Postavíme spolu rybník Kateřina?

Jedná se o výstavbu malého rybníčku s rozlohou 0,1 ha, který bude prvním ze 6 rybníčků v soustavě. Bude sloužit k zadržení vody v krajině a chovu ohrožených a vedlejších druhů ryb.

Author: Luděk Mráz

The author haven't filled any FAQ yet. If you have any doubts, do not hesitate to ask! You don't have to publish your question, it will only be sent to the authors' e-mail and they will get back to you with the answer.

EUR 6,149
pledged of EUR 7,948

77%

77% completed

46 contributors pledged

Community, Ecology

Postřekov, Plzeňský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Feb 19, 2023 at 12:21.

Choose reward for your contribution

  • sold 7
    Symbolický příspěvek na výstavbu

    Na základě ohlasů přispěvatelů, jsem se rozhodl doplnit možnost odměny pouze v symbolické rovině. Je určena všem, které můj projekt zaujal, ale nemají z finančních, časových či vzdálenostních důvodů o žádnou z již dříve uvedených forem odměny zájem. Budu velice rád, za každou kačku pro Kačku :-) . Děkuji!

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.97
    (CZK 100)
  • sold 2
    Poznej tajuplné zrození života kaprovitých ryb

    Povídání o umělém výtěru kaprovitých ryb v kontrastu s poloumělým a přirozeným výtěrem ryb. Nastínění možností výtěru kaprovitých ryb dnes v kontextu s  historickým vývojem. Možnost návštěvy zaniklých Dubraviových rybníčků nedaleko Postřekova. Stručný popis vývoje rybníkářství na Chodsku a úloha rozmnožovacího cyklu v něm. Počet zájemců není omezen. Předpokládaná délka trvání i s návštěvou Dubraviových rybníčků, je 1 až 1,5 hodiny. Termín a místo setkání bude zasláno zájemcům na e-mailovou adresu či formou SMS. 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 13.91
    (CZK 350)
  • sold 7
    Aktivní účast na kolaudaci stavby rybníka Kateřina

    Nabízím možnost účastnit se kontrolních dnů a následné kolaudace stavby rybníka Kateřina, kdy budete osobně přítomni jednání kolaudační komise a budete mít tak naprosto přesný přehled kam vámi zaslané peníze doputovali. V rámci připomínkového řízení ke stavbě budou brány v potaz i vaše opodstatněné připomínky. Máte tak jedinečnou možnost přispět svým nápadem. Termín a místo setkání bude zasláno zájemcům na e-mailovou adresu či formou SMS jakmile jej budu znát. Není omezeno počtem lidí. Předpokládaná doba trvání je cca 1 hodina.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.87
    (CZK 500)
  • sold 4
    Exkurze do Přírodní rezervace Postřekovské rybníky

    Nabízím cca 2 hodinovou exkurzi do krásné přírody Přírodní rezervace Postřekovské rybníky. Zaměřím se na místní floru a faunu a povím vám rovněž něco o historii a vzniku rybníků na Chodsku. Termín a místo setkání bude zasláno zájemcům na e-mailovou adresu či formou SMS. Exkurze bude provedena při minimálním počtu 5 a maximálním počtu 20 účastníků. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 33.78
    (CZK 850)
  • sold 12
    Návštěva areálu rybníka Brychťáku

    Nabízím možnost navštívit areál mých rybníčků, které jsem dosud vybudoval s možností lovu ryb, jak sportovní metodou, tak hospodářskými metodami lovu ryb. Seznámím návštěvníky s lokalitou a povím jim základy rybníkářství v ČR. Termín a místo setkání bude zájemcům zasláno na e-mailovou adresu či formou SMS, vždy nejméně s týdenním předstihem. Předpokládám dobu trvání 4 až 8 hodin. Skupina účastníků je omezena maximálně na 5 osob najednou. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.74
    (CZK 1,000)
  • sold 2
    Poradenská činnost v oblasti Rybářství

    Nabízím možnost osobní konzultace ohledně provozu, nasazování rybníka či jezírka obsádkou ryb, převozu, nákupu či prodeje ryb. Po vzájemném kontaktování a nastínění problematiky k řešení jsem vám svými odbornými znalostmi plně k dispozici. Doba konzultace na místě je omezena cca na 1 hodinu a týká se Plzeňského a Jihočeského kraje. Termín a místo setkání bude zasláno zájemcům na e-mailovou adresu, či formou SMS. Rovněž je možné poradenství pouze pomocí emailu (avšak není to ono). Počet lidí není omezen. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.74
    (CZK 1,000)
  • sold 1
    Nabídka jarní násady a plůdků do vašeho rybníka či jezírka

    V rámci jarních výlovů ryb nabízím přispěvatelům na výstavbu rybníka Kateřina možnost odvézt si ode mě z areálu plůdek či násadu, (jednoleté až dvouleté ryby) v celkové hodnotě do 1 500 Kč. Druhy ryb lze vybrat libovolně podle aktuální druhové a cenové nabídky v daném roce.  Termín a místo setkání bude zasláno zájemcům na e-mailovou adresu či formou SMS. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 59.61
    (CZK 1,500)
  • sold 2
    Staň se Rybníkářem/kou na jeden den

    Nabízím možnost účastnit se jednodenního kurzu Rybníkáře, který bude zahrnovat ochutnávku běžných praktických činností, které musí rybníkář v rámci své profese zvládat. Program bude přizpůsoben ročnímu období, ve kterém bude probíhat. Bude trvat cca 8 hodin a můžete se těšit na činnosti jako jsou: příprava krmiv a krmení ryb, produkční příprava rybníků na sezónu (vápnění, letnění, hnojení a zimování), prosekávání prohlubní do ledu a tvorba asimilačních oken, kontrolní odlov ryb pomocí vrhací sítě či čeřenu, síťování a oprava sakoviny, kontrola fyzikálně-chemických vlastností vody, kontrola hydrobiologie rybničního prostředí, prořezávka náletových porostů, provádění TBD a mnoho dalšího. Termín a místo setkání bude zasláno zájemcům na e-mailovou adresu či formou SMS. Skupina zájemců je omezena maximálně na 3 lidi v jeden den. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 59.61
    (CZK 1,500)
  • sold 22
    Kurz rybníkářství pro pokročilé

    V tomto kurzu se zaměřím na pokročilejší metody chovu zejména vedlejších druhů ryb. Chov kapra je brán jako již zvládnutý základ. Neopomeneme ani historii rybníkářství, ze které vycházejí téměř všechny současné moderní metody chovu. Teorie bude doplněna mými osobními zkušenostmi z praxe a zájemci si formou zkoušení v přírodě na reálných příkladech vyzkouší, jak by reagovali na všemožné kritické situace, které mohou zažít ve vlastní praxi. Např. lov velkého množství plůdku ryb v jednom člověku. Kyslíkové deficity v letním období. Organizace výlovu a doprava ryb s minimálními prostředky a vybavením. Metody sádkování ryb bez sádek. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 198.69
    (CZK 5,000)