MÁMA MÁ PRÁCI! Přiveďme na svět knihu o přehlíženém tématu!

Podpořte citlivou knižní výpověď, ve které s deseti pracujícími matkami rozbíjím mýtus o superhrdinkách i věčně nevyspalých a ztrápených ženách. Otevřené povídání ukazuje realitu se všemi humornými i bolavými momenty. Pojďme tohle téma společně otevřít!

  • Danuše Nerudová

  • Barbora Strýcová

  • Veronika Ruppert / Foto: Hana Knížová

  • Zuzana Kurzová

  • Šárka Seydler Kabátová

EUR 10,187
pledged of EUR 9,895

102%

102% completed

485 contributors pledged

Community, Literature

Česko

All or nothing. Project finished on Jun 8, 2023 at 16:05.

Show all rewards

Ahoj, tady Šárka Seydler Kabátová.

Šárka-Kabátová

Jsem máma, novinářka a mám před sebou jednu důležitou práci. Chci vám totiž sdělit, že právě dokončuju svou první knížku, která se příhodně jmenuje Máma má práci. Je o úplně běžném životě žen, jako jsem třeba já, které pečují o malé děti a při tom pracují

Abych tenhle důležitý příběh nevyprávěla sama, tak jsem si k tomu přizvala 10 výrazných a podle mě dost inspirativních žen různých profesí. Mezi nimi jsou i některé známé tváře. Například publicistka a dramaturgyně Českého rozhlasu Veronika Ruppert, prezidentská kandidátka Danuše Nerudová, tenistka Barbora Strýcová, spisovatelka Kateřina Tučková nebo třeba Zuzana Daňková z autorské dvojice Taste of Prague. 

Co v knize najdete

Všechny ženy v zevrubných rozhovorech mluví velmi otevřeně, s pokorou i nadhledem o tom, jaké jsou jejich zkušenosti. V knize čítající 250 stran řešíme třeba, jaké to je, když máte odejít do práce, ale něco se pokazí během hlídání, když máte výčitky, jestli nezanedbáváte výchovu, když se třeba začne kazit vztah s vašim partnerem, když pracujete dlouho do noci a pak hodinu co hodinu vstáváte kvůli kojení. Jaké to je, když vám schází podpora otce dítěte nebo rodičů, když zůstanete po rozchodu sama s dítětem a nemáte vůbec žádné peníze, případně jaké to je odjíždět od spícího nemluvněte na náročnou noční směnu, abyste zachraňovala lidské životy. Samozřejmě rozebíráme i obavy, jestli nejsme vlastně špatné mámy, jestli neděláme moc, nebo naopak málo. Bavíme se o podpoře veřejnosti, ale i stereotypech a odsudcích ve vztahu k pracujícím mámám. 

V knize kromě rozhovorů najdete i fotografie zpovídaných žen, které zachycují nezapomenutelné a často neopakovatelné momenty, ať už z pracovního nebo domácího prostředí.

Proč zrovna tohle téma

Kdybych si takové rozhovory mohla přečíst v době, kdy jsem měla rozjetou kariéru a bála se založit rodinu, kdy jsem začínala znovu po porodu pracovat, nebo i teď, když každý den zápasím s časem a únavou, tak by mi to hodně pomohlo. A protože mi přes sociální sítě píšou i jiné mámy, že to cítí podobně, tak jsem si jistá, že stojí za to tuhle knížku se silnou výpovědí o matkách, ale vlastně i celé společnosti, podpořit.

 

foto: Hana Knížová

Proč žádám o podporu

Abych knížku na podzim mohla představit světu, budu potřebovat vaší pomoc. Chci, aby knížka rozhovorů dostala péči, kterou si zaslouží. A hlavně si přeju, aby se dostala k vám všem. Do všech knihkupectví. Předem děkuji za přispění na dokončení mé práce, a taky za sdílení téhle kampaně na Instgramu a Facebooku. 

foto: Pepa Dvořáček

Mějte se krásně, vidíme se na křtu a díky za podporu!

News

Jun 7, 2023 Jsme už blízko! Zbývá posledních pár hodin 🥳

Jsme v cílové rovince! Aby kniha Máma má práci nezůstala u mě doma v šuplíku, a mohla brzo do tisku, potřebuju ještě jednou vaši pomoc.  Jestli vám na tématu záleží, řekněte prosím o knize Máma má práci svým kamarádům a známým.  Doufám, že i díky vaší podpoře knížka vyjde a na podzim se dostane d…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 57
    Podporuji VYDÁNÍ KNIHY!

    Díky této podpoře budu o krůček blíž k vydání důležité knižní výpovědi, na které mi moc záleží.

    Věřím, že společně dostaneme knihu na pulty všech knihkupectví v Česku, a tím pomůžeme vést kvalitnější diskusi o velmi zásadním tématu, jakým slaďování mateřského a profesního života je. 

    Díky za podporu! ♥

    Tato odměna jde libovolně navýšit. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 5.90
    (CZK 149)
  • remaining 28 from 50
    2 knihy MÁMA MÁ PRÁCI

    Možná máte v okolí někoho, kdo by si - stejně jako vy - knihu rád přečetl a pak si o ní s vámi povídal. Možná že ten někdo touží po inspiraci od žen, které se nebojí otevřeně promluvit o tom, co obnáší "přebíhání" mezi mateřstvím a kariérou.

    Tímto si objednáváte dvě knihy za zvýhodněnou cenu, které k vám doputují krátce po vytištění. 

    ​Díky za podporu, milí čtenáři! ♥

    Cena je za dvě tištěné knihy i s poštovným do Vámi vybrané Zásilkovny.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 27.67
    (CZK 699)
  • remaining 31 from 50
    2 knihy MÁMA MÁ PRÁCI s podpisem / věnováním

    Výběrem této odměny dostanete dva výtisky, oba s mým podpisem nebo věnováním. Ať už si přejete na první prázdnou stránku knihy napsat cokoli, nezapomeňte, prosím, zadat text do poznámky. 

    Těším se, až si knihu přečtete.
    A děkuji za podporu! ♥

    Cena je za dvě tištěné knížky i s poštovným do Vámi vybrané Zásilkovny.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 27.67
    (CZK 699)
  • remaining 9 from 30
    VSTUPENKA na křest knihy v Praze + kniha MÁMA MÁ PRÁCI

    Po práci legraci! 

    Přijďte společně se mnou a se ženami, které jsem v knize zpovídala, oslavit vzácný okamžik. Tím mám na mysli vydání a uvedení knihy.

    Zvu vás na její křest, který se bude konat ve všední den v Praze. O termínu akce budeme co nevidět hlasovat na mém Instagramu

    Děkuji za podporu a těším se, že se osobně potkáme, popovídáme si... a na chvilku zapomeneme na práci! ♥

    Cena je za tištěnou knížku i s poštovným do Vámi vybrané Zásilkovny a za jednu online vstupenku poslanou na Váš e-mail. Nezapomeňte jej prosím uvést do poznámky. 

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 27.67
    (CZK 699)
  • remaining 3 from 10
    DVĚ VSTUPENKY na křest knihy v Praze + kniha MÁMA MÁ PRÁCI

    Přijďte společně s vašim partnerem či partnerkou, sestrou, kamarádkou nebo kamarádem,  kolegou, maminkou, tatínkem, zkrátka s kýmkoli, koho máte rádi, oslavit vznik knížky Máma má práci.

    Na akci v Praze pokřtíme knihu, připijeme si, popovídáme si. A bude to hezký večer. (Výjimečně) bez práce. Na termínu se co nevidět domluvíme i s ostatními čtenáři skrze můj Instagram

    Moc se na vás těším! ♥

    Cena je za tištěnou knížku i s poštovným do Vámi vybrané Zásilkovny a za dvě online vstupenky poslané na Váš e-mail. Nezapomeňte  prosím e-mailovou adresu uvést do poznámky. 

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 47.46
    (CZK 1,199)
  • remaining 5 from 10
    PODĚKOVÁNÍ V KNIZE + Kniha MÁMA MÁ PRÁCI

    Jestliže je pro vás téma tak důležité jako pro mě, a záleží vám na jeho veřejné podpoře, s velkou radostí v knize uvedu vaše jméno. Budete uvedeni jako podporovatelé knihy

    Děkuji, že vám téma není lhostejné a chcete přispět ke zlepšení společenské diskuse. ♥

    Kniha Vám dorazí do Vámi vybrané Zásilkovny. V ceně je i poštovné. 

    Ve zcela výjimečných případech si vyhrazuji právo ukončit spolupráci a vrátit peníze. 

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)
  • remaining 4 from 5
    SPONZORSTVÍ KNIHY + 2 VSTUPENKY na křest

    Chcete jako podnikatel, firma nebo "jen" jako člověk s otevřenou myslí podpořit knihu i její téma?

    Patrně vám záleží na tom, aby ženy s malými dětmi dostávaly více příležitostí pracovat, aby platila větší nabídka flexibilních úvazků, případně aby se v Česku zlepšila podpora rodičům - například v podobě větší kapacity v mateřských školách. 

    Vážím si toho! 

    Za tuto odměnu umístím vaše jméno či firemní logo na stránku s poděkováním. Součástí odměny jsou i dvě vstupenky na křest, o jehož termínu i dalších detailech vás budeme informovat přes e-mailovou adresu. Nezapomeňte prosím kontakt uvést do poznámky. 

    Děkuji, že se zasazujete o zlepšení podmínek pro pracující matky a taky o kvalitnější diskusi v tomto tématu. ♥

    Ve zcela výjimečných případech si vyhrazuji právo sponzorství odmítnout a vrátit peníze. 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)
  • remaining 5 from 5
    SPONZORSTVÍ KNIHY + 10 ks knihy MÁMA MÁ PRÁCI

    Možná jste v roli zaměstnavatele, a téma slaďování kariéry s mateřskou rolí řešíte  v rámci firemní politiky se svými podřízenými.

    Možná zastupujete spolek.

    Možná jste jen někdo, komu záleží na osvětě a komu vadí stereotypy kolující o pracujících matkách nebo rodičovské dovolené. 

    Jestliže se zasazujete o to, aby ženy s malými dětmi dostávaly více pracovních příležitostí, aby platila větší nabídka flexibilních úvazků, případně aby se v Česku zlepšila podpora rodičům například v podobě větší kapacity v mateřských školách, pojďme do toho společně!

    Za tuto odměnu umístím vaše jméno či firemní logo na stránku s poděkováním. Navíc budete mít k dispozici deset výtisků knihy, které můžete věnovat podle vlastního uvážení.

    Děkuji, že se zajímáte o téma a osvětu ♥

    Knihy Vám dorazí do Vámi vybrané Zásilkovny. V ceně je i poštovné.  

    Ve zcela výjimečných případech si vyhrazuji právo sponzorství odmítnout a vrátit peníze. 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 791.61
    (CZK 20,000)
  • Sold out!!
    Chci knihu MÁMA MÁ PRÁCI

    Výběrem této odměny se stanete prvními čtenáři knihy Máma má práci. Čerstvý výtisk totiž poputuje hned po vytištění rovnou za vámi!

    V knize najdete deset rozhovorů s výraznými a inspirativními ženami různých profesí o tom, jaký je reálný život mezi mateřstvím a kariérou. Společně se zpovídanými v deseti kapitolách s empatií a upřímností řešíme, co doopravdy obnáší slaďování rodinného a pracovního života. V čem se projevuje pozitivně, v čem naopak negativně. A jaký dopad má na matku, dítě i její rodinu.

    V knize popisuju i vlastní zkušenost. Někdy s humorem, jindy s vážnou tváří. Stejně jako ženy, které jsem zpovídala.

    Tak ať se vám vyprávění líbí! 
    Díky za podporu! ♥

    Cena je za tištěnou knížku i s poštovným do Vámi vybrané Zásilkovny.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 399)
  • Sold out!!
    Výtisk MÁMA MÁ PRÁCI s podpisem / věnováním

    Čerstvě vytištěná a mnou podepsaná kniha. 

    S velkou radostí vám jeden z prvních výtisků Máma má práci podepíšu mým oblíbeným zeleným inkoustem. Ráda do knihy napíšu i věnování! 

    V takovém případě, prosím, nezapomeňte, do poznámky uvést text. 

    Těším se, až si knihu přečtete. 
    Děkuji za podporu! ♥

    Cena je za tištěnou knížku i s poštovným do Vámi vybrané Zásilkovny.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 399)
  • Sold out!!
    Chci knihu MÁMA MÁ PRÁCI

    Výběrem této odměny se stanete prvními čtenáři knihy Máma má práci. Čerstvý výtisk totiž poputuje hned po vytištění rovnou za vámi!

    V knize najdete deset rozhovorů s výraznými a inspirativními ženami různých profesí o tom, jaký je reálný život mezi mateřstvím a kariérou. Společně se zpovídanými v deseti kapitolách s empatií a upřímností řešíme, co doopravdy obnáší slaďování rodinného a pracovního života. V čem se projevuje pozitivně, v čem naopak negativně. A jaký dopad má na matku, dítě i její rodinu.

    V knize popisuju i vlastní zkušenost. Někdy s humorem, jindy s vážnou tváří. Stejně jako ženy, které jsem zpovídala.

    Tak ať se vám vyprávění líbí! 
    Díky za podporu! ❤️

    Cena je za tištěnou knížku i s poštovným do Vámi vybrané Zásilkovny.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 399)
  • Sold out!!
    Výtisk MÁMA MÁ PRÁCI s podpisem / věnováním

    Čerstvě vytištěná a mnou podepsaná kniha. 

    S velkou radostí vám jeden z prvních výtisků Máma má práci podepíšu mým oblíbeným zeleným inkoustem. Ráda do knihy napíšu i věnování! 

    V takovém případě, prosím, nezapomeňte, do poznámky uvést text. 

    Těším se, až si knihu přečtete. 
    Děkuji za podporu! ♥

    Cena je za tištěnou knížku i s poštovným do Vámi vybrané Zásilkovny.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 399)
  • Sold out!!
    KAFE SE MNOU v Praze + kniha MÁMA MÁ PRÁCI

    Během psaní knihy jsem vypila hodně kafe. Velmi často bylo bohužel studené. Dopřejme si společně klidnější chvíli, dáme si teplou kávu a něco dobrého k snědku!

    Podpoříme tak vydání knihy a popovídáme si - třeba o tom, jak kniha vznikala, o mé i vaší práci o mém i vašem životě. O čemkoli. 

    Zhruba hodinu a půl dlouhé setkání platí pro jednu osobu a uskuteční se v Praze. Na termínu i kavárně se domluvíme přes e-mail. Nezapomeňte jej prosím uvést v poznámce.

    Už se moc těším! ♥

    Kniha Vám dorazí do Vámi vybrané Zásilkovny ještě před naším společným setkáním. V ceně je i poštovné.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.33
    (CZK 1,499)
  • Sold out!!
    KAFE SE MNOU v Praze + kniha MÁMA MÁ PRÁCI

    Tato odměna byla hned vyprodaná, tak přidávám ještě 2 setkání u kávy. Těším se na vás.

    Během psaní knihy jsem vypila hodně kafe. Velmi často bylo bohužel studené. Dopřejme si společně klidnější chvíli, dáme si teplou kávu a něco dobrého k snědku!

    Podpoříme tak vydání knihy a popovídáme si - třeba o tom, jak kniha vznikala, o mé i vaší práci o mém i vašem životě. O čemkoli. 

    Zhruba hodinu a půl dlouhé setkání platí pro jednu osobu a uskuteční se v Praze. Na termínu i kavárně se domluvíme přes e-mail. Nezapomeňte jej prosím uvést v poznámce.

    Už se moc těším! ♥

    Kniha Vám dorazí do Vámi vybrané Zásilkovny ještě před naším společným setkáním. V ceně je i poštovné.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.33
    (CZK 1,499)
  • Sold out!!
    KAFE SE MNOU v Praze + kniha MÁMA MÁ PRÁCI

    Tato odměna byla hned vyprodaná, tak přidávám ještě 2 setkání u kávy. Těším se na vás.

    Během psaní knihy jsem vypila hodně kafe. Velmi často bylo bohužel studené. Dopřejme si společně klidnější chvíli, dáme si teplou kávu a něco dobrého k snědku!

    Podpoříme tak vydání knihy a popovídáme si - třeba o tom, jak kniha vznikala, o mé i vaší práci o mém i vašem životě. O čemkoli. 

    Zhruba hodinu a půl dlouhé setkání platí pro jednu osobu a uskuteční se v Praze. Na termínu i kavárně se domluvíme přes e-mail. Nezapomeňte jej prosím uvést v poznámce.

    Už se moc těším! ♥

    Kniha Vám dorazí do Vámi vybrané Zásilkovny ještě před naším společným setkáním. V ceně je i poštovné.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.33
    (CZK 1,499)
  • Sold out!!
    KAFE SE MNOU v Praze + kniha MÁMA MÁ PRÁCI

    Během psaní knihy jsem vypila hodně kafe. Velmi často bylo bohužel studené. Dopřejme si společně klidnější chvíli, dáme si teplou kávu a něco dobrého k snědku!

    Podpoříme tak vydání knihy a popovídáme si - třeba o tom, jak kniha vznikala, o mé i vaší práci o mém i vašem životě. O čemkoli. 

    Zhruba hodinu a půl dlouhé setkání platí pro jednu osobu a uskuteční se v Praze. Na termínu i kavárně se domluvíme přes e-mail. Nezapomeňte jej prosím uvést v poznámce.

    Už se moc těším! ♥

    Kniha Vám dorazí do Vámi vybrané Zásilkovny ještě před naším společným setkáním. V ceně je i poštovné.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.33
    (CZK 1,499)