Na počest všem knihovníkům! Pomozte na svět dětské knize

Již dost bylo draků, víl a princezen! Pohádky od Áni by rády vydaly již svoji druhou pohádkovou knížku. Pomozte na svět nové pohádkové postavě. Knihu o práskovníku knihovnickém věnuji všem knihovníkům a knihovnám. Už stačí jenom tisk. Prosím pomozte!

  • letos jsem četla i na festivalu v Boskovicích

  • Jak si práskovníky představují děti?

  • Jak si práskovníky představují děti?

  • autorské čtení s dětmi :-)

  • ilustrace z knížky

  • autorské čtení

  • ilustrace z knížky

  • ilustrace z knížky

  • ilustrace z knížky

  • ilustrace z knížky

  • ilustrace z knížky

  • ilustrace z knížky

  • Mamka vypravěčka :-)

  • největší kritik :-)

EUR 3,167
pledged of EUR 3,166

100%

100% completed

67 contributors pledged

Art, Literature

All or nothing. Project finished on Oct 28, 2022 at 10:02.

Show all rewards

Jak to začalo

Na začátku všeho byla moje neteř se synovcem, kterým jsem napsala svoji první pohádkovou knížku. Tak vznikly Pohádky od Áni. Jenže pak přišel covid a přiznejme si to, nikomu nebylo zrovna do zpěvu. Natož aby psal pohádky s dobrým koncem. Všude byla" špatná" nálada. Až na naše knihovny. Ty po celou dobu zůstaly pozitivní a nápomocné. Tak vznikl Práskovník knihovnický. Jako pocta knihovnám a lidem, kteří v nich pracují.

A kdo je to práskovník? Práskovník je obyvatel knihoven, kde chrání průchod mezi naším světem a světem pohádek. Je trochu nerudný, ale v srdci dobrý. Příběh pojednává o starším Ferdinandovi a mladším Pepovi, jehož roztržitost oba dostane do nejedné šlamastiky. Knížka bude mít formát A5, cca 80 stran a je určená pro děti od 1-100 let. V současné době probíhají poslední korektury. Už nás čeká jenom tisk. A tady potřebujeme vaší pomoc. Pomozte knize Práskovník Pepa. Aneb když práskat, tak jenom dveřmi v knihovně na svět. 

Zde krátká ukázka z textu a ilustrací.

Ale co se nestalo. Jednoho dne měl Pepa zase službu u brány, ale tentokrát tam byl úplně sám! Tatínek měl nějaké důležité jednání, což v překladu znamenalo, že přišla nová zásilka knih. Seděl tedy s knihovníkem, nenápadně mu upíjel kávu a kochal se spolu s ním tou nádherou.

Maminka byla zaneprázdněná novým sourozencem a zbytek bandy se potuloval po knihovně a hledal si čtivo na večer. Holt, když nebyl tatínek poblíž, pracovní morálka se tak nějak rozpadla.

I přesto, jaký Pepa byl, vše probíhalo zcela v pořádku. Zdravil se se svými známými. Jezerní paní pochválil nový klobouk, kouzelné víle zase šaty. Zrovna s paní Dračicí probíral novinky v létání, když se ve dveřích objevil jeden velmi starý práskovník! Jakmile ho Pepa uviděl, hned věděl, že je zle! ....

Co je náš cíl?

Mým cílem je vybrat dostatek peněz, abych mohla vytisknout svoji novou knížku Práskovník Pepa. Aneb když práskat, tak jenom dveřmi v knihovně. Bude tak přístupná všem a můžou se z ní těšit nejen děti, ale i dospělí. Bohužel doba po covidu novým knížkám moc nepřeje, a tak volím cestu přes hithit. Přispěním získáte nejen hezký dárek k vánocům, ale podpoříte dobrou věc.

Detaily

Pohádka je o Práskovníku knihovnickém. Nové pohádkové postavě, která v knihovnách stráží portál mezi lidským a pohádkovým světem. Příběh sleduje dobrodružství staršího práskovníka Ferdinanda a mladšího Pepi, jehož roztržitost a mladická nerozvážnost ho dostanou do nejedné prekérní situace.

Knížka obsahuje barevné ilustrace od Kateřiny Roulové.

... a ještě něco navíc

Věděli jste, že ostatní pohádkové bytosti si o práskovnících myslí, že jsou líní. Nicméně každý práskovník by vám řekl, že je pouze sofistikovaně pomalý? :-)

Kdo jsme?

Kdo jsem? Jsem jedna šílená matka na mateřské dovolené, která se rozhodla vydat již druhou knížku pro děti. Tu první jsem psala pro synovce s neteří. Díky nim vznikly v roce 2020 Pohádky od Áni a zároveň vyšla moje první pohádková knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti. Od té doby jsem ke knížce připravila ještě pracovní listy s názvem Proč drak sežral rytíře? Píši také blog o tom, jak vydat knížku vlastním nákladem. Minulý rok se mi také narodil syn, kterému jsem založila blog Mamka vypravěčka, kde se snažím popsat, jaké to je pokračovat v práci, když se kolem vás plazí malý špunt. :-) 

Proč to děláme?

Řekněme si to upřímně. Po covidu není příliš peněz nazbyt. Málokdo chce vydávat nové věci, tak se musím opět obrátit na vás. Přispějte a pomozte tak nové pohádkové postavě na svět. Určitě nebudete litovat. :-) 

Prosím, pomozte práskovníku knihovnickému mezi pohádkové velikány. :-)

News

Oct 24, 2022 Jak se píše a vydává kniha?

Zajímalo by vás jak se píše a vydává kniha? Připojte se ve středu a zjistíte to.😀 Tuhle událost jsem našel(a) na Instagramu, mrkni na ni. https://www.instagram.com/pohadkyodani?upcoming_event_id=17933372390368446

More

Oct 21, 2022 3. Pohádkový večer 😀

Čeká nás 3. pohádkový večer. Tentokrát v duchu Dračí vesnice.😀 Přidejte se. Tuhle událost jsem našel(a) na Instagramu, mrkni na ni. https://www.instagram.com/pohadkyodani?upcoming_event_id=17929180661585861

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 11
    Dobrý pocit

    Budete mít dobrý pocit, že jste pomohli knížce na svět a práskovníkům do síně slávy. :-) Částku lze libovolně navýšit. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 3
    E-kniha O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti a E-příběh Dračí vesnice

    Tato odměna vám přinese E-KNIHU O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti. Ale to není vše. K tomu dostanete E-PŘÍBĚH Dračí vesnice. Moje první výtvory na poli pohádek pro děti. :-) Odměna bude poslána e-mailem. 

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • sold 6
    Dětská knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti

    Celkem sedm příběhů vás čeká v knížce O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti. Může být drak hodný? A co se stane s kaprem na Vánoce? To a více se dovíte v mé knize. Knížka vám bude doručena Českou poštou. Cena pošty je započítána do ceny odměny. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 12.67
    (CZK 320)
  • sold 3
    O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti + pracovní listy Proč drak sežral rytíře :-)

    Nejen, že si můžete přečíst příběhy. Zároveň si se svými dětmi můžete vypracovat pracovní listy, kterými vás provedou sympatičtí průvodce Karel a Kája. :) Odměna bude opět doručena na vaší adresu Českou poštou. Cena pošty je započítána v odměně.

    Reward delivery: not specified

    EUR 16.62
    (CZK 420)
  • sold 8
    Práskovník Pepa. Aneb když práskat, tak jenom dveřmi v knihovně

    TO je ONO! V této odměně konečně získáte svého vlastního PRÁSKOVNÍKA. :-) Podpořte a do vánoc vám přijde krásná nová knížka Práskovník Pepa. Aneb když práskat, tak jenom dveřmi v knihovně. :-) Knížka vám bude zaslána na adresu. Poštovné je započítáno v ceně odměny. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 16.62
    (CZK 420)
  • sold 12
    Práskovník Pepa + věnování

    Při zakoupení této odměny nejen, že získáte dětskou knížku  Práskovník Pepa. Aneb když práskat, tak jenom dveřmi v knihovně, ale do knihy přidám i vlastnoruční věnování. :-)

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 17.42
    (CZK 440)
  • sold 18
    Práskovník Pepa a princezny?

    A co takhle rovnou získat dvě pohádkové knížky? Určitě vás pobaví jak Práskovník Pepa, tak i O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti. :-) Knížky vám budou doručeny na adresu. Poštovné je započítáno v ceně odměny. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 26.52
    (CZK 670)
  • sold 0
    Soukromé autorské čtení + 2 knížky

    Už se vám někdy stalo, že vám autor knížky předčítal? Chtěli byste to zažít? Společně vybereme místo, čas a jdeme na to. :-) Třeba nějakou pěknou kavárničku. K odměně dostanete ještě dvě knížky o Práskovníku Pepovi. :- ) Akce je maximálně pro 10 lidí a trvá maximálně 3 hodiny. Autorská čtení budou probíhat v Praze a Broumově. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • sold 6
    Chcete se stát nesmrtelným?

    Co je psáno, to je dáno! Přispějte a vaše jméno se stane součástí knihy Práskovník Pepa. Aneb když práskat, tak jenom dveřmi v knihovně. Budete v knize uvedeni, jako ti, kteří ji pomohli na svět. To za to přeci stojí, ne? :-) Plus dostane dva výtisky, abyste se mohli pochlubit. :-) Výtisky vám budou doručeny na adresu. Poštovné je zahrnuto v ceně odměny. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 237.48
    (CZK 6,000)