak jste srdečně vítáni na můj křest, který se bude konat během února 2024.

    Odměna obsahuje:
    • knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • pozvání na křest (pro 2-3 osoby)
    • věnování autorky
    • podpis autorky​

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 158.95
    (CZK 4,000)
  • remaining 9 from 10
    Káva s autorkou + kniha s osobním věnováním

    Chcete se mnou zajít na kávu? Ráda s vámi proberu průběh mé tvorby nebo jiné tipy, které vám k psaní (či marketingu) pomohou.

    Odměna obsahuje:
    • knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • kávička v Olomouci nebo Kroměříži
    • věnování autorky
    • podpis autorky​

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 198.69
    (CZK 5,000)
  • remaining 4 from 4
    Malý obraz z MONIQ design + kniha s věnováním

    Mimo psaní také ráda maluji akrylové abstraktní obrazy na plátna - vyberte si z dostupných obrazů na e-shopu MONIQ design, které nepřesahují hodnotu 4500 Kč.

    Odměna obsahuje:
    • knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • věnování autorky + podpis
    • obraz dle výběru (max 4500 Kč) 
    • certifikát o pravosti díla
    • poštovné zdarma

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 198.69
    (CZK 5,000)
  • remaining 4 from 4
    Epoxidové prkénko z MONIQ design + kniha s věnováním

    Vyberte si z dostupných prkének e-shopu  MONIQ design, které nepřesahují hodnotu 4500 Kč

    Odměna obsahuje:
    • knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • věnování autorky + podpis
    • epoxidové prkénko dle dostupnosti
    • certifikát o pravosti díla
    • poštovné zdarma

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 238.43
    (CZK 6,000)
  • remaining 3 from 5
    Velký malovaný obraz z MONIQ design + kniha s věnováním

    Mimo psaní také ráda maluji akrylové obrazy na plátna - vyberte si z dostupných obrazů na e-shopu  MONIQ design, které přesahují hodnotu 4500 Kč

    Odměna obsahuje:
    • knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • obraz v hodnotě od 4500 Kč
    • certifikát o pravosti díla
    • poštovné zdarma
    • věnování autorky
    • podpis autorky​

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 397.38
    (CZK 10,000)
  • remaining 4 from 5
    Partner knihy

    Chcete se stát partnerem knihy? Za vaši štědrost dostanete na oplátku 5 výtisků, logo a poděkování jako partnerovi do knihy. Pozvánku na křest knihy a osobní doručení.

    Odměna obsahuje:
    • 5x knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • věnování/podpis autorky
    • vaše logo do knihy
    • poděkování do knihy
    • pozvánku na křest
    • osobní doručení

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 794.75
    (CZK 20,000)
  • remaining 1 from 2
    Epoxidový kávový stolek

    Chcete mě podpořit a navíc si odnést něco kouzelného - jako je epoxidový kávový stolek? V naší nabídce máme momentálně skladem 2 nádherné kávové stolky:  třešeň s červeným nebo modrým epoxidem.

    Odměna obsahuje:
    • 5x knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • epoxidový kávový stolek dle výběru
    • věnování/podpis autorky
    • pozvánku na křest
    • osobní doručení

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,192.13
    (CZK 30,000)
  • remaining 4 from 4
    Hlavní partner knihy

    Chcete se stát hlavním partnerem knihy? Na odměnách jsem nešetřila, za vaši štědrost dostanete na oplátku 10 výtisků, logo a poděkování jako hlavnímu partnerovi do knihy. Pozvánku na křest knihy + malovaný obraz na zakázku dle vašeho výběru a přání.

    Odměna obsahuje:
    • 10x knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • malovaný obraz na zakázku
    • vaše logo do knihy
    • poděkování do knihy
    • věnování/podpis autorky
    • pozvánku na křest
    • osobní doručení

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,986.89
    (CZK 50,000)
  • Sold out!!
    Kniha s podpisem za výhodnou cenu pro 20 nejrychlejších


    Kniha NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE s podpisem a poštovným zdarma pro prvních 20 z vás.

    Odměna obsahuje:
    • knihu NEŽ SI PRO MĚ PŘIJDE
    • poštovné zdarma
    • podpis autorky
    • zvýhodněnou cenu

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.86
    (CZK 399)