Vdechněme společně život karetnímu balíčku PsychéDECK!

Mým snem bylo nakreslit vlastní balíček pokerových karet se 4 atypickými barvami (motivy); květiny, chobotnice, houby a rakety. Pomozte mi projekt dotáhnout do konce a karty nechat vytisknout v kvalitě, kterou věřím, že si zaslouží!

Author: Jakub Svoboda

  • Ukázka karet

  • Ukázka karet

  • Ukázka karet

EUR 1,508
pledged of EUR 1,391

108%

108% completed

37 contributors pledged

Art, Games

Česko

All or nothing. Project finished on Jul 11, 2023 at 20:02.

Show all rewards

Jak se to celé semlelo…

Vždy jsem obdivoval kvalitní sběratelské karetní balíčky, proto jsem se rozhodl vytvořit svůj vlastní. Avšak místo klasických barev mají ty moje 4 atypické: květiny, chobotnice, houby a rakety. Každá karta je unikátní digitálně malovaný obrázek. Karty budou vytisknuté na kvalitním papíru, aby dobře vynikly syté barvy a zároveň byly příjemné do ruky. Karty budou navíc zabalené v krabičce s vlastním designem. 

Proč jsem s tím vším začal?

S malováním a ilustrováním jsem začal  v roce 2019, nejdřív tužkou a fixem. Následně jsem objevil aplikaci Procreate pro iPad. Uchvátila mě hlavně jednoduchost s jakou lze kombinovat různé techniky a tím se mi otevřely nové možnosti tvorby. Malování pro mě od začátku symbolizuje způsob sebevyjádření. Konkrétně šlo o návrhy na tetování, zpracování zážitků v životě a rozdávání obrázků lidem na kterých mi záleží. 

Jak mě napadli zrovna hrací karty?

Klasické hrací karty všichni znáte, určitě doma najdete i pár ohraných balíčků, které pamatují už nejedno prší či partičku pokeru, nespočet nepovedených karetních triků, ale hlavně hodiny a hodiny zábavy. Pro někoho z vás mají možná karty i trochu mystický nádech, možná z karet umíte věštit a najdete v nich pravdu a moudrost (hodně štěstí s raketou, chobotnicí, slunečnicí a houbou). Věnovali jste ale někdy pozornost detailům na kartách a jejich ztvárnění po umělecké stránce? Stačí se třeba podívat na klasické mariášové karty, které v naší české kotlince všichni dobře známe. Zamysleli jste se někdy, proč je na listové desítce odpočívající pes, na kulové devítce nespoutaný oř a třeba na žaludové devítce napíchnutý bažant? Dal by se najít nespočet detailů, v jejichž výčtu by bylo možné až příliš dlouho pokračovat a jistě napsat i celosemestrální práci jenom na ztvárnění čtyř es, ale od toho tu nejsme. Karty jsou zkrátka všude kolem nás a možná se jim nedostává dostatek pozornosti jako uměleckému dílu. Proto je můj balíček výjimečný, jde o dílo, které určitě nepřehlédnete už jenom pro jeho barevnost a netradiční pojetí. Kromě radosti z her, které si s balíčkem zahrajete, můžete ocenit i to “něco navíc”, co se bude skrývat na líci každé karty, kterou si líznete.

Proč tyto 4 motivy?

Při ztvárňování jsem se inspiroval u výtvarně zajímavých karet. Mám rád myšlenku čtyř motivů a lákalo mě ztvárnit svůj vlastní pohled na pro někoho možná běžnou věc - balíček karet. Proč jsem si ale vybral zrovna rakety, chobotnice, houby a květiny? 

Rakety

Mám rád sci-fi a hlubokým zdrojem inspirace pro mě byly klasické filmy a seriály jako Star Wars či Star Trek. Rakety pro mě symbolizují technologický pokrok a cestování do neznáma spojené s objevováním vnějšího a nepoznaného světa. 

Chobotnice

Tyto prapodivné živočichy mám spojené s neznámými světy na Zemi - s hlubokými oceány. Chobotnice jsou jistým kontrastem k motivu raket, neboť pro mě znázorňují objevování svého nitra. Zároveň jsou obestřeny mnoha příběhy a mýty, které námořníkům nejen v pradávných dobách naháněly hrůzu. Jsou překvapivě chytré a introvertní jako já. 

Houby

Řekněte sami, nejsou to zvláštní organismy? Poprvé na škole jsem houbám začal přikládat určitou větší dávku pozornosti, myslel jsem, že jde o kytky, ale dnes už všichni víme, že se jedná o vlastní druh. Houby jsou chutné a jejich říše je bezednou studnicí rozmanitosti. Houby mám podobně jako už zmíněné motivy spojené s určitým magičnem a neznámem. Některé jsou jedlé, jiné prudce jedovaté, některé dokonce mohou vyvolat halucinace. Jsou to živé organismy, které dokáží růst z mrtvých organismů a vyznačovat se prakticky všemi barvami a nespočtem prapodivných tvarů. V neposlední řadě jsou i umělecky zajímavé a jejich ztvárňování dovoluje popustit uzdu fantazii. 

Květiny

Květiny jsou našemu všednímu světu nejbližším z motivů na kartách, které s vaší pomocí snad již brzy spatří světlo ještě všednějšího světa. Začalo to u mě láskou ke slunečnicím, není tak náhodou, že i první kartou, jejíž ilustraci jsem vytvořil je právě květinová dvojka, na které je vidět rozevřený květ slunečnice. Mám také rád Vincenta van Gogha a jeho tvorbu a květinám bych rád formou jednoho ze symbolů na kartách vzdal hold. Stejně jako u hub jde o pestré organismy hrající všemi barvami, na kterých se příroda poctivě vyřádila.

Karty v (přibližných) číslech 

Na kartách jsem pracoval 3 měsíce a věnoval jim téměř každou volnou chvíli. Během tohoto čtvrt roku jsem pronikl do světa herních karet, vzorů a materiálů.

  • každá 1 karta = 4 hodiny
  • každá 1 karta = tisíce tahů
  • 1 balíček = 56 originálních obrázků
  • 1 balíček = ¼ milionu tahů tužkou
  • k tomu všemu jeden zánět zápěstí jako bonus za celý projekt!

Cíl

Karty už jsou nakreslené. V tuto chvíli mezi realizací snu stojí “jen” samotné vydání. Věřím, že s Vaší pomocí se podaří karty vydat a budou tak malou radostí v každodenním nudném světě pro všechny, kdo mají rádi karty a nebo prostě chtějí hrát běžné hry s neběžnými kartami. 

Detaily

Ohledně samotné výroby karet jsem oslovil mnoho společností, které se tiskem karet zabývají. Favoritem se nakonec stala zahraniční firma MakePlayingCards.com. Vzhledem k tomu, že jsem nejen nadšenec do tajemných iluzí, ale i do karet a karetních her, kladl jsem hlavní důraz na kvalitu zpracování vysněného balíčku. Společnost MakePlayingCards.com mne zaujala právě nabízenými možnostmi tisku jako takového, ať už jde o povrchovou úpravu BETA, jemné šrafování nebo řadu dalších detailů. Díky tomu budou karty vypadat srovnatelně s celosvětově oblíbenými a profesionálními kartami, na které jsou všichni zvyklí.

A kdo za tím vším stojí?

Jenom pár nadšenců…

Prvním z nich - Kuba - jediný ilustrátor. Kuba je spokojený manžel, kočičí táta, nastávající otec a v neposlední řadě nadšený ilustrátor s analytickým přístupem k celé věci, který získal díky své vědecké praxi. 

Druhý nadšenec - Sára - podporující manželka a pomocnice s řešením detailů projektu a hlavně jeho realizací.

Třetí nadšenec - Štěpán - Kubův kolega z práce, který neúnavně Kubovi do všeho kecal, aby karty byly nejen krásné, ale aby se s nimi dalo i hrát a aby byly kvalitně zpracovány.

Posledním článkem jste vy, kdo chcete tento projekt podpořit. S vaší pomocí už se jenom vysněný balíček přenese z harddisku na papír.

News

Aug 20, 2023 Karty jsou doma! Posíláme!

Je to tady! Balíčky konečně dorazily a během příštího týdne je budeme rozesílat. Zatím se můžete pokochat krásnými fotkami, které nafotil Štěpán. 

More

Jul 29, 2023 Kdy budu mít karty doma?

Je to poprvé co necháváme karty tisknout a tak se v procesu pár věcí zašmodrchalo a pozdrželo. Chceme to mít prostě dokonalý! Karty budeme posílat nejpozději 28.8. Doufám, že nám malé zdržení odpustíte! :)

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 3
    Dobrý pocit k nezaplacení

    Drobný příspěvek na naše snažení, který jde libovolně navýšit.

    Odměnou vám bude náš vděk a dobrý pocit k nezaplacení!

    Děkujeme!

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.97
    (CZK 100)
  • sold 0
    Omalovánky

    Líbí se Vám obrázky na kartách a rádi byste jim vdechli vlastní barevné pojetí? Zakoupení této odměny Vám to umožní.

    Dostanete 10 černobílých obrázků karet ve velikosti A5. Omalovánky Vám zašleme poštou na adresu.

    Děkujeme!

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 7.95
    (CZK 200)
  • sold 24
    PsychéDECK

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme. Děkujeme za podporu, odměnou vám bude balíček karet.

    Balíček  Psyché DECK Vám zašleme přes Zásilkovnu.

    Přejeme mnoho zábavy!

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 21.86
    (CZK 550)
  • remaining 17 from 19
    PsychéDECK + možnost hlasovat o designu rubu karet

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme.

    Design rubu karet má v tuto chvíli 2 různě barevné návrhy. Pokud se rozhodnete podpořit projekt formou tohoto konkrétního příspěvku, budete mít možnost svým hlasem spolurozhodnout o tom, jak bude rub karet vypadat.

    Balíček  Psyché DECK Vám zašleme přes Zásilkovnu. Hlasovací formulář zašleme do dvou dnů od ukončení projektu. 


    Děkujeme za podporu a přejeme mnoho zábavy!

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 29.80
    (CZK 750)
  • sold 6
    Dva balíčky PsychéDECKu na Žolíky.

    Hrajete rádi hry, co vyžadují 2 balíčky karet? Tak tato odměna je přímo pro Vás! :) 

    Balíčky Psyché DECK Vám zašleme přes Zásilkovnu.

    Děkujeme a přejeme mnoho zábavy!

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 37.75
    (CZK 950)
  • sold 3
    PsychéDECK v plecháčku

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme. Pokud ale chcete projekt podpořit vyšší mírou a k balíčku dostat ještě nějaký designový prvek navíc, můžete!

    Odměnou vám kromě balíčku karet bude plecháček s originálním designem ve stylu Psyché DECKu.

    Odměnu Vám zašleme přes Zásilkovnu. 

    Děkujeme!

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 47.69
    (CZK 1,200)
  • sold 1
    PsychéDECK v plátěnce

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme. Pokud ale chcete projekt podpořit vyšší mírou a k balíčku dostat ještě nějaký designový prvek navíc, můžete!

    Odměnou vám kromě balíčku karet bude plátěná taška s originálním designem ve stylu Psyché DECKu.

    Odměnu Vám zašleme přes Zásilkovnu. 

    Děkujeme!

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 47.69
    (CZK 1,200)
  • remaining 1 from 3
    PsychéDECK + obrázek na míru od autora Kuby (35x35 cm)

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme, navíc dostanete jako poděkování digitálně kreslený obrázek ( 35x35 cm) na míru od Kuby, který celý balíček nakreslil.

    Po dokončení projektu se s Vámi spojíme a domluvíme se na tom co by se Vám líbilo, nebo to také můžete nechat na nás jako překvapení. :)

    Obrázek Vám zašleme přes Zásilkovnu. 

    Děkujeme!

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 119.21
    (CZK 3,000)
  • Sold out!!
    PsychéDECK + obrázek na míru od autora Kuby (60x40 cm)

    Ano, to jsou ty karty, o kterých se tu celou dobu bavíme, navíc dostanete jako poděkování digitálně kreslený obrázek ( 60x40 cm) na míru od Kuby, který celý balíček nakreslil.

    Po dokončení projektu se s Vámi spojíme a domluvíme se na tom co by se Vám líbilo, nebo to také můžete nechat na nás jako překvapení. :) 

    Obrázek Vám zašleme přes Zásilkovnu. 

    Děkujeme!

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 198.69
    (CZK 5,000)