Dejte hlas tichým hrdinům!

Moderní dějiny si zaslouží moderní technologie. V centru Brna pro vás stavíme interaktivní expozici, na kterou nezapomenete. Díky rozšířené realitě zde ožijí skutečné příběhy, které vás zavedou do totalitních režimů minulého století. Pomozte nám otevřít!

Author: Paměť národa

  • Ukázka budoucí velkoplošné projekce v expozici

  • Takhle budou vypadat dotykové obrazovky

  • Tablet vám otevře okno do naší historie

  • Paní Blatná na obhlídce prací vznikající expozice

  • Sandra Silná zkouší, jak bude expozice fungovat

  • Zuzana Fuksová a Milena Blatná v budoucí expozici

  • Festival čtenářů v Café Paměti národa.

  • Autorské čtení Kateřiny Tučkové v IPN Brno

  • IPN nabízí řadu zajímavých přednášek a besed

  • Pamětník Leopold Färber přezdívaný Hurvínek

  • Archivní snímek Mileny Blatné s manželem Jiřím

  • Budoucí chemička pamětnice Jaryna Mlchová (vpravo)

  • Snímky válečného veterána Tomáše Sedláčka

  • Knihy, na které se můžete těšit v rámci odměn

  • Luděk Navara a Josef Albrecht - Abeceda komunismu

  • Komiksová kniha Odsunuté děti

  • Kateřina Tučková v rodící se expozici

  • Naší práci kontrolují MC Gey a Michal Doležel

  • Břetislav Rychlík s kávou z Café Paměti národa

  • Příjemné posezení v Café Paměti národa Brno

EUR 29,162
pledged of EUR 26,123

111%

111% completed

777 contributors pledged

Technology, Education

Brno, Jihomoravský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on May 11, 2023 at 12:30.

Show all rewards

Poznejte neuvěřitelné příběhy lidí, kteří se nenechali zlomit. Chystáme se otevřít interaktivní expozici Tichá hrdinství, která vám umožní prožít osudové okamžiky neznámých hrdinů. Milena pomáhala vězňům v Jáchymově, Tomáš velel československým jednotkám na východní frontě, Jaryna chránila lidi před transporty a Leopold se přidal k domácímu odboji. Co byste udělali vy? 

Jak bude výstava vypadat

Výstava vychází ze sbírky Paměť národa, která shromažďuje vzpomínky a příběhy pamětníků (nejen) československých totalit. Vyberete si jeden příběh, který chcete v rámci prohlídky poznat. Před vstupem do expozice dostanete svého průvodce v podobě tabletu a sluchátek a pak už se necháte unášet vyprávěním doplněným o projekce, speciální promítací komory s kouřovými efekty, rozšířenou realitu a interaktivní obrazovky. Díky jejich propojení zažijete příběh téměř jako na vlastní kůži.

S čím potřebujeme pomoct

Expozice Tichá hrdinství je takřka kompletně financována - v sídle Institutu Paměti národa v Radnické 10 se pracuje na plné obrátky, rekonstruuje se, vyrábí se objekty pro projekce a interakci a dokončuje se samotný obsah výstavy. Vaše příspěvky nám pomohou, abychom mohli z naší historie odvyprávět více – poznáte nejen příběhy druhé světové války, ale zavedeme vás také do 50. let minulého století. To jsme si ostatně moc přáli už od začátku projektu, ale inflace posledního roku nám citelně zahýbala s rozpočtem. Pomozte nám ho dorovnat a nabídnout všem našim návštěvníkům silný zážitek!

Co najdete v Institutu Paměti národa Brno

V brněnském IPN se nejen mladší generace může setkávat s příběhy naší minulosti. Hlavní část budovy bude tvořit právě vznikající expozice, která poutavou formou přiblíží nejen mladým lidem historii minulého století. V podkroví máme kanceláře naší jihomoravské pobočky Paměti národa a dokumentační studio, kde nahráváme příběhy místních pamětníků. Vstupní branou do Institutu je Café Paměti národa s nejsilnějším kafem v Brně, které odkazuje nejen ke kvalitě kávy z pražírny Rebelbean, ale také k příběhům, ke kterým se v rámci IPN Brno vztahujeme a které s vámi chceme sdílet. Pořádáme promítání lidskoprávních filmů, přednášky, besedy, festivaly nebo autorská čtení a další druhy setkání. Buďte u toho s námi! 

Co v Paměti národa děláme 

Dokumentujeme

Výstava v brněnském institutu čerpá ze stejnojmenné sbírky Paměť národa, která už přes 20 let zaznamenává a zpřístupňuje vzpomínky pamětníků totalit 20. století a řadí se k největším vzpomínkovým archivům na světě. Zapomínat je snadné. Proto natáčíme a vyprávíme svědectví, která nesmějí zmizet.

Archiv Paměť národa obsahuje svědectví holocaustu, z válečných front, vězení, uranových lágrů, undergroundu i protirežimních demonstrací. Dokumentaristům se daří zachytit příběhy oponentů a obětí totalitních režimů 20. století, stejně jako představitelů moci – agentů StB nebo funkcionářů komunistické strany.

Vyprávíme

Tvoříme rozhlasové a televizní dokumenty. Příběhy vyprávíme v online Magazínu Paměti národa, na sociálních sítích, v podcastech i mobilních aplikacích. Vydáváme publikace i komiksové knihy. Udílíme Ceny Paměti národa. Pořádáme výstavy. 

Vzděláváme

Učíme žáky i studenty poznávat nedávnou minulost. Zapojujeme je do dokumentační práce. Pořádáme debaty, exkurze i zážitkové workshopy. Ptáme se mladých lidí a předáváme jim zkušenost jejich babiček a dědečků. 

Pomáháme

Nabízíme pamětníkům, hrdinům 20. století, pomocnou ruku, pomáháme jim v jejich každodenních potřebách,  připravujeme pro ně program pro aktivní stáří, umožňujeme, aby byli užiteční a setkávali se s mladými lidmi a nabízíme finanční pomoc.

Proč to děláme

Zapomínat je snadné. V Paměti národa se proto snažíme připomínat příběhy hrdinů - lidí, kteří nás mohou inspirovat. Je důležité, aby jejich vzpomínky žily dál. Proto stavíme v Institutu Paměti národa Brno expozici o Tichých hrdinství lidí, které teď nejspíš neznáte, ale jejich příběh ve vás po návštěvě expozice bude žít ještě dlouho. K otevření už zbývá jen málo, ale bez vaší pomoci to nedáme. Pomozte nám dostavět expozici a vytvořit místo pro vzpomínky, které nesmějí zmizet.

News

May 4, 2023 Každá koruna je k nezaplacení

Z celého srdce děkujeme! Děkujeme, že spolu s námi dáváte hlas Tichým hrdinům! Už jsme díky vašim příspěvkům dosáhli na minimální částku 660.000 Kč. Díky vám tak bude možné hned od otevření interaktivní expozice Tichá hrdinství v pondělí 29. května zažít všechny čtyři příběhy Jaryny, Mileny,…

More

Apr 28, 2023 Nové odměny v projektu Dejte hlas tichých hrdinům!

Milí přátelé, vaše podpora je dechberoucí. Dnes jsme překročili hranici 75 % z cílové částky. Odměny mizí jedna za druhou, proto jsme přidali několik nových - vyražte na komentované procházky po Českých Budějovicích nebo po Praze. Naši kolegové vám povědí o osudech židovské komunity, o bombardován…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 345
    Su srdcař!

    Nic nechci, rád přiložím ruku k dílu a podpořím vás. Su srdcař! Možná přihodím i něco navíc, (částku v dalším kroku můžu navýšit) ❤️.

    Reward delivery: not specified

    EUR 8.79
    (CZK 222)
  • remaining 27 from 40
    Chcu vidět Odkryté příběhy 20. století!

    Návštěva multimediální výstavy Odkryté příběhy 20. století v Krytu civilní obrany v Olomouci 🪖.

    Rád podpořím brněnskou expozici a hodím špizunk do Olomouci. Su zvědavé na atmosféru olomouckého "bunkru", kde uvidím velkoformátové projekce výpovědí pěti pamětníků války a komunismu z Olomouckého kraje. Poukázka mi přijde e-mailem.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • sold 13
    Chcu na fotku!

    Společná fotka ze slavnostního otevření s týmem IPN Brno 📸.

    Přijdu se podívat na otevření 29. května večer a zážitek si připomenu společnou fotkou, která mi přijde e-mailem! Přesný čas focení dostanu do e-mailu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • remaining 2 from 30
    Chcu vědět víc!

    Prohlídka expozice s dokumentaristou, který ví všechno 🧠.

    Chcu si projít expozici a na konci vyslechnout ještě víc! Expozice Tichá hrdinství mě provede příběhem mladého boskovického skauta, který pomáhal protinacistickým odbojářům. Kromě toho si ale na konci vyslechnu ještě další informace, které se do expozice nevešly. Poví mi je dokumentarista Ladislav Oujeský - on ví o příběhu Leopolda Färbera úplně nejvíc. Termín si domluvíme e-mailem.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.04
    (CZK 380)
  • remaining 6 from 30
    Su zvědavý Budějovičák!

    Komentovaná procházka protektorátními Budějovicemi.

    Chcu se projít po Budějkách a vyslechnout si o osudech židovské komunity, o bombardování Budějovic, o budovách, ve kterých sídlily protektorátní úřady, vyšetřovny Gestapa či o dalších místech a událostech, které byly během druhé světové války něčím významné. Termín bude pravděpodobně v červnu - přesné datum se dozvím e-mailem.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • remaining 32 from 50
    Chcu překvapení v Brně!

    Knihy od Michala Ženíška 📚.

    Dondu se podívat k vám do kavárny a vyzvednu si balíček dvou vintage knih, které pro mě vlastnoručně vybere ředitel. Bizárek zaručen :).

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 17.81
    (CZK 450)
  • remaining 91 from 100
    Su běžec!

    Startovné na Běh pro Paměť národa 👟.

    Vyberu si jedno z měst a poběžím za ty, kteří se nevzdali. Do poznámky k odměně napíšu vybrané město. A možná přihodím i něco navíc. Vyberu si z:
    • Brno (20. 5.)
    • Chrudim (20. 5.)
    • Rejčkov (20. 5.)
    • Třebíč (20. 5.)
    • Uherský Brod (27. 5.)
    • Ústí nad Labem (17.5.)
    Voucher na startovné zdarma mi přijde e-mailem.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 24 from 30
    Su sečtělá/ý v Brně

    Sada dvou knih z nakladatelství Host.

    Su z Brna a chcu si přečíst dobrou knížku o historii v Lužánkách. Nechám se překvapit, co mi vyberete. Vyzvednu si je v IPN Brno.

    Reward delivery: not specified

    EUR 31.66
    (CZK 800)
  • remaining 9 from 10
    Chcu podpořit ze severu!

    Komiksová kniha Odsunuté děti se zážitkem - představení divadelního kroužku Paměti národa & přednáška Jana Blažka v Liberci.

    Su fanda komiksu a Paměti národa! Rád přispěju a přijdu 28. 6. na 18:30 do DOKu na představení o neodsunutých a přednášku o odsunutých dětech. Příběhy pamětníků si snad i v jejich společnosti se zájmem vyslechnu. K tomu dostanu oceňovaný komiks Odsunuté děti, který mi na místě podepíše Jan Blažek, jeden z autorů knihy.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 31.66
    (CZK 800)
  • remaining 1 from 1
    Chcu ke kořenům!

    Beseda s Mikulášem Kroupou až pro 25 lidí 🗨️.

    Zajímal by mě pokec přímo se zakladatelem Paměti národa. S partou si rádi vyslechneme všechny pikošky o tom, jak před dvaceti lety Mikuláš a jeho kamarádi projekt rozjížděli. Chceme se nechat inspirovat, naučit se know how třetí největší sbírky orální historie na světě a možná si i necháme poradit s vlastním projektem. Sejdeme se v brněnském Institutu Paměti národa. Termín si dohodneme e-mailem.
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 1,187.41
    (CZK 30,000)
  • remaining 1 from 1
    Su fanda!

    Beseda s Viktorem Portelem a Adamem Drdou až pro 25 lidí 🎞️

    Znám Příběhy 20. století a zajímá mě beseda s tvůrci pořadu. Pro naši partu koupím vstup na besedu v Brně, kde budeme moci pokecat s Adamem Drdou a Viktorem Portelem a zeptat se na to, co nás zajímá - třeba i konzultovat vlastní projekt. Bavit se budeme o tvorbě dokumentárních filmů, s čímž mají Viktor s Adamem bohaté zkušenosti a rádi je předají dál. Termín si dohodneme e-mailem.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 1,187.41
    (CZK 30,000)
  • remaining 2 from 2
    Chcu být partner!

    Partnerské protiplnění 🤝.

    Chcu se stát oficiálním partnerem IPN Brno. Rád uvidím logo své firmy v úvodu expozice a na propagačních materiálech IPN. Věřím vašemu projektu a chci pomoci. 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 2,770.63
    (CZK 70,000)
  • Sold out!!
    Chcu to vidět!

    Mecenášská vstupenka do expozice IPN Brno 🤗.

    Chcu hodit čučku na novou expozici jako jeden z prvních a přidat ještě něco navrch. Těším se, až 29. května otevřete!

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 13.85
    (CZK 350)
  • Sold out!!
    Su zvědavý Brňák!

    Historická procházka s Michalem Doleželem 🚶.

    Chcu provětrat kostru a dozvědět se něco o štatlu s etnologem Michalem Doleželem. Michal mě ve skupině maximálně 30 účastníků provede po historickém centru Brna. Termín se dozvím e-mailem.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • Sold out!!
    Su zvědavý Pražák!

    Procházka po Vinohradech s dokumentaristou Františkem Štamberou 🪂.

    Chcu se projít po pražských Vinohradech a dozvědět se, jak se tam žilo za protektorátu a bojovalo za Pražského povstání. Su zvědavý na stopy těchto bojů, domy odbojářů, ale i zrádců a konfidentů gestapa. Uvidím i místa, kde žili lidé, kteří pomáhali parašutistům, kde se odbojáři scházeli, schovávali a byli zatýkáni. Ve skupince 30 lidí se projdeme místy, kde bila srdce lidí, kteří se rozhodli bojovat za svobodu.

    Procházka bude po trase dlouhé čtyři kilometry. I s vyprávěním bychom ji určitě měli zvládnout do dvou hodin. Termín se dozvím e-mailem.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • Sold out!!
    Su zvědavý Pražák 2!

    Procházka po Vinohradech s dokumentaristou Františkem Štamberou 🪂.

    Chcu se projít po pražských Vinohradech a dozvědět se, jak se tam žilo za protektorátu a bojovalo za Pražského povstání. Su zvědavý na stopy těchto bojů, domy odbojářů, ale i zrádců a konfidentů gestapa. Uvidím i místa, kde žili lidé, kteří pomáhali parašutistům, kde se odbojáři scházeli, schovávali a byli zatýkáni. Ve skupince 30 lidí se projdeme místy, kde bila srdce lidí, kteří se rozhodli bojovat za svobodu.

    Procházka bude po trase dlouhé čtyři kilometry. I s vyprávěním bychom ji určitě měli zvládnout do dvou hodin. Termín se dozvím e-mailem.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • Sold out!!
    Chcu na živák Dobrovský & Šídlo!

    Vstup na Živé natáčení podcastu Paměti národa 🎙️.

    Su fanda podcastu Dobrovský & Šídlo! Rád si je poslechnu naživo a přihodím ještě něco navíc. Vyberu si z následujících míst a napíšu svou volbu do poznámky. Vstupenka mi přijde e-mailem.
    • Malá Skála (22. 7.)
    • Praha (29. 8.)
    • Brno (11. 9.)
    • Karlovy Vary nebo Cheb (23. 11.)

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 17.42
    (CZK 440)
  • Sold out!!
    Su zvědavý Brňák 2!

    Interaktivní historická procházka s Michalem Konečným 🚶‍♂️.

    Chcu provětrat kostru a dozvědět se něco o štatlu při procházce s projekcemi původní podoby míst historicky spjatých s nacistickou okupací a výpovědí pamětníků natočených dokumentaristy Paměti národa. Michal je machr na historii Brna! Ve skupince maximálně 30 lidí mě provede po městě a ukáže, kde sídlilo gestapo nebo kde bydleli lidi, které tehdejší režim výrazně zasáhnul. To všechno doplní projekcí autentických vzpomínek pamětníků a dobových fotek pomocí přenosného projektoru.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • Sold out!!
    Chcu svobodu a řád!

    Knížka Svoboda a řád od Daniela Kroupy s podpisem ✍️.

    Rád/a si přečtu Svoboda a řád (sváteční rozhovory) od filozofa, pedagoga, bývalého politika a pamětníka Daniela Kroupy. Zajímá mě, jak Daniel Kroupa na přelomu sametové revoluce vnímal podstatu člověka a vliv politického režimu na lidské myšlení. Koupí knihy s podpisem autora navíc podpořím IPN Brno. Knihu si nechám poslat Zásilkovnou.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 20.98
    (CZK 530)
  • Sold out!!
    Chcu do Pardubic

    Rodinná vstupenka do expozice IPN Pardubice 👨‍👩‍👧.

    Chcu špiznót do Pardubic aj s rodinou. Zajímá mě, jak vypadá první interaktivní expozice Paměti národa. S tabletem a sluchátky si projdeme příběhy pamětníků ze druhé světové války. Poukázka mi přijde e-mailem.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 21.77
    (CZK 550)
  • Sold out!!
    Chcu ještě do Pardubic

    Rodinná vstupenka do expozice IPN Pardubice 👨‍👩‍👧.

    Chcu špiznót do Pardubic aj s rodinou. Zajímá mě, jak vypadá první interaktivní expozice Paměti národa. S tabletem a sluchátky si projdeme příběhy pamětníků ze druhé světové války. Poukázka mi přijde e-mailem.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 21.77
    (CZK 550)
  • Sold out!!
    Su Brňák cestovatel

    Kniha Místa Paměti národa a magazín Paměti národa 📖.

    Chcu podpořit a rád se podívám na Místa Paměti národa. Knihu si vyzvednu v Café Paměti národa na Radnické 10 a rád si pročtu i tištěný Magazín Paměti národa. Možná přihodím i něco navíc.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 25.73
    (CZK 650)
  • Sold out!!
    Chcu komiks

    Komiksová kniha Odsunuté děti s podpisem autora Jana Blažka.

    Su fanda komiksu a Paměti národa! Rád přispěju a přečtu si o osudech dětí odsunutých z Československa. Podpis jednoho z autorů Jana Blažka mi udělá radost.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • Sold out!!
    Chcu komiks podruhé!

    Komiksová kniha Odsunuté děti s podpisem autora Jana Blažka.

    Su fanda komiksu a Paměti národa! Rád přispěju a přečtu si o osudech dětí odsunutých z Československa. Podpis jednoho z autorů Jana Blažka mi udělá radost.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • Sold out!!
    Chcu komiks potřetí!

    Komiksová kniha Odsunuté děti s podpisem autora Jana Blažka.

    Su fanda komiksu a Paměti národa! Rád přispěju a přečtu si o osudech dětí odsunutých z Československa. Podpis jednoho z autorů Jana Blažka mi udělá radost.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • Sold out!!
    Chcu do studia!

    Návštěva studia Paměti národa Jižní Morava 🎥.

    Chcu hodit špizunk do studia Paměti národa v Brně! Rád si vyzkouším natáčení. Zajímá mě, jaké je to být dokumentaristou Paměti národa. Rád si ve skupince pár lidí vyslechnu přímo od dokumentaristy, jak takové natáčení pamětníka probíhá a dozvím se, co dokumentaristika obnáší mimo samotné natáčení. Na termínu se dohodneme e-mailem.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 33.64
    (CZK 850)
  • Sold out!!
    Su sečtělá/ý jinde

    Sada knih z nakladatelství Host s poštovným 📦.

    Nésu z Brna, neznám Lužánky, ale stejně si chcu přečíst dobrou knížku o historii. Knížky vyzvednu v Zásilkovně.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 34.83
    (CZK 880)
  • Sold out!!
    Su odvážná/ý!

    Noční procházka expozice Institutu Paměti národa Brno 👻.

    Až soncna zapadne za Prygl, chcu se podívat do Institutu po zavírací době a užít si tu správnou atmosféru. Abych se nebál, budu v expozici spolu s dalšími návštěvníky. Využiju svojí šance, noční prohlídky v běžné nabídce IPN nebudou.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 35.62
    (CZK 900)
  • Sold out!!
    Su cestovatel a nésu z Brna

    Kniha Místa Paměti národa s věnováním zakladatele Paměti národa Mikuláše Kroupy.

    Chcu podpořit a rád se podívám na Místa Paměti národa. Když mi knížku podepíše zakladatel Paměti národa Mikuláš Kroupa, budu rád. Knihu si nechám poslat Zásilkovnou.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 37.60
    (CZK 950)
  • Sold out!!
    Chcu adoptovat!

    Chcu přispět na výbavu expozice a rád uvidím své jméno na jednom ze 30 tabletů, který se za můj příspěvek pořídí.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    Chcu se cournout s říďou!

    Soukromá prohlídka IPN s ředitelem pro dva.

    Chcu podpořit IPN Brno a zajímá mě víc o tomhle místě. Nikdo o něm neví víc, než ředitel Institutu David Butula, který tohle místo objevil, takže si rád vyslechnu přímo od něj, jak to tu celé vzniklo. Termín si dohodneme e-mailem.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)
  • Sold out!!
    Chcu lupeně!

    Roční vstupné na akce IPN 🎟️.

    V Institutu Paměti národa Brno pořádáme besedy, přednášky, promítání dokumentů nebo koncerty. Díky této jinak neprodejné permanentce budu moci dorazit na kteroukoliv akci po celý rok. Permanentku si vyzvednu v IPN Brno.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)
  • Sold out!!
    Chcu lupeně pro dva!

    Roční vstupné na akce IPN pro dva 🎟️🎟️.

    V Institutu Paměti národa Brno pořádáme besedy, přednášky, promítání dokumentů nebo koncerty. Díky této jinak neprodejné permanentce budu moci dorazit na kteroukoliv akci po celý rok a vzít někoho s sebou. Permanentku si vyzvednu v IPN Brno.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • Sold out!!
    Chcu tour!

    Soukromá procházka po Brně s interaktivním historickým výkladem až pro 30 osob.

    Chcu se s partou projít po štatlu a vyslechnout si historické výklad o místech historicky spjatých s nacistickou okupací. Su zvědavé na projekci dobových fotek původní podoby míst a výpovědí pamětníků natočených dokumentaristy Paměti národa - průvodce s sebou bude mít přenosný projektor, na to se těšíme! Termín si dohodneme e-mailem.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)