Vypravte do světa Babiččino vyprávění

Kniha pohádek a příběhů je tvůrčím setkáním mojí babičky, která příběhy v průběhu let vymýšlela pro nás, svá vnoučata, a mě, její vnučky, která knihu graficky zpracovala a naplnila originálními akvarelovými ilustracemi.

Author: Soňa Samlík

  • Naše radost je na světě! Pojďte se také potěšit

  • Stačí jen zalistovat

  • ručně malované akvarelové ilustrace

  • včelky na jabloni z jarní zahrádky

  • Odměny - tisk akvarelových ptáčků v rámečku

  • Odměna - pexeso ve svém zárodku

  • Odměna - pexeso - ochutnávka

  • Odměna - pexeso/tisk, sojka chocholatá

  • Odměna - tisk, brhlík lesní

  • Odměna - tisk, pěnkava obecná

  • Odměna - tisk, sýkora parukářka a brhlík lesní

  • NOVINKA Strakapoud v jarní zelené

  • Nátisk pexesa - náhled všech ptáčků

  • Motiv Vlaštovek

  • Plátěná taška "Vlaštovky na drátě"

  • Originální a neodolatelná!!! :-)

  • Sýkora modřinka 3D koláž v rámečku 25x25 cm

  • Prostorový obrázek v rámečku

  • Pěknkava 3D obrázek

EUR 1,327
pledged of EUR 1,303

101%

101% completed

51 contributors pledged

Art, Literature

Ostrava, Moravskoslezský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Mar 17, 2023 at 11:58.

Show all rewards

Jmenuji s Soňa Samlík a jsem autorkou tohoto projektu a ilustrátorkou knihy „Babiččino vyprávění 

Od malička jsem seděla u stolu s barvami nebo pastelkami. A malování bylo vždy mojí součástí. Tuto vášeň jsem dále rozvíjela na střední umělecké škole v oboru ilustrace a dále na vysoké škole, kde jsem získala magisterský titul z kresby a účastnila jsem zahraniční stáže v Itálii. Po několika letech, kdy jsem pracovala jako grafik se s radostí a očekáváním perné, ale naplňující práce vydávám na dobrodružnou cestu ilustrátora na volné noze. Tato kniha je první vlaštovka, tak snad se bude líbit... nejen dětem a potěší všechny, kteří knihu budou držet v ruce…

Jak to začalo

Kam moje paměť sahá nám naše babička vyprávěla před spaním pohádky a příběhy. Její povídání bylo jedinečné v tom, že se nikdy doslovně neopakovalo a často bylo improvizované a vymyšlené v okamžiku vyprávění. A my vnoučata jsme jej milovali a bedlivě poslouchali. Tak se v průběhu času zrodil nápad alepoň maličko z těchto okamžiků zachovat. A to v podobě krásné bohatě ilustrované knihy.

Tento nápad se zrodil už během mých studií. V roce 2020 se však babička dala do psaní textů dala. Já jsem převzala štafetu o rok později, kdy jsem dostala od babičky texty a během své už třetí rodičovské dovolené jsem začala tento nový projekt, se kterým bych se chtěla pokusit bojovat o své místo v ilustrátorském světě. ;)

Co je náš cíl?

Sdílet radost z hezké knížky. A získat finanční podporu pro mou další tvorbu.

Knížku jsme vydali samy a je už hotová. Tato kampaň nám částečně pokryje náklady na tisk a bude kapitálem pro mou další tvorbu.

Například pexeso „Ptáci v zahradě, na kterém pracuji a můžete jeho koupí náš projekt podpořit.

První krůčky k pexesu

Detaily

Díky vaší štědrosti může jít do světa originální knížka pro děti bohatě doprovázená ručně malovanými akvarelovými ilustracemi, které ocení především děti předškolního a ranně školního věku. Při čtení z úst rodičů a babiček budou tak mít děti svět přírody, zahrady kolem domu nebo svět pohádek jako na dlani. Mým velkým vzorem v ilustraci je ilustrátorka Vlasta Baránková, jejíž myšlenka při tvorbě je, aby se kniha líbila dětem i rodičům a zároveň v nich podporovala estetické cítění a budovala vkus. Snažila jsem se při své práci také dostát těmto hodnotám dobrého vkusu. 

Ochutnávka surových akvarelů

Autorkou příběhů je moje babička, která vyprávění vymýšlela a vyprávěla v průběhu let nám, svým vnoučatům. Knihu jsme si přály vydat v malém nákladu, abychom mohly zachovat originalitu a kvalitní zpracování na kterém nám záleží.

Kniha má 51 stran na kterých najdete celkem 12 pohádek. Každá strana je doplněna obrázkem. Mou vlastnoručně malovanou akvarelovou ilustrací. Proto aby děti, které příběh poslouchají mohli sledovat obrázky. Techniku akvarelu mám moc ráda, protože je asi nanejvýš autentická. Žádný tah není plně totožný s dalším a při práci s barvami a vrstvami hraje roli také náhoda, to jak se barvy do sebe vpíjí. Je to hravé a dětské. Když sleduji své děti při malování, a kreslení, také nevím který jejich tah bude ten další a jak to celé dopadne. A to mě na výtvarné tvorbě vždy moc bavilo a bylo pro mě velkou inspirací. Věřím, že toto „nastavení" se do mé práce promítá.

... a ještě něco navíc

Při listování knihou se můžete potěšit sametovým dotekem. Vnitřní listy knihy jsou tištěny na papíru Munken se sametovou texturou vyrobeném ve Švédsku s velkým důrazem na ekologii. Spolupracuji s tiskárnou Finidr, která za každou zakázku vysadí strom.

Kniha v pevné šité vazbě s pevnými deskami, aby vydržela návraty nadšeného dětského čtenáře 

Testováno na dětech... na našich dětech… ;)

Radost našeho Huga z nové knihy a pohádky, ve které sokol přinese princezně ztracenou korunku

Také 3 letý Theodor je zvědavý kde si veverka schová nasbírané oříšky...

Kdo jsme?

Takto vypadá můj vysněný pracovní den...

Takto jsem trávila asi 150 hodin a propojovala akvarelové malby s texty než byla kniha připravená ke zrození...

A pak jen akvarelové malby propojit s textem... čáry máry fuk... a kniha je připravená ke zrození...

A co bych vám řekla o své babičce. Je to velký svéráz se silnou vazbou na rodinu. Miluje a podporuje všechny své děti a vnuky jak to jen jde a tak díky ní máme spoustu vzpomínek z hezkých dovolených, ale i běžných dnů strávených v jejím domku a na zahradě. Kde nám od malička popisovala všechny přírodní děje a vedla nás k všímavosti a pracovitosti. A k tomu ať se v životě ničeho a nikoho nebojíme. Letos jí bude úctyhodných 78 let, při kterých pořád zvládá pečovat o sebe i svou milovanou zahradu, chodí do lesa i za kulturou všeho druhu a s nadšením se zajímá o vše co se děje v našem městě. Je velmi aktivní občanka a když se jí občas něco nelíbí, tak neváhá si písemně postěžovat například paní starostce nebo vedoucímu ČD, aby se věci změnili ku prospěchu všech. Třeba jako neuklizené nádražní haly... Prostě všímavost k okolí se vším všudy...

Moje babička a autorka knihy paní Ludmila Sekerová

Protože jsem neměla jednoduché dětství, tak pro mě babička byla důležitou oporou a její síla ducha byla  a je mi v  určitém směru inspirací po celý můj dosavadní život. I když se ve všem neshodneme. Vážím si toho, že mě od mých tvůrčích začátků podporovala. Například tím, že ve svém malém papírnickém obchůdku prodávala mé první perokresby. A to je jen střípek...

Jsem si jistá, že knížka, kterou napsala a iniciovala její vznik, je taky součástí této celoživotní podpory.

Proč to děláme?

Touto knihou si plníme náš sen.

Babička....chtěla po sobě pro nás i pro svou radost zanechat něco hmatatelného co by zároveň pohladilo na duši, dokud ještě zvládla zaznamenávat a vymýšlet a vyprávět příběhy.

Tímto projektem jsem chtěla splnit svůj sen o vytvoření autorské knihy s ručně malovanými ilustracemi a zároveň zachovat památku na naši babičku pro příští generace dětí. Kniha je můj první projekt, který jsem zpracovala jako celek od ilustrace přes celkový vzhled knihy a typografickou úpravu a budu sním až po distribuci.

Doufám, že vás náš příběh i náš projekt zaujal, proto mrkněte na dárky a otevřete brány vašich srdcí i vašich platebních karet. :)))

Děkujeme všem za podporu!

News

Mar 13, 2023 Nová odměna!!! Plátěná taška s motivem Vlaštovek....mrkněte do odměn

Stylová jarní taška s motivem Vlaštovek, které už k nám možná ze zámoří také míří... Jedna z posledních šancí jak podpořit projekt, kterému k úspěchu chybí už jen ždibíček. Ke splnění chybí 1.700 Kč!!! Proto jsem vytvořila jedinečnou odměnu. Krásnou plátěnou tašku! Tak neváhejte udělat radost ná…

More

Mar 9, 2023 PEXSO " Ptáci v zahradě " opět k mání!!! Podívejte se jak se povedlo ...

Mám opravdu velkou radost, že se vám mé pexeso tolik líbí! :-) Vyprodalo se všech 20 kusů této odměny! Proto přidávám dalších 10 kousků tohoto pexesa! Najdete jej v odměnách za stejnou cenu. Pexeso je hotové, nařezané krabičky poskládané a připravené k odeslání. Moc doufám, že se nám projekt…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 1
    Dobrý pocit

    Budeme rádi za tento minimální příspěvek, který můžete libovolně navýšit… :)

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • sold 3
    Domácí kvásek

    S láskou léta opečovávaný žitný chlebový kvásek o ten se s vámi ráda podělím a ochotně ho vlastnoručně namnožím. Vyzvednout si jej můžete osobně v Ostravě po naší domluvě a nebo jej zašlu Zásilkovnou na vámi zvolenou adresu.

    Domluvíme se prostřednictvím e-mailu.
    sona.samlik@gmail.com


    Cena zaslání přes Zásilkovnu je zahrnuta v ceně.
     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • remaining 18 from 20
    Pexeso

    Jedinečné pexeso “Ptáci v zahradě” vzniklo v průběhu práce na knize. Kolekce 16ti párů ptáčků akvarelových ilustrací tištěných na speciálním pevném grafickém papíru v praktické krabičce.


    Cena pexesa je i s poštovným do vybrané Zásilkovny. 

    Pokud pexeso poputuje na Slovensko, prosím připočti k částce ještě 30 Kč.

    Je možné se domluvit také na osobním předání v Ostravě nebo Praze.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 13.82
    (CZK 350)
  • sold 1
    Ptáček v rámečku 10x15 cm

    Digitální tisk mých vlastnoručně malovaných akvarelů, ptáčků, usazených do bílého rámečku s francouzskou paspartou. Rámeček je v ceně odměny!

    Velikost obrázku 10 x 15 cm
    Vnější rozměr rámečku 15 x 20 cm ​

    Ptáčci na výběr
    • Brhlík
    • Sýkora Lužní
    • Sýkora parukářka
    • Vrabec polní
    • Žluna zelená
    • Strakapoud prostřední
    Vyberte si ptáčka a napište mi prostřednictvím e-mailu.

    sona.samlik@gmail.com

    Cena je včetně doručení do vybrané Zásilkovny. 

    Pokud kniha poputuje na Slovensko, prosím připočti k částce ještě 30 Kč.

    Je možné se domluvit také na osobním předání v Ostravě.


     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 400)
  • sold 1
    Plátěná nákupní taška Vlaštovky na drátě

    Lítejte s taškou s motivem Vlaštovek na drátě.

    Pevná, plátěná, jednoduchá a hezká. Vám bude sloužit a nám udělá radost vaše podpora!

    Děkujeme


    Pro více informací mne můžete kontaktovat prostřednictvím e-mailu.

    sona.samlik@gmail.com
     

    Cena je za tašku včetně doručení Zásilkovnou.

    Pokud kniha poputuje na Slovensko, prosím připočti k částce ještě 30 Kč.

    Je možné se domluvit také na osobním předání v Ostravě nebo Praze.

     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 17.77
    (CZK 450)
  • remaining 8 from 30
    Kniha Babiččino vyprávění + pozvánka na křest knihy



    Naše krásná kniha může být na vaše přání s podpisem autorky pohádek či ilustrací. Případně věnováním dle vlastní volby.

    Součástí odměny za váš příspěvek je srdečné pozvání na křest knihy, který proběhne v Pražské kavárně/knižním klubu Božská lahvice dne 11. 3. 2023 v 16 hodin! 

    Pro více informací mne můžete kontaktovat prostřednictvím e-mailu.

    sona.samlik@gmail.com

     

    Cena je za tištěnou knížku i s poštovným do vybrané Zásilkovny. 

    Pokud kniha poputuje na Slovensko, prosím připočti k částce ještě 30 Kč.

    Je možné se domluvit také na osobním předání v Ostravě nebo Praze.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • sold 4
    Ptáček v rámečku 13x13 cm

    Digitální tisk mých vlastnoručně malovaných akvarelů, ptáčků, usazených do bílého rámečku s francouzskou paspartou. Rámeček je v ceně odměny!

    Velikost obrázku 13 x 13 cm
    Vnější rozměr rámečku 25 x 25 cm ​

    Ptáčci na výběr
    • Pěnkava obecná
    • Brhlík 
    • Sýkora Lužní
    • Vlaštovka obecná
    • Vrabec polní
    • Straka obecná
    • Sojka chocholatá
    Vyberte si ptáčka a napište mi prostřednictvím e-mailu.

    sona.samlik@gmail.com


    Cena je včetně doručení do vybrané Zásilkovny. 

    Pokud kniha poputuje na Slovensko, prosím připočti k částce ještě 30 Kč.

    Je možné se domluvit také na osobním předání v Ostravě.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 23.69
    (CZK 600)
  • remaining 5 from 5
    Ptáček v rámečku, Strakapoud prostřední 13x18 cm

    Strakapoud prostřední. Náš chráněný obyvatel lužního dubového lesa. Udělejte si radost a s ozdobte si pracovnu nebo byt originálním digitálním tiskem jednoho z mých vlastnoručně malovaných akvarelů. Tisk je usazen do bílého rámečku s francouzskou paspartou a vytištěn na speciálním strukturovaném grafickém papíru, který dává obrázkům punc originality na kterém krásně vynikne akvarelová malba. Rámeček je v ceně odměny! 

    Velikost obrázku 13 x 18 cm
    Vnější rozměr rámečku 21 x 30 cm

    V rámečku této velikosti vyniknou i další ptáci 
    • Žluna zelená
    • Sojka obecná
    Foto odměny - obrázku naleznete ve fotografiích projektu

    Vyberte si ptáčka a napište mi prostřednictvím e-mailu. 

    sona.samlik@gmail.com

    Cena je včetně doručení do vybrané Zásilkovny. 

    Pokud kniha poputuje na Slovensko, prosím připočítejte k částce ještě 30 Kč.


    Je možné se domluvit také na osobním předání v Ostravě.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 23.69
    (CZK 600)
  • remaining 9 from 10
    PEXESO A KNIHA znovu k mání!

    Pro velký zájem přidávám dalších 10 kusů této odměny!

    Jedinečné pexeso “Ptáci v zahradě” vzniklo v průběhu práce na knize. Kolekce 16ti párů ptáčků akvarelových ilustrací tištěných na speciálním pevném grafickém papíru v praktické krabičce.

    A naše krásná kniha a originální pexeso "Ptáci v zahradě" tvoří krásný komplet určený dětem.


    Součástí odměny za váš příspěvek je srdečné pozvání na křest knihy, který proběhne v Pražské kavárně/knižním klubu Božská lahvice 11. 3. 2023. 

    Pro více informací mne můžete kontaktovat prostřednictvím e-mailu.

    sona.samlik@gmail.com
     
    Cena je za tištěnou knížku a pexeso včetně doručení do vybrané Zásilkovny. 

    Je možné se domluvit také na osobním předání v Ostravě nebo Praze.
     


    Cena pexesa je i s poštovným do vybrané Zásilkovny. 

    Pokud pexeso poputuje na Slovensko, prosím připočti k částce ještě 30 Kč.

    Je možné se domluvit také na osobním předání v Ostravě nebo Praze.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 27.64
    (CZK 700)
  • sold 0
    Ptáček v rámečku 3D

    Prostorový obrázek ptáčka dle vlastního výběru - sýkora modřinka nebo pěnkava. Digitální tisk vlastnoručně malovaného akvarelu na speciálním grafickém papíru. Ptáček na větvičce vystupuje asi 5 mm nad pozadí. Foto odměny naleznete ve fotografiiích projektu.

    Výběr motivu můžete napsat do poznámky při zakoupení odměny nebo mi napište na sona.samlik@gmail.com


    Cena odměny je včetně rámečku a doručení prostřednictvím Zásilkovny.


     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 35.54
    (CZK 900)
  • remaining 5 from 5
    Den strávený jako kreativec

    Máte jedinečnou příležitost strávit den jako umělec a vyzkoušet si rozmanité malířské a kreslířské techniky. 

    Přivítám Vás ve svém ateliéru. A nad šálkem dobré kávy či čaje se pobavíme se o tom co by vás zajímalo a co si budete chtít vyzkoušet.

    Z malířských technik to může být například malba akvarelem, akrylem, olejomalba, kaligrafie a jiné

    Z kreslířských technik si můžete zkusit práci s  pastelem, uhlem, kaligrafické fixy, akvarelové či klasické pastelky a jiné


    Pokud budete chtít můžu Vám také nastínit možnosti práce s grafickými programy Photoshop, Ilustrátor, Indesign, práce s digitálním perem, a tzv. postprodukcí...

    Tuto odměnu je možné si vybrat pouze v Ostravě. :)

    Domluvíme se prostřednictvím e-mailu.
    sona.samlik@gmail.com

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 138.20
    (CZK 3,500)
  • Sold out!!
    Kniha a pexeso



    Dvojitá radost s duem dárků, které potěší srdce i oko...naše krásná kniha a originální pexeso "Ptáci v zahradě" tvoří krásný komplet určený dětem.


    Součástí odměny za váš příspěvek je srdečné pozvání na křest knihy, který proběhne v Pražské kavárně/knižním klubu Božská lahvice 11. 3. 2023. 

    Pro více informací mne můžete kontaktovat prostřednictvím e-mailu.

    sona.samlik@gmail.com

     
    Cena je za tištěnou knížku a pexeso včetně doručení do vybrané Zásilkovny. 

    Pokud kniha poputuje na Slovensko, prosím připočti k částce ještě 30 Kč.

    Je možné se domluvit také na osobním předání v Ostravě nebo Praze.

     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 27.64
    (CZK 700)