Koncerty pro podporu porodnice v Motole

Chceme vybrat ze vstupného z chystaných koncertů co nejvíce peněz pro podporu novorozenců v Motole.

Author: Jan Novák

EUR 26
pledged of EUR 1,998

1%

1% completed

1 contributor pledged

Art

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika

All or nothing. Project finished on May 10, 2015 at 11:30.

Show all rewards

Jak to začalo

Na piano hraji od dětství. Mám za sebou úspěšná vystoupení v německých lázních, ale i koncerty pro kolegy a kamarády. Hudba je pro mě nejenom relaxací, je to i výrazový prostředek. Pojí v sobě matematické prvky, ale aktivní hraní na hudební nástroj plní i roli odrůdy jógy ba dokonce může pomoci v meditaci.

Na to všechno jsem přišel v průběhu života. Ale že má klavír pro mě speciální kouzlo jsem už zjistil asi ve čtyř letech. Velmi brzy jsem začal v předškolním věku hrát, máma hrála též na klavír a táta na kytaru. Všichni moji prarodiče byli a jsou hudebně nadaní. Dostal jsem vynikající pedagožku Hanu Černíkovou, která mě začala pečlivě provázet světem klavírní hry. Záhy jsem se naučil cvičit pravidelně. Hra na tento nástroj je především záležitost železné disciplíny.

V necelých šestnácti letech jsem se zůčastnil pražského kola soutěže ve hře na klavír a byl jsem v ní úspěšný. Já dnes v hudbě neprahnu ale po cenách, má pro mě jiné kouzlo.

Po nástupu na vysokou školu jsem měl období, kdy jsem chodil soukromě k Miloši Mikulovi. Koncerty, které pro mě znamenají také ventil mých emocí, mi v té době chyběly. Proto když mi při jeho návštěvě v roce 2011 nabídl, že s ním mohu jet na koncert do Bad Fussing, tak jsem byl nadšen. To byla rozhodně důležitá událost v mém životě. Další rok jsem se přihlásil na dálkové studium konzervatoře v Teplicích. A tam měl právě koncert pro studenty jeho synovec Libor Nováček, s kterým jsem se měl tu čest poznat osobně. Minulý rok na podzim jsme spolu pracovali také na vylepšení mého repertoáru, na kterém se ostatně musí pracovat pořád. Pokud bych měl jmenovat opravdu někoho, kdo je mým vzorem v pianu, tak je to Jevgenij Kissin. Hodně mě svoji hrou oslovuje též Valentina Lisitsa.

Nedávné smutné události mezilidských konfliktů mě poučili, že chci lidem svým hraním pomáhat, nejenom je bavit. Mám myšlenku, že lidé by měli ještě více kooperovat. Sdělit jim to pomocí hry na klavír je ideální volba.

Návštěva nemocnice mi před časem dala myšlenku, že bychom se měli v našich tužbách orientovat na děti. Ty jsou symbolem nové generace, která může přinést změny, které bychom si přáli udělat. Kromě toho je hudbou učíme najít lásku k činnosti, která jim může přinést způsob jejich vybití emocí na celý jejich život.

Co je náš cíl?

Chceme získat co největší finance pro děti. Zároveň bychom rádi hráli v pěkných prostorách Prahy. Děti nejsou jenom bezbranné, jak říká Tereza Maxová, jsou pro nás i symbolem nové generace, která by mohla přinést splnění našich tužeb. Chceme tedy usnadnit nově narozeným dětem vstup do jejich života, aby mohli použít naše zkušenosti k dalším změnám ve společnosti.

Domníváme se rovněž, že hudba je důležitá pro děti všech věkových skupin, dokonce už v prenatálním věku. Chceme ale tímto symbolickým aktem podpořit poslech hudby u všech ostatních lidí.

Detaily

Rádi bychom charitativním cyklem koncertů podpořili koupi nového přístroje NIRS prostřednictvím Nadačního fondu "N". Koncerty se budou konat v krásných historických prostorách Prahy, například kostel Svatého Salvátora nebo kostel Svatého Vavřince. Celá série začíná  už 30.3. v lázeňském domě Beethoven v Teplicích. Cena za koncerty se bude pohybovat v rozmezí 250 až 500 korun. Tímto darem se podaří zredukovat nutné vedlejší výdaje na koncertní sérii. Dárci dostanou možnost obdržení volných vstupenek. Na každý koncert jich bude 10. Koncerty, kterých se to týká, budou 21.5., 17.10., 31.10., 14.11., 21.11., 5.12. a 12.12. Rádi bychom pokračovali v dobročinných vystoupeních i další rok.

.. a ještě něco navíc

Celý program série koncertů je zvolen tak, aby obsáhl široké spektrum autorů klasické hudby. Hodně bude zastoupen klavír. Můžeme se těšit i na hudbu inspirovanou muzikály.

Kdo jsme?

Jsme hudebníci, někteří z nás ještě studují. Já jsem také doktorand matematicko-fyzikální fakulty. Mým snem ve fyzice v kosmologii je vytvořit model vývoje vesmíru, který bude jednou třeba experimentálně ověřitelný.

V Teplicích s námi bude hrát také houslistka Markéta Janoušková, série se zůčastní rovněž pianista Martin Kasík.

Dalšími účinkujícími bude na podzim například Lukáš Vytlačil, který se rovněž věnuje hudební kritice.

Proč to děláme?

Chceme věnovat na dobročinné účely Nadačnímu fondu "N" co nejvíce peněz. Proto využíváme moderního prostředku ke komunikaci a možnosti získat peníze na pronájem sálů.

News

Apr 7, 2015 Další odměna!

Připravuji pro vás CD.

More

Mar 29, 2015 Koncert v Teplicích

Zítra začínáme první charitativní akcí ve městě Teplice. Budeme hrát od 19:00 v Lázeňském domě Beethoven.

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0

    Zaslání děkovného emailu.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 2.00
    (CZK 50)
  • remaining 40 from 40

    Tři fotky s účinkujícími.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 5.99
    (CZK 150)
  • remaining 40 from 40

    Odměnou každému dárci, který přispěje 250 Kč, což je minimální cena vstupenky, bude získání volného lístku na koncert.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 9.99
    (CZK 250)
  • sold 0

    Dárce dostane CD s mými nahrávkami: preludia op.11, A.Skrjabin, a vybraná preludia a etudy od S.Rachmaninov

    Reward delivery: not specified

    EUR 11.99
    (CZK 300)
  • remaining 10 from 10

    Tričko s názvem akce.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 13.99
    (CZK 350)
  • remaining 5 from 5

    Celodenní permanentka pro dospělého v lyžařském areálu v České republice na sezonu 2015/16.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 23.98
    (CZK 600)
  • remaining 4 from 5

    Taška s názvem akce.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 25.97
    (CZK 650)
  • remaining 10 from 10

    Čtyři volné vstupenky na sezónu 2016.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.96
    (CZK 1,000)