Nakladatelství pro lelky, kteří chtějí dávat snům křídla

Zakládáme podivuhodné nakladatelství s knihami, které vás přimějí zasavit se v proudu dní, přesměrují tok myšlenek od každodenních strastí a pomohou hlavě spočinout ve světě písmenek.

Author: Lelkárna

  • Čaj s Bárou pro Mistry Zenu

  • Kniha Dítě pod Lupou pro Zvídavé čtenáře

  • Ivana a Bára - šedé eminence v pozadí

  • Kreativní léčebna pro Ztracené umělce

  • Piknik ve Stromovce s Hladovými mudrci

  • Kafe s Ivanou pro Kávové poety

  • Mařížský hrneček pro Hledače zázraků II

EUR 820
pledged of EUR 5,961

13%

13% completed

12 days until the end

26 contributors pledged

Art, Literature

Česko

Pledge

All or nothing. This project will only be funded if it reaches at least its goal by May 10, 2024 by 12:22 CET.

Show all rewards

Prolog

Naše láska ke krásnu, literám spřádajícím sítě příběhů na voňavém papíře (či v kyberprostoru) a něze hlasu vypravěčů sedících v kruhu okolo pohasínajícího ohně nás častokrát přiváděla k diskuzím o tom, jak kdysi bývaly knihy v nádherných vazbách, zlatem a ryteckým umem zdobené, s láskou tištěné. S povzdechem jsme sledovaly současnou tvorbu a tleskaly těm, kteří zůstávali věrni umění knihařskému a v nové knize neviděli jen slepičku snášející zlatá vejce, ale rodící se příběh, jenž bude moci běhat po světě a přinášet radost čtenářům malým i velkým.

Až jednoho dne, bylo to v době, kdy červen byl ještě mladý a letní slunce teprve pomalu otevíralo oči, jsme se rozhodly, že spolu založíme nakladatelství. Ale nebude to obyčejné nakladatelství. Bude to nakladatelství, které tu bude pro autory a pro příběhy. Ne naopak.

Kapitola první: Co máme za lubem?

Chceme pomáhat na svět slovům neviděných autorů, oblékat je do slušivých kabátků a otevírat jim dveře do světa. Zároveň chceme ze světa přivádět na český dvoreček příběhy těch, kteří nás svými slovy chytli za srdce a dle našich skromných názorů mají českému publiku, co říci.

Kapitola druhá: Bohové, proč?! 

V šuplících máme poschovávané stohy popsaných papírů a další tvůrci v našem okolí na tom jsou nejinak. Rozhodly jsme se proto spojit a společně vybudovat tvůrčí platformu, kde mohou autoři růst a tvořit. Prostřednictvím našich online novin i rádia si mohou autoři vyzkoušet, jak zní jejich hlas a vypadají jejich texty. Prostřednictvím nakladatelství pak mohou časem držet v rukou i fyzickou podobu svého tvoření.  

Naše motto zní: Nebuď na to sám.

Nechceme jen produkovat další knihy, jež budou chytat prach v policích bezejmenných krámků a levných prodejen. Chceme pomáhat jejich autorům být vidět, budovat si publikum, tříbit svůj sloh i myšlenky, a především si z prodeje knih odnést víc, než stojí karton lízátek. Knihy dostanou různé formy i tvary a jejich hmotné verze budou nejen další dílek ve čtenářově knihovně. Vzniknou knihy plné krásy, voňavé po papíru a tiskařské černi. Chutnat budou po silném příběhu a dobrém vyprávění.

První kniha, kterou chceme vypustit do světa, bude spadat do Naučné edice a ponese název Dítě pod Lupou. Vychází ze stejnojmenného projektu zaměřeného na popularizaci imunitního vývoje dětí a vzdělávání laktačních poradkyň, dul a porodních asistentek. Písmenka budou poskládaná s vlídností a pokud možno prostá akademického žargonu. Užít si je tedy budou moci i rodiče a další zvídaví čtenáři. 

Kapitola třetí: V hlavních rolích, v české znění

Jsme dvě. Vychované vědami o životě. Jednu kolébaly vědy humanitní, druhou ty o lidech a zvířatech. Spojila nás touha předávat ostatním vědomosti oděné do vstřícného hávu. Prostě tak, aby je “pochopila i Vaše babička, mladá dámo!”

Více o nás se dočtete v našich psaních, která jsme vám poskládaly do odkazů níže.

Epilog

Nehodláme se schovávat za stěnou anonymity kyberprostoru, a tak budeme pravidelně vysedávat u filtru či čaje a povídat s těmi, kteří o to budou stát. O knihách a o Říši divů, kam se utíkají dobré příběhy uložit ke spánku, než je někdo vyláká ven a vetkne na papír.

Čím více se vybere, tím výše bude Lelek létat, lelkovat a tvořit pro vás i s vámi

Ačkoli věříme na Říši divů a zázraků, rozkouskovaly jsme si do ní cestu na několik zastávek. Když nám pomůžete dojít do základního tábora, budete si s námi moci výskat radostí nad první vydanou knihou a virtuální Lelkárnou. Chcete třímat v ruce i skripta ke knize, kde byste se na obrázcích přiučili něco více o základech imunity? Pomozte nám na druhou metu! Nebo se vaše literární duše touží mít kde potkávat i v reálném světě na půdě Matičky Stověžaté? Pomozte Lelkovi vyletět až na vrchol!

Staňte se součástí příběhu Lelkárny. Nakladatelství, které umožní vašim myšlenkám vzkvétat.

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 2
    Šlechetný pocestný

    Vtělte se do role Šlechetného pocestného, mrkněte se po kapsách a přihoďte Lelkovi pár zlaťáků na dobrodružnou výpravu za knihami. Odměnou vám bude místo v příběhu, který budeme vyprávět světu.

    ----

    Je zlaťáků v políčku málo? Jejich množství můžete libovolně navýšit. Děkujeme za každou minci!

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    Pledge EUR 5.92
    (CZK 149)
  • sold 12
    Zvídavý čtenář

    Ze skrytých míst spisovatelského šuplíku vylézá pomalu na světlo světa. Co? Kniha s názvem Dítě pod Lupou. Zvídavý čtenář v ní najde snad vše, co kdy chtěl vědět o vývoji dětského imunitního systému od početí až po rané dětsví a dospívání. Psaná přívětivým stylem, vhodná nejen pro laktační poradkyně, duly a porodní asistentky.

    ----

    Knihu si budete moci vyzvednout v Praze, Slavonicích či Olomouci.

    ----

    Jsou pro vás ta místa daleko? Neklesejte na mysli. Napište nám to do poznámky a my vám ji pošleme na vámi vybrané výdejní místo Zásilkovny. 


    ----

    Ať je vám kniha odpovědí na vaše otázky. Děkujeme za podporu!
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 19.83
    (CZK 499)
  • remaining 95 from 100
    Vášnivý fanoušek

    Sledujete projekt Dítě pod Lupou už nějaký ten pátek a patříte mezi ty, kteří knihu neúnavně vyhlížejí již od chvíle, kdy byla naznačena možnost jejího zrodu na světlo světa? Pak vám patří role Vášnivého fanouška! Děkujeme za přízeň, máme pro vás dobrou zprávu - je to TU! Vaši vytouženou knihu vám přednostně nachystáme a předáme (či pošleme). Budete ji mít s podpisem, věnováním a možná i nějakým tím malovaným překvápkem navíc.

    ----

    Knihu si budete moci vyzvednout v Praze, Slavonicích či Olomouci přímo z rukou Báry, která vám k ní připojí i umně vyvedené věnování s podpisem. Na detailech předání se domluvíme e-mailem po skončení kampaně.

    ----

    Pro fanoušky přespolní zařídíme dovoz Zásilkovnou, stačí nám napsat prosbu do poznámky a vámi preferované výdejní místo.

    ----

    Děkujeme za nehynoucí podporu!

     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 23.80
    (CZK 599)
  • remaining 25 from 25
    Mistr Zenu

    Ššššššš… voda v konvici bublá a vedle ní stojí čajová konvička s lístky z nejnovější sklizně. Čirost se barví do tekutého zlata a vzduchem se nese vůně východních zahrad. Znáte ten pocit? Je to jasné - vaše jest role Mistra Zenu. Vezměte Báru do čajovny na konvičku čaje a tiché rozjímání. Hodinku dvě? Čas je relativní…

    ----

    Je zlaťáků v políčku málo? Jejich množství můžete libovolně navýšit pro lepší požitek z vypitého čaje. Děkujeme za každou minci!

    ----

    Místo a čas spolupití si upřesníme e-mailem.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 35.76
    (CZK 900)
  • remaining 23 from 25
    Kávový poeta

    Káva je první a poslední můj hřích,
    Nepoznat kávu, nevstal/a bych.
    Káva je dnes, káva je včera
    káva je síla psát do večera…


    Skládáte ódy na nápoj v barvě půlnoční černi? Verše starých básníků se vám před očima mění v kávovou poezii ve chvíli, kdy máte kofeinový “absťák”? Pak se můžete chopiti role Kávového poety a vzít Ivanu na filtr. Můžete si spolu básnit a rozjímat.

    ----

    Je zlaťáků v políčku málo? Jejich množství můžete libovolně navýšit pro lepší požitek z vypitého kafe. Děkujeme za každou minci!

    ----

    Místo a čas spolupití si upřesníme e-mailem.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 35.76
    (CZK 900)
  • remaining 13 from 15
    Ztracený umělec

    Znáte ten stav, kdy tvoříte a najednou, zničehonic… bum-prásk… stěna na konci kreativní uličky. Co teď? Ocitli jste se v roli Ztraceného umělce, ale nevadí! Bára má pod palcem Kreativní léčebnu, která pomáhá lidem nalézt cestu ze slepé uličky zpět do kreativity. Ať už mají vaše trable podobu žáby na kreativním prameni a vy svému projektu nemůžete přijít na jméno, nebo jste se ztratili v odborné terminologii a potřebovali byste poradit, jak je to s tou zatrápenou imunitou. Hodinka hloubání a hned budete vědět, kde je sever!

    ----

    Setkání je možno uskutečnit odkudkoli formou online callu. Na přesném čase se spolu domluvíme mailem.

    ----

    Děkujeme za podporu a přejeme co nejvíce nalezených cest!

     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 47.69
    (CZK 1,200)
  • remaining 10 from 10
    Hladový mudrc

    Pojďte s námi na piknik! Bára slíbila upéct něco sladkého, s Ivanou přisviští něco slaného. Dáme si čaj a kávu a vy si v roli Hladového mudrce můžete vychutnat chvíle pohledu do zeleně v krásné Stromovce a povídání o knihách, zdraví a životním dění.

    Anebo si s námi můžete užít jen dvě hodiny ticha a lelkování. Plus mínus. Na minuty nehrajeme.

    ----

    Místo a čas si upřesníme e-mailem dle hlasů diářů všech účastníků lelkovací seance.

    ----

    I v tomto případě můžete množství přihazovaných zlaťáků libovolně navýšit. Štědrosti se meze nekladou. Děkujeme za každou minci!

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 79.48
    (CZK 2,000)
  • sold 1
    Štědrý šlechtic

    Fandíte nám a chcete pomoci našemu nakladatelství více než pár zlaťáky, ale rovnou plným měšcem? Pak jste na sebe vzali roli Štědrého šlechtice a patří vám náš neskonalý dík za vaši laskavost. Budeme o ní pět ódy v našich sociálních bublinách, dostanete od nás naši první vydanou knihu i s podpisem a věnováním od Báry a ještě k tomu i pozvánku na křest.

    ----

    Knihu vám doručíme dle vašeho přání, stačí napsat do poznámky, zda-li si ji převezmete na křestu nebo ji budete chtít raději poslat na vámi preferované výdejní místo Zásilkovny.

    ----

    Děkujeme za každou minci!

     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 198.69
    (CZK 5,000)
  • sold 0
    Slovutný mecenáš

    Fandíte nám tak moc, že ani měšec zlaťáků vám nepřijde dost a chcete přispět celou kopu? Jakožto Slovutný mecenáš obdržíte neskonale neskonalý dík za vaši štědrost. Budeme o ní pět ódy v našich sociálních bublinách, dáme vám pozvánku na křest a posezení s Ivanou a Bárou. Navrch si můžete vybrat jakoukoli z odměn.

    ----

    Je-li vámi vybraná odměna hmotného charakteru doručíme vám ji dle vašeho přání - stačí napsat do poznámky, zda-li si ji převezmete na křestu nebo ji budete chtít raději poslat na vámi preferované výdejní místo Zásilkovny.

    ----

    Děkujeme za každou minci!

     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 993.44
    (CZK 25,000)
  • Sold out!!
    Hledač zázraků

    V místech, kde vládu nad prostorem po letech železného ticha převzala z větší části příroda, vzniká originální keramika plná života a barev. Znáte ji? Jste tedy Hledačem zázraků. Maříž a mařížská keramika totiž takovým malým velkým zázrakem jsou. Už čtvrt století žijí bok po boku se zelení a polární září. Z mařížškých hrníčků pijí při psaní svých knih i Bára s Ivanou. 


    ----

    Jedinečný mařížský hrneček si budete moci vyzvednout v Praze či ve Slavonicích. Na cesty je raději nezasíláme, aby se jim nic nestalo.

    ----

    Děkujeme podporu a přejeme příjemné popíjení vašich oblíbených nápojů z mařížské keramické krásy!



     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 19.47
    (CZK 490)
  • Sold out!!
    Hledač zázraků II

    První Hledač zázraků si již svůj originální mařížský hrneček ulovil. Neklesejte však na mysli - máme ještě jeden!

    ----

    V místech, kde vládu nad prostorem po letech železného ticha převzala z větší části příroda, vzniká  originální keramika plná života a barev. Znáte ji? Jste tedy Hledačem zázraků. Maříž a mařížská keramika totiž takovým malým velkým zázrakem jsou. Už čtvrt století žijí bok po boku se zelení a polární září. Z mařížškých hrníčků pijí při psaní svých knih i Bára s Ivanou. 


    ----

    Jedinečný mařížský hrneček si budete moci vyzvednout v Praze či ve Slavonicích. Na cesty je raději nezasíláme, aby se jim nic nestalo.

    ----

    Děkujeme podporu a přejeme příjemné popíjení vašich oblíbených nápojů z mařížské keramické krásy!

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 19.47
    (CZK 490)