Bohdan Holomíček

Konečně skoro hotová fotografická kniha Bohdana Holomíčka: Album 1958–1977 mapuje prvních 20 let jeho tvorby. Nakladatelství TORST ji připravuje jako svou 700. publikaci. Kniha přináší 238 snímků. Jedná se o druhou z řady knih s jednotícím názvem Album.

Author: Viktor Stoilov

EUR 23,346
pledged of EUR 15,498

150%

150% completed

400 contributors pledged

Literature, Photography

All or nothing. Project finished on Dec 2, 2023 at 15:40.

Show all rewards

Dobrý den,

jmenuji se Viktor Stoilov a před 33 lety jsem založil nakladatelství TORST. Připravujeme k vydání řadu fotografických knih Bohdana Holomíčka mapujících jeho fotografické dílo pod jednotícím názvem Album. První z nich – Album Václav vyšla v roce 2016 a zachycuje Václava Havla od roku 1974 až do smrti v kruhu nejbližších přátel, se spisovateli, divadelníky, s manželkou Olgou, ale i s českými a světovými politiky. Nyní dokončujeme Album 1958–1977 přinášející snímky z prvního dvacetiletí Holomíčkovy tvorby.

Díky Hithitu vás můžeme seznámit nejen s touto novinkou, ale můžeme vám nabídnout i naše další fotografické knihy a originální fotografie a tisky Bohdana Holomíčka. Je to milá a jedinečná příležitost. Prosím, vyberte si. 

O autorovi:

Bohdana Holomíčka lze jen s minimální nadsázkou označit za nevídaný přírodní úkaz. Pokud jste měli štěstí, že vás někdy vyfotografoval, stali jste se součástí širokého společenství lidí, které zahrnul do svého života a tím i vzájemně propojil. Jeho snímky již více než šedesát let přinášejí do života lidí radost, touhu prožívat každý okamžik naplno, vidět krásu a inspiraci i ve všední každodennosti. O tom svědčí i Holomíčkova strhující osobnost. Teoretička umění Hana Buddeus ho jednou oprávněně nazvala „apoštolem lásky“. Holomíčkovy fotografie totiž nejsou jen unikátním dokumentem dějinných událostí, ale především intimní kronikou našich životů. Vyprávějí o tom, že každý člověk je jedinečný a že naše životy mají smysl. Historička fotografie Anna Fárová ho charakterizovala jako „fotografa přátelských setkání, zachycujícího pozitivní situace, okamžiky milosti, záblesky lásky za magického přispění světla“. Antonín Dufek napsal, že „jeho fotografie jsou často přirovnávány k deníku, ale jak čas běží, stále víc se ukazuje, že je to spíš památník a kronika. Památník vzniká v komunikaci s ostatními a slouží také jejich paměti. V Holomíčkově případě jde o autobiografii, která se stává generační výpovědí; jeho snímky jsou sice subjektivní, mají ale obecnou platnost, reflektují vzpomínky celé společnosti.“

O knize:

První monografii Bohdana Holomíčka jsme vydali roce 1995 a druhou knihu jsme mu vydali o pět let později v roce 2000 v edici Fototorst. Obě tyto knihy jsou beznadějně vyprodány.

V roce 2016 jsme vydali první z Alb, a to knihu Album Václav.

Nyní připravujeme Album s fotografiemi z let 1958–1977. Tisk bude stejně jako u prvního alba na papír Munken Polar a v knize bude 238 fotografií na 176 stranách.

Proč potřebujeme pomoc?

Příprava a vydání fotografické knihy je nákladné jak časově, tak finančně. Vydání je často možné pouze s přispěním grantů nebo sponzorů. My zkoušíme poprvé za svou existenci sílu Hithitu a sociálních sítí. Vaše podpora zajistí, že se tato kniha dostane ke svým čtenářům. Pro nás je to kniha důležitá, na kterou se dlouho těšíme, a proto má také výroční pořadové číslo 700.

Co je náš cíl?

Pokud se nám podaří vybrat 390.000 Kč, uhradíme tím grafickou úpravu knihy, kterou má na starosti Robert V. Novák, a tisk knihy v tiskárně Helbich v Brně.

Když vybereme více, budeme nesmírně šťastní a budeme se moci pustit hned do přípravy další knihy fotografií Bohdana Holomíčka.

Něco o nás: 

V Torstu se zaměřujeme především na českou fotografii, vydali jsme například knihy Josefa Sudka, Jaromíra Funkeho, Josefa Koudelky, Markéty Luskačové, Emily Medkové a Karla Cudlína. A také na českou prózu, poezii a esejistiku autorů, jako byli či jsou například Jan Zábrana, Václav Havel, Jáchym Topol, Karel Kryl, Dana Němcová, Daňa Horáková, Jitka Vodňanská, Pavel Juráček, Ivana M. Jirous a další. Více na www.torst.cz

News

Nov 25, 2023 Vyzvednutí odměn před Vánoci

Vážení přátelé, Právě dokončujeme Album 1958–1977. Tisknout budeme od 4. prosince. Album 1958–1977, Album Václav, pohlednice, plakát nebo i jiné knihy vámi zakoupené můžete před Vánoci vyzvednout pouze osobně, a to od 18. do 21. prosince na adrese Lužická 7, Praha 2 (Viktor Stoilov, mobil 737 246…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 4
    Symbolická podpora knihy

    Předem vám děkujeme, že nás chcete podpořit tímto způsobem.
    Částku můžete i libovolně navýšit

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.97
    (CZK 100)
  • remaining 95 from 100
    Čtyři menší pohlednice s fotkou Bohdana Holomíčka

    Pošleme vám čtyři klasické tištěné pohlednice (10,5x15 cm). 
    Vybrali jsme pro vás set fotografií s autorovými popiskami: 
    Už asi ani nevim, kam jsem to jel 
    Už za chvilku bude čestný občan 
    Elen 
    22. IX. 1996
    Náhled všech pohledů najdete  zde

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, tak je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu vám odměnu zašleme do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 5.96
    (CZK 150)
  • remaining 474 from 500
    Tři větší pohlednice s fotkou Bohdana Holomíčka

    Pošleme vám tři větší tištěné pohlednice s fotografií autora (15x21 cm). 

    Vybrali jsme pro vás tyto fotografie: 
    Vypadalo to, že jsou šťastni 
    Václav se do Prahy těší 
    Jedem na premiéru 
    Náhled všech pohledů najdete  zde

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, tak je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu vám pohledy zašleme do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 7.95
    (CZK 200)
  • remaining 327 from 333
    Elektronická pohlednice s fotografií Bohdana Holomíčka

    Fotografii vám zašleme emailem na vaši adresu. Náhled vybrané fotografie jménem Hrádeček 1994 najdete zde.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 9.93
    (CZK 250)
  • remaining 37 from 50
    Kniha: Anna Fárová: A pásly by se tam ovce...

    Anna Fárová se specializovala na dějiny a kritiku umělecké fotografie. Bez jejího působení a vytrvalé propagátorské činnosti by česká fotografie neměla ve světě ono uznání, kterého se jí dnes dostává. Její autobiografický text vznikal původně jako rozhovor, který s ní vedl Viktor Stoilov. Text je doplněn desítkami unikátních fotografií, mimo jiné od Henriho Cartier-Bressona, Josefa Koudelky, Bohdana Holomíčka, Irvinga Penna, Marca Ribouda a André Villerse.

    Náhled knihy najdete zde.

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, tak je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 9.93
    (CZK 250)
  • remaining 26 from 50
    Kniha: Plasy 1981

    Kniha zachycuje fotografickou výstavu, která se stala jednou z nejvýznamnějších událostí české nezávislé kultury v normalizačních letech 1969–1989. Výstava v Plasech byla vyvrcholením tříleté výstavní činnosti, během níž se představila celá jedna generace českých fotografů. Na zahájení přijeli také světoví fotografové Henri Cartier-Bresson a Marc Riboud. Kniha přináší dosud nepublikované texty Anny Fárové, bloky fotografií všech tvůrců z Plasů, dobové recenze z francouzského a českého tisku, unikátní fotografie Bohdana Holomíčka, Henri Cartier-Bressona a Marca Ribouda a další. Více o knize najdete zde.

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, tak je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 11.92
    (CZK 300)
  • remaining 132 from 150
    Plakát k výstavě z roku 2004 s podpisem

    V roce 2004 měl Bohdan Holomíček výstavu v Nové síni v Praze. Plakát můžete získat s autorovým podpisem.
    Náhled plakátu najdete zde.  

    Doručení odměny: je možný pouze osobní odběr v Praze.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 13.91
    (CZK 350)
  • remaining 172 from 200
    Kniha Bohdana Holomíčka: Album Václav

    Album Václav z roku 2016 vyšlo k nedožitým 80. narozeninám Václava Havla. Přináší v bohatém výběru mnoho desítek zcela unikátních fotografií, jež nemohl pořídit nikdo jiný než Holomíček. Nikdo z fotografů nebyl Václavu Havlovi tak blízko, nikdo ho nezachycoval po tolik let s tolika zajímavými lidmi. Vedle unikátní hodnoty dokumentární mají Holomíčkovy fotografie i mimořádnou kvalitu uměleckou.

    Náhled knihy najdete v úvodní galerii a také  zde i s více informacemi.

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, tak je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu pošleme knihu do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 29.80
    (CZK 750)
  • remaining 98 from 200
    Kniha Bohdana Holomíčka: Album 1958–1977

    Jako svou 700. publikaci jsme připravili fotografickou knihu Bohdana Holomíčka s názvem Album 1958–1977, která přináší 238 snímků z prvního dvacetiletí Holomíčkovy tvorby. Jedná se o druhou z řady knih s jednotícím názvem Album, která mapuje jeho fotografické dílo.

    Ukázku z knihy najdete v úvodní galerii.

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, tak je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu pošleme knihu do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 29.80
    (CZK 750)
  • remaining 85 from 100
    Kniha Bohdan Holomíček: Album Václav s podpisem autora

    Album Václav z roku 2016 vyšlo k nedožitým 80. narozeninám Václava Havla. Přináší v bohatém výběru mnoho desítek zcela unikátních fotografií, jež nemohl pořídit nikdo jiný než Holomíček. Nikdo z fotografů nebyl Václavu Havlovi tak blízko, nikdo ho nezachycoval po tolik let s tolika zajímavými lidmi. Vedle unikátní hodnoty dokumentární mají Holomíčkovy fotografie i mimořádnou kvalitu uměleckou.

    Náhled knihy najdete v úvodní galerii projektu a také zde.

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, tak je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu vám knihu zašleme do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 47.69
    (CZK 1,200)
  • remaining 57 from 100
    Kniha Bohdan Holomíček: Album 1958–1977 s podpisem autora

    Jako svou 700. publikaci jsme připravili fotografickou knihu Bohdana Holomíčka s názvem Album 1958–1977, která přináší 238 snímků z prvního dvacetiletí Holomíčkovy tvorby. Jedná se o druhou z řady knih s jednotícím názvem Album, která mapuje jeho fotografické dílo.

    Ukázku z knihy najdete v úvodní galerii.

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, tak je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu pošleme knihu do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 47.69
    (CZK 1,200)
  • remaining 35 from 100
    Knihy Bohdana Holomíčka: Album Václav + Album 1958–1977

    Balíček obou knih z řady Album dostanete za zvýhodněnou cenu jen nyní, jen tady.  

    Album Václav z roku 2016 vyšlo k nedožitým 80. narozeninám Václava Havla. Přináší mnoho desítek unikátních fotografií. Nikdo z fotografů nebyl Václavu Havlovi tak blízko, nikdo ho nezachycoval po tolik let s tolika zajímavými lidmi. Vedle unikátní hodnoty dokumentární mají Holomíčkovy fotografie i mimořádnou kvalitu uměleckou.

    Album 1958–1977 vydáváme jako svou 700. publikaci. Tato fotografická kniha Bohdana Holomíčka přináší 238 snímků z prvního dvacetiletí Holomíčkovy tvorby.

    Náhled knih najdete zde.
    Více info na webu zde

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, tak je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu budeme balíčky rozesílat do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 59.61
    (CZK 1,500)
  • remaining 5 from 50
    Knihy BH: Album Václav + Album 1958-1977 s podpisem autora

    Získáte obě knihy z řady Album, obě podepsané autorem. Holomíček běžně své knihy nepodepisuje či je velice obtížné se k němu dostat. Proto považujeme tuto příležitost za vcelku unikátní a zajisté milou.

    Album Václav z roku 2016 vyšlo k nedožitým 80. narozeninám Václava Havla. Přináší mnoho unikátních fotografií. Nikdo z fotografů nebyl Václavu Havlovi tak blízko, nikdo ho nezachycoval po tolik let s tolika zajímavými lidmi. Vedle unikátní hodnoty dokumentární mají Holomíčkovy fotografie i mimořádnou kvalitu uměleckou.

    Album 1958–1977 vydáváme jako svou 700. publikaci. Tato fotografická kniha Bohdana Holomíčka přináší 238 snímků z prvního dvacetiletí Holomíčkovy tvorby. 

    Náhled knih najdete zde a v úvodní galerii.

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu knihy pošleme do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 99.34
    (CZK 2,500)
  • remaining 25 from 33
    Autorský tisk fotografie na přání

    Holomíček vám nabízí získat jeho fotografii podle vašeho vlastního výběru.
    Vytiskneme vám ji na klasický papír. 

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu knihy pošleme do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 198.69
    (CZK 5,000)
  • remaining 1 from 2
    Den s nakladatelem Viktorem Stoilovem

    Zajímá-li vás, jak vypadá jeden den v životě nakladatele, můžete jej strávit společně s Viktorem Stoilovem, který své nakladatelství vede již od roku 1990. V sídle Torstu můžete sledovat cestu knihy od rukopisu po odeslání do tiskárny a ptát se na vše, co vás ohledně vzniku knihy zajímá. Společně navštívíte známé knihkupectví Ostrov. Stoilov jistě rád zavzpomíná na lidi, s nimiž za víc než třicetiletou existenci svého nakladatelství spolupracoval, což jistě bude nevšední a zajímavý zážitek.

    Detaily setkání dohodneme po ukončení projektu.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 238.43
    (CZK 6,000)
  • remaining 1 from 1
    Fotografie Bohdana Holomíčka speciál: Horní Maršov

    Originální fotografii od autora můžete získat ve speciální edici tisku na Hahnemühle papíru a to pouze zde na Hithitu. 

    Horní Maršov (náhled fotografie zde

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu knihy pošleme do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 476.85
    (CZK 12,000)
  • remaining 1 from 1
    ​Fotografie Bohdana Holomíčka speciál: Cestou do Prahy u Jičína

    Originální fotografii od autora můžete získat ve speciální edici tisku na Hahnemühle papíru a to pouze zde na Hithitu. 

    Cestou do Prahy u Jičína (náhled fotografie  zde

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu knihy pošleme do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 476.85
    (CZK 12,000)
  • remaining 1 from 1
    Fotografie Bohdana Holomíčka: vintage print

    Originální fotografie, kterou teď můžete díky Hithitu získat, a to na  dobovém dokumentárním papíru, který se dnes již nevyrábí.

    1972 (náhled fotografie zde

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu knihy pošleme do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 794.75
    (CZK 20,000)
  • remaining 1 from 1
    Fotografie Bohdana Holomíčka: vintage print (1974-95)

    Originální fotografie, kterou teď můžete díky Hithitu získat, a to na  dobovém dokumentárním papíru, který se dnes již nevyrábí.

    1974-95 (náhled fotografie  zde

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu knihy pošleme do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 794.75
    (CZK 20,000)
  • remaining 1 from 1
    Fotografie Bohdana Holomíčka: vintage print (Praha Žižkov)

    Originální fotografie, kterou teď můžete díky Hithitu získat, a to na  dobovém dokumentárním papíru, který se dnes již nevyrábí.

    Praha Žižkov (náhled fotografie  zde

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu knihy pošleme do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 794.75
    (CZK 20,000)
  • remaining 3 from 4
    Partner projektu

    Stanete-li se partnerem knihy, dostanete tisk vybrané fotografie Bohdana Holomíčka s podpisem autora a jeho osobním věnováním přímo pro vás

    Uvedeme také vaše jméno nebo název vaší společnosti na našem webu, konkrétně na stránce publikace. Uvedeme vás v poděkování na Facebooku nakladatelství, které sleduje přes 5 tisíc lidí. K tomu od nás samozřejmě získáte podepsanou knihu.  

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 1,192.13
    (CZK 30,000)
  • Sold out!!
    Kniha z edice Fototorst: Bohdan Holomíček

    Na pultech je kniha již vyprodaná. Nabízíme vám poslední kusy z této edice.

    Jde o 2. svazek edice Fototorst z roku 2000. Kniha nabízí Holomíčkův nekončící seriál fotografických momentek, které jsou osobnější a v souhrnu vytvářejí památník nevšedních okamžiků všedního života. 
    Více o knize i s jejím náhledem najdete zde.

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, tak je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu zašleme knihu do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 30.88
    (CZK 777)
  • Sold out!!
    Setkání a výlet s autorem

    Podívat se do Holomíčkova tvůrčího prostředí a strávit s ním den bude zajisté výjimečný a nezapomenutelný zážitek. Holomíček vás přivítá u sebe doma v Janských Lázních, kde již přes padesát let žije. Podniknete výlet na nedaleký Hrádeček, kde vzniklo značné množství fotografií Václava Havla. Společně navštívíte také Mladé Buky, kde s rodiči od roku 1947 bydlel, a jejichž záběry znáte z Holomíčkových fotografií. Podrobnosti celé cesty si upřesníme.

    Detaily setkání dohodneme po ukončení projektu.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 238.43
    (CZK 6,000)
  • Sold out!!
    Fotografie Bohdana Holomíčka: speciál

    Originální fotografii od autora můžete získat ve speciální edici tisku na Hahnemühle papíru a to pouze zde na Hithitu. 

    Pecka (náhled fotografie  zde

    Doručení odměny: Pokud si chcete vybrat odměnu do Vánoc, je možný jen osobní odběr v Praze. Přes Zásilkovnu knihy pošleme do měsíce po ukončení projektu na Hithitu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 476.85
    (CZK 12,000)
  • Sold out!!
    Exkluzivní partner projektu

    Rozhodnete-li se nás podpořit touto formou exkluzivního partnerství, dostanete tisk vybrané fotografie Bohdana Holomíčka s podpisem autora a jeho osobním věnováním přímo pro vás. 

    Umístíme poděkování vám či vaší společnosti do vydání knihy. Tato odměna je limitovaná datem tisku, proto ji musíte využít maximálně do 25. 11. 2023

    Uvedeme vaše jméno nebo název vaší společnosti také na našem webu, konkrétně na stránce publikace. Uvedeme vás v poděkování na Facebooku nakladatelství, které sleduje přes 5 tisíc lidí.  K tomu od nás samozřejmě získáte podepsanou knihu. 

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 2,384.26
    (CZK 60,000)