Pomozte dokončit Zenové centrum ve Vrážném

Již přes 10 let rozvíjíme Zenové centrum ve Vrážném. Díky vám budeme moci zavézt elektrické rozvody. Podpořte nás i v dalších milnících abychom ještě letos mohli dokončit přístavbu a bezpečně tak přečkat zimní období, které je už za dveřmi.

  • Zenové centrum vyrůstá v malé vesničce Vrážné

  • Zenová zahrada v létě

  • Zenová zahrada na podzim

  • Ústraní pro rodiny s dětmi (2022)

  • Sangha víkend v jurtě (2018)

  • Sangha víkend ve Vrážném (2017)

  • Pracovní ústraní (2022)

  • Zednické zátiší

  • Zenový mistr Dae Kwang - zde jako stavební dozor

  • Vzpěry držící strop nové kuchyně

  • Jiří maká

  • Betonování stropu nové kuchyně

  • Čerstvě zabetonovaný strop

  • Otevírací ceremonie

  • Zvyšování střechy pro podkrovní ubytování

  • Stará střecha musí pryč

  • Výstavba jurty

  • Začátky v roce 2012

  • Skice od starší učitelky Dharmy Věry Hrůšové

EUR 8,732
pledged of EUR 4,268

204%

204% completed

110 contributors pledged

Community, Education

Vrážné, Pardubický kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Nov 17, 2022 at 17:49.

Show all rewards

Vrážne Zen - SanghaVrážne Zen - Sangha

Zenové centrum „Seon Mun Sa“ ve Vrážném je v současné době jediným rezidenčním zenovým centrem v České republice. Žije zde a učí také dosud jediný autorizovaný učitel zenu v Čechách, Jiří Hazlbauer JDPSN, který v roce 2016 obdržel Inka (oprávnění vyučovat zen pomocí kóanů) od zenového mistra Dae Kwanga. Narodil se v Praze a ve škole Kwan Um začal praktikovat už v roce 1999. Od té doby pracoval v zenových centrech po celém světě, účastnil se každodenních zenových praxí i mnoha dlouhých ústraní. V rámci školy Kwan Um působil na několika pracovních pozicích. Původní profesí je truhlář a díky tomu mohl pomáhat na stavbách, s údržbou i provozem mnoha zenových center v zahraničí. Také nějakou dobu působil jako opat v hlavním chrámu v Providence. Po návratu se díky svým zkušenostem ze zahraničí rozhodl založit zenové centrum i tady v České republice. Od roku 2012 je centrum stále ve výstavbě, ale i tak pro zájemce nabízí možnost rezidenčního tréninku, každodenní meditační praxi, organizování pravidelných ústraní a setkávání členů a přátel z celého světa. Mnohé jsme již udělali, ale teď potřebujeme Vaši pomoc.

Jak peníze využijeme?

Vrážne ZC - Milníky

  1. 108 000 Kč na elektrické rozvody - Tolik potřebujeme k zavedení elektřiny do hrubé stavby pro osvětlení prostoru.
  2. 200 000 Kč na zateplení střechy - Pokud se s vaší pomocí dostaneme až sem, budeme moci zateplit střechu proti mrazům, které na nás čekají v zimě.
  3. 350 000 Kč na dokončení střechy - Dosáhnutím tohoto milníku získáme dostatek prostředků k dokončení střechy a centrum bude připraveno přečkat letošní zimu.
  4. 500 000 Kč na vybavení kuchyně - Pomozte nám nasbírat dostatek prostředků k vybavení kuchyně a my díky vám zvládneme nasytit všechny praktikující během ústraní, které u nás pořádáme.

Z původní budovy statku a přilehlého domku, které byly ve velmi špatném technickém stavu, se postupně podařilo vybudovat funkční centrum, které dokáže hostit celoevropské akce střední velikosti. Rádi bychom se však posunuli o krok dál...

Po zakoupení pozemku a statku začalo několik let postupného zvelebování. Mimo jiné zahrnovalo renovaci dvou místností na Sál Dharmy (velká meditační místnost), rekonstrukci kuchyně a kanceláře, dostavění pokoje pro hostující učitele, rekonstrukci obytné části přilehlého domku za účelem ubytování návštěv, kompletní rekonstrukci střechy a dostavbu patra s veškerým zázemím pro rezidenty i hosty. Kromě toho jsme dále postavili jurtu, zkultivovali prales do tvaru zahrady a podíleli se dokonce také na mnoha projektech samotné obce Vrážné (sázení stromů, úklidy lesa po těžbě atd.).

Je toho víc než dost a jak vidno místo řečí se raději vrháme do pořádné práce. Teď před námi leží další etapa. K hlavnímu domu přistavujeme další část, v které bude prostorná kuchyně a v patře velká společenská místnost. Ty stávající už kapacitně nestačí. Momentálně pracujeme na hrubé stavbě a terénních úpravách přilehlého svahu. Čas se však krátí, zima se blíží a my budeme potřebovat pomoc s financováním elektrických rozvodů a osvětlení, s konstrukcí a dokončením střechy. V ideálním případě, pokud získáme dostatečně velkou podporu, bychom rádi začali vybavovat i kuchyň.

Na realizaci projektu usilovně pracujeme a k jeho dokončení potřebujeme právě vás! 

Vrážné Zen - PráceVrážne Zen - Prace

Níže se můžete podívat, jak centrum vypadalo ještě před pár lety a udělat si obrázek také o našem učiteli. V roce 2018 o něm a Zenovém centru ve Vrážném natočila Česká televize dokument Mistr Dharmy“, který můžete shlédnout zde. Ale prosím, vraťte se...

Mistr Dharmy - Cesty Víry

Kdo jsme?

Kwan Um ZenJsme součástí mezinárodní zenové školy Kwan Um, kterou v roce 1983 založil korejský zenový mistr Seung Sahn. V současnosti má škola více než sto center a skupin po celém světě. Formy zenové praxe jsou přizpůsobeny možnostem a potřebám západních laických praktikujících. Název školy pochází z korejštiny a znamená „vnímej zvuk světa“. Je odvozen od korejského jména bódhisattvy soucitu Kwan Seum Bosal („Ten, kdo vnímá pláč tohoto světa“) a vyjadřuje směr zenové praxe: učit se naslouchat a rozumět tomuto světu, v každém okamžiku pozorně vnímat jeho potřeby a správně na ně reagovat. V České republice oficiálně působíme již přes 27 let a za tu dobu jsme v Čechách uspořádali tisíce přednášek, praktikovali zen na stovkách ústraních a pozvali desítky zenových učitelů ze zahraničí. Naším posláním je zpřístupňovat zenovou praxi všem lidem, kteří o ni mají zájem, bez rozdílu vyznání, národnosti, věku či vzdělání. Poskytnout jim prostředí, pomoc a podporu v hledání svého pravého Já tak, aby mohli svoji pravou podstatu skutečně objevit a tuto zkušenost použít ve svém každodenním životě na pomoc tomuto světu.

Sangha Weekend

Zen není to, co si myslíš

Během posledních let se v západním světě stal zen součástí mnoha sloganů, frází, billboardů, prostě pomalu všeho... Byl dokonce bizarně přivlastněn k prodeji všeho od kafe přes laptopy až po auta. Staré učení však říká: „Zen není to, co si myslíte, že je“.

Zen začal jako tradice, která nespoléhá na slova a písmo, a odvážně trval na tom, aby se dostal k pravdě, aniž by se nechal zmást pouhými popisy, jmény a názvy této pravdy. Mnoho lidí říká, že zen je o návratu do přítomného okamžiku.

Co je tedy Zen?

Zen je velmi jednoduchý… Co jsi?

Na tomto světě každý hledá štěstí venku, ale nikdo nerozumí svému pravému Já uvnitř.

Všichni říkají „já“ – „já chci tohle, já jsem takový“. Nikdo však tomuto já nerozumí. Kde bylo tvé já, než ses narodil? Kam toto já odejde, až zemřeš? Budeš-li se upřímně ptát: „Co jsem?“, dříve či později narazíš na zeď, kde je veškeré myšlení odetnuto. Nazýváme to jako „Nevím“. Udržovat mysl nevím znamená odetnout veškeré myšlení. Toto odetnutí všech myšlenek, které neustále někam odvádějí naši pozornost, nás přivádí ke zdroji naší pravé přirozenosti, do přítomného okamžiku.

Zen udržuje mysl „Nevím“ vždy a všude

Meditace v zenu znamená udržet mysl „Nevím“, když se klaníte, zpíváte a sedíte v zazenu. To je formální zenová praxe. V běžném životě, když něco děláte, prostě to dělejte. Při řízení auta dělejte jen to. Při jezení jezte...

Nakonec bude vaše mysl „Nevím“ jasná. Potom můžete vidět oblohu pouze modrou. Strom můžete vidět pouze zelený. Mysl je jako jasné zrcadlo. Přijde červená, zrcadlo je červené. Přijde bílá, zrcadlo je bílé. Pak již není žádná touha pro sebe. Taková mysl je již osvícením. To, co nazýváme Velkou láskou, Velkým soucitem, Velkou cestou bódhisattvy. Je to velmi jednoduché!

Buddha řekl, že všechny bytosti mají buddhovskou přirozenost. Zenový mistr Joju však řekl, že pes nemá buddhovskou přirozenost. Který z nich má pravdu? Pokud to zjistíte, najdete pravou cestu.

Srdcem zenu je praxe

Naší praxí je okamžik za okamžikem se vracet k naší původní přirozenosti, jaká je, než se objeví myšlení. Náš zakládající učitel, zenový mistr Seung Sahn, to velmi jednoduše nazval „Nevím“. Což znamená, v každém okamžiku se bezpodmínečně otevřít všemu, co se nám naskytne, vnímat jasně a jednat s naším přirozeným soucitem a moudrostí ve prospěch všech cítících bytostí.

Zenová centra Zenové školy Kwan Um po celém světě nabízejí školení zenové meditace prostřednictvím meditačních instrukcí, každodenní ranní a večerní meditační praxe, veřejných přednášek, výukových rozhovorů, retreatů, workshopů a komunitního života. Naše programy jsou otevřené komukoli bez ohledu na předchozí zkušenosti. Pokud nám nevěříte, přijeďte se o tom přesvědčit.

Vrážne Zen - PraxeVrážne Zen - Praxe

Pár poznámek k odměnám závěrem

Velmi si vážíme jakékoliv pomoci a podpory projektu Zenového centra ve Vrážném. Odměny za tuto pomoc nabízíme pouze jako symbolické poděkování. Odměny a jejich reálná finanční hodnota by neměly být důvodem k tomu, aby se objevila kalkulující mysl hledající prospěch nebo odměny jakkoliv poměřující. Nejdůležitější je mysl, která pomáhá - mysl, která se nedrží konceptu „pouze pro mě“. Mysl, která se vzdává v aktu odevzdání a pomoci všem cítícím bytostem - ta je sama o sobě největším pokladem. Naše hmotné odměny jsou moc fajn a budeme velice rádi, když se budou líbit i vám a když vám budou dlouho sloužit - všechny ale blednou před světlem jasné mysli, která oplývá štědrostí a pomáhá zachraňovat všechny cítící bytosti od utrpení.

Děkujeme za pomoc a těšíme se na viděnou!

News

Nov 22, 2022 Kampaň je u konce. Děkujeme všem, kteří podpořili zenové centrum.

Drazí podporovatelé, naše crowdfundingová kampaň je u konce a my bychom rádi poděkovali všem za podporu. Díky ní se nám podařilo dosáhnout dvou ze čtyř milníků a vybrat 220 958 Kč na elektrické rozvody a zateplení střechy. Jak peníze využijeme? 108 000 Kč k zavedení elektřiny do hrubé stavby pr…

More

Nov 14, 2022 Druhý milník dosažen! Děkujeme všem za podporu k zateplení střechy.

Dosáhli jsme druhého milníku a vysbírali dostatek prostředků na zateplení střechy. Zůstávají necelé tři dny, během kterých stále můžete přispět na dokončení střechy. Podpořte Zenové centrum ve Vážném prostřednictvím jedné z odměn na hithit.cz/vraznezen. Děkujeme.

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 22
    🙏 Dána Páramitá

    Dána Páramitá neboli akt dávání je pilířem buddhistického duchovního rozvoje. Nezáleží na velikosti nebo hodnotě toho, co se nabízí, ale vyžaduje pouze praxi soucitné štědrosti. To znamená, že vše, co mám a čím jsem, není jen pro mě, ale pro všechny bytosti. Jsme vděční za jakýkoli dar, který můžete navýšit dle svých možností a odměnou vám budiž naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: not specified

    EUR 5.93
    (CZK 150)
  • remaining 12 from 20
    🫶 Nálepka Vrážné ZC jako poděkování

    Na Západě jsou zcela běžné „bumper stickers“ tedy nálepky na auto, které formou drobných často
    vtipných sloganů vyjadřují světonázor majitele vozu. Naše nálepka se Zenovou kočkou, která hlídá
    Zenové kachničky, vám zajistí nejeden úsměv a zvědavý pohled, ale také řekne tomu za vámi, že vás ten jeho klakson jen tak nerozhází.

    Poštovné i balné nálepky je na nás.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 9.88
    (CZK 250)
  • remaining 12 from 20
    🧘 Úvod do zenu a společná praxe v jednom ze zenových center Kwan Um v České republice

    Zajímá vás zenová praxe, ale ještě jste neměli možnost, nebo odhodlání si ji vyzkoušet? Nebo případně už máte nějaké zkušenosti s meditací a chtěli byste si vyzkoušet, jak to chodí u nás? Provedeme vás základy zenové meditační praxe a poté si spolu zameditujeme. Můžete tak podpořit nejen nás, ale také sebe na cestě za hlubším porozuměním sebe sama.

    Po skončení kampaně se vám ozveme e-mailem a domluvíme se na podrobnostech.


    Doba trvání: 2-3 hodiny
    Místo konání: Brno, Děčín, Hodonín, Liberec, Olomouc, Praha, Vrážné, Zlín

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 13.83
    (CZK 350)
  • remaining 12 from 20
    🛍 Taška Vrážné ZC jako poděkování

    Plátěná, nikoliv střešní. Šetříte přírodu při každém nákupu. Plus naše Zenová kočka a Zenové kachničky
    budou vždy Vašimi věrnými společníky. Nikdo není sám, vše je propojeno se vším, vždy.

    Poštovné i balné tašky je na nás.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 17.78
    (CZK 450)
  • remaining 11 from 20
    🧱 Cihla s vaším jménem

    Jedinečný způsob, jakým můžete přispět na naši kampaň. Cihla s vaším jménem bude použita pro stavbu zenového centra. Kromě jména přidáme i ochrannou mantru.

    Fotku vám zašleme e-mailem.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 21.73
    (CZK 550)
  • remaining 16 from 20
    🏠 Střešní taška umístěná s vaším jménem a mantrou

    Jména přispěvatelů byla odedávna umisťována na oltář či na malém svitku na lotosový lampion. Méně
    známou praxí je napsání jména dárce spolu s krátkou mantrou zespodu střešní tašky umístěné na novou střechu chrámu. Přesně to se stane i vám, pokud se rozhodnete jednu střešní tašku zakoupit. 

    Fotku vám zašleme e-mailem.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 25.69
    (CZK 650)
  • remaining 8 from 10
    🌸 Šňůrkový náramek „Celý svět je jedna květina" jako poděkování

    Šňůrkový náramek s přívěskem „Celý svět je jedna květina“ od Báry, zkušené meditující, která tvoří pod značkou Dharma Beads. Náramek znamená jednotu, harmonii a mír a bude vám připomínat, že vy, slunce a měsíc, země a nebe, vzduch a voda nejste odděleni ani odlišní a že všechno má stejnou Podstatu.

    Poštovné i balné náramku je na nás.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 29.64
    (CZK 750)
  • remaining 3 from 20
    👕 Tričko Vrážné ZC jako poděkování

    Zenová kočka a Zenové kachničky se nedaly odehnat ani z triček. Budete vidět, budete originální a ještě pomůžete.

    Barva: Šedá
    Dostupné velikosti: od dětských až po XS, S, M, L, XL, XXL

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Poštovné i balné trička je na nás.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.52
    (CZK 1,000)
  • remaining 8 from 10
    📖 Kniha „Odklepávání popela na Buddhu“ jako poděkování

    Kniha od našeho zakládajícího učitele. Dnes již klasická zenová příručka ukazuje způsob, jak korejský mistr Seung Sahn učí své americké studenty. Kniha obsahuje dialogy, dopisy, formální rozhovory, výklady Dharmy i staré zenové historky. Slova jsou adekvátní vzniklým situacím, každá situace je hrou, ale zároveň i otázkou života a smrti. Stará metoda kong-anů je zde poprvé aplikována v kontextu západní společnosti. Rozumíte tomu? Jestli ne, tak si o tom pro začátek můžete něco přečíst. A později se toho, co jste se dozvěděli, pustit.

    Více info o knize

    Poštovné i balné knihy je na nás.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 49.40
    (CZK 1,250)
  • remaining 8 from 10
    📖 Kniha „Zenový Kompas“ jako poděkování

    Kniha od našeho zakládajícího učitele. Jedná se o stručný přehled hlavních nauk korejské zenové školy Kwan Um. Během let svého působení na Západě ji mistr Seung Sahn rozšířil o celou řadu komentářů a spoustu historek ze zenové historie i vlastní praxe. Vznikla tak obsáhlá a systematická příručka zenového buddhismu shrnující původní Buddhovo učení, hínajánu, mahájánu i zen v jeho korejské podobě. Pokud vás zajímá, o čem je skutečně zen, tato kniha vám ukáže správný směr.

    Více info o knize

    Poštovné i balné knihy je na nás.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 49.40
    (CZK 1,250)
  • remaining 8 from 10
    📿 Dámský mála náramek jako poděkování

    Mála není jen hezký doplněk, je to také tradiční pomůcka k počítání manter nebo poklon. Ty naše jsou od Báry, zkušené meditující, která tvoří pod značkou Dharma Beads. Vyrábí je z polodrahokamů, dřeva a dalších materiálů, které se budou pěkně vyjímat na vaší ruce. Za váš dar vám pošleme jeden takový v dámském provedení.

    Poštovné i balné mály je na nás.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 59.28
    (CZK 1,500)
  • remaining 5 from 10
    📿 Pánský mála náramek jako poděkování

    Mála není jen hezký doplněk, je to také tradiční pomůcka k počítání manter nebo poklon. Ty naše jsou od Báry, zkušené meditující, která tvoří pod značkou Dharma Beads. Vyrábí je z polodrahokamů, dřeva a dalších materiálů, které se budou pěkně vyjímat na vaší ruce. Za váš dar vám pošleme jeden takový v pánském provedení.

    Poštovné i balné mály je na nás.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 59.28
    (CZK 1,500)
  • remaining 2 from 5
    💆Masáž nebo konzultace u fyzioterapeuta od učitele Dharmy Marka Bohdálka

    Marek pracuje v oblasti rehabilitace již 28 let a masážím se věnuje od svých  10 let. Je také učitelem Dharmy a v současnosti žije v Zenovém centru ve Vrážném, kde pomáhá tamní komunitě. Konzultace nebo masáž ve Vrážném neprospěje jen vašemu tělu,  ale i mysli.

    Místo konání: Vrážné

    Po skončení kampaně se vám ozveme e-mailem a domluvíme se na termínu.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 79.04
    (CZK 2,000)
  • remaining 2 from 3
    🖌Skica od starší učitelky Dharmy Věry Hrůšové jako poděkování

    Věra je s námi už od začátku 90. let. K Zenu ji přivedla energie společné praxe, kterou  s námi pomáhá udržovat již hezkou řádku let. Jeden její obrázek si můžete pořídit i vy, a pomoci tak udržovat praxi u nás ve Vrážném.

    Skicu si můžete prohlédnout na konci galerie.

    Poštovné i balné je na nás.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 79.04
    (CZK 2,000)
  • remaining 9 from 10
    🧘Účast na zenovém dni v jednom ze zenových center Kwan Um v České republice

    O tom, jak fungují zenové kláštery nebo centra už bylo napsáno mnoho knih. Tyto knihy jsou ale zároveň i zdrojem mnoha představ a fantazií o tom, jak den v zenové komunitě probíhá. Tato odměna je prostě o tom, jak tyto iluze překonat vlastní zkušeností. Přijeďte a zažijte den v Zenovém centru na vlastní kůži. „Jedna akce je lepší než 10 000 slov“.

    Po skončení kampaně se vám ozveme e-mailem a domluvíme se na podrobnostech.

    Místo konání: Brno, Liberec, Praha, Vrážné

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 79.04
    (CZK 2,000)
  • remaining 2 from 2
    🕺Hodina swingu od staršího učitele Dharmy Michala Rachůnka

    Michal začal se zenem již v roce 1996. Praxe se pro něj stala natolik důležitou, že po nějaké době odjel do Jižní Koreje a žil v tamních klášterech. V současnosti působí v Brně jako starší učitel Dharmy a kromě toho jej můžete potkat i na swingových tančírnách. Rozhodl se také přispět do kampaně, a tak si s ním můžete jednu takovou lekci swingu vyzkoušet a trochu si u ní i zameditovat v pohybu.

    Místo konání: Brno

    Po skončení kampaně se vám ozveme e-mailem a domluvíme se na termínu. Odměna je určena pro jednu osobu.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 79.04
    (CZK 2,000)
  • remaining 10 from 10
    🙏Sponzoring meditačního polštáře pro praktikujícího se jménem sponzora uvnitř

    Bez meditačního polštáře by se neobešlo žádné meditační centrum. My jich potřebujeme celkem dost k tomu, abychom mohli pohodlně usadit všechny praktikující, kteří k nám přijdou. Navíc ne každý je v takové kondici, aby seděl jen na jednom, a tak si praktikující k tomu, aby dosáhli požadované stability v zazenu, pomohou klidně i třemi. Zasponzorováním jednoho takového polštáře pořídí centrum jeden polštář s vaším jménem uvnitř. Pomůžete tak v udržování zenové praxe a kdo ví - možná jednou někomu pomůže dosáhnout osvícení a zachránit všechny bytosti od utrpení.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: not specified

    EUR 98.79
    (CZK 2,500)
  • remaining 9 from 10
    🙏Sponzoring meditační podložky pro praktikujícího se jménem sponzora uvnitř

    Sedět v zazenu během dlouhého ústraní není žádná legrace. Nejvíce to odnesou kolena, a tak meditační podložka tvoří základ toho, aby se praktikující mohli soustředit na svou praxi, aniž by neustále mysleli na to, jak jim kolena drtí tvrdá podlaha. My jich dokážeme vtěsnat do Sálu Dharmy hodně, a díky Vaší pomoci jej budeme moci rozšířit tak, aby se jich tam vešlo ještě více. Zasponzorováním meditační podložky pořídí centrum jednu takovou podložku s vaším jménem uvnitř. Pomůžete tak v udržování zenové praxe a kdoví - možná jednou někomu pomůže dosáhnout osvícení a zachránit všechny bytosti od utrpení.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: not specified

    EUR 98.79
    (CZK 2,500)
  • remaining 8 from 10
    📿 Mála na krk jako poděkování

    Mála není jen hezký doplněk, je to také tradiční pomůcka k počítání manter nebo poklon. Ty naše jsou od Báry, zkušené meditující, která tvoří pod značkou Dharma Beads. Vyrábí je z polodrahokamů, dřeva a dalších materiálů, které se budou pěkně vyjímat na vašem krku. Za váš dar vám pošleme jeden takový v unisex provedení.

    Poštovné i balné mály je na nás.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 118.55
    (CZK 3,000)
  • remaining 7 from 10
    🧘Účast na třídenním ústraní v jednom ze zenových center Kwan Um v České republice

    Zenové ústraní je takřka mýtická událost, o které koluje neuvěřitelné množství domněnek, historek a fám. A přitom je to úplně prosté - jen děláte vše společně s ostatními a díváte se dovnitř. Prosté - ale ne jednoduché. Zároveň však často uslyšíte od zkušených praktikujících, že je to ta nejlepší věc na světě!  No a teď toho můžete být součástí a zažít své vlastní situace, historky a humorné okamžiky. :)

    Po skončení kampaně se vám ozveme e-mailem a domluvíme se na podrobnostech.

    Místo konání: Brno, Praha, Vrážné

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 197.59
    (CZK 5,000)
  • remaining 4 from 5
    ☕️Kafe s mistrem dharmy Jiřím Hazlbauerem

    S osobou učitele jsou spojeny všemožné stereotypy. Ten náš je například vynikající kuchař se spoustou životních i zenových historek. Jestli čekáte uhlazeného tiše hovořícího gurua, tak budete dost zklamaní. No, ale zen je o věcech „takových, jaké jsou“, a proto bude tato zkušenost čistě vaše. No a pokud náhodou kafe nepijete, je možné dát  opravdu dobrý čaj. Jiří je vysoce kvalifikovaný v obojím. :) A nebojte, po konci kampaně se vám ozveme a domluvíme se e-mailem.

    Místo konání: Vrážné nebo dohodou

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 316.14
    (CZK 8,000)
  • remaining 1 from 1
    🧘Účast na týdenním ústraní v zenovém centru ve Vrážném

    Zenové ústraní je takřka mýtická událost, o které koluje neuvěřitelné množství domněnek, historek a fám. A přitom je to úplně prosté - jen děláte vše společně s ostatními a díváte se dovnitř. Prosté - ale ne jednoduché. Zároveň ale často uslyšíte od zkušených praktikujících, že je to ta nejlepší věc na světě!  No a teď toho můžete být součástí a zažít své vlastní situace, historky a humorné okamžiky. :) Týden už je velmi slušná porce sezení a po tomto zážitku budete mít nasezeno víc, než mnoho buddhistických mnichů. A „něco“ vám bude  jasnější...

    Váš dar můžete navýšit dle svých možností a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Po skončení kampane se vám ozveme e-mailem a domluvíme se na podrobnostech.

    Místo konání: Vrážné

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 395.18
    (CZK 10,000)
  • remaining 4 from 5
    🍛Večeře s mistrem dharmy Jiřím Hazlbauerem

    Jiří je skvělý kuchař, s širokou škálou receptů a letitou zkušeností přípravy jídel pro velké skupiny lidí, a to na mnoha místech světa. Máte-li rádi jídlo a vše kolem něj, jistě spolu najdete mnoho témat k probírání nad famózní večeří.

    Po konci kampaně se vám ozveme a domluvíme se e-mailem. Odměna je určena pro jednu osobu.

    Místo konání: Vrážné nebo dohodou

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 395.18
    (CZK 10,000)
  • remaining 5 from 5
    ⛱ Vrážné wellness


    Prohlídka zenového centra spolu s výkladem, úvodem do zenu, pracovní praxe a formálního jídla na jeden den či víkend.
    Tato zkušenost vám jistě pomůže odpoutat se od shonu všedních dní a podívat se na věci, které jsou v lidském životě opravdu důležité. 

    Po skončení kampaně vám pošleme e-mail a domluvíme se na detailech. Odměna je určena pro jednu osobu.

    Místo konání: Vrážné

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 592.77
    (CZK 15,000)
  • remaining 1 from 1
    🎓Firemní školení - úvod do zenu a praxe u vás ve firmě

    Ve firemním a korporátním prostředí se často mluví o meditaci, o tom „být v zenu“ nebo „mít flow“. Většinou jsou to ale jen vyčtené fráze motivující ke zvýšení produktivity. Co myslíte, může tohle fungovat? 
    Zkuste to jinak... Pravdivěji, se skutečně hmatatelnými výsledky.

    ​Po skončení kampaně se vám ozveme e-mailem a domluvíme se na místě a termínu školení. A pokud máte nějaké dotazy, ozvěte se nám ještě dříve na vrazne@vraznezen.org.

    Místo konání: dohodou

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 790.36
    (CZK 20,000)
  • remaining 1 from 1
    ❤️‍🔥 Bódhisattvovský dar

    Bódhisattva je bytost, která slibuje pomoci k osvícení všem bytostem předtím, než dosáhne osvícení sám/sama. Darem této částky rozhodně probouzíte svoji bódhisattvovskou karmu a nám velmi ulehčujete a pomáháte. Velmi si toho vážíme a respektujeme to, že jdete cestou „Jeden čin je lepší než 10 000 slov“. Jako poděkování budeme rádi, když přijmete od našeho učitele pozvání do Vrážného, kde si budete moct popovídat o zenu, prohlédnout si centrum a dát si v klidu šálek čaje a něco na zub.

    Po skončení kampaně se vám ozveme e-mailem a domluvíme se.

    Místo konání: Vrážné

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,975.89
    (CZK 50,000)
  • remaining 1 from 1
    🧘Účast na 90 denním kjolče ve Vrážném

    Kyol Che (kjolče) je tradiční korejské zenové ústraní konané v chrámech a klášterech po dobu devadesáti dní v létě i v zimě. V překladu znamená „sevřená dharma“ nebo „spojení“. V Koreji je to zimní a letní období, kdy mniši a mnišky intenzivně praktikují zen v horských chrámech. Tato tříměsíční intenzivní ústraní organizujeme také v zenovém centru ve Vrážném, a vy tak máte příležitost vyzkoušet si jej přímo zde, v srdci České republiky.
    Nemůžeme vám říct, jaká vaše zkušenost bude... kromě toho, že něco z této zkušenosti s vámi bude už napořád.

    Po skončení kampaně se vám ozveme e-mailem a domluvíme se na podrobnostech.

    Místo konání: Vrážné

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 3,951.79
    (CZK 100,000)
  • Sold out!!
    📖 Kniha „Znamení neznámého: Rozhovory o spiritualitě“ jako poděkování

    Hledáme, co nelze najít, a ve šťastných chvílích nacházíme, co nelze hledat. Muzikantka, kněz, malíř, překladatelka, básník, ekolog, filosofka, opat zenového kláštera a řádová sestra, ti všichni zde mluví o tom, o čem se nejprve musí dlouho mlčet - a to může být trauma i tajemství,  skutečnost před slovy i za nimi. Jaké to je, když člověk hledá sám sebe a najde něco daleko víc? Devět rozhovorů o vnitřním životě, devět příběhů o tom, na co jsme zapomněli, devět svědectví o znameních neznámého mezi námi.

    Více info o knize

    Poštovné i balné knihy je na nás.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 49.40
    (CZK 1,250)
  • Sold out!!
    🎭2 lístky do Městského divadla Brno jako poděkování

    Jako poděkování za vaši podporu zenovému centru obdržíte dva lístky na divadelní představení v Městském divadle Brno.
    Zen je i hravý a žije i na prknech, která znamenají svět.

    Po skončení kampaně se vám ozveme e-mailem a domluvíme se na termínu a představení.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 79.04
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    🕺Hodina swingu od staršího učitele Dharmy Michala Rachůnka

    Michal začal se zenem již v roce 1996. Praxe se pro něj stala natolik důležitou, že po nějaké době odjel do Jižní Koreje a žil v tamních klášterech. V současnosti působí v Brně jako starší učitel Dharmy a kromě toho jej můžete potkat i na swingových tančírnách. Rozhodl se také přispět do kampaně, a tak si s ním můžete jednu takovou lekci swingu vyzkoušet a trochu si u ní i zameditovat v pohybu.

    Místo konání: Brno

    Po skončení kampaně se vám ozveme e-mailem a domluvíme se na termínu.

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď také naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 79.04
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    ☕️Kafe s mistrem dharmy Jiřím Hazlbauerem

    S osobou učitele jsou spojeny všemožné stereotypy. Ten náš je například vynikající kuchař se spoustou životních i zenových historek. Jestli čekáte uhlazeného tiše hovořícího gurua, tak budete dost zklamaní. No, ale zen je o věcech „takových, jaké jsou“, a proto bude tato zkušenost čistě vaše. No a pokud náhodou kafe nepijete, je možné dát  opravdu dobrý čaj. Jiří je vysoce kvalifikovaný v obojím. :) A nebojte, po konci kampaně se vám ozveme a domluvíme se e-mailem.

    Místo konání: Vrážné nebo dohodou

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 316.14
    (CZK 8,000)
  • Sold out!!
    🍛Večeře s mistrem dharmy Jiřím Hazlbauerem

    Jiří je skvělý kuchař, s širokou škálou receptů a letitou zkušeností přípravy jídel pro velké skupiny lidí, a to na mnoha místech světa. Máte-li rádi jídlo a vše kolem něj, jistě spolu najdete mnoho témat k probírání nad famózní večeří. A nebojte, po konci kampaně se vám ozveme a domluvíme se e-mailem.

    Místo konání: Vrážné nebo dohodou

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 395.18
    (CZK 10,000)
  • Sold out!!
    ⛱Vrážné wellness

    Prohlídka zenového centra spolu s výkladem, úvodem do zenu, pracovní praxe a formálního jídla na jeden den či víkend.
    Tato zkušenost vám jistě pomůže odpoutat se od shonu všedních dní a podívat se na věci, které jsou v lidském životě opravdu důležité. 

    Po skončení kampaně vám pošleme e-mail a domluvíme se na detailech.

    Místo konání: Vrážné

    Odměna slouží jako poděkování za váš dar k dokončení centra, který můžete navýšit podle svých možností a uvážení a odměnou vám buď takové naše vřelé poděkování a váš dobrý pocit z pomoci.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 592.77
    (CZK 15,000)