Poďte s nami za hviezdnou oblohou na Hawaii

Výprava za astrofotografiou do centrálneho Pacifiku s cieľom nazbierať fotomateriál na vzdelávacie programy pre Hvezdáreň a planetárium M.R.Štefánika v Hlohovci a ukázať ľuďom na Slovensku a v Česku dôsledky zvyšujúceho sa svetelného znečistenia v Európe.

Author: Tibor Skala

Na aký termín je naplánovaná výprava?

Termín je 01.-25.05.2023. V tom čase by mali byť najvhodnejšie podmienky na pozorovanie a fotografovanie Mliečnej dráhy z Havajských ostrovov.

Kam všade máte namierené?

Cieľom našej výpravy je 5 ostrovov: Oahu, Kauai, Molokai, Maui a Hawaii.

Aké výstupy plánujete z výpravy urobiť?

V pláne je niekoľko výstupov:
- fotografie vhodné na veľkoformátovú tlač (napr. na plagáty)
- dvojtýždenný kalendár na rok 2024
- cestopisná fotokniha - knižka plná fotografií a zážitkov z cesty
- videodokument - dokument s predpokladanou dĺžkou cca 30 minút, v ktorom budú fotografie, videá z kamier a z dronu, všetko doplnené hudbou z Havajských ostrovov a našim komentárom
- cestovateľské kino - prednáška v trvaní cca 2 hodiny, kde bude naša cesta odprezentovaná naživo. Bude ponúknutá rôznym cestovateľským fóram a festivalom

EUR 221
pledged of EUR 3,300

6%

6% completed

13 contributors pledged

Photography, Education

Spojené štáty americké

All or nothing. Project finished on Jan 15, 2023 at 13:50.

Choose reward for your contribution

  • sold 1
    Pre dobrý pocit

    Príspevok, ktorým nás môžete podporiť len tak, za dobrý pocit, bez nároku na odmenu. Prispieť môžete aj viackrát, alebo môžete sumu ľubovolne navýšiť.

    Reward delivery: not specified

    EUR 1
  • sold 0
    Poďakovanie

    Poďakovanie v zozname darcov vo fotoknihe a vo videodokumente, ktoré budú zachytávať naše zážitky z fotovýpravy.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 3
  • sold 5
    Pozdrav z druhej strany našej planéty

    K poďakovaniu v zozname darcov pripojíme aj pohľadnicu s našim ručne písaným poďakovaním a pozdravom odoslanú priamo z niektorého z Havajských ostrovov.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 7
  • remaining 49 from 50
    Darček z druhej strany našej planéty

    K poďakovaniu v zozname darcov pripojíme aj drobný darček alebo suvenír (napr. magnetka, malý suvenír podľa želania, malá bábika a podobne), ktorý bude po našom návrate doručený podľa dohody buď osobne alebo poštou na adresu prispievateľa.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 10
  • remaining 69 from 70
    Stolový kalendár na rok 2024

    K poďakovaniu v zozname darcov pripojíme aj dvojtýždenný stolový kalendár na rok 2024 s fotografiami z našej cesty, ktorý bude koncom roka 2023 doručený podľa dohody buď osobne alebo poštou na adresu prispievateľa.
    Prípadné poštovné je už v cene odmeny.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 11
  • remaining 49 from 50
    Cestopisná fotokniha

    K poďakovaniu v zozname darcov pripojíme aj knižku s fotografiami a zážitkami z našej cesty. Knižka bude doručená najneskôr do predvianočného času roku 2023, aby mohla byť napríklad aj pekným vianočným darčekom. Doručenie bude podľa dohody osobne alebo poštou na adresu prispievateľa.
    Prípadné poštovné je už v cene odmeny.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15
  • remaining 29 from 30
    Combo 1: kalendár + fotokniha

    K poďakovaniu v zozname darcov pripojíme aj dvojtýždenný stolový kalendár na rok 2024 s fotografiami z našej cesty a knižku s fotografiami a zážitkami z našej cesty. Knižka s kalendárom budú doručené najneskôr do predvianočného času roku 2023, aby mohli byť napríklad aj pekným vianočným darčekom. Doručenie bude podľa dohody osobne alebo poštou na adresu prispievateľa.
    Prípadné poštovné je už v cene odmeny.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 20
  • remaining 10 from 10
    Combo 2: pohľadnica + kalendár + fotokniha

    K poďakovaniu v zozname darcov pripojíme aj pohľadnicu s našim ručne písaným poďakovaním a pozdravom odoslanú priamo z niektorého z Havajských ostrovov a dvojtýždenný stolový kalendár na rok 2024 s fotografiami z našej cesty a knižku s fotografiami a zážitkami z našej cesty. Knižka s kalendárom budú doručené najneskôr do predvianočného času roku 2023, aby mohli byť napríklad aj pekným vianočným darčekom. Doručenie bude podľa dohody osobne alebo poštou na adresu prispievateľa.
    Prípadné poštovné je už v cene odmeny.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 24
  • remaining 40 from 40
    Cestovateľská prednáška

    K poďakovaniu v zozname darcov pripojíme aj pozvánku na exkluzívnu premiéru prednášky o našej ceste, ktorá bude formou cestovateľského kina odprezentovaná iba našim prispievateľom v priestoroch Hvezdárne a planetária M.R.Štefánika v Hlohovci.
    Termín prednášky bude upresnený po našom návrate, predpokladám ale, že bude niekedy na jeseň 2023. Podrobnejšie informácie o presnom termíne budú doručené po návrate z expedície, spracovaní foto- a videomateriálov a po dohode s Hvezdárňou v Hlohovci. 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 26
  • remaining 7 from 10
    Combo 3: pohľadnica + kalendár + fotokniha + cestovateľská prednáška

    K poďakovaniu v zozname darcov pripojíme aj pohľadnicu s našim ručne písaným poďakovaním a pozdravom odoslanú priamo z niektorého z Havajských ostrovov a dvojtýždenný stolový kalendár na rok 2024 s fotografiami z našej cesty a knižku s fotografiami a zážitkami z našej cesty. Ďalej pripojíme aj pozvánku na exkluzívnu premiéru prednášky o našej ceste, ktorá bude formou cestovateľského kina odprezentovaná  iba našim prispievateľom v priestoroch Hvezdárne a planetária M.R.Štefánika v Hlohovci.
    Termín prednášky bude upresnený po našom návrate, predpokladám ale, že bude niekedy na jeseň 2023. Podrobnejšie informácie o presnom termíne budú doručené po návrate z expedície, spracovaní foto- a videomateriálov a po dohode s Hvezdárňou v Hlohovci. Na prednáške vám budú odovzdané aj vecné odmeny (kalendár a fotokniha).

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 40